Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Meni su Steph, Giannis i Dame idealni franšizni igrači, tim redosledom jer mi s Dejmom ipak nismo uzeli titulu. Sve imaju, igru, harizmu, karakter, marketabilni su, leadership. Zbog toga ih najviše i gotivim od svih superstarova.

Lilika je idealan franšizni igrač ako je cilj franšize PO i lova, ako uz to hoće i titulu tu se Dejm ne uklapa .

Suma sumarum odličan je franšizni igrač za 80% timova u NBA što je super

• Like 1
Posted

Sto se Lillarda tice, jako specifican igrac. Na svom vrhuncu bez ikakve dileme jedan od najboljih ofanzivnih hubova ikad. Ako ne racunamo Stepha koji je unikat i jedini igrac u historiji kosarke jednako opasan i sa i bez lopte, Lillard je vjerovatno prvi i dosad najbolji prototip danasnjeg combo beka sa neogranicenim suterskim dometom i dovoljno brzine i atleticizma da ide do kraja. Za elitni napad s njim ti je bilo dovoljno da mu postavis visoki blok blizu polovine terena i on je u stanju odmah napraviti visak. Ona serija protiv Denvera 2021. godine je svojevrsno ofanzivno remek djelo i bas taj Lillard u peaku. Dovoljan jedan visoki pick i on pravi haos. Tim u Blazersima mu nikad nije bio dobro sklopljen. Prije svega jer mu je druga opcija bio CJ, igrac sa fakticki istim manama kao Dame. Nurkic na 5 je bio dosta dobar do onog loma noge, poslije toga je vec dosta nazadovao. U nekom povoljnijem kontekstu mislim da je mogao imati i jace timske rezultate, dovoljno je kvaliteta imao da bude FMVP da je kojim slucajem imao dovoljno kvalitetan tim ali svakako nije nivo Duranta i slicnih nikad bio. 

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, 40Wins said:

Kawhi je previse introvertna osoba da bi mogao da bude goat, jer da bi dugo osvajao kitule moras malo da imas i socijalnih vestina, da si dobar sa saigracima, da drugi zele da igraju sa tobom kao sekundarni likovi, da pritiskas FO da se povinuje tvojim win now zeljama itd itd. Ne kazem da Klipersi nisu svasta omogucili Kawhiju, i da nije bilo povreda mozda bi to bolje izgledalo, ali nije Kawhi pola covek pola fransiza kao Kari ili Lebron. 

Bilo je onomad prica kad je tek poceo LAC bivstvovanje: Videcemo, Kawhi jos nikad nije izgubio u PO itd, ali ipak nije kiborg. 

Zelim da se osvrnem jos i na ovo, i zavrsavam sve ovo price, nevezane za aktuelni trenutak odigravanaj PO-a.

Smatram da ovo nije nuzno tacno. Mnogo je bitnije da te postuju nego da te vole. I mnogo je bitno da ne ubijes saigracima osecaj vaznosti i duh za samoinicijativnost.
Mislim da savrsen igrac, iliti taj neki goat-like igrac ne mora da bude lik koji je sampion socijalnih vestina. Bolje receno, ono sto mnogima taj konstrukt podrazumeva. Taj lik koji ce da bude pricljiv sa svima, sve rapse po dupetu i ramenima. Ekspresivan je, prica tecno na konferencijama itd. Usput zna i da natera fransizu da uradi nesto za dobrobit tima... TJ ono sto on misli da je dobrobit tima (Da, @delgado mislim tu na Lebrona, nema skrivanja :)))) )

U NBA su ozbiljne fransize, sa ozbiljnim osobljem i ozbiljim rosterima. Ozbiljni mehanizmi i logistike. Nije to rijaliti u Panami sa 12 (polu)debila, koji ne mogu da se dogovore kako ce da postave bambus za shelter.
Jordan nije bio nekakav mnogo relatable saigrac van svlacionice. Koliko god da je salty Pippen, i drugi su svedocili da oni nikad nisu bili bliski van terena. Taj MJ je nasrnuo na Kerr-a, i verovatno nekad propustio okupljanje sa saigracima da bi otiso da odigra neki rulet/blackjack.  I sam Duncan mi je delovao totalno introverno, nepricljivo van terena, pa je bio maltene savren lider. Sa druge strane, imas primer da je Westbrook po ponasanju van terena delovao kao idealan saigrac. Na terenu, retko koji njegov saigrac je plenio samopouzdanjem...

