Nenson Posted yesterday at 07:55 PM Share Posted yesterday at 07:55 PM https://www.facebook.com/share/v/15kHgakopZ/ kkvih je hajvana bilo u ovoj ligi 😂😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAO Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago BREAKING: Jimmy Butler has agreed to an extension with the Miami Heat. The Heat did not agree 😅😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 17 hours ago Author Share Posted 17 hours ago kako su samo sudije pokrale portland u poslednjih pet minuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 12 hours ago, MrTripleDouble said: Ovo je jedna od poenti. Sve je na izvolte pa su se i gledaoci razmazili. Da danas imamo jedan prenos nedeljno gledao bi i Washington vs Toronto pa bi pevao. To bi gledala samo njihova rodbina i prijatelji, mimo toga niko. Evo ukratko objasnjeno u jednom komentaru, pogotovo ovaj deo za kompetitivnost i rivalstva. Gledamo iz navike. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Izvuče napaćeni Dalas još jednu pobedu bez Luke i Irvinga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Vezali dve pobede a pre toga bez njih dvojice imali skor 1-13, skontali se valjda konacno plus losi protivnici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 13 hours ago, MrTripleDouble said: Ovo je jedna od poenti. Sve je na izvolte pa su se i gledaoci razmazili. Da danas imamo jedan prenos nedeljno gledao bi i Washington vs Toronto pa bi pevao. MLB beleži rast od 22%, NFL beleži drugi najveći viewership u istoriji. Drugačije su lige (znam samo okvirno, pošto ne pratim), kraće traju, sigurno je NBA razvodnjenija liga, ali ovi podaci govore nešto. Premier League u UK ima veliki problem sa piraterijom, ali svakako zajedno sa LŠ beleži odlične brojke iz sezone u sezonu. Mislim da nije problem u dostupnosti i razmaženosti, današnjosti. Iz nekog ličnog ugla, nedostaje mi zanimljivih narativa, timova, drame i rivalstva, nešto što bi me zadržalo kada svakih mesec-dva poželim da se ponovo uključim malo. Svakako nisam die hard fan, pa ni običan fan pošto NBA pratim ceo život u nekim ciklusima, ali danas sem Jokića i Bogdana imam još Cleveland kao iz nekog razloga zanimljivu ekipu i to je manje više to. Talenta ima nikad više ali nijedan iz nekog razloga me ne privlači da se zainteresujem više od kraćeg reel-a. Meni je bio do jaja i onaj period kada je Spursov core matorio, Fila se čekala sa pikovima godinama, Hjuston divljao sa Hardenom, a LeBron terorisao istok i napadao supertim. Juta draftovala Mičela, baš dosta zanimljivih dešavanja što u samim timovima što u nekim odnosima i dramama. I naravno legendarni Game of Zones koji je briljirao iz sezone u sezonu. Imam utisak da su igrači izgradli neki bubble (tradicionalno ide na dušu LeBronu), love nikad više, load management-a nikad više, iako je polako počelo nakon povrede D-Rosea. Franšise prate prethodno uspešne pattern-e i nema nekih specifičnosti, iz laičkog pogleda nekakvi stil igre, različitost ne možeš da uvatiš night in night out. A možda samo ja to sve tako doživljavam, neke priče i superstarovi omatoriše a novi emerging talenti nisu nešto što je meni primamljivo. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Nekada su se Seltiksi i Lejkersi pesničili u predsezonskoj utakmici, dakle utakmici revijalnog tipa, takvo je bilo rivalstvo. Ceo svet se promenio, a ne samo NBA, svi su preopterećeni informacijama i prezasićena su im čula svime i svačime, teško je održati fokus na jednoj stvari koja će ti biti jedina bitna, u ovom slučaju pobeda u košarci. Važi i za igrače i za navijače. Ima tu još gomile razloga (npr, pomalo paradoksalno, ogromne zarade), ali mislim da je ovaj gore razlog em bitan em teško popravljiv. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Ima malo i do toga da ocenjujemo iz ličnog ugla a i mi smo se u međuvremenu promenili. Možda bismo opet na isti način pratili kada bismo bili vraćeni u svoju svest od pre pet, deset ili dvadeset godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago SAC vezao 5 pobeda i opet nije u play in zoni. Cemu se ikada nadati na ovakvom Zapadu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperTraktorko Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 2 minutes ago, 40Wins said: SAC vezao 5 pobeda i opet nije u play in zoni. Cemu se ikada nadati na ovakvom Zapadu. Pa dobro, Sparsi imaju isti skor kao Sakramento i u plej in zoni su. Mislim da je Sakramento svakako dostigao limit sa sadasnjom ekipom i da treba rebuild jedan da padne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Ima malo i do toga da ocenjujemo iz ličnog ugla a i mi smo se u međuvremenu promenili. Možda bismo opet na isti način pratili kada bismo bili vraćeni u svoju svest od pre pet, deset ili dvadeset godina. Ove sad ne bismo sa nekadasnjim zarom pratili ni sa jednom svescu, gledamo jer druge NBA lige nema ali su generalno previse lezerni svi, fini, eno okacio je neko pre par dana Lebrona protiv Dalasa posle poraza 21 razlike kako radi neke kretenske pozdrave za protivnickim igracem, krevelji se lik a ovi im urinirali u usta bez dva najbolja igraca. Nije toliko problem sama igra, mada je i tu grozno sta im se sve tolerise i koliko su promenjena pravila zbog atraktivnosti, nego odnos prema igri, vlada neka kolektivna kurcobolja a mi posmatraci valjda ocekujemo da za tih xx miliona evra taj igrac xyz gine svaki od ta 82 meca, da osim kosarke zna i MMA, da jebeni Drejmond Grin ne saplice, ne stipa i ne vuce/udara s ledja bez da mu neko polomi zube posle toga jer se plasi novcane kazne, itd itd. Prosto je sve nekako previse lagano za te pare koje uzimaju, takmicarski duh nikad manji, taj neki utisak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTwister Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 55 minutes ago, Zli Gli said: Ove sad ne bismo sa nekadasnjim zarom pratili ni sa jednom svescu, gledamo jer druge NBA lige nema ali su generalno previse lezerni svi, fini, eno okacio je neko pre par dana Lebrona protiv Dalasa posle poraza 21 razlike kako radi neke kretenske pozdrave za protivnickim igracem, krevelji se lik a ovi im urinirali u usta bez dva najbolja igraca. Nije toliko problem sama igra, mada je i tu grozno sta im se sve tolerise i koliko su promenjena pravila zbog atraktivnosti, nego odnos prema igri, vlada neka kolektivna kurcobolja a mi posmatraci valjda ocekujemo da za tih xx miliona evra taj igrac xyz gine svaki od ta 82 meca, da osim kosarke zna i MMA, da jebeni Drejmond Grin ne saplice, ne stipa i ne vuce/udara s ledja bez da mu neko polomi zube posle toga jer se plasi novcane kazne, itd itd. Prosto je sve nekako previse lagano za te pare koje uzimaju, takmicarski duh nikad manji, taj neki utisak. Ima tu dosta do toga kako NBA brendira i prezentuje sebe i svoje igrace, decenijama unazad ljudi se uglavnom vise vezuju za igrace i te "personality" tipove nego za same fransize i NBA ekipe, dosta ljudi lojalnije i predanije prati neki svoj tamo raspali koledz program dje je isao u skolu nego NBA timove. To je samo jedan od nacina zasto danas kosarka od samih pocetaka do najviseg nivoa svudje izgleda isto pa su se stvorile te "kulture" koje su samo domino efekat tih promjena i nacin na koji se radi i ponasa danas da bi se doslo do nekog najveceg nivoa. Ja Morant je bio projektovan da bude Derrick Rose novi u tom nekom pravcu je trebao da mu ide ta marketing strategija, Memfis postao ponovo relevantan iako malo trziste, isli skoro stalno na nacionalnu TV, od onih incidenata opet nebitni postali jer je naljutio neke ljude tamo 😄 U najvecoj mjeri su ti mediji koji kroje te narative jer sad kako te pare koje daju ligi idu sve vise i vise, tako i njihov uticaj je dosta znacajniji nego prije. To su i uvidjeli i igraci i ostali oko njih od agenata, GM-ova i slicnog da su oni neka vrsta "Kuma" ili kingmakera postali u NBA. Kriterijumi za jel neko govedo ili opasan momak sa kojim nema zajebancije zavise samo od tog marketinga kod njih, od toga ti se stvori reputacija na kojoj posle taj