Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Kooineeperk

Recommended Posts

40 minutes ago, Naša posla 2.1 said:

Nerealno da nije čestitao pobedu na konferenciji…

Kome je sad do košarke,  to je bio taj momenat.

Inače sudjenje u prvom poluvremenu na štetu Zvezde,a u drugom na štetu Partizana,ali su ipak obe ekipe znatno gore bile u poslednjoj četvrtini od sudijskog trojca i pobedio je manje loš protivnik.

Pravi revolveraski obračun u prvom poluvremenu gde su obe ekipe šutirale trojke preko 50 posto.

Inače u poslednja 3 minuta su oba trenera napravila 17 izmena, verovatno im je bio cilj da zbune onog drugog koju petorku ima na parketu 

• Like 1

Stvarno je prećer'o. Još ovde ima očigledno opravdanje - skraćenu rotaciju, sa jedva 7 upotrebljivih igrača u fizički i psihološki jako zahtevnoj utakmici. Čak su njegovi momci odigrali dobro, sem eto tih gluposti na samom kraju, kad su maltene svi već fizički lipsali. 

Željko ima mnogo više razloga da se žali na suđenje u Evroligi, pogotovo ove sezone. Al kapiram da i zbog želje Partizana za licencom se suzdržava i ne želi da se zamera. Realno, da je on ove sezone u Evroligi imao suđenje kao protiv Zvezde u nekim utakmicama na kojima se žalio, Partizan bi imao više pobeda. Inače, gledao sam utakmicu protiv Albe i neverovatna je njegova nervoza. Još čovek kako stari sve manje živaca ima, a nervoza, napetost, stres su jebeni za zdravlje. Ja samo da mu poželim puno zdravlja i svako dobro.

• Like 1

3 minutes ago, propolis said:

Zoc je sinoć provukao da se kroz Aba ligu ne ide u Euroligu!?

Zar osvajač Aba lige nema prvenstvo pri dodeljivanju WC?

Jel to znači da ako Budućnost osvoji Aba ligu nema pravo da plati WC za Euroligu?

1. Tačno.

2. Nema.

3. Samo ako bord evrolige odluči pošalje im pozivnicu.

• Like 2

24 minutes ago, propolis said:

Zoc je sinoć provukao da se kroz Aba ligu ne ide u Euroligu!?

Tako je, vec nekoliko sezona osvajac Aba lige nema zvanicno mesto u EL. Ko bude prvi ima najizglednije sanse da dobije poziv da igra EL, ali nikakve garancije ne postoje. Ove sezone su i Zvezda i Partizan morali da plate svoje ucesce u EL, bez obzira sto je Zvezda bila osvajac.

2 minutes ago, Dzo23 said:

Treba napomenuti, a možda je i spomenuo već neko, po prvi put u istoriji večitog derbija u jednoj od ekipa srpski igrač se nije upisao u listu strelaca. 🤷‍♂️

Čekaj, pa kako, ja sam siguran da je Filip pre isključenja zakucao, to je barem dva poe...a da... ništa, sve jasno.

1 hour ago, Knipex said:

1. Tačno.

2. Nema.

3. Samo ako bord evrolige odluči pošalje im pozivnicu.

Ali ako Budućnost osvoji može vrlo lako da se desi da jedan od dva državna projekta ne odu u Euroligu sa pričom niste osvojili,a drugom dajemo WC...

Euroliga jeste zanimljiva jer su timovi izjednačeni,a sve ostalo je tako veliko sranje da bih voleo da je pojede Fiba i osnuje Nba razvojnu diviziju ili šta god.

Žoc kenja po Aba ligi i sudijama već drugu godinu i prolazi nekažnjeno,a iste te sudije mu sude i u EL i kradu ga još više. Što ne kaže i da EL sranje? Da klubovi ulažu desetine miliona eura,a nagrada je milion? 

1 hour ago, Dzo23 said:

Treba napomenuti, a možda je i spomenuo već neko, po prvi put u istoriji večitog derbija u jednoj od ekipa srpski igrač se nije upisao u listu strelaca. 🤷‍♂️

Komšijsko prepucavanje na stranu, ovo je zaista jedan tužan podatak.

• Like 18

1 minute ago, Chaos Is Me said:

Komšijsko prepucavanje na stranu, ovo je zaista jedan tužan podatak.

Nije. To je samo splet okolnosti. Potpuno nevažan podatak samo za statističare.

24 minutes ago, propolis said:

Ali ako Budućnost osvoji može vrlo lako da se desi da jedan od dva državna projekta ne odu u Euroligu sa pričom niste osvojili,a drugom dajemo WC...

Na tabeli aba lige su na prva tri mesta trenutno tri državna projekta.

1 hour ago, propolis said:

Euroliga jeste zanimljiva jer su timovi izjednačeni,a sve ostalo je tako veliko sranje da bih voleo da je pojede Fiba i osnuje Nba razvojnu diviziju ili šta god.

Žoc kenja po Aba ligi i sudijama već drugu godinu i prolazi nekažnjeno,a iste te sudije mu sude i u EL i kradu ga još više. Što ne kaže i da EL sranje? Da klubovi ulažu desetine miliona eura,a nagrada je milion? 

Nece EL poslati pozivnicu nikom drugom iz ABA (eventualno Dubai-u, ako pokazu dzak para) pa makar i Partizan i Zvezda ispali u polufinalu. 

Jedini nacin da neko drugi udje u EL, jeste ako CedeLimpija ili Buducnost osvoje EC. 

Ili da se format EL promeni. Sto ne deluje kao da ce se desiti. 

• Like 1

Kako je splet okolnosti sto se nijedan Srbin nije upisao u listu strelaca za Partizan kada su ukupno 3 min i 14 sekundi proveli na parketu i uputili jedan jedini sut ? Da su odigrali 30 min i sutnuli 5 puta pa da bude splet okolnosti a ovako zaista nisu ni imali sansu da se upisu...

• Like 2

22 minutes ago, m0k1 said:

Kako je splet okolnosti sto se nijedan Srbin nije upisao u listu strelaca za Partizan kada su ukupno 3 min i 14 sekundi proveli na parketu i uputili jedan jedini sut ? Da su odigrali 30 min i sutnuli 5 puta pa da bude splet okolnosti a ovako zaista nisu ni imali sansu da se upisu...

Splet okolnosti je sto Partizan nema puno domacih igraca i potpuno je logicno da ponekad oni koji su tu nemaju ucinak.

Ovo je klub a ne reprezentacija. Dovode se igraci na osnovu procenjenog kvaliteta a ne nacionalne pripadnosti.

Ja sam se na prvi ovakav upis i nasalio ali realno je prilicno jadno igrati na tu kartu.

Ne mislim na tebe vec generalno.

Da se razumemo, mene prvog jako nervira to potenciranje Zvezde na domacoj osnovi i rado bih smanjio procenat domacih igraca. Ali ovde nije nikakav splet okolnosti vec je selekcija takva i nemam problem sa tim - samo predstavljanje kao splet (nesrecnih) okolnosti ne pije vodu. Nedostatak domacih igraca ima i prednosti (uglavnom su tu igraci koji su to zasluzili igrama i zalaganjem, a ne prezimenom) ali i odredjene mane (atmosfera, svlacionica) pa je to svestan "rizik" i odluka.

• Like 1

1 hour ago, JPM said:

Razneo ga. Mada je i Gidra ispao Muž što je uopšte i probao nešto da uradi. Ja da vidim onog vola da se zaleće, samo bih se sklonio.

Zato sam uvek cenio Hajnsa, išao je na blokadu uvek, pa makar to bio i Šakil, bez ikakvog straha da će biti posterizovan. A Gidra se nije nešto ni potrudio, čak se i utronjao malo kad je ugledao Tajrika. :classic_biggrin:

• Like 1