• Like 1
Posted

6 minutes ago, BattleBender said:

U NBA su ozbiljne fransize, sa ozbiljnim osobljem i ozbiljim rosterima. Ozbiljni mehanizmi i logistike. Nije to rijaliti u Panami sa 12 (polu)debila, koji ne mogu da se dogovore kako ce da postave bambus za shelter.

Meni tvoj post nije netacan, ne kazem da sam ja u pravu u vezi introvertnosti itd, ali kad procitam ovaj deo u glavi mi se pojave Niko Harison, GM Vlada, ko god da je GM u Vasingtonu itd... 😄 Msm, NBA je ozbiljna bransa i biznis, ali nije retko timovi daju volan nedoraslim likovima... 

• Like 3
Posted

It's fine honey, we have polish Curry.

Lepo je kad se dobije utakmica u situaciji gde Stefa udari ADHD i pritom ne moze da dobaci do obruca, steta sto je Jimmy morao da zrtvuje svoju guzicu ovoliko za ovo, ali dobro, sad jos jedna u Hjustonu i da se odmori malo.

Posted
6 minutes ago, Dorcol said:

Obaveza svakog postenog coveka je da navija za Stefa i Dzimija da zajedno uzmu prsten

Kad nema Blazersa - a nikad ih nema :classic_biggrin:...onda Boston , ali nemam ništa protiv kada bi to bili  Clippersi ili Wolvesi. Edwards me gusta mucho .

• Like 1
Posted
2 hours ago, Dracarys said:

Uff uff, ovo je debeli upitnik, gde je bio Kari u prethodne dve godine? Imao je tim kakav je Lilard nikad nije u prajmu. Ima jedan plasman u drugu rundu, i jedno izbacivanje naglavačke iz plej ina. Pre titule takođe ima jedno izbacivanje iz plej ina.

Što se tiče ekipe koja je pregazila Portland 4-0 u WCF, pa ne znam, verovatno bi trebalo ekipa da ostane isto snažna kada se povrede Durent i Tompson. To je taj narativ, izbegavanje povreda igrača. MJ nikad nije imao povređene saigrače i sad je GOAT, igrao protiv smešnih timova, pa čak i za Juta nije ništa specijalno, mnogo moćnija je ekipa je bila ekipa Voriorsa 2016 sa skorom u sezoni 73-9.

Durant nije igrao finale konferencije 2019. godine, nakon povrede u G5 protiv Hjustona se vratio tek u G5 finala i odmah crkao nakon par ubacenih trica.

Bilo je jasno da je zapad te sezone 2 horse race, ostatak zapada je bio vrlo tanak, i jedini razlog sto GSW - HOU nije bilo finale konferencije je seeding. Drugi deo bracketa je bio potpuno nebitan, ko god da je prosao odatle bi dobio metlu.

Posted
44 minutes ago, Milos 3.14 said:

Lilika je idealan franšizni igrač ako je cilj franšize PO i lova, ako uz to hoće i titulu tu se Dejm ne uklapa .

Suma sumarum odličan je franšizni igrač za 80% timova u NBA što je super

Mislim na igrača kakvog želiš da ti bude u izlogu NBA organizacije i predstavlja njenu kulturu. Dame je meni tu No 1, ali opet, pošto nismo došli do titule s njim, Steph svakako ide ispred na osnovu tog dodatnog igračkog kvaliteta, kao i Giannis.

37 minutes ago, Ludi za Poli said:

Za elitni napad s njim ti je bilo dovoljno da mu postavis visoki blok blizu polovine terena i on je u stanju odmah napraviti visak.

Na njemu su protivnici radili blitzing na 10 metara, ubedljivo je bio prvi po tom parametru, čak je i Steph tu bio malo iza. Young je takođe plejmejker kog su tako branili neko vreme, nemam pojma sad, nisam ga gledala dugo.

• Like 1
Posted

Postoje franšize koje od igrača koji je u izlogu traže da uporedo sa tim bude u stanju da vodi tim do titule, Lejkersi npr.