isti igrac zivi i dalje funkcionise, nekom se moze da igra odbranu agresivnije zbog toga, da dobija bacanja cesce, da napusava sudije i trenere i igrace bez neke velike kazne, dok neko drugi pokusa isto jednostavno pravila ti nijesu ista, a liga dosta jednaka da svako trazi tu komparativnu prednost pa i na taj nacin. Bitno je da se svakom dobrom igracu dodjeli neka vrsta etikete, nesto oko cega mogu ljudi da raspravljaju u nedogled kako bi donosili engagement i klikove. Tako se dodjeljuju uloge igracima, ko je lider i alfa a ko je beta i neki tako nebitan tip, ko treba da bude role player a kome dat kljuceve ekipe, kad je vrijeme da se ekipe razbiju a kad da se trejduje za nekog opasnog, kriterijumi za nagrade se mjenjaju iz sezone u sezonu zavisno od toga koga treba podrzati te sezone, ko ce biti all-star, all-nba i od toga bonusi koji zavise i dodjeljuju se igracima i agentima su isto dio posla, tako da umnogome igra vise ne djeluje ljudima privlacno jer iako je i dalje to kosarka i igraju je najbolji i najtalentovaniji igraci - i dalje to vise djeluje ko neki biznis i reality nego kao takmicenje dok ne dodje sam plejof. I mediji takvu NBA promovisu i reklamiraju jer donosi pare, sto je na kraju svima bottom line. Ono sto meni nije jasno kako tim igracima npr se moze saopstiti da neke stvari poput ponasanja pred medijima i te medijske pismenosti i treninga se moze nauciti da ne placaju kazne i penale zbog toga, a ne mogu se nauciti da te pare sto zarade ne trose na najgluplje nacine i da s vremena na vrijeme nabiju taj kondom i ne zaposle pola komsiluka da im budu menadzeri za paste za zube i bodyguardovi od 170cm i 65 kila, kako bi se racunalo da su ih "ispostovali" prastajte na rantu. 4 hours ago, Smrtokapa said: Nekada su se Seltiksi i Lejkersi pesničili u predsezonskoj utakmici, dakle utakmici revijalnog tipa, takvo je bilo rivalstvo. Ceo svet se promenio, a ne samo NBA, svi su preopterećeni informacijama i prezasićena su im čula svime i svačime, teško je održati fokus na jednoj stvari koja će ti biti jedina bitna, u ovom slučaju pobeda u košarci. Važi i za igrače i za navijače. Ima tu još gomile razloga (npr, pomalo paradoksalno, ogromne zarade), ali mislim da je ovaj gore razlog em bitan em teško popravljiv. Jbg danas za to se dobijaju suspenzije cak i za gurkanje dje se ne desi nista ozbiljno a ranije je to bila normalna pojava tokom svakog meca, kao da se ne broji da si igrao ako ne uradis nesto tako, svaka ekipa je imala nekog takvog igraca u vidu enforcera kao u hokeju, danas su ono svi tu da se nadju jedan drugom jer "bag season" se ne smije zaboraviti. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 5 hours ago Author Share Posted 5 hours ago 7 hours ago, Zli Gli said: koliko promasen komentar. donekle sto je istina je sto nema rivaliteta. sve ostalo je potpuno suprotno i ovaj post dobije 10k lajkova ne znam gde. ali ovaj poslednji deo 'they dont want to play hard anymore' je najdebilniji komentar definitivno. ako se zbog necega desavaju ove povrede, to su sto igraju hard. mnogo hardije™ nego u to zlatno doba™ lige. ovaj boom sa ovim 'dosadnim' sutiranjem trojki je samo doprinelo odbrambenim igracima da se neprestano krecu i trose misice, tetive i sve sto ide uz to do maksimuma. odbrambeni igrac ako se na samo jednu sekundu opusti eto otvorene trojke za protivnika, sto u danasnjoj kosarci znaci gotovo siguran kos. pogledati npr kako se suggs povredio pre par dana. sada je 2025. medicina i trening nikad bolji a povreda nikad vise, nesto tu nije u redu. problemi su 1. previse utakmica, 2. americka deca igraju previse utakmica i dok postanu pro, vec postanu dosta istroseni. kada bi se smanjio broj utakmica, bilo vise ovog rivalstva sto fali u ligi, kao i ovaj competetivnesa. gospodin @MrTripleDouble je u pravu. zasicenost definitivno postoji. sada, za razliku od tada™, mozes da saznas sta se desava za ispod minuta. zion zakucao? highlight je na twitteru u roku od 30 sekundi. a posto 90% ljudi 'gleda' utakmice sa telefonom u