Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

daj bože ... 

sa foksom ili bez njega, mi završavamo 12-ti i to će biti 8. ili 9. pik

od hjustona izvući paket džabari smit i neki klinac ili ovaj ruki rid šepard i neko defananzivno krilo i sve to začinjeno sa dva pika prve runde.

možemo da napravimo soft rebuild relativno brzo.

hačimura, ostin rivs i pikovi 2041/2043, ne hvala

dag kristi će biti trener do kraja sezone

7 hours ago, ljutikrilo said:

Jeste. Nikad ga nisam voleo kao igrača, iako je izrastao u veoma dobrog igrača, ne verujem da je on taj koji može da vuče franšizu. Granični all-star da ali ne onaj koji će biti br 1 u ekipi koja relativno redovno ulazi u PO na zapadu. Godinama smo faktički bili njegovo igralište, godinama smo gledali njegova divljanja.

Precenjuje samog sebe - mada da budemo iskreni 95% igrača je u tom filmu. 

Navijam za njegov trejd i očekivao sam da će prvo on biti poslan a da će Braun dobiti nogu na kraju sezone. Nogu je zaslužio, izgubio je svlačionicu i napad, naše najjače oružje, je disfukcionalan.

Ovako možemo očekivati da će i GM biti šutnut u offsezoni, dan-dva posle drafta. Još uvek sam kul sa njim, jer mislim da dobro draftuje i ume da napravi dobar i smislen trejd, ali mnogi su se okrenuli protiv njega jer je roster loše sklopljen. Defanzivno smo kurac, pogotovo na PF/C i šut za 3 nam je stao. 

Sto se tice citave situacije oko Kingsa, jedini covjek koji je tu zasluzio i trebao da ostane je onaj koji je juce dobio otkaz, jer je lakse maknut jednog coeka i prikacit sve lose njemu nego se pozabavit krupnijim problemima koji postoje u rosteru i upravi. Gubitkom trenera a ostankom i ogranicenim prostorom za napredak neki tokom sezone, skoro je izvjesno da ces dobiti kroz par mjeseci neke signale i izjave Foxa kako se on umorio od gubljenja, da oce da ide nedje da pobjedjuje, nije on kriv sto uprava ne zna da napravi dobru ekipu oko njega, on to zasluzuje, vidji mu brojke a vidji ostatak i slicne stvari iz kuhinje Rich Paula koje nas ocekuju vec oko drafta. Tako si vec izgubio dvojicu a moguce i treceg sa GM-om koji bi isto mogao dobit pedalu zbog mishandlovanja citave situacije. Da si na vrijeme prelomio ko tu zasluzuje najvise povjerenja i najzreliju osobu u sobi da zaduzis da obrne stvari na svoj nacin imao bi barem i za nesto da se uhvatis i da to prodas navijacima, ovako nova godina - KANGZ ponovo.

Ako si vec dosao u situaciju da znas da te ocekuju promjene ozbiljnije na ljeto, ne otpustas coeka koji je jedini donio neku dozu odgovornosti i kulture u fransizu koja nije mogla ni po koju cijenu u plejof da udje a kamoli sto jace. Kapiram da su ocekivanja od takve ekipe niska ali nijesu uzalud bili toliko godina disfunkcionalni. Braun je ipak neko ime u NBA i igraci i uprave drugih fransiza ga postuju i vecina ce stati uz njega u ovom trenutku, na ljeto ces FA moci tamo da dovedes ako ga preplatis samo, ovako bi mozda neko i zbog Brauna dosao ako procjeni da se tamo radi dobro. Jer je jedini coek kojem bi se donekle moglo vjerovati (obzirom na iskustvo i novi ugovor sto je dobio ljetos) da moze iznijeti taj neki soft rebuild koji bi ih cekao na ljeto i da obrne tok fransize u nekom drugom smjeru. Ako si contending ekipa, ne draftujes igraca onako visoko nakon onakve sezone, ako nemas luksuz da ga cekas i imas dovoljno dubine da se to ne osjeti. A njima bi itekako znacio jos jedan 2-way igrac u rotaciji.