Oni ne bi bili zadovoljni Dejmom, ali bi ga trpeli dok se ne pojavi prilika za Dončaru.

Videti pod Dejvis 

Posted (edited)

Nama na ovaj roster treba jedan centar koji može da pogodi trojku, da bude dobar u skoku i, da ako već nije veliki atleta da ima gabarite da izdrži kontakt. Na taj način poboljšavamo spejsing koji jako pati sa Grinom i Batlerom u petorci + bolji skok đe na svi masakriraju. Ko je ta zagonetna ličnost? Nikola Vučević ili Bruk Lopez da je nešto mlađi. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 1
Posted

Lillardova igra je vrlo prijatna za oko, lagana, atraktivna, šut bukvalno effortless. :thumbsup: Uz pozitivan karakter i opšti utisak koji ostavlja apsolutno franšizni i za regularnu sezonu, rekao bih, idealan igrač. Za plej of, baš i ne. Njemu ne odgovara podizanje fizičkog intenziteta igre uz dopuštanje mnogo kontakta, a uz manje foul baiting-a što se dešava u svakom plej ofu. Meni je definišuća serija njegovog plej of dometa ona iz 2018. sa Pelicansima, gdje je Portland ušao kao blagi favorit za prolaz (3 vs 6 nosilac). Na kraju su popili metlu, a Jrue je u međusobnom duelu nadigrao Dame-a u bukvalno svakom aspektu košarkaške igre. Lillardova all time plej of statistika šuta je 40.9% iz igre i 36.8% za tri. Za takvog igrača prilično loše. Jrue je Buscksima donio titulu, sa Lillardom nijesu bili ni blizu. Jrue je i s Bostonom uzeo titulu, a ako je trenutno ozbiljnije povrijeđen (zadnja loža uopšte nije naivna) trvdim da Boston ove sezone ostaje bez titule. Toliko je Jrue dobar igrač. Hoću da kažem ako bih birao za regularnu sezonu uzeo bih Dame-a, ako bih birao za plej of uvijek, ali baš uvijek i bez ikakvog razmišljanja Jrue-a. 

• Like 5
Posted
1 minute ago, Ječmendo said:

Lillardova igra je vrlo prijatna za oko, lagana, atraktivna, šut bukvalno effortless. :thumbsup: Uz pozitivan karakter i opšti utisak koji ostavlja apsolutno franšizni i za regularnu sezonu, rekao bih, idealan igrač. Za plej of, baš i ne. Njemu ne odgovara podizanje fizičkog intenziteta igre uz dopuštanje mnogo kontakta, a uz manje foul baiting-a što se dešava u svakom plej ofu. Meni je definišuća serija njegovog plej of dometa ona iz 2018. sa Pelicansima, gdje je Portland ušao kao blagi favorit za prolaz (3 vs 6 nosilac). Na kraju su popili metlu, a Jrue je u međusobnom duelu nadigrao Dame-a u bukvalno svakom aspektu košarkaške igre. Lillardova all time plej of statistika šuta je 40.9% iz igre i 36.8% za tri. Za takvog igrača prilično loše. Jrue je Buscksima donio titulu, sa Lillardom nijesu bili ni blizu. Jrue je i s Bostonom uzeo titulu, a ako je trenutno ozbiljnije povrijeđen (zadnja loža uopšte nije naivna) trvdim da Boston ove sezone ostaje bez titule. Toliko je Jrue dobar igrač. Hoću da kažem ako bih birao za regularnu sezonu uzeo bih Dame-a, ako bih birao za plej of uvijek, ali baš uvijek i bez ikakvog razmišljanja Jrue-a. 

Tu je ogoljena najveca mana u njegovoj igri u tom trenutku, kroz 4 utakmice nije nasao nacin da resi konstantna udvajanja. Doduse, kao olaksavajuca okolnost, to jesu bila Jrue - AD udvajanja, sto je nocna mora svakog igraca na perimetru, ali morali su i on i Stots da se prilagode na to mnogo bolje.

To je i Lilardu postalo jasno, pa je ocigledno radio na tome vec u tom offseasonu i u nastavku karijere je dosta bolje resavao udvajanja, iako nije imao priliku da se susretne sa toliko zverskim duom.

Ti pelikani su bili izuzetno interesantna ekipa, pored ove dvojice, i Rondo i Mirotic su przili dosta kvalitetan basket, steta sto su odmah naisli na GSW gde nisu mogli da urade mnogo.

• Like 7
Posted
2 hours ago, Dracarys said:

Uff uff, ovo je debeli upitnik, gde je bio Kari u prethodne dve godine? Imao je tim kakav je Lilard nikad nije u prajmu. Ima jedan plasman u drugu rundu, i jedno izbacivanje naglavačke iz plej ina. Pre titule takođe ima jedno izbacivanje iz plej ina.

Što se tiče ekipe koja je pregazila Portland 4-0 u WCF, pa ne znam, verovatno bi trebalo ekipa da ostane isto snažna kada se povrede Durent i Tompson. To je taj narativ, izbegavanje povreda igrača. MJ nikad nije imao povređene saigrače i sad je GOAT, igrao protiv smešnih timova, pa čak i za Juta nije ništa specijalno, mnogo moćnija je ekipa je bila ekipa Voriorsa 2016 sa skorom u sezoni 73-9.

!!!

Posted

Da Steve Francis nije pronasao lulu za krek, danas ne bismo imali dilemu ko je goat.

Ostavimo se toga, kao sto je free napisao, potpuno je tacno da su kontekst i okolnosti od ogromnog znacaja. Jednako tako je suva istina i sustina i delgadova opaska - mozemo da uporedjujemo i sudimo samo na osnovu onoga sto je bilo i tu se prica zavrsava. Mozda bi stvarno i Lillard u GSW napravio jednake rezultate kao Steph, ali jebiga, nije igrao za njih nego za Portland 90% svoje karijere i ostvario je ono sto jeste. Prema tome i ocena.

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted

Ma napravio bi kurac iste rezultate kao Stef. Oni uopšte nijesu ista klasa igrača. Kari je top10 igrač u istoriji košarke i drugi najbolji igrač ovog vijeka. Ostavio je iza sebe Durenta, Kobija, Hardena, Lenarda i druge, koji su inače bolji igrači od Lilarda. 

• Like 7
  • Love 1
Posted
32 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Da Steve Francis nije pronasao lulu za krek, danas ne bismo imali dilemu ko je goat.

Ostavimo se toga, kao sto je free napisao, potpuno je tacno da su kontekst i okolnosti od ogromnog znacaja. Jednako tako je suva istina i sustina i delgadova opaska - mozemo da uporedjujemo i sudimo samo na osnovu onoga sto je bilo i tu se prica zavrsava. Mozda bi stvarno i Lillard u GSW napravio jednake rezultate kao Steph, ali jebiga, nije igrao za njih nego za Portland 90% svoje karijere i ostvario je ono sto jeste. Prema tome i ocena.

Upravo si uspeo i da opravdas svakog taksistu sa svojom  knee career ending injury pricom. I usput da dismisujes te price 😄

Naravno da ima smisla pricati o nekim projekcijama koje se nisu desile, ukoliko su u okvrima odredjene logicnosti. I naravno da ima smisla odbaciti neke scenarije u svakom kontekstu. Npr ja ne mogu da budem Curry ni u jednom paralelnom univerzumu, kako god da se otvore karte, jer za pocetak nemam hand eye kordinaciju da razvijem taj nivo shooting skills. Kao sto nemam u sebi genetski materijal da bude Jordan ili Shaq nivo fizickog specimena.

Posted

Stef je vrhunski igrač, ali nije top 10 po meni. Jedini razlog je prevelika varijabilnost njegove igre. Kad je u elementu on je nezadrživ, ali njegova igra nije stabilna i konstantna, između ostalog i zbog same komplikovanosti i težine stvari koje radi (stalno u pokretu, najbolji off ball igrač ikada, šutevi iz nevjerovatnih daljina uz još nevjerovatnije položaje tijela, ludi ulazi za koje ne vjeruješ da mogu uspjeti itd...), pa relativno često njegov učinak na parketu nije najbolji ili nije odlučujući za ishod meča. Super high ceiling, ali povremeno i low floor. Pogledati sinoćnju utakmicu kao primjer. Da nije bilo Brandina i posebno Jimmy-ja Ratnici bi izgubili meč. 

