Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

3 hours ago, Tex_Willer said:

Jedan hot take Efes ce biti iznad Fenera, ovo pisem ako timovi ostanu sa ovim sastavima.

Ne znam da li ce biti Efes iznad, ali i moj take je da Fener nece biti u 4 na kraju. Oly, Pao i Real su sigurica. 

Uvek treba slusati kladionice…

mislim da ce Panata imati problem viska igraca i samo jedne lopte. oly sa druge strane staklenost svojih petica, i opterecenje Vazenkova… 

fener mi se ne svidja zbog Sarasa… i mislim da nece nistw uraditi…

zelim reci da ne vidim da ce se neko lako prosetati kao Real npr prosle godine…

KKP od 5-8 mesta, nek ostane zabelezeno da sam to napisao pre prve utakmice

komsije ne komentarisem…

Ne slazem se sa ovom procenom.

KKCZ je zadrzala sve bitne igrace + je na to dovela Kalinica, Canaana, CMMa, vratila Dobrica, sve su to odlicni igraci u evropskoj kosarci.

KKP je promenio citav tim i vise nema mocnu prvu petorku. Prva zvezda tima im je Lundberg, prva petorka Jones - Lundberg - Marinkovic - Pokusevski - Davies, niko od njih nije neka superzvezda ili trpac poput Puntera i LeDaya. Obradovic je kroz celu karijeru insistirao na 5 igraca + 3-4 zamene, ostali nisu ni imali neku bitniju ulogu. Ovo sad je iznudjeno resenje.

Moja procena (objketivna) je KKCZ 9. mesto, KKP 11. mesto, subjektivno svi znaju moje zelje vezane za ova dva tima.

• Like 1

Kao sto neko rece, kladionice znaju.

Zvezda u prethodnih 10 sezona je 2 puta bila u top10, verovatno taj trend znaci nesto. Dodatno, gomilanje igraca na odredjenim pozicijama, prosek godina i domaca osnova koja mora da igra zbog NC je nesto ce treneru biti tesko da uklopi, narocito ako sezona ne krene kako se ocekuje.

Partizanu mnogo zavisi od toga koliko moze Mike i da li se ceka neki last cut za 4. Osim toga, staviti tim koji vodi Zeljko Obradovic u donju polovinu moze samo neko ko slabo zna kosarku.

• Like 3

Regarding Bruno Fernando;

Yağız Sabuncuoğlu: He is a player with a high probability of being released. If he is released, the player has been in Fenerbahçe's interest for a long time. He is one of the players with a high probability of coming to Fenerbahçe as soon as he is released.

(Sports Digitale)

Igrac koji momentalno Fener stavlja u top 4 Evrolige to onda znači Bobi ili Birch su višak ako Bruno dodje 

• Like 1
  • Thanks 1

1. Oli

2. Real

3. Pao

4. Fener

5. Barsa

6. Armani

7. Monako

8. Efes

9. Zvezda

10. Virtus

11. Makabi

12. Partizan

13. Baskonija

14. Zalgiris

15. Bajern

16. Asvel

17. Pariz

18. Alba

To je to, max dve pozicije margina greske. Jedina veca nepoznanica su mi komsije, njih mogu zamisliti i na 7. i na 17. mestu, pa nek bude neka sredina :default_coffee:

4 hours ago, Grobarcina1992 said:

Igrac koji momentalno Fener stavlja u top 4 Evrolige to onda znači Bobi ili Birch su višak ako Bruno dodje 

Mislim da sam čuo Urbonasa da je rekao da i Bobi i Birch imaju klauzule u ugovorima da Fener može u svakom trenutku da ih raskine.

21 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mislim da sam čuo Urbonasa da je rekao da i Bobi i Birch imaju klauzule u ugovorima da Fener može u svakom trenutku da ih raskine.

Do Nove godine valjda, i to može obostrano da bude raskinuto

5 minutes ago, Sector said:

1. Olimpijakos

2. Real

3. PAO

4. Fener

5. Barca

6. Efes

7. Monaco

8. Armani

9. Partizan

10. Maccabi

11. Žalgiris

12. Virtus

13. Baskonia

14. Zvezda

15. Bayern

16. Asvel

17. Pariz

18. Alba

Ovako nekako i ja vidim poredak, samo bih zamijenio pozicije Efesu i Monacu, Žalgirisu i Maccabiju i Asvelu i Parisu.

Milano uglavnom nije uspeo da spoji sezonu u kojoj su imali neki normalan broj povreda, a opet sam mišljenja da kad bi se sačuvali od istih, bili u recimo top8.

Nibo je naravno bio baš penal, dok će Nenad morati da se prilagodi ovom nivou igre, što sudeći po duelu sa Virtusom, možda i neće biti toliki problem.

Bolmaro mi je isto odličan potpis, baš kvalitetna radilica, imaće prostora i verujem da će značajno uvećati brojke iz Bajerna.

Na sve to Šilds i Mirota, Ledej sa klupe + taj Bruks kao neki x faktor koji može da klikne i ne.

• Like 1