Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
38 minutes ago, DameTime said:

Najbolje da pišem onako kako ti smatraš da treba, a ne ono što ja smatram da treba.

Pisi sta hoces, ja reagujem na indirektno omalovazavanje navijaca koji su fenomenalni u poslednje dve utakmice, a pre tri su svi kolektivno pumpali, hala non stop puna. Apsolutno ne mislim da su igraci i trener ista bolji deo kluba od navijaca.

• Pumpaj! 1
Posted

Mnogi ovde komentarisu samo Zalgiris,Milano i te poraze. Ok. A koliko je bilo očekivano i realno da dobijamo Barsu,Fenerbahče,Monako,Oli, na strani? Na kraju kad se sve sabere i podvuče tabela ne laže. Hajde da sačekamo još to jedno kolo da definitivno podvucemo crtu za ovaj regularni deo. Možemo pobedom i do pozicije 7, a porazom i do pozicije 9 ukoliko Pariz izgubi. Da ipak sačekamo još 7 dana.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, TB Told said:

Dobar deo igrača je bio tu i prošle i pretprošle godine. Skoro niko od tih igrača nema iskustvo borbe za visok plasman u EL, tako da je sasvim smisleno to što on priča. 

Tacno, sezona gde smo krenuli u Evroligu sa Vladom Jovanovicem i 20+ minuta za Lazarevica, Adamsa, Mitrovica, Lazica, Ivanovica i Bentila vrlo dobro moze da se uporedi sa trenutnom situacijom.

Posted

Efes stvarno jeste bio visinski u osetnoj prednosti, ali mislim da su Davidovac i Jago mogli dobiti koji minut vise veceras. Braunu def nije bilo vece, raspali smo se nacisto u tom periodu u trecoj cetvrtini. Jago ume biti dileja i sarlatan, ali mislim da mu je Sfero trebao malo vise verovati veceras jer smo solidni delovali s njim na terenu. Mali vragolan me je pozitivno iznenadio ulazom za izboreni produzetak, ocekivao sam da ce pripaliti za tri i promasiti.

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Wingwalker said:

Kodi jednostavno nije taj štih.

U zdravlju da potroši te novce preterane i daleko mu lepa kuća.

Kodi nam je za koplje najpouzdaniji bek. 

• Like 3
Posted
2 minutes ago, m0k1 said:

Iskreno se nadam da cemo zadrzati Kenana i sledece godine. Ali poucen prethodnim iskustvom nisam siguran...

Realno sav je rezon da tako i treba da bude. 

Malo je elitnih šutera i ne bi trebalo tek tako da ih se odričemo. Ajzea nam je donjeo 4-5 bitnih pobjeda. 

No, drugi igrac na dva mora biti drugacijih karakteristika. Gudura je wet dream. Nedovic ne dolazi u obzir!

• Like 5
Posted
4 minutes ago, TB Told said:

Kanan treba da dobije veću minutažu, čak i kad ga ne ide, jer uvek može da se pojavi i  ubaci poene u seriji, čak i kad ga pre toga nema nigde. 

Pa ovo i jeste problem Sveropulosa.  Pogledaj samo minute Cannana i Nedovica...potpuno jednaki , što zdrav razum ne može da prihvati. 

Pravi odnos minutaze i kvaliteta bi bio Cannan 30 i Nedovic 10 minuta....baš slično ovom večeras.  Ali to je tako kad deliš i šakom I kapom minute da svi igraju I budu zadovoljni .

• Like 1
Posted (edited)
7 minutes ago, Cavani said:

Pisi sta hoces, ja reagujem na indirektno omalovazavanje navijaca koji su fenomenalni u poslednje dve utakmice, a pre tri su svi kolektivno pumpali, hala non stop puna. Apsolutno ne mislim da su igraci i trener ista bolji deo kluba od navijaca.

Ti si se iz nekog razloga uhvatio za navijače u hali, koji mene u ovom trenutku ne interesuju. Mada i među njima sigurno ima onih koji jebavaju majke Canaanu kad promaši prvu trojku, ili teraju zalizanog Grka sa klupe posle nekog poraza. Igrači i trener (pri čemu ne mislim samo na ovu garnituru) su najbolji deo kluba jer a) navijači su nerealni, čast izuzecima; b) među nerealnima postoji i nemali % onih koji svoje lične dnevne frustracije iskaljuju na igračima i treneru + koriste pobede kluba da se sa njima poistovete i osećaju bolje u vezi sebe. 

Jbga, sad zvučim kao Goldi, ali što bi rekao Kari, to je tako. 

Edited by DameTime
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Milko Miller said:

Tacno, sezona gde smo krenuli u Evroligu sa Vladom Jovanovicem i 20+ minuta za Lazarevica, Adamsa, Mitrovica, Lazica, Ivanovica i Bentila vrlo dobro moze da se uporedi sa trenutnom situacijom.

Da nisu  npr. i Nedović i Dobrić bili deo te ekipe? Recimo baš dva igrača koja su nestala u poslednje dve utakmice...

Nama su od cele ekipe plej-of igrali do sada CMM (1 učešće), Petrušev (1), Kalinić, Kenan i Braun. 

Posted

Kad malo bolje razmislim, od toga da li ćemo se preko plej-ina plasirati u Top 8 zavisi da li je ovo što smo postigli veliki uspeh ili ne. Za sad je uspešno, jer smo u igri i realno imamo šansu da dobijemo u plej-inu, sa svim mogućim protivnicima se može igrati. Zaustavljanje u plej-inu jeste uspeh, ali je nekako propuštena prilika za neki veći iskorak.

• Like 1
Posted
25 minutes ago, TB Told said:

Piše neko ko je početkom treće četvrtine napisao 

Kakva hrabrost i vera u tim za koji se navija...

To, sto ja nemam vere, to je sa pokricem, kao sto se ispostavilo po stoti put, a to sto ti verujes, to je verovatno jer ne poznajes mentalitet ekipe za koju navijas.

Posted (edited)

I jos jedna bitna stvar.

Iako je slogan evrolige Every game matters, to u praksi nije tako jer se dosta utakmica na pocetku tankuje i kalkulise.

Prave utakmice su one tik pred plej of gdje ekipe zaista pokazu koliko vrijede jer se tada igra kosarka koja je plej of intenziteta.

Nakon pauze poslije kupa Crvena zvezda ima 2-5, Partizan takodje 2-5, dok na primjer Efes ima 7-0, Real 6-1, Barselona 5-2, i to je pravi pokazatelj da li si zasluzio plej of ili ne. 

Gledajuci i rezultat i nivo igara mi ga nismo zasluzili. 

PS. Partizan kada je usao u top 8 nakon kupa je imao skor 7-3.

Edited by Sokmeniki
  • Like 4
Posted
33 minutes ago, DameTime said:

@drakon1, Efes je u svakom smislu kvalitetnija ekipa od vas (pogotovo kad ste bez