Koliko god DHO napad bio na trenutke zabavan i lijep za oko, to nije neka revolucionarna ideja koja je odjednom pala na pamet Braunu pa je #BeamTeam bio nezaustavljiv napadacki, posle nekog vremena ekipe su to procitale i prilagodile se + plafon ekipe sa igracem poput Sabonisa u glavnoj ulozi je dosta ogranicen, dize on ekipu do nekog nivoa al sa njim u ozb ulozi se ne moze dalje od te prve runde plejofa. Previse je tu igraca koji odstupaju od onog sto je radilo prosle godine jer im prvi read ne prodje i pokusavaju da ispadnu heroji, otud pad produkcije kod nekih role playera i nekonstantnost tokom citave sezone od toga dal ti sutevi upadaju ili ne.

Fox je od nekog brzog i dinamicnog cistog pleja postao tobos neki iso scorer koji prvenstveno gleda sebe a nije tako dobar iso igrac da zavredjuje da mu se titraju muda ka sto su se njemu titrala u zadnjih par godina. Sam njegov prelazak u Klutch je bio dovoljan znak da se vidi dje ce i kojim smjerom ici dalje njegova karijera. Za njega se i dalje moze dobiti solidan povrat al to ce biti u vidu pikova pretezno koji idu fransizi koja istorijski lose odluke sa istima donosi. Plus ako bude i Hjuston taj trade partner (sto ima smisla jer je Klutch jak tamo, mogla bi se i fina PR prica prodati o povratku "kuci" obzirom da je Fox odrastao tamo) vjerovatno bi u suprotnom smjeru otisao Jalen Green kome po stilu igre i pameti samo fali na vratu tetovaza Kingsa 😄 Druge opcije su standardno LAL i druge filijale Klutch agencije.

Tako da tesko da je ovo neki potez kojim bi fanovi Kingsa trebali biti odusevljeni, bez obzira na stanje i osjecanja ekipe prema njemu. Nakon one konferencije i utakmice Foxa dje je skrivio 3+1 i onakvog odnosa na pressu, prvo on pa onda svi koji se slazu sa onakvim ponasanjem i vidjenjem situacije su trebali biti na trade bloku sjutra, a desilo se skroz suprotno. 

• Like 6

auh, ne znam odakle da počnem... slažem se sa tobom oko većine tačaka, ali evo mojih 5 centi oko brauna.

prvo bivao je on najuren i pre, na stranu debil od vlasnika, i nigde se nije dugo zadržavao kao HC.

nisam dugo pratio NBA, tako da nisam upoznat sa njegovim accolades od pre, ali njegova prva sezona je bila ovakva:
relativno jednostavna taktika u napadu koja zavisi od 3PT šuta... ako on izostane sve pada u vodu

u odbrani smo i inače bili slabi ali ekipa se bar trudila... a opet mnogi su lagano ulazili u utakmice sa nama

sezona dva je ona kada je počeo da sebi sjebava sve. vezenkov - klupa, duarte - klupa, devion mičel - klupa ... skratio baja rotaciju kao muta nikolić

jeste fale atletični i defanzivni SF/PF-ovi , i to je do montea, ali probaj sa ovim šta imaš... eto razigrao je kiona elisa, defanzivca koji ume da bude koristan u napadu

ove sezone roster je opet jako sličan, neki igrači su letos poslani za ništa zbog novog kolektivnog ugovora, ali on je tog elisa sad prikucao za klupu i generalno loše rotirao igrače.

u napadu ništa novo, dozvolio onoliko ISO-a, ili se on možda tu ništa i ne pita, kad je napad u pitanju... očekivao sam nešto više što se taktike u napadu tiče

uostalom, hajde da vidimo hoće li ga neka druga ekipa pokupiti i koliko će tamo da ostane... 

ne otpustas coeka koji je jedini donio neku dozu odgovornosti i kulture u fransizu

pa sad, ovo je za diskusiju... možda jeste, možda i nije... pre će mi to biti monte meknir sa svojim potezima

foks, sve se slažem, uvek mi je išao na kurac i njegov manjak IQ-a, i divljanje i sebičnost i titranje jaja... ja verujem da je meknir hteo još 2021 da ga trejduje i da je zato draftovao mičela,

ali ili mu se smešio slab povrat ili možda gazda nije dao... sad bi povrat mogao da bude veći, inače ode on za džabe. 

sabonis, u principu se slažem, ali ako on ima neki određeni plafon, valjda je tu foks da ga probije? mislim brz je kao munja, to je garantovani slalom u reketu sa happy završnicom

ne treba da ti crtam koja kancerčina je vlasnik... mislio sam da je posle divca prestao da se petlja, heh, naivno

hajde reci mi kako vidiš meknirov rad u kingsima, uzimajući sve u obzir? draftovanje, trejdovi, fri agenti, CBA... 

Edited by ljutikrilo
slova
  • Like 2

Domas je fizicki i atletski limitiran centar bez suta. Idealan profil visokog kojeg ce svaka iole pismena ekipa u PO ugasit bez vecih problema. U RS njegova igra ima prolaz jer se protivnici ne fokusiraju toliko na njega, no cim se protivnik ozbiljno spremi tu sve mane izlaze na vidjelo. Foxov plafon je uz sve mane solidno visi nego Sabonisov kad je PO kosarka u pitanju.

Meni je ljetosnje dovodjenje DDR od starta bilo upitno. Kingsima je prije trebala ozbiljnija strech opcija na 4 od Barnesa koja bi donijela i neku zastitu obruca, a ne covjek koji ni primeu nije bio neki defanzivac uz vec postojece defanzive nedostatke ekipa. Plus je jos daleko losiji tricas od Barnesa i uz Domasa i Foxa stvara samo jos vecu guzvu unutar trice. 

i to je tačno, derozan je  meknirova glupost

foks može da ima plafon kakav hoćeš, i verovatno bi bio u PO veća pretnja nego arvidasov sin, ali foks jednostavno ne ume da igra pobedničku košarku.

on bi bio savršena druga ili treća opcija negde... kao prva opcija on ne isporučuje niti u kontinuitetu, niti sa dobrim procentima šuta.

Sa Rasom sam došao u Pipo Inzagi fazu, ne baš skroz jer Pipa smatram doktorom igre, ali tu sam.

Od totalnog nepodnošenja do velikog poštovanja. Ras je baš onako Dejo Radonjić tajp of plejer i šteta je što nije bio u nekim boljim šampionskim sistemima, šteta je što nije igrao u GSW, Bostonu, Majamiju. Ubeđen sam da je mogao da iznese Brus Braun ulogu u Denveru . Naravno da ima i do njega u smislu da je prekasno skontao da je vreme za ulogu 6 čoveka, ali okolnosti su takođe bile protiv.

Edited by Milos 3.14
  • Like 2

1 hour ago, Don Dusko said:

@bodo Brandy Beal?Sta sa njim? Video sam zavrsnicu lik kada gube 3 razlike ide na ulaz umesto da uzme sut za 3(koji mu je forte)...Ili da je izbacio nekom drugom...

Meč nisam gledao osim tu završnicu, zadnje dve minute koja je preslika ovosezonskih Sunsa mada sam start sezone nije implicirao ovakav raspad. Iso košarka KD, sam protiv 2,3 šut iz okreta preko ruku pa ako uđe. Ne znam čemu dovođenje plejeva kad ionako ne sudjeluju u tako bitnim trenucima. A Beal je pak totalni promašaj. Nije jedini ali ovaj nas košta puno. Istina je da smo hendikepirani neigranjem Booka ali i usprkos tome ova ekipa nema grintu i totalno je neatletična osim ova dva Rookiea. Nema sizea, nema obrane a kako vidim nema više ni strpljenja kod navijača. Najvjerojatnije opet sledi rebuild i dekada beznačajnosti u ligi. Ekipa od 400+ M (sa porezom na luksuz) koja možda neće ni stići do PO. E pa to treba stvarno znati. 

On 12/25/2024 at 12:43 PM, JPM said:

Jokiću zameram samo reklamiranje kladionice. Ostalo nek mu je po volji.

Što se tiče ovog šuškanja oko trejda za Jimmy Butlera, ja ne znam da li je to dobar potez Denvera, možda moraju da ga povuku da ne bi samo izgubili Portera, ali Butler je baš gotivan lik. Ali 35 godina već, baš ide vreme.

Bilo koji trade Portera za Butlera, Zach Lavinea i sl, je promašaj po meni. Porter igra najbolju sezonu od kad pamtim. I šuterski, ali uz to i dosta ulazi u reket, hvata skokove, zakucava, i nevejrojatno, ali počeo je asistirat. Tako visoki šuter je vrijedan asset. Ako bi ga mijenjao, to bi bilo za dva Cama iz Brooklyna.

On 12/25/2024 at 11:40 PM, Урош19 said:

Ma kakvi, taj veštački hajp koji je nastao oko njih zbog jedne serije mi se baš nije svideo. Edwardsa su brže bolje krenuli da porede sa Džordanom, nazvali ga new face of the league, pa onda i njegovo loženje pred Dalas kako će zaključati Irvinga kad ono međutim totalni šuterski raspad odmah u prvoj utakmici plus mu Irving sipa 25 u prve dve četvrtine.

Da je samo izbacivanje Denvera u pitanju, priželjkivao bih da se opet sretnu u plej ofu ali sa drugačijim ishodom i to je to.

2 serije. Onda ga je Luka pretvorio u Bookera

• Like 2

22 hours ago, ljutikrilo said:

Jeste. Nikad ga nisam voleo kao igrača, iako je izrastao u veoma dobrog igrača, ne verujem da je on taj koji može da vuče franšizu. Granični all-star da ali ne onaj koji će biti br 1 u ekipi koja relativno redovno ulazi u PO na zapadu. Godinama smo faktički bili njegovo igralište, godinama smo gledali njegova divljanja.

Precenjuje samog sebe - mada da budemo iskreni 95% igrača je u tom filmu. 

Navijam za njegov trejd i očekivao sam da će prvo on biti poslan a da će Braun dobiti nogu na kraju sezone. Nogu je zaslužio, izgubio je svlačionicu i napad, naše najjače oružje, je disfukcionalan.

Ovako možemo očekivati da će i GM biti šutnut u offsezoni, dan-dva posle drafta. Još uvek sam kul sa njim, jer mislim da dobro draftuje i ume da napravi dobar i smislen trejd, ali mnogi su se okrenuli protiv njega jer je roster loše sklopljen. Defanzivno smo kurac, pogotovo na PF/C i šut za 3 nam je stao. 

deluje da je viveku fox omiljen igrac (mozda vise i od stauskasa) i da na osnovu toga vuce poteze u fransizi.

meni generalno kingsi nikad nisu bili nista specijalno. ni fox ni sabonis nisu onaj najvisi nivo, a po brojkama bi se reklo da su top topova. sada je tu i derozan koji je takodje vecinom meh igrac i usput uspeo da ubedaci murraya, koji je trebao da bude kao neka buducnost fransize.

• Like 1

On 12/26/2024 at 11:23 AM, Zli Gli said:

Al je drama svima vama sto navijate za Denver tj. Jokica, posle svake pobede ste konkurenti za titulu a posle poraza ispadate u G ligu. A skor 16-12, dakle totalni rolerkoster emocija 

Ali je drito tako. Al ne možeš ispaljivat najmanje trica u ligi, a banit tricu tako loše. To ne ide jbg. Protiv Cavsa je Denver imao bolji % za 3, ali je ispalio 15 manje, tako nešto. Obrana je problem. Ovaj roster je dovoljno napadački dobar.