Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
39 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Jesi gledao Hakeema?

Jesam, ali što je Kariju sad potrebna titula da ga prestigne? Uračunao si kriterujum titula i rezultata za Karija da bi ga prestigao, a sad se prebacuješ na eye test. Ako su titule i rezultati, Kari ga je već prestigao.

Ne može ni ignorisati da Kari sada vodi tim do polufinala zapada, dok je Hakim već u tim godinama bio veteran u baš ozbiljnom padu.

Jbg, pika se do kraja.

Kari je izdominirao u finalu OI prošle godine. To je kao da je Hakim porobio na OI u Sidneju 2000. godine. On i 1996. bio treći centar.

Edited by Poenter
Posted
10 minutes ago, JPM said:

Koji ti je kriterijum za ovo?

Inace licno smatram da samo Kobi moze da se poredi sa Jordanom. Nije bolji naravno ali je igrac slicnih fizikalija, talenta i mentaliteta. Enormno vredan radnik, prakticno fanatik. Strasno atletski obdaren, iz sportske porodice. Mentalno jak. Kobi je strasan gubitak za kosarku.

Lebron je meni mnogo vise fizika od talenta. Covek dominira snagom i spremom. Za svako postovanje ali nije my cup of tea. Isto kao i kad poredis Ronalda i Mesija. Mesi je maestro. Ronaldo je robot.

Nista od boldovanog nema previse veze sa samim kosarkaskim kvalitetom, koji je nedvosmisleno na strani Lebrona.

Lebron je pored ludackih fizikalija jedan od najinteligentnijih igraca svih vremena, fantasticno razume igru i ima vrhunski decision making, sto ga i cini takvim igracem kakav jeste.

Ne znam da li sam 2x u zivotu navijao za coveka, ali nema smisla porediti ga sa Kobijem i Stefom.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Posted
Just now, McLeod said:

Ako je to kriterijum, Jokic je vec sad top 10, ako osvoji jos jednu top 5, jer u svim tim parametrima sije LeBrona najlaganije.

Nije to kriterijum, to je ono sto ga cini vrhunskim igracem.

Kriterijum je to sto je postigao zahvaljujuci tome sto je vrhunski igrac.

Posted (edited)
4 minutes ago, McLeod said:

Ako je to kriterijum, Jokic je vec sad top 10, ako osvoji jos jednu top 5, jer u svim tim parametrima sije LeBrona najlaganije.

Saberi se, molim te. Priznas samom sebi i mnogo je lakse. 

Lebron James je at least drugi najbolji igrac svih vremena.

Najbolji longevity, samo par igraca ima bolji prime od njega. 

Jokic i jeste vec sad oko 10og mesta, i jos jedna titula i 2,3 sez da odrzi ovaj, ili slican nivo, i on je 4-8

Edited by BattleBender
  • Thanks 1
Posted
38 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Nista od boldovanog nema previse veze sa samim kosarkaskim kvalitetom, koji je nedvosmisleno na strani Lebrona.

Lebron je pored ludackih fizikalija jedan od najinteligentnijih igraca svih vremena, fantasticno razume igru i ima vrhunski decision making, sto ga i cini takvim igracem kakav jeste.

Ne znam da li sam 2x u zivotu navijao za coveka, ali nema smisla porediti ga sa Kobijem i Stefom.

Procitao sam i postujem stav ali se ne slazem.

Elem, korisna stvar za mene danas je sto sam konacno skapirao ili barem mislim da jesam zasto ljudi sa ovog topika cesto stradaju od moderacije usled naizgled bizarnih rasprava.

Ovde prosto nema postovanja za tudji stav. Ljudi su u fazonu "Ae ovako...ovoj sto ste procitali do sg je go kurac, sad cu vi ja objasnim sve sto treba znate o enbiej. Vidi ovako..."

• Like 1
Posted
6 minutes ago, JPM said:

Procitao sam i postujem stav ali se ne slazem.

Elem, korisna stvar za mene danas je sto sam konacno skapirao ili barem mislim da jesam zasto ljudi sa ovog topika cesto stradaju od moderacije usled naizgled bizarnih rasprava.

Ovde prosto nema postovanja za tudji stav. Ljudi su u fazonu "Ae ovako...ovoj sto ste procitali do sg je go kurac, sad cu vi ja objasnim sve sto treba znate o enbiej. Vidi ovako..."

Nije problem sto postoje neslaganja, ali su u ovoj konkretno diskusiji argumenti na strani Kobija vrlo tanki, gotovo nepostojeci.

Ima jedan prsten vise, i to bi bilo to. Van toga, individualne nagrade, svi moguci box score ili non box score parametri su na Lebronovoj strani. Jel postoji jos nesto opipljivo sto moze da se navede kao argument a da nije "mamba mentalitet" ?

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Nije problem sto postoje neslaganja, ali su u ovoj konkretno diskusiji argumenti na strani Kobija vrlo tanki, gotovo nepostojeci.

Ima jedan prsten vise, i to bi bilo to. Van toga, individualne nagrade, svi moguci box score ili non box score parametri su na Lebronovoj strani. Jel postoji jos nesto opipljivo sto moze da se navede kao argument a da nije "mamba mentalitet" ?

Nije to bilo upuceno tebi, naravno.

Mnogo ima ljudi na ovoj temi koji su sigurni u svoj stav ali prilicno neargumentovano.

No dobro, dok nema psovki, ok je.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Enormno vredan radnik, prakticno fanatik.

Ovo je prednost za Kobija ali nije za Ronalda, kako to?

Ili za LeBrona, uz atletsku obdarenost takođe.

1 hour ago, JPM said:

iz sportske porodice.

Kakav je ovo argument za nečiju igračku veličinu?

1 hour ago, JPM said:

Mentalno jak.

Nije samo on od pobrojanih mentalno jak.

Hoću da kažem, nemam protiv da neko Kobija smatra boljim/većim od nekog drugog, npr. zbog onog što je Miki naveo samo smatram da argumenti koje si pomenuo da istakneš njegovu veličinu u odnosu na Brona baš i ne stoje.

• Like 3
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Nije to bilo upuceno tebi, naravno.

Mnogo ima ljudi na ovoj temi koji su sigurni u svoj stav ali prilicno neargumentovano.

No dobro, dok nema psovki, ok je.

Ma nisam ni mislio da jeste, samo sam hteo da cujem argumente od nekoga kome je Kobi > Lebron

Posted
9 minutes ago, Barkley#34 said:

Ovo je prednost za Kobija ali nije za Ronalda, kako to?

Jeste i prednost za Ronalda nisam rekao da nije. S tim sto Kobi ima daleko vise kosarkaskog gena pa mu ta fizicka prednost nije glavna.

Ronaldu jeste glavni asset.

Posted

Kobe je mogao da upadne u neku top8 pricu da je posle 2010 malo razvio svoju igru da bude efikasnija, racionalnija, optimalnija. Skupio je dovoljno iskustva, nije imao majmuna na ramenu, mogao je da igra efikasnije i timski odgovornije. On nije, i tu se prica zavrsava. Bio je u najpowerhouse fransizi, mogla je da se sredi ta ekipa i da in bude konstruktivniji. 

I pre povrede je to bilo mučno za gledanje. Povreda je samo unistila sve.

Giannis, KD tier. Odmah iza Hakeem, Steph, Jokic.

• Ha-ha 1
  • WOW 2
Posted

Kada poredimo igrače i pričamo o sreći onda je ona argument samo kad su ti igrači uporedivi.

Npr. Kukoč ili Dončić i diskutujemo o sreći 

Jokić Pau Gasol isto

Dejm Stef onda nema govora o tome da je nekom život podelio bolje karte

Garnet i Dankan su uporedivi , ali i tu se treba zapitati da li je Timiša imao sreće da ga izabere San Antonio ili je San Antonio imao sreće da im zapadne Dankan a ne recimo Garnet. Ja lično mislim da bi Minesota imala titulu da je imala Dankana i da SA ne bi bili dinastija da su imali Garneta iako bi uzeli titulu dve jer jednostavno bolje rade od Minesote.

Naravno ne bih boravak Tima Dankana u San Antoniu pripisao samo sreći, znali su da izaberu. Sa druge strane i Oklahoma je vrhunska organizacija koja ima odlične izbore na draftu, vuče vrhunske poteze već 15+ godina i cvrc.

Nikako da im se zalomi neki Stef , Džordan, Janis , Jokić 

Podsećanja radi GSW i Čikago su bili Šarlot NBA lige tako da jako je podložno diskusiji ko je imao sreće franšiza ili igrač 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Što se tiče teze da ne možeš pobjeđivat više puta ako nemaš social skills, pa, nije istinita.

- MJ nije imao neki social skills, emocionalnu inteligenciju itd. Sam je svjestan da se nije uvijek "ljudski" odnosio prema suigračima. Ali rezultat su 2 threepeata u 8 godina. Kad se skoro slomi u TLD kaže da zna da ljudi pričaju kakav je bio, ali da kakav god da je bio, nije nikog tražio da radi što nije radio i on sam. 

- Kobe je bio bully koji plače upravi kad je on taj kojeg se maltretira. Smushu Parkeru je rekao da nije dostojan da mu se obraća. Najbolji igrač koji je htio igrati s njim je Pau. Frajer je novačio Matta Barnesa. 

Mike Miller i UD kažu da nije bilo ništa zabavno u osvajanju b2b titula s LeBronom. Mike Miller kaže trčiš gore dole, igraš obranu a u napadu stojiš u kutu i dobiješ u ruke 3-4 lopte po utakmici, al, su savršene, i bolje ti je da uđu iako nisi pipnuo loptu zadnjih 15 min. 

Posted
26 minutes ago, Milos 3.14 said:

Kada poredimo igrače i pričamo o sreći onda je ona argument samo kad su ti igrači uporedivi.

Npr. Kukoč ili Dončić i diskutujemo o sreći 

Jokić Pau Gasol isto

Dejm Stef onda nema govora o tome da je nekom život podelio bolje karte

Garnet i Dankan su uporedivi , ali i tu se treba zapitati da li je Timiša imao sreće da ga izabere San Antonio ili je San Antonio imao sreće da im zapadne Dankan a ne recimo Garnet. Ja lično mislim da bi Minesota imala titulu da je imala Dankana i da SA ne bi bili dinastija da su imali Garneta iako bi uzeli titulu dve jer jednostavno bolje rade od Minesote.

Naravno ne bih boravak Tima Dankana u San Antoniu pripisao samo sreći, znali su da izaberu. Sa druge strane i Oklahoma je vrhunska organizacija koja ima odlične izbore na draftu, vuče vrhunske poteze već 15+ godina i cvrc.

Nikako da im se zalomi neki Stef , Džordan, Janis , Jokić 

Podsećanja radi GSW i Čikago su bili Šarlot NBA lige tako da jako je podložno diskusiji ko je imao sreće franšiza ili igrač 

Hvala za pomenuto iz bolda.

Dotako si se bas 2, za mene mozda najveca WHAT IF-a. Meni je Kukoc košarkaški san. I igrač za kojeg mislim da bi sad bio top5 igrac na Svetu. Lagano, mozda i vise od toga. I ubedjen sam da je cak i tad mogao da bude legendarni fransizni ograc nekog tima. Verovatno i prvi Evropljanin, lider fransize. I lepo si to stavio u kontekst sa Doncicem (koji je takodje kosarkaski bog) ali zbog toga sto je i on, a i Dirk zavrsio u fransizi koja im je odmah omogucila da osecaju fransizu kao svoju. Mada bi Luka to svuda bio.

