Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, kendrick duckworth said:

Goldberže, vide li ovo Baskonijino fokusiranje na sledeću utakmicu i ubačivanje Howarda koji ćopa?

Videh, hvala sto si pitao.

Bez sale, ovih osam ekipa na domacem terenu koje sam pomenuo su najlakse moguce utakmice. To sto je KKCZ izgubila juce govori o dve stvari, da je u toj grupici Zalgiris najnezgoniji protivnik i da je KKCZ energetski i psiholoski jako lose usla u mec sto im se obilo o glavu.

Nemam problem sa ovih +13 jer je to realnost, kao sto je realnost i protiv nekog Virtusa, ASVELA ili Maccabija. Ono sto nije realnost (ne bi trebalo da bude) je da bilo ko iz ove grupe od 10 najboljih razbija bilo koga drugog iz te grupe sa 20 ili 15 razlike.

Sto se tice tabele, vreme je za novu prognozu koja uzima u obzir samo "ocekivane" ishode. Naravno, vec u sledecem kolu moze Real da dobije PAO nekih +3, ali je ocekivano da taj mec dobije PAO jer igraju kod kuce.

1. Olympiacos 27-7

2. Panathinaikos 22-12

3. Bayern M. 22-12

4. Paris Basket 21-13

5. Monaco 21-13

6. Fenerbahce 21 - 13

-----------------------------

7. Crvena zvezda 20 - 14

8. Barcelona 19 - 15

9. Armani 19-15

10. Partizan 19 - 15

-------------------------

11. Real Madrid 18-16

12. Zalgiris 17 - 17

13. Efes 17 - 17

Ovakvo pracenje rezultata je veoma korisno jer govori navijacima svake ekipe kakva je situacija u slucaju da ne bude bilo neocekivanih pobeda ili poraza. Na primer, u Realu bi trebalo da znaju da sa svim ocekivanim rezultatima oni moraju da dobiju KKCZ ili KKP ako hoce da ih prestignu na tabeli.

U ovom kolu su samo Fenerbahce i Crvena zvezda izgubili po jednu ocekivanu pobedu. U sledecem kolu paznju treba obratiti na sledece duele:

Paris Basket - Monaco: Domacini brane svojih 21 pobeda vec u sledecem mecu, Monaco napada +1.

Bayern - Crvena zvezda: Mozda i presudan mec i za jedne i za druge.

Armani - Fenerbahce: Videti pod prvi mec.

Panathinaikos - Real: Isto kao i prethodni mecevi.

Barcelona i Efes bi trebalo da ostvare rutinske pobede, isto vazi i za Oly, ali u ovakvom sistemu EL taj klub nema sta da dobije - sigurno su prvi ,pa moze biti svega na tom mecu. ASVEL - Maccabi je nebitan mec, a Zalgiris mora da dobije otpisanu Baskoniju kako bi produzili svoju nadu u prolaz dalje.

Posted
9 hours ago, bergkamp bcd said:

KKCZ energetski i psiholoski jako lose usla u mec sto im se obilo o glavu.

Izgleda su pesacili sa studentima posle kupa, pa nisu imali snage.

Nije to. Trinkijeri je sahranio Sferopulosa taktikom.

Inace, sta ti je ovo, projekcija neka?

• Ha-ha 2
Posted

Nikakva specijalna taktika, ovakve su sve naše utakmice u poslednje vreme, samo je Žalgiris šutirao sjajnih 70% za tri u prvom pol, a Alba, Asvel i Partizan nisu.

Celo drugo poluvreme igra Francisko 1na1, ništa što već nismo videli protiv nas.

U napadu porađamo svaki poen, isto već viđeno u kontinuitetu.

Ne odgovaraju nam čvrste, fizikalne ekipe (makar i sa manjkom kvaliteta) - takođe odavno poznato.

Poštovanje Trinkijeriju, super je spremio ekipu, ali nisam video neku specijalnu trenersku kliniku i taktičko urnisanje. 

Posted

Goldi isprojektovao tabelu po svom ukusu. Plan A da ispadnu bg blizanci u plej in-u. Plan B međusobni duel ove dve ekipe i borba koja odlučuje poslednjeg učesnika plej of-a uz nikad veći pritisak i atmosferu na granici ratnog stanja.

Goldi:

Spoiler

choujeki-eating-popcorn.gif

Tu je i plan C za svaki slučaj, ako i KKCZ i KKP prođu plej in, idu na dve najjače ekipe Oli i Pao.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 6
Posted

Zvezda energetski je odlicna, fali fluidnosti napred i Filip da uvek bude primarna opcija na pik situacijama, to bi limitiralo Bolomboja u tim zajedničkim minutima, ali bi napad bio bolji i produktivniji.

Posted
15 hours ago, bergkamp bcd said:

Bez sale, ovih osam ekipa na domacem terenu koje sam pomenuo su najlakse moguce utakmice. To sto je KKCZ izgubila juce govori o dve stvari, da je u toj grupici Zalgiris najnezgoniji protivnik i da je KKCZ energetski i psiholoski jako lose usla u mec sto im se obilo o glavu.

Nemam problem sa ovih +13 jer je to realnost, kao sto je realnost i protiv nekog Virtusa, ASVELA ili Maccabija. Ono sto nije realnost (ne bi trebalo da bude) je da bilo ko iz ove grupe od 10 najboljih razbija bilo koga drugog iz te grupe sa 20 ili 15 razlike.

Sto se tice tabele, vreme je za novu prognozu koja uzima u obzir samo "ocekivane" ishode. Naravno, vec u sledecem kolu moze Real da dobije PAO nekih +3, ali je ocekivano da taj mec dobije PAO jer igraju kod kuce.

1. Olympiacos 27-7

2. Panathinaikos 22-12

3. Bayern M. 22-12

4. Paris Basket 21-13

5. Monaco 21-13

6. Fenerbahce 21 - 13

7. Crvena zvezda 20 - 14

8. Barcelona 19 - 15

9. Armani 19-15

10. Partizan 19 - 15

11. Real Madrid 18-16

12. Zalgiris 17 - 17

13. Efes 17 - 17

Ovakvo pracenje rezultata je veoma korisno jer govori navijacima svake ekipe kakva je situacija u slucaju da ne bude bilo neocekivanih pobeda ili poraza. Na primer, u Realu bi trebalo da znaju da sa svim ocekivanim rezultatima oni moraju da dobiju KKCZ ili KKP ako hoce da ih prestignu na tabeli.

U ovom kolu su samo Fenerbahce i Crvena zvezda izgubili po jednu ocekivanu pobedu. U sledecem kolu paznju treba obratiti na sledece duele:

Paris Basket - Monaco: Domacini brane svojih 21 pobeda vec u sledecem mecu, Monaco napada +1.

Barcelona i Efes bi trebalo da ostvare rutinske pobede, isto vazi i za Oly, ali u ovakvom sistemu EL taj klub nema sta da dobije - sigurno su prvi ,pa moze biti svega na tom mecu. ASVEL - Maccabi je nebitan mec, a Zalgiris mora da dobije otpisanu Baskoniju kako bi produzili svoju nadu u prolaz dalje.

Pariz da bi dosao do 21 pobede mora da u ovih 8 utakmica dobije 5:

H: Fener, Monako, Armani, Alba

A: Pao, Fener, Zalgiris, Real

Pretpostavljam da si im racunao 4 pobede kuci i pobedu u Kaunasu, ali po meni to nije realno. 

Sto se tice Bajerna morao bi da dobije 6 od 7:

H: Zvezda, Partizan, Efes, Fener

A: Baskonija, Barsa, Makabi

Oni imaju nesto povoljniji raspored od Pariza, ali i jednu manje utakmicu na raspolaganju. Nije tesko zamisliti da ih dobije po jedan srpski i turski klub na njihovom terenu i da izgube od Barse u gostima. To bi bila vec tri poraza i ostaju na 20 pobeda maksimalno, a ti si im prognozirao cak 22? 

Realnije mi je da obe ove ekipe budu na 19 nego na 21, odnosno 22, na kraju. Deluje mi da si napravio ovakvu prognozu kako bi gurnuo Zvezdu ispod sestog mesta i da se nisi zaista vodio realnim i ocekivanim rezultatima. Ali mislim da ne moras da brines jer je Zvezda sebi nakon poraza od Zalgirisa malo zakomplikovala situaciju i da bi jurila 20 pobeda deluje da ce morati da dobije Bajern. Posle toga i Virtus, Efes i Armani kuci, sto uopste nisu lake utakmice. Zato mislim da je Zvezda trenutno bliza 19, nego 20 pobeda, ali joj je prednost sto ima bolji medjusobni skor od svih ekipa oko sebe (Monako, Pariz, Barsa, a imace i od Bajerna ako ne izgubi 30 razlike). 

Jos bih prokomentarisao da mi nije realno da deseta ekipa ima cak 19 pobeda. Mislim da ce tu biti broj 18.

Posted (edited)
19 hours ago, bergkamp bcd said:

1. Olympiacos 27-7

2. Panathinaikos 22-12

3. Bayern M. 22-12

4. Paris Basket 21-13

5. Monaco 21-13

6. Fenerbahce 21 - 13

7. Crvena zvezda 20 - 14

8. Barcelona 19 - 15

9. Armani 19-15

10. Partizan 19 - 15

11. Real Madrid 18-16

12. Zalgiris 17 - 17

13. Efes 17 - 17

Partizanu bih u ovom momentu pre dao poziciju koja ih vodi direktno u PO nego deseto mesto.

Edited by Kosjan Willavić
Posted
8 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Partizanu bih u ovom momentu pre dao poziciju koja ih vodi direktno u PO nego deseto mesto.

Ja im ne bih dao, ali mislim da će sami uzeti :default_coffee:

• Love 1
  • Ha-ha 7
Posted
17 minutes ago, kendrick duckworth said:

Ko još uzima za ozbiljno ove Grčke skriptaše i wannabe matematičare. 

Bukvalno.

Nije me mrzelo da pogledam, nakon prethodnog kola:

Zvezda, 63.8% za top6, 96.4% za top10

Partizan 31.4% za top6, 84.4% za top10

I sada nakon ovog kola

Zvezda 42% za top6, 86.5% za top10

Partizan 43% za top6, 87.7% za top10

Dakle sada kompjuter misli daje vece sanse timu koji ima pobedu manje.

Ne igra kompjuter, ide lopta kroz kos.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, wrach said:

Bukvalno.

Nije me mrzelo da pogledam, nakon prethodnog kola:

Zvezda, 63.8% za top6, 96.4% za top10

Partizan 31.4% za top6, 84.4% za top10

I sada nakon ovog kola

Zvezda 42% za top6, 86.5% za top10

Partizan 43% za top6, 87.7% za top10

Dakle sada kompjuter misli daje vece sanse timu koji ima pobedu manje.

Ne igra kompjuter, ide lopta kroz kos.

Nije trebalo ti da se uhvatiš na ovaj Kendrikov mamac :classic_biggrin:

• Ha-ha 1
Posted
14 hours ago, JPM said:

Inace, sta ti je ovo, projekcija neka?

Stanje tabele u slucaju svih pobeda kod kuce i pobeda u gostima protiv prezaljenih ekipa.

13 hours ago, СтелаРоса said:

Nista novo da Trinkijeri  Zalgiris sahranjuje Zvezdu.

Ispravio sam ti ovo malo, pet uzastopnih pobeda je pet uzastopnih pobeda.

7 hours ago, СтелаРоса said:

Pariz da bi dosao do 21 pobede mora da u ovih 8 utakmica dobije 5:

H: Fener, Monako, Armani, Alba

A: Pao, Fener, Zalgiris, Real

Pretpostavljam da si im racunao 4 pobede kuci i pobedu u Kaunasu, ali po meni to nije realno. 

Sto se tice Bajerna morao bi da dobije 6 od 7:

H: Zvezda, Partizan, Efes, Fener

A: Baskonija, Barsa, Makabi

Oni imaju nesto povoljniji raspored od Pariza, ali i jednu manje utakmicu na raspolaganju. Nije tesko zamisliti da ih dobije po jedan srpski i turski klub na njihovom terenu i da izgube od Barse u gostima. To bi bila vec tri poraza i ostaju na 20 pobeda maksimalno, a ti si im prognozirao cak 22? 

Realnije mi je da obe ove ekipe budu na 19 nego na 21, odnosno 22, na kraju. Deluje mi da si napravio ovakvu prognozu kako bi gurnuo Zvezdu ispod sestog mesta i da se nisi zaista vodio realnim i ocekivanim rezultatima. Ali mislim da ne moras da brines jer je Zvezda sebi nakon poraza od Zalgirisa malo zakomplikovala situaciju i da bi jurila 20 pobeda deluje da ce morati da dobije Bajern. Posle toga i Virtus, Efes i Armani kuci, sto uopste nisu lake utakmice. Zato mislim da je Zvezda trenutno bliza 19, nego 20 pobeda, ali joj je prednost sto ima bolji medjusobni skor od svih ekipa oko sebe (Monako, Pariz, Barsa, a imace i od Bajerna ako ne izgubi 30 razlike). 

Jos bih prokomentarisao da mi nije realno da deseta ekipa ima cak 19 pobeda. Mislim da ce tu biti broj 18.

Prognoza nije pisana po osecanjima nego matematicki - racunate su sve pobede kod kuce i pobede u gostima protiv ekipa kao sto su Baskonia, Virtus, Alba, ASVEL, Maccabi. Tako da ne stoji prozivka da sam bilo koji tim potcenio ili precenio.

Slazem se da Bayern i Paris Basket imaju najtezi posao u odbrani svojih pobeda, ali stanje je za sada ovakvo. Zato i Efes i Real mogu da napadnu projekte u BG i da ih prestignu na tabeli, a Armani moze da napadne KKCZ.

Dakle, tabela je pravljena samo kao podsetnik da kada neko gleda neki mec u EL, da zna sta se menja u slucaju nekog "neocekivanog" rezultata. Na primer, tabela drasticno moze da se promeni vec sledeceg kola kada igraju Bayern - Crvena zvezda, Armani - Fenerbahce i Real - Panathinaikos.

Posted
3 hours ago, Tex_Willer said:

Kalina i Vanja ne podnose zgadiju

Znam to, sve 5 i svaka čast. Samo što i oni znaju gde i žive i da nema mesta otvorenoj podršci, stoga sve ostaje inkognito i za odabrane.

• Like 1