rukama, nista se ne propusta ako skrolujes aplikacije. kada ne bi ziveli u doba social media, mnogo vise bi se obracalo paznju na utakmicu i sta se tu zapravo desava. posle toga, cekala bi se posebna emisija (sportscenter ili ono na dsfu nekada) da vidis sta je bilo toga dana ili prethodne noci. liga takodje ne pomaze sto ima milion i po prekida po utakmicama. hiljadu reklama, drkanje na svaku sudijsku odluku, pregledaju se situacije koje se moraju i koje se ne moraju, pa onda jos tu sat dok se namesti i slicna sranja. ljudima automatski ode fokus sa tv-a, ekrana na telefon ili negde drugde. kraj utakmica se obavezno mora oduziti na najduzi moguci period. razumem tu sudije sto ne zele bas sjebati utakmicu sa pogresnom odlukom, ali opet, mora se to brze. naravno, silver ni tu ne propusta priliku da ubaci sto vise reklama, jer ako je neizvesna zavrsnica, automatski je veci broj gledalaca i automatski vise $$$. 'lack of superstar power' je isto dosta klimavo. ima tu dosta superstarova, jedino opet, nismo vise u devedesetima ili u ranim 00, da se toliko worshipuju igraci. nema vise neke doze mistike oko igraca. sada vidis sve svugde, opet dodje do zasicenja. druga stvar je sto kolo vode stranci, a to casual amerikancima nije zanimljivo. polakim odlaskom velike trojke, nemaju pravog naslednika. edwards je pre sest meseci bio next mj, sada ga vec skoro svi zaboravili. samo zato sto minnesota gubi. ni sebi ne pomaze sto nije bas najpametniji. ja wick bi bio dobar izbor da ne igra u memphisu i da ne vitla glockom. zion povrede i kurve. sga je kanadjanin i opet, igra za thunder. tatum bi bio idealan ali njegov jedini personality je sto ima sina deucea. (sto po meni nikako nije minus, mnogo je bolje da bude povucen tip koga ne interesuje media nego neki moron koji cezi za paznjom). embiida i bookera malo ko voli. ko je jos ostao? davis, njega samo zajebavaju da je stalno povredjen, mitchell? jos jedan nezanimljiv lik. najzanimljiviji likovi su stranci, koji su ujedno i najbolji i osim antetokounmpa niko ne zeli da bude u centru paznje. evo da vidimo sta ce biti sa wembanyamom, poceli su da rade punom parom oko njega jos dve godine pre nego sto je dosao. isto kao i sa scoot hendersonom 🥴 making too much money. ovaj komentar mi nikako nema smisla, jedino ako ovaj lik koji je napisao placa igrace iz svog dzepa. opet, rekao bih da je suprotno. neki igraci definitivno zasluzuju jos i vise para nego sto dobijaju. na kraju, zasto me interesuje i zasto moram da zalim milijardera sto mora da plati koju desetinu miliona vise. bolje igracima da idu novci nego njima. igra i liga je nikad bolja. ove sezone je svaka ekipa zanimljiva za gledanjem, izuzetkom mozda washingtona. nikad vise skilled igraca ne igra u ligi. suteri su nikad bolji, defanzivci takodje. kada bi silver korigovao neka pravila u igri i generalno neke narative i price oko igre, bilo bi idealno. videcemo na sta ce liciti ovo sa novim cba, trenutno izgleda da ce trejdovi biti retki a fa je isto polumrtav. snacice se gm-ovi, siguran sam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 5 hours ago Author Share Posted 5 hours ago https://streamable.com/u9yy46 najveca faca u ligi 1 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 25 minutes ago, gggggggg said: making too much money. ovaj komentar mi nikako nema smisla, jedino ako ovaj lik koji je napisao placa igrace iz svog dzepa. opet, rekao bih da je suprotno. neki igraci definitivno zasluzuju jos i vise para nego sto dobijaju. na kraju, zasto me interesuje i zasto moram da zalim milijardera sto mora da plati koju desetinu miliona vise. bolje igracima da idu novci nego njima. Naravno da treba igrači da dobiju pare, a ne neki vlasnik. Nego je, mislim, argument da generalno ima previše para i biznisa u celoj ligi, pa se onda i igra više za novce a manje za neki prestiž (i onda manjak rivaliteta, manjak kompetitivnosti na npr. ol-staru itd itd.) Fazon pošto igrači imaju više novca (i mogućnosti da zarade više novca), onda i više paze i štede