Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

Meni je Sarlot onomad bio prava simpa ekipa. Tad kada je Vlade dosao i onda se napravio simpatican tim. Magzi (pa kasnije Dejvid Vesli), Glen Rice, Entoni Mejson. Sjecam se da je Vlade asistirao tada pa su ljudi poput Met Gajgera imali stvarno pristojne brojke. 🙂 Fin period. Cak se sjecam jednog plejofa gdje su u Cikagu napravili odmah brejk... 🙂 

• Like 3

12 hours ago, Marvin said:

Bas nesto gledajuci klip gore razmisljam o tome da li je Sarlot najbezveznija fransiza u NBA istoriji, i izadje mi danas ovo:

• Hornets have never reached Conference finals.
  • Pelicans have the fewest playoff appearances.
  • Timberwolves have the lowest win percentage.

Ajd da kazemo da Sota ima trenutno dobar tim, ali ovi bumbari i pelikani su mi mrtva trka. Da se napravi od njih jedan pristojan (u Noli) i drugi posalje u Las Vegas, niko ne bi zalio

Meni je Washington još bezveznija franšiza. Ali valjda imaju neku istoriju od pre 100 godina i tako nešto.

• Like 4

20 minutes ago, doragan said:

Koja odvratna njuska Grejson pogodi onu trojku..kad ce ta Juta prestati da tankuje?Da ki bi Denver mogao da angazuje Ben Simonsa umesto Sarica,koga bi tako rado otpustio?

Ne razumem se u te finansijske transakcije i ograničenja, ali mislim da Nugeci ne bi mogli da angažuju ni mene i to za srpski minimalac.

• Ha-ha 4

44 minutes ago, doragan said:

Koja odvratna njuska Grejson pogodi onu trojku..kad ce ta Juta prestati da tankuje?Da ki bi Denver mogao da angazuje Ben Simonsa umesto Sarica,koga bi tako rado otpustio?

I tako 2x. Allen je jedan od najboljih trojkaša lige. Šteta šta je undersized. A šta se Utaha tiče treba znati ispustiti 4 razlike na 4 sekunde i nešto do kraja meča. 

Edited by bodo

19 hours ago, Ludi za Poli said:

ovaj video obavezno moraju pogledati svi, a pogotovo oni koji tvrde kako je nekada sve bilo bolje™.

covek rekao nekoliko stvari koje sam ovde napisao nedavno kada je bila tema o danasnjim kosarkasima.

• Thanks 1

Dobar video. No meni je sporan tejk o kreativnosti.

Danas imamo, u proseku u ligi, dosta kvalitetnije igrače i imamo mnoge igrače koji su pretnja po koš na različite načine (ne svi, u današnjoj ligi postoji i veliki broj specijalaca, jer specijalizacija podiže efikasnost).

Uz to, imamo pravila i sudijski kriterijum koji mnogo više pogoduju napadu nego što je to nekada bio slučaj.

Usled ta dva faktora, odbrana jedva drži korak a napadačima je mnogo lakše nego nekada. Em su bolji, em im pravila pogoduju. Tu ti nije naročito potrebna kreativnost, napadački putevi su već iscrtani, samo treba odabrati pravi. Kreativnost više dolazi do izražaja kada puta nema, pa treba probiti novi.

Ovo je više minor nitpick, kompleksnost =/= kretivnost.

• Like 2

9 hours ago, Darko said:

Meni je Washington još bezveznija franšiza. Ali valjda imaju neku istoriju od pre 100 godina i tako nešto.

Jos od kad su uradili rebrand…

49 minutes ago, Smrtokapa said:

Uz to, imamo pravila i sudijski kriterijum koji mnogo više pogoduju napadu nego što je to nekada bio slučaj.

Usled ta dva faktora, odbrana jedva drži korak a napadačima je mnogo lakše nego nekada. Em su bolji, em im pravila pogoduju. Tu ti nije naročito potrebna kreativnost, napadački putevi su već iscrtani, samo treba odabrati pravi. Kreativnost više dolazi do izražaja kada puta nema, pa treba probiti novi.

Ovo je više minor nitpick, kompleksnost =/= kretivnost.

Neoboriv argument, i ko pokusa da ga obori niti ima pojma o kosarci, niti je ikad igrao, je taj da je MNOGO ZNAČAJAN faktor sta se (ne)svira kao traveling zbog kontri i tranzicija.

Ajde ovo na pozicionim napadu itd, ne menja mnogo kosarku.

Ko je trenirao kosarku zna koliko je tesko izvlaciti kontre, i igrati ih rutinski, sa skolskim pravilima. Danas svaki napad moze da se ubrza, bez da razmisljas da se ne nadjes u raskoraku. To mnooooooogo menja stvar. Svako moze da ubrza napad i svako rutinski moze da istrcava kontre i uvestvuje u njima.

I ko misli da bi 90% NBA igraca na isti nacin mogli da igraju kontre u nekim drugim vremenima, i da preslikaju svoju igru, gadno gresi.

AAA turniri su unistili americke kosarkase u smislu kosarkaskih fundamenata. Gledao sam vise puta to. Ono vise lici na half time show nego na pravu kosarku. Samo im trampoline fale.

• Like 7

Zato je Vudi Alen u Midnight in Paris lepo obradio temu sadašnja vs. prošla vremena. Svako misli da je ono pre bilo bolje,nego ovo danas,a činjenica je da svako vreme nosi svoj kvalitet i različitost tako da je stvar ukusa kome se šta sviđa. 

Odlično je što se košarka menja i uvek traži nove načine da privuče nove igrače i publiku. Popularnost nije zagarantovana i treba je očuvati. 

• Like 1

Klipersi opet sastavljaju ozbiljan tim polupanaca i polovnjaka, ekstremno podleznih povredama i gasenju, load managementu. Good luck with that.

Sota deluje bolje bez siledzije Rendla, poceli su da pobedjuju i igraju bolju kosarku, a i Rid-Gober im je mnogo kompatibilniji tandem pod kosem. Evards sve bolji

Nisam gledao, ali nesrecni Majami da da 9 poena u 4/4 (protiv Orlanda su isto tako nesto dali, mozda i 8 ?) i izgubi od fuckin' Bruklina kada je svaka pobeda bitna, ne kapiram. Herro se ocigledno raspao 6/22

Lakersi odmaraju vcrs LeBrona, Mark Williams nece debitovati, nema Doncica ceka se ponedeljak a Rivs je GTD. Morala da se zrtvuje utakmica malo za odmor ali ako igra Rivs, cak i sa ovako ozbiljno skracenom rotacijom dacemo sansu za pobedu posto ekipa przi i puca od samopouzdanja, a Indiani ne igra Turner. Mada, svakako da su mnogo vece sanse na strani Indiane, i Siakam ozbiljno igra.

A sad da vidimo debi Dejvisa u Dalasu sa novim timom. Protivnik je Hjuston, taman po meri

1 hour ago, Marko said:

Meh

Koliko li će ukrasti para Clippersima da mi je znati...

Da ne grešimo dušu, da mu damo šansu...

58 minutes ago, bodo said:

Jako će se usrećiti s njim. 

Uvek su mi bili simpatični visoki igrači sa playmakerskim skilom. Od njega nije ni trebalo očekivati ono što on realno nije. Čak i "ono" dodavanje protiv Hawks-a sam tumačio kao njegov primalni osećaj da doda loptu... e sad psiha je čudo. Propao je kao muda kroz bušne gaće.Ipak navijam da se opasulji.

Me like this

• Like 1