Sve se to nadovezuje na Dirk - Gasol.

Hear me out, upucajte me, meni je Gasol bolji kosarkas od Novickog. Gasol mi je mozda najpotcenjeniji igrac, i ubedjen sam da bi imao at least jaku karijeru kao Dirk da je zavrsio u Dallasu. Dirku je u Dalasu dato da se uvek trudi da bude najbolja verzija sebe. Ambiciozna fransiza, uvek okruzen dobrim igracima, nikad nisu bili nekakav krs, gde je on morao da krivi kicmu i preoblikuje sebe kao igraca. Gasol je zakasao u Memfisu sa jednom, pa recimo neozbiljnom franšizom. Zatim je završio u LAL, gde je sluzio da se sve uradi da Kobe skinu majmuna sa ramena. I uvek ce se potcenjivati koliko je znacaja. Za to. Mislim da Kobe nije mogao da ima bolje 2nd stara kao saigraca. Igrac koji ti ne pojede preostatak cap-a a donese koliko mu doneo bilo koji drugi 2nd star igrac u ligi, pa i vise..ma Gasol je bio sam za glavnu zvezdu fransize. Posle Sabonisa i Jokica verovatno najpismeniji centar/visoki igrac. Po pismenosti on je tu uz Duncana, koji je big fundamental. Samo je Timmy bio i sjajan fizicki specimen.

• Like 6
Posted

Možda se varam, ali činimi se da je i i oko KG-a ovaj forum polarizovan, kao i oko LBJ-a pa i Kobe-a. Znam da sam baš baš subjektivan, ali nisam siguran da uz igrački kadar, trenera i generalno pismeniju organizaciju iza sebe, kakvu je imao TD u Spursima, KG nebi ostvario značajno veće "uspehe" od postignutih. JBT igrao je sa Rašom (ako se dobro sećam), a najbolji saigrači mu bili Marbury, Cassell i onaj Zerbiak ili kako se već piše :smiley26:

• Like 1
Posted (edited)

Ja sam sucker za top liste, ali iz neke dosade/zabave, nazovite kako hoćete.

Ipak, uvek mi je smešno kada se ljudi užive u te stavove i sigurni su u iste, a sve veličina do veličine na tim listama.

Evo, meni je neki TOP 10 raspored na prvu iz glave: MJ, LBJ, Karim, Medžik, Dankan, Stef, Kobi, Leri, Jokić, Šek.

Da li ima smisla staviti Hakima, Vilta, Rasela? Apsolutno.

Edited by MilošVB
Posted

Kukoč je imao svoje šanse i videlo se da nije taj nivo. 

Jokić i Pau je isto razlika u klasi, nikakva sreća.

To maštarenje da bi neko dominirao ligom da su mu dali pravu šansu, ostavljam nerealnim nostalgičarima. Niko nije lud da ima dragulj u timu i ne koristi ga. 

Vrhunski igrači Toni i Pau, ali ovi danas Evropljani što dominiraju ligom su nivo iznad.

Gasol je igrao u vreme kada su već Evropljani bili skroz prihvaćeni i imao je prostor čitavu karijeru i napravio je vrhunsku karijeru, ali nikad nije bio ovo što su sada Luka, Janis i Nikola.

Kukoč je imao samo 30 godina i postao je glavni u Bulsima koji su ostali bez Rodmana, Džordana i Pipena, bio im je najbolji igrač, ali daleko od na primer ovoga šta Jokić pruža sa 30.

• Like 1
Posted

@Poenter

Jbg, kontekst bi bio potpuno drugačiji da su Tonija od dolaska u USA projektovali da bude lider ekipe, ili među dva, što verujem da bi sada bio slučaj.

A slažem se svakako da bi bio nivo ispod Jokića.