sebe, da ne bi to što (potencijalno) imaju izgubili. Što je vrlo moguće šupalj romantičarski argument, ali možda ne baš 100% nego nekih 90%, a ostane onih 10% gde ima nečeg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Moji neki razlozi zašto mi je praćenje lige nešto niže nego prethodnu deceniju i kusur: - utakmice predugo traju, a nisam fan gledanja snimaka, tajmauti od po 2 minuta, ima ih previše, završnice utakmica se otegnu kao gladna godina posebno kad sudije krenu da gledaju snimak za sve i svašta - foulbaiting je jedna ogavna pojava koju praktikuje dosta igrača u ligi počev od glavnih superstarova, to se dosta prenelo i u Evropu pa sve više gledamo slobodna bacanja zato što je neko simulirao pokušaj šuta sa pola terena i slično / pored već dežurnog krivca Hardena, Trae Young i SGA su trenutno predvodnici ovog trenda ali i mnogo manji talenti su odmah tu - superstar status kad je suđenje u pitanju, svaka ekipa ima neke projektovane zvezde i zvezdice koji dobijaju smešne faulove, prvi mi na pamet pada Giannis sa svojim rukometnim probijanjima, laktanjima i slično - užasna pravila vezana za gather step i generalno "koračajmo zajedno" priču koja favorizuje i ovako dominantne napadačke i atletske frikove, klasični elementi cirkusa za casual ljubitelje hajlajtsa - majmunisanje igrača na terenu i onih na klupi u toku igre nakon dobrih poteza, toga ima zaista previše pa se onda izgubi ekskluzivitet da se posebno isprimaš na neke baš specijalne i genijalne poteze - zaista nema rivalstava niti prevelike gladi za pobedama, mnogo je veća glad za dobrim ugovorima - relativno mali značaj trenera posebno u ovim mid tier i lošim ekipama - load management Forsiranje trojki mi ne smeta, igra se promenila, sve se dešava u okviru pravila. Opet, ko god zna nešto na postu svakako profitira iz tih situacija. Nije se post igra izgubila koliko se midrange igra izgubila tj. pomerena je izvan linije za 3. Videćemo kakav će raspored biti kad se valjda od 2026/27 sezone liga proširi za još 2 tima. Po meni je sasvim ok da se regularna sezona smanji tako da igraš po 2 puta sa svakim protivnikom iz lige, kod kuće i na strani po jednom. Playoff je druga priča i još uvek daleko najbolja zabava na svetu, a da košarka preuzme primat nad šoubiznisom. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago (edited) Nema autenticnih likova u ligi, i to je to. Zvucacu kao nekakav culture nazi/elitista, ali gomila nezanimljivih debilčića, koji su mahom u istom šablonu. Kao da gledam likove od 16 godina, a vidis neko ima 27,28. Iako se trudim da nisam lik u fazonu “kakav cringe”, jer mislim da je kultura stavljanja pritiska zbog necijeg cringe-a jako toksicna (ko smo mi da nam smeta necija ekspresija, ako nas niko ne dira tu…)… ali brate, tesko je ne osecati cringe zbog vecine nba šilibajzera. Edwardsa pravise na nekog karaktera, auru. Lejm usiljotka od lika, jadno i presmezno mi je njegovo lozenje. Neka svak’ čovek voli sta voli, ali ni promil ne mogu da gravitiram ka kulturi ovih likova, niti bih voleo da popijem kafu sa nekim ko se lozi na ove moderne superstarove. Ko iz nekog generatora da su izasli, plasticna manifestacija šilibajzerske hiphop pop kulture, koja se vazda smucila svima, prezasitila sve. I fala bogu spremaju se izlazna vrata za kumulativnu bljuvotinu koju napravise u svetu. Pritom, basket kao i fudbal postaje zrtva sopstvenog pokusaja optimalnosti, koja dolazi do nekog absurda. To su igre, i na kraju dana nije poenta da bude preracionalne. Tj da se toliko trude da budu racionalne. Najgore od svega, nije porasao toliko efficiency same igre, koliko je iz igre izvucena licna anticipacija. Tu je fudbal jos u mnogo gorem stanju. Ali se neki trendovi prelivaju iz jednog u drugi sport. Posvecenost detaljima ne vodi automatski ka nekoj genijalnosti. Ako se time ne bave genijalci, moze mnogo vise da vodi gubitku holistickog pristupa igri. Na kraju to fanovi osecaju. Edited 4 hours ago by BattleBender 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 4 