Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Recommended Posts

Posted

Od +8 do kraja produzetka serija 19:5 KKPa

Jesu usle one dve sumanute trojke ali Zakeljevo izvodjenje lopte ce se studirati. Drugu ce ih grobari razvaliti 

• Like 4
Posted
3 minutes ago, Zadnji vezni said:

Kad se setim da su nas razguzivali 30 razlike neki Solomoni,Kamenjaši, Flečer megijevi i Tanaskovići.Biće Futura pometlana laganih 3-0 posle ovog večeras.

Žakelj ,kojeg na Cz topocu dizaše u nebesa koje poklonio pobedu i samoubio se.

Dobro, nije sam, velika pomoć Kamenjaša, Javora i Sterlinga.

• Like 1
Posted

Žakelj je trenerčina. Nisam očekivao da Budućnost bude konkurentna bez Mekinlija. 

Jedina veća zamjerka kod ključnog auta. Kapiram rezon. Trebao mu je visoki da napravi blok al skroz su fulali akciju za otvaranje bekova i zbunili su se. Moralo je to bolje. 

Još jednom je nadigrao Željka, a Sferopulosa je takodje već preslišao. Opasna glava. Svaka čast i njemu i njegovoj ekipi. Odlični su. 

Partizan je na individualnu klasu Sterlinga ovo okrenuo i vjerovatno zatvorio seriju. Mnogo su iskusniji i kvalitetniji, 4-5 puta skuplji, pritom je momentum na njihovoj strani. I kao šlag na tortu pored Mekinlija povredio se i Morgan. Nesreća nikad ne dolazi sama. 

• Like 1
Posted
17 minutes ago, liv7 said:

To sto im se otvorila,ne znaci da ih i interesuje.Igrali prvih 6 minuta trece cetvrtine,ostalo vreme ih je bilo bas briga.Nisam emotivno involviran u vecerasnju utakmicu,navijam za Zvezdu,ali odnos blizanaca prema ovom takmicenju,od momenta kada je postalo jasno da je euroliga izvesna je sramotan.Cak vise Zvezde nego Partizana.Gospodo,ako niste zai nteresovani,napustite ABU.

Ako je tebi u redu kao navijacu Zvezde, da ludaci u Moraci gadjaju Zvezdine igrace srafovima, da se Javor i ekipa izivljavaju nad zvezdinim igracima podmuklim kriterijumom cele sezone (evo veceras med i mlelo od sudjenja), da se igraci drasticno kaznjavaju, da se Bokan svim silama bori za domacinsko sudjenje, da utakmice traju tri sata i da se po cenu praznjenja hale, nereda,  ugrozavanja bezbednosti stručnog staba, igraca i pljuvanja sa tribina ne sme dozvoliti da zvezda pobedi u Moraci, kada niko nista iz organizacije godinama ne preduzima da se nešto promeni na bolje, da li mislis da je takva liga regularna i da li sad treba da izginemo svi za taj trofej i da organizujemo slicne priredbe u Bgd? 

• Ha-ha 1
Posted (edited)
2 hours ago, NMX said:

Zakeljev poraz.

Ovo sa Kamenjasem koji prima loptu iz auta :krstipd4:

Zakelj je lud covek pa crta akciju za centra sa 65 posto prosekom bacanja na 9 sekundi do kraja? Akcija je bila za Mekgija lazni skrin sa Ferelom pa otvaranje prema izvodjacu. Neko sa klupe Partizana to vidi, dere se Vanji sta igraju i da on preuzme Megija, Vanja zove Sterlinga da se zamene, preuzima on Megija, ne naseda na lazni blok, zatvara ga prema izvodjacu akcija ne prolazi. Rezervna varijanta Kamenjas pravi blok Nilikini da bi Sulejmon izasao spolja i primio, medjutim Sulejmon ide na pogresnu stranu, nesto se i ne trudi preterano da izadje iz zagrljaja Nilikine, sekundi prolaze i jedni koje je otvoren za pas je Kamenjas. Odmah posle faula ga kritikuju sa klupe gde on sleze ramenima jer nije mogao nista drugo. To je kosarka, nekad se i druga ekipa nesto pita koliko god akcija bila dobra i lepo nacrtana. 