Bila je jednom neka statistika koju ne mogu da pronađem, ali otprilike koliko često pojedini igrači imaju loš meč prema game score-u, nažalost zaboravio sam i kriterijume za loš meč. :s_d: Uglavnom, ubjedljivo najkonstantniji igrači su Jordan i Jokić koji imaju (su imali) otprilike jedan loš meč na 30 odigranih, za većinu vrhunskih igrača pa i Stefa je uspjeh ako je loš tek svaki 10 meč ili još gore od toga. Pokušaću da nađem nekako tu statistiku...

Htio bih još jednom da se osvrnem na sinoćnji choke job Ime Udoke. Nakon što su Ratnici pokušali da hakuju Adamsa u tom trenutku najvažnijeg igrača Raketa koji je zaključao reket sa 4 vrhunske blokade, usput praveći ršum pod košem GSW-a sa 5 ofanzivnih skokova, Ime ga izvodi iz igre - posljedično odbrana se raspada, u napadu naravno nijesu uradili ništa, Ratnici prave preokret i dobijaju vjerovatno najvažniju utakmicu serije. Sa Stevenom sinoć Rakete imaju +16, sa jebenim Greenom -11, razočaravajućim Amenom -17. 

Ako misle da zakomplikuju seriju, Rakete bi trebalo da klupiraju Greena i daju mnogo veću minutažu Adamsu, Jabari Smithu i Easonu. Ovoj drugoj dvojici na račun Thompsona, jer su mnogo bliže Amenu po atletici nego što je on njima po šutu. Meni je Ime kao trener vrlo drag i mislim da dobro radi svoj posao još iz doba Bostona, ali ne vjerujem da će imati hrabrosti da uradi gornje stvari, iako je sinoć klupirao Greena u posljednjem napadu. Green trenutno je isključivo igrač za garbage time u plej ofu, nikako za takmičarsku košarku jakog intenziteta. Očajni ball hogger, bez osjećaja za pas, katastrofalni defanzivac i streaky šuter - teški minus na terenu. Mrš na klupu!!! :furious:

Posted
29 minutes ago, BattleBender said:

Upravo si uspeo i da opravdas svakog taksistu sa svojom  knee career ending injury pricom. I usput da dismisujes te price 😄

Naravno da ima smisla pricati o nekim projekcijama koje se nisu desile, ukoliko su u okvrima odredjene logicnosti. I naravno da ima smisla odbaciti neke scenarije u svakom kontekstu. Npr ja ne mogu da budem Curry ni u jednom paralelnom univerzumu, kako god da se otvore karte, jer za pocetak nemam hand eye kordinaciju da razvijem taj nivo shooting skills. Kao sto nemam u sebi genetski materijal da bude Jordan ili Shaq nivo fizickog specimena.

Neskromno o sebi kao i uvek, nisi bas Curry, Jordan ili Shaq, ali minimum si neki ubica tipa Jimmy Butler ? 😄 

Niko nikada nece biti ni blizu ovog nivoa sa 40+ godina i odigrati sezonu u kojoj zasluzuje da bude u prvoj petorci lige, brutalan i plejof, tako da je ovih poslednjih par godina sto se mene tice sve receno ubedljivo na temu GOATa, dokazano, i 22 godine dokazivano, konkretno, jasno. Sve ostalo bilo ko moze da projektuje kako hoce u svojoj glavi, milijardu ljudi - milijardu realnosti.

Posted (edited)
32 minutes ago, Ječmendo said:

Stef je vrhunski igrač, ali nije top 10 po meni. Jedini razlog je prevelika varijabilnost njegove igre. Kad je u elementu on je nezadrživ, ali njegova igra nije stabilna i konstantna, između ostalog i zbog same komplikovanosti i težine stvari koje radi (stalno u pokretu, najbolji off ball igrač ikada, šutevi iz nevjerovatnih daljina uz još nevjerovatnije položaje tijela, ludi ulazi za koje ne vjeruješ da mogu uspjeti itd...), pa relativno često njegov učinak na parketu nije najbolji ili nije odlučujući za ishod meča. Super high ceiling, ali povremeno i low floor. Pogledati sinoćnju utakmicu kao primjer. Da nije bilo Brandina i posebno Jimmy-ja Ratnici bi izgubili meč. 

Bila je jednom neka statistika koju ne mogu da pronađem, ali otprilike koliko često pojedini igrači imaju loš meč prema game score-u, nažalost zaboravio sam i kriterijume za loš meč. :s_d: Uglavnom, ubjedljivo najkonstantniji igrači su Jordan i Jokić koji imaju (su imali) otprilike jedan loš meč na 30 odigranih, za većinu vrhunskih igrača pa i Stefa je uspjeh ako je loš tek svaki 10 meč ili još gore od toga. Pokušaću da nađem nekako tu statistiku...

Pa kad se kaze top10, to je malo false, jer on mozda jeste 9. ili 10. (imho on je meni taj tier 9-12), ali ne postoji sansa da ga uguras u top5, top 7 npr.
Ali meni nije problem nekonstantost. On je svakako mocan i opasan na svoj nacin uvek, a to je kao opasnost u offball screens igri. Da l Curry imao los dan ili ne, ne postoji taj ludi tim i ludi trener koji ce da prestane da se skoncentrise na njega. 
Ono sto je meni problem sa Stephom, sto ga diskvalifikuje iz bilo kakve top5 (ili nesto malo vise) konverzacije je ocajan passing abilites. Bukvalno ako navedemo top 30, top 40 igraca, mislim da samo ovi towering centri (Shaq, Jabar, Wilt) imaju gori passing skills. Na nivou cele lige je uvek bio u bottom 20%, medju bekovima, sto se tice passing skills. Kao neko ko je imao svoju fazu strasnog navijanja za GSW, instant se prisetim koliko frustrira njegov uzasan passing skills. Za pocetak ne zna da sakrije pass, ocigledan je i citljiv. Ne zna da bas pas, i pogodi saigraca ostro. Nesto gurka loptu, mehaniku mu jednolicna, citljiva. Mekano, nikako, nema osecaj za to, nema ostrinu da proceni distancu, uglove itd itd. Mislim to je u nekoj meri jer je razvio svoje instikte i intuiciju da gleda u kos, i da pas nije opcija. Zato i toliko pogadja suteve. Poprilicno sam siguran da ne bi toliko ubedljivo najbolji suter da nema taj mindset. Ali taj mindset mu je oduzeo ostrinu i koncentraciju za pas. Covek sa takvim ballhandling-om ima 4.4 turnovera na 100 poseda, na "samo" 9.1 asist na tih 100 poseda. S obzirom kakav ball handling ima, i koliko se ne petlja sa loptom u nekakve situacije, niti inicira pik mnogo, vecina njegovih turnovera su iz nekih dodavanja. Takodje morao bi da ima mnogo vise asista s obzirom na brzinu, ball handling i koliko nekad cela odbrana izlazi na njegov sut i ostavljaju slobodne prostor blizu kosa. On to nedovoljno kaznjava.
Tako da ono, meni je to ozbiljan problem u njegovoj igri. Defanzivna mu nije ni toliko losa, solidno prati timsku odbranu, mozes da ga sakrijes u odbrani (danas svaka nba ekipa u petorci ima jednog beka koji samo stoji u mesto i ceka da pripali trojku iz ugla).

But saying this, mnogo je mocan sa tim sto pruza i otvara. Procenti suta, na takav volumen, za situacije gde nisu ni mnogo izgradjene za otvoren sut... to je bolesno... na to dodaj njegovu gravitaciju. Ono sto njega cini great je sto znaci moc cele ekipe, ceo tim moze da se igra sta hoce, mnogo je konstruktivan kao saigrac. Nevidjeni cornerstone.

Edited by BattleBender
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Nije Steph elitni dodavac sigurno, ali nije ni blizu bottom 20%

Ume da bude turnover prone, samo nocas je 3x otvorio kontru protivniku glupim dodavanjima, ali uglavnom kad ga uhvati neki pad fokusa.

Da je toliko los dodavac kao sto pricas, ne bi kroz celu karijeru odlicno resavao udvajanja, kao sto recimo Lilard nije mogao kad je prvi put u PO nasao u toj situaciji.

Broj asistencija nije relevantan zbog samog koncepta igre GSW. To sto on uspesno resi udvajanje i ostavi ekipu 4v3 nece nuzno da se nadje u boxscore-u, a posledica je njegovog passing skilla.

Edited by Malkolm Brogdon
  • Like 3