hours ago Author Share Posted 4 hours ago 31 minutes ago, Smrtokapa said: Naravno da treba igrači da dobiju pare, a ne neki vlasnik. Nego je, mislim, argument da generalno ima previše para i biznisa u celoj ligi, pa se onda i igra više za novce a manje za neki prestiž (i onda manjak rivaliteta, manjak kompetitivnosti na npr. ol-staru itd itd.) Fazon pošto igrači imaju više novca (i mogućnosti da zarade više novca), onda i više paze i štede sebe, da ne bi to što (potencijalno) imaju izgubili. Što je vrlo moguće šupalj romantičarski argument, ali možda ne baš 100% nego nekih 90%, a ostane onih 10% gde ima nečeg. ovo je zanimljivo ;D ima previse para i biznisa u ligi a ko je glavni razlog zbog brdo para i biznisa ako nisu igraci. ljudi godisnje, vec dvadeset godina daju milione da gledaju lebrona jamesa a ne jamesa dolana pored terena. igraci su napravili ovu ovako bogatom. zasto se misli da nema dovoljno kompetetivnosti? jel rivalstvo i kompetetivnosti ide zajedno? kompetetivnosti ima, bilo bi ih jos vise da nema toliko povreda i da nema ponekad toliko blowouta, upravo zbog tih povreda. samo zato sto nema tuca kao ranije, ne znaci da nema kompetetivnosti. a sranje od all-star utakmice je opet posledica predugacke sezone, gde se ti najbolji igraci ubijaju 50 utakmica i dolaze na allstar vikend da se zabave i pre svega odmore pred odlucujuci deo sezone. ring or bust kultura/mentalitet je ubila tu utakmicu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Bravo @gggggggg, slažem se sa svim što si napisao, ali od reči do reči. Stvarno smara narativ kako je liga nikad gora, ne valja ništa, ne igraju se odbrane, mnogo para, bla bla. Pare se vrte zato što igrači generišu taj profit i toeto. @BattleBender Mogu da se složim kako nema autentičnih pojava, ali to ne znači da nema dobre košarke i da ovi koji igraju nisu mnogo talentovani. Jednostavno nisu Kobe ili nisu Lebron koji pati za pažnjom na taj način. Druga stvar je problem publike koja žudi za takvom pojavom među sportistima, licem NBA lige koje će voršipovati, koje će biti savršeno i na koje će da se svi lože... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 3 hours ago Author Share Posted 3 hours ago btw pre neki dan odigrana utakmica sezone cavs okc i bilo ukupno cetiri komentara na topiku. razumem da je sredina nedelje i da ljudi spavaju i sve ali opet igrali ekipe sa istorijskim sezonama, obe na pejsu za 70 pobeda, sa razlicitim stilovima i vrhinskim individualcima na obe strane i ako ce se gledati neka utakmica onda je to ova i opet malo ko je gledao. eto, tu je bilo i kompetetivnosti i rivalstva i pre nego sto je utakmica pocela i to ne ono fejk napravljen hajp, nego legit i momci iz obe ekipe dobrano ispostovali. lakse je zakukati o faulovima i kako je liga sranje i to bukvalno par sati posle ove brutalne utakmice Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Dobro, nismo ti mi ovde neki uzorak, čini mi se da je generalno opala aktivnost na topiku, u odnosu na prethodne sezone. Gledam po sebi, više nemam ni vremena ni snage da pratim NBA tokom regularnog dela. Žrtvujem malo san tokom PO i to je to. Moguće da je i kod drugih slično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 37 minutes ago, gggggggg said: igraci su napravili ovu ovako bogatom. zasto se misli da nema dovoljno kompetetivnosti? jel rivalstvo i kompetetivnosti ide zajedno? Prva rečenica, pa naravno, nisam video da neko to spori. Što se drugog tiče, ne, ne idu nužno zajedno, ali rivalstva i narativi koji se oko njih grade povećavaju interesovanje pa se onda stiče utisak o većoj kompetitivnosti. Takođe, famozni load management (posledica toga što je bitan krajnji cilj a ne put koji do njega vodi) opet daje utisak da nekome nije dovoljno stalo pa se eto odmara. Na kraju, ne mogu da kažem da je liga danas hardija nego nekada, ne mogu ni obrnuto. Baš su mi nekako babe i žabe. Igra je drugačija, pravila su drugačija, poprilično je nezahvalno za poređenje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts