NikadProtivKaline Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago JJ radi solidan posao, ali ono sinoc je fejl protiv mladje i atletski mocnije ekipe, sa ovakvim intenzitetom PO kosarke... bez izmene u 2p naravno da je napad stao u 4. cetvrtini na 19p, isto kao i nagetsi prethodno vece(16p) 1
freethrow Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Koliko je potrebno da se potrefi da bi igrač došao makar do finala, a kamoli postao šampion. Baš me rastužila Dejmova povreda, jedan od modernih trojkaša koji su obeležili poslednjih 15tak godina, uvek uz Stefa, uvek malo iza, slabije sastavljene ekipe, na kraju prekasno razbijeni Blejzersi, odlazak u opsutošen Milvoki. Baš mi je žao, jedan od najatraktivnijih i najboljih igrača poslednjih godina, sa snažnim odrazom, verovatno najvećim rejndžom i celokupno jako gotivan lik. U jednoj sezoni užasne povrede dva od 5 najboljih bekova plejeva šutera, najboljih driblera. Sreća igra neuporedivo veću ulogu u tome ko postaje allstar, šampion, allnba nego što mi kao navijači/posmatrači hoćemo da priznamo. U nekom paralelnom tajmlajnu, Dejm je višestruki šampion, možda i MVP lige. 8
BattleBender Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sampion da, MVP ne. Jednostavno nema dovoljno visok plafon po kosarkaskom potencijalu da bude top3 igrac u ligi. A mora to da budes da bi bio MVP. Slozicemo se da je mozda samo Russ, na svoj specifican nacin, da postane MVP iako nije bio top3 igrac. Svakako bih se slozio da je mogao da bude jos vise lice lige, da je imao srece. Overall je harizmatican i ima to nesto da bude jako znacajan…
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jedan od četrdeset godina koji igra kao zmaj a ne zove se LeBron. Pet blokada sinoć na utakmici. Prvi i jedini posle Džabara koji je u plej of utakmici lupio pet banana a da je stariji od 38 godina. 14
freethrow Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 43 minutes ago, BattleBender said: Sampion da, MVP ne. Jednostavno nema dovoljno visok plafon po kosarkaskom potencijalu da bude top3 igrac u ligi. A mora to da budes da bi bio MVP. Slozicemo se da je mozda samo Russ, na svoj specifican nacin, da postane MVP iako nije bio top3 igrac. Svakako bih se slozio da je mogao da bude jos vise lice lige, da je imao srece. Overall je harizmatican i ima to nesto da bude jako znacajan… Da, ali ... Da je liga odlučila da Janis pravi faulove u napadu i korake umesto što je odlučila da je greek freak, ne bi ni on bio MVP. Da su Hardenov fould baiting odmah regulisali prve godine a ne tek sada, ni on ne bi bio. Da je Malone odlučio da je Jokić jako zanimljiv lik i startni centar, ali da nema šanse da preko centra ide igra u 2020tim... itd itd Ne mislim da je Dejm bolji od pobrojanih, ali da mu je sklopljena izuzetno jaka ekipa, sa mladim igračima i velikom klupom, pa da su imali najjači skor u regularnoj sezoni, a on da je bio prvi strelac te ekipe... i tako dalje. 2
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, freethrow said: Sreća igra neuporedivo veću ulogu u tome ko postaje allstar, šampion, allnba nego što mi kao navijači/posmatrači hoćemo da priznamo. Glavni lik u jednom Balaševićevom romanu priča kako je bio talentovan za fudbal ali je došla vojska, problemi sa kolenom i ode sve. A onda je dodao da je (mislim) Krojf postao to što jeste između ostalog zato što nije bilo te povrede, tog poziva i sličnih stvari koje bi ga skrenule s puta ka zvezdama.
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dame je gotivan i atraktivan igrač ali je tamo gde i zaslužuje da bude historically, među sjajnim bekovima koji nikad nisu uzeli prsten (među kojima Stockton, Chris Paul i Steve Nash su svakako bili bolji igrači od njega). Napravio je nekakav lore oko sebe zbog toga što je odmah na početeku karijere uleteo u dobru PO ekipu i pokazao se da je odmah NBA ready + ta atraktivnost i precenjeni clutch momenti ali na tome je i ostalo pa je po meni nepravedno uvršten u top 75 igrača lige ikada, npr ispred jednog četvorostrukog šampiona lige kakav je Tony Parker. Uvek je bio defanzivna rupčaga i neko ko ne razlikuje previše dobar od lošeg šuta, a jbga Steph je jedan jedini koji može takav pristup da iznese. Čitav ovaj stint u Bucksima i to pored jednog od istorijski najmoćnijih fizikalaca je teški fail. Naravno, želim mu da ovo nije kraj i da se što pre oporavi. 7 1
Radalek Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 hours ago, Dracarys said: Kako će Tanderi ako ne budu bili šampioni da pojure Janisa na leto. Imaju sve što Baksima treba. Mogli bi da ga pojure svejedno.
freethrow Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, Chaos Is Me said: Pa je po meni nepravedno uvršten u top 75 igrača lige ikada, npr ispred jednog četvorostrukog šampiona lige kakav je Tony Parker. Pa upravo o tome sam i pisao, da li bi Dejm imao neku titulu da je možda najbolji deo karijere proveo sa Timom Dankanom i Đinobilijem? 19 minutes ago, Chaos Is Me said: Uvek je bio defanzivna rupčaga i neko ko ne razlikuje previše dobar od lošeg šuta, a jbga Steph je jedan jedini koji može takav pristup da iznese. Teško da bi i Steph mogao ovakav pristup da iznese, ne verujem iskreno...
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zauvek omiljeni igrač ❤️ Atleticizam (uprkos bekovskoj visini), šuterski range, playmaking, muda, clutch, takmičarski duh, leadership, karakter i harizma, hladnokrvnost, poštovanje za protivnika... Sve ima. Koga boli kurac što je defanzivna rupčaga, ni prvi ni poslednji bek superstar koji je to (bio)? 1
BattleBender Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 32 minutes ago, freethrow said: Da, ali ... Da je liga odlučila da Janis pravi faulove u napadu i korake umesto što je odlučila da je greek freak, ne bi ni on bio MVP. Da su Hardenov fould baiting odmah regulisali prve godine a ne tek sada, ni on ne bi bio. Da je Malone odlučio da je Jokić jako zanimljiv lik i startni centar, ali da nema šanse da preko centra ide igra u 2020tim... itd itd Ne mislim da je Dejm bolji od pobrojanih, ali da mu je sklopljena izuzetno jaka ekipa, sa mladim igračima i velikom klupom, pa da su imali najjači skor u regularnoj sezoni, a on da je bio prvi strelac te ekipe... i tako dalje. Uvek moze da se prica o nekakvim specific scenarios. Ali je cinjenica da on jednostavno nikada nije bio dovoljno dobar, niti je imao potencijala da bude no1 sampionskog tima. Onaj run do finala Zapada je to sto je u sustini max njega kao prve violine ekipe. Mislim i tu moze da se smisli neki scenario gde upada u neki revolucionarni koncept, da se poklopio tim, igraci, roster, ali i sami protvinici, generlano okolnosti gde se moze do... finala Lige, i mozda jedne titule. I to je to. Ali taj fantasticni scenario mozes da napravis za svakog igraca koji je duze od 3 sez bio all star. Disclaimer je da ga stvarno gotivim. Gotivna glava je on. Ali bih rekao da cak da je on za fransizu svojevrsno kratko cebe. Igrac velike vaznost, odnosno plate, da se ostatak tima poslozi da budu sampionski tim. Nije the rara avis. Nije taj all time vanserijski igrac. U ovim realnim scenarijima, povezanim sa dogadjajima i dinamikama koji su se desile, ja ne vidim mnogo scenarija gde on uzima titulu. Evo par: - Igra sa Lebronom, koji je Lebron, i koji sa 30, 40 miliona ti u PO donese kao da je igrac od 100,120m. Pritom Lebron ima ogroman leverage za FA, ima moc da fransize potrose sve assete, i zrtvuju buducnost kako bi se pojurila titula. Lebron jednostavno znaci najvece ambicije - Igra sa Jokicem, npr umesto Murray-a i osvoje 2,3 titule. I tu bio morao da se adaptira i spustu svoju relevantnost. - Igra sa nekim Durantom koji daje popust, a ostatak tima je skroz funkcionalno poslozen - Igra sa Kawhi-em, ostatak tima je funkcionalno poslozen, i Kawhi nije povredjen. I to bi bilo to. Ponovo gotivna glava, atraktivan igrac, dopadljivi highlights, i u smislu poteza i u smisle cele persone, pocevsi do tog precenjenog fenomena clutch-a. Svakako igraci kao oni su neophodni svakoj eri. Nije stvar samo u prstenju i sl. Mora svaka era da ima i neki flavour van te maklaze za titulu. A da pritom to nije flavour cirkuzanta. It's okay to be Rocky Balboa iz prvog dela. 5
gggggggg Posted 36 minutes ago Author Posted 36 minutes ago meni je produzenje hursta od pre neki dan bio bas wtf potez, a sa novim kontekstom ispada jos cudniji. s obzirom da je vrlo moguce da ce bucksi ici u rebuild i da je do sada dosta lose draftovao, nisam video neku preveliku potrebu da se bas u ovom trenutku njemu ponudi novi ugovor. na kraju ispade bas veliki autogol trejd za kuzmu iako je imalo bar nekog smisla njegovo dovodjenje. ovaj njegov uzasan playoff ce samo jos vise unistiti njegov i ovako dosta klimav value.
Milos 3.14 Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago Meni je Dejm u odnosu na realan kvalitet za nijansu precenjen igrač. Na stranu što je dobar lik mislim da su mu karijerna postignuća u skladu sa kvalitetom i da je u nekim ukupnim očekivanjima čak i malo overačiver. Da li je mogao da bude 2-3 opcija u šampionskoj ekipi jeste, ali nije franšizni igrač koji te nosi do titule. Problem je što je on mislio da jeste 1
Recommended Posts