Edited by fedor
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Kakvi lažni blokovi, pravi blokovi, dobra i lepo nacrtana akcija?! 😄

Lik nije posle TO poslao 5 malih uz izvođenje pod svojim košem i rutinsko privođenje utakmice kraju...

Posted

Mislim da bi najbolje bilo da Zvezda istupi iz zle Aba liga, a Partizan iz ćokijevog KLS-a. Ne znam kako se toga jedan čovek nije setio, što se kaže i Kosovo i Rusija.

• Love 2
  • Ha-ha 3
Posted
10 minutes ago, bicman said:

Kakvi lažni blokovi, pravi blokovi, dobra i lepo nacrtana akcija?! 😄

Lik nije posle TO poslao 5 malih uz izvođenje pod svojim košem i rutinsko privođenje utakmice kraju...

Loptu sa strane je mnogo lakse izvesti nego loptu ispod kosa, prvo.  Drugo nije imao 5 malih, a da su videli parket veceras, Rajt ne moze, Djordjije jedini preostali "mali" em ima 21 godinu, em sutira slobodna bacanja ove sezone losije od Kamenjasa. Ostali koji su bar sekund igrali ili su imali pet faulova ili su takodje ocajni izvodjaci. 

Posted

Sad vidim sta Javor nije svirao za faul, sekirica pred ocima, stvarno je neverovatan. Ne bi trebao da bude delegiran do kraja finalne serije. Ali je Buducnost i to mogla da prezivi uz malo pameti. Da su poveli 1:0 verujem da bi imali izuzetno zanimljivo finale koje bi se odlucivalo u majstorici, a ovako metla ne gine.

• Like 1
Posted

Haha ladno KKP dobio, ja otišao na spavanje kod +9 pred kraj utakmice.

Kakav se epski suicide desio, ima li negdje highlights?

Posted

Budućnost se ugasila verovatno od umora, mada je i Partizan imao skraćenu rotaciju, no deluje da su atletski dosta bolji igrači Partizana što je i normalno. Ali moram da napomenem suđenje. I u seriji Budućnosti-Zvezda i u ovoj prvoj utakmici finala suđenje odlično. Ne bez grešaka, naravno, ali sa ujednačenim kriterijumom koji se nije menjao tokom 40 minuta.

Uspeo sam da zapamtim samo jednu sumnjivu situaciju ali koju uopšte nije bilo lako oseniti. Na udvajanju Ferela, na minut do kraja, kod plus 5 za budućnost, lopta je zadnja dirala upravo Yogija ali moguće da je bio pod faulom. Međutim, kada faul nisu svirali, po pravilima mogli su da gledaju samo čiji je aut.

Sve ostalo je bilo dostojno finala.

Posted
6 hours ago, fedor said:

Zakelj je lud covek pa crta akciju za centra sa 65 posto prosekom bacanja na 9 sekundi do kraja? Akcija je bila za Mekgija lazni skrin sa Ferelom pa otvaranje prema izvodjacu. Neko sa klupe Partizana to vidi, dere se Vanji sta igraju i da on preuzme Megija, Vanja zove Sterlinga da se zamene, preuzima on Megija, ne naseda na lazni blok, zatvara ga prema izvodjacu akcija ne prolazi. Rezervna varijanta Kamenjas pravi blok Nilikini da bi Sulejmon izasao spolja i primio, medjutim Sulejmon ide na pogresnu stranu, nesto se i ne trudi preterano da izadje iz zagrljaja Nilikine, sekundi prolaze i jedni koje je otvoren za pas je Kamenjas. Odmah posle faula ga kritikuju sa klupe gde on sleze ramenima jer nije mogao nista drugo. To je kosarka, nekad se i druga ekipa nesto pita koliko god akcija bila dobra i lepo nacrtana. 

Ko je napisao da je crtao akciju za centra sa 65%? Šta centar sa 65% radi na terenu u tom trenutku je pitanje? Naravno da je akcija crtana za bekove ali ne igra budućnost sama taj napad valjda, ima valjda i iole pismenog protivnika koji ume da prepozna, kao što si i sam naveo.

Kamenjar nije iamo šta da traži na terenu tada i to je Žakeljeva greška. Bukvalno da je izveo 5 bekova dobio bi utakmicu.

Kako god, lepo ste se šibali na kraju i lep šamar neandertalcima u publici da izgube utakmicu u kojoj vode 9 razlike 70 sekundi pre kraja. 

Posted
40 minutes ago, СтелаРоса said:

Sad vidim sta Javor nije svirao za faul, sekirica pred ocima, stvarno je neverovatan. Ne bi trebao da bude delegiran do kraja finalne serije. Ali je Buducnost i to mogla da prezivi uz malo pameti. Da su poveli 1:0 verujem da bi imali izuzetno zanimljivo finale koje bi se odlucivalo u majstorici, a ovako metla ne gine.

Gledajući sveukupno Buducnosti je bila bolji tim do pred sam kraj i ne bi bilo ne zasluženo da su dobili. Svojim glupostima na +9 su izgubili meč. 

Od 5 igrača,  njima Kamenjas prima loptu, umesto da pravi blok da bekovi preuzmu loptu.

Sa druge strane ekipa koja šutira slobodna bacanja ispod 50% I ne treba da pobedi. 

Vidi se da su imali pražnjenje posle KKCZ,  a uz to im nije igrao i najbolji igrač, što nije mala stvar. 

No, ima ovde još da se igra.

Posted (edited)
14 minutes ago, JPM said:

Budućnost se ugasila verovatno od umora, mada je i Partizan imao skraćenu rotaciju, no deluje da su atletski dosta bolji igrači Partizana što je i normalno. Ali moram da napomenem suđenje. I u seriji Budućnosti-Zvezda i u ovoj prvoj utakmici finala suđenje odlično. Ne bez grešaka, naravno, ali sa ujednačenim kriterijumom koji se nije menjao tokom 40 minuta.

Uspeo sam da zapamtim samo jednu sumnjivu situaciju ali koju uopšte nije bilo lako oseniti. Na udvajanju Ferela, na minut do kraja, kod plus 5 za budućnost, lopta je zadnja dirala upravo Yogija ali moguće da je bio pod faulom. Međutim, kada faul nisu svirali, po pravilima mogli su da gledaju samo čiji je aut.

Sve ostalo je bilo dostojno finala.

Ne slazem se u vezi sudjenja. Prvo poluvreme domacinski, neujednacen kriterijum, ali bez nekih odluka koje bodu oci pa tako nesto lako prodje bez da se svodi pod kategorija kradja. Pocetak 3/4 nekoliko diskutabilnih odluka na stranu Partizana i u tom periodu Partizan brzo topi onih -8 sa poluvremena. Posle toga do skoro samog kraja regularnog dela sudije nisu bile faktor, ali ta situacije gde kazes da je "moguce" da je Yogi bio pod faulom ne da je moguce, nego ne znam sta je faul ako nije to. Da je tu dosudjeno sta treba tesko bi Partizan izborio produzetke. Ali ne bi Javor bio Javor da ne zazmuri na sekiricu i pokusa da odsvira samo aut za Buducnost, pa ga je onda pregledanje snimaka totalno zakopalo jer je morao dati loptu Partizanu. Bas bih voleo znati kako se osecaju sudije kada gledaju snimak i vide sta su propustili da sviraju, a nemaju moc da naknadno donesu ispravnu odluku.

Edited by СтелаРоса
Posted
12 minutes ago, СтелаРоса said:

Suđenje je bilo zaista ok. 50-50 rekao bih. Par standardnih greškica, koje se dešavaju. Loš je kvalitet suđenja inače, bez neke tendencije.

Ovo sa snimka je nažalost jedini baš flagrantan faul sudija koji je, moguće, doveo do produžetka kasnije (uz Kamenjara).

btw...malo sad van teme, pitanje za sve. Jel sam ja to dobro čuo sinoć Srđana, da u ABA sudije kod gledanja ko je poslednji igrao loptom mogu i da dosude faul ako su propustile a da u EL to ne mogu (ili je obrnuto)?

• Like 1
Posted

Kakvo je sudjenje bilo u onim hrkljusima czv-par i czv-bud ovo sinoc je bilo super.

Moguce je da je i zato sto su tenzije manje izmedju ove dve ekipe.

Ali to je tako u sportu, onog na vrgu mrze svi a mi smo bili na vrhu.

Sad nek mrze malo Partizan.

• Ha-ha 1
Posted
10 minutes ago, NMX said:

btw...malo sad van teme, pitanje za sve. Jel sam ja to dobro čuo sinoć Srđana, da u ABA sudije kod gledanja ko je poslednji igrao loptom mogu i da dosude faul ako su propustile a da u EL to ne mogu (ili je obrnuto)?

U NBA to mogu, uvedeno pravilo od ove godine zbog situacije u seriji Dalas - Minesota kada Kajri u završnici mislim G3 pravi jako očigledan faul koji sudije ne sviraju, lopta izlazi napolje al on je nije dirao - lopta za Dalas. 

Sada u tim situacijama ako treneri zatraže celendz sudije mogu naknadno da sviraju faul

• Thanks 1
Posted
1 minute ago, Shikamaru said:

U NBA to mogu, uvedeno pravilo od ove godine zbog situacije u seriji Dalas - Minesota kada Kajri u završnici mislim G3 pravi jako očigledan faul koji sudije ne sviraju, lopta izlazi napolje al on je nije dirao - lopta za Dalas. 

Sada u tim situacijama ako treneri zatraže celendz sudije mogu naknadno da sviraju faul

Daleko je NBA od evropskog hrkljusa.

Posted
9 hours ago, DameTime said:

Hahahaha jebote. Ali niste prošli tu Budućnost.

Mogli smo ali nismo hteli.

U duhu dobrih komšijskih odnosa smo izgubili, ne bi bilo korektno da trenerska veličina kao što je Željko 3. put otkad se vratio završi sezonu bez trofeja.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Урош19 said:

Mogli smo ali nismo hteli.

U duhu dobrih komšijskih odnosa smo izgubili, ne bi bilo korektno da trenerska veličina kao što je Željko 3. put otkad se vratio završi sezonu bez trofeja.

Dobra fora, za 5. osnovne.

• Thanks 1
  • Ha-ha 2
  • Pumpaj! 1
Posted

Kamenjaš je odličan ove sezone, ali nedostaje inteligencije. U poslednjem napadu hvala loptu i čeka čovek da neko od igrača Partizana napravi faul. Žakelj mu je to zamerio, a on širi ruke u fazonu - pa umem i ja da pogodim. Mora se reći i da je Partizan pogodio tri teška šuta u finišu. Prvo Marinković za 88:82, tu je vratio Partizan u igru, a zatim i dve neverovatne trojke Sterlinga gde odbrani Budućnosti i nemaš šta zameriti.

Jesi gledao Čvarkov? Jesi. E to je srce šampiona. :smiley53:

• Pumpaj! 1
Posted (edited)

Bilo bi interesantno cuti sto Grobari misle o vodjenju utakmice Obradovica. Ovako sa strane mi deluje da Partizan nije kontrolisao utakmicu ni u jednom trenutku.

Sjajna uvertira serije, ne toliko kosarkaski ali epski preokret u G1. Mislim da ce Partizanu biti lakse bez tereta imperativa pobede dole u drugoj utakmici. Dobiti Buducnost u G5 dole je bas tesko. Mislim da ce se serija zavrsiti u Beogradu svakako. Zakelj sve odradi kako treba pa sjebe sve u zadnjem minutu. Neverovatno. Da je on prevara je smesno, lik izvlaci maksimum iz Tanaskovica, Kamenjasa, Slavkovica, Jovanovica. Ti momci mu igraju kriticne minute, veruje ekipi, cvrsti su u picku materinu, borbeni, svako sem Sulaimona, Mageea (mada je i to sigurno u dogovoru s trenerom jer ispaljuje samo u serijama 1-2 puta u utakmici za 2-3min), Ferrella i naravno Wrighta 100% postuje svoj zdatak. Ekipa sa glavom i repom. 

Edited by Problem sa licnim greskama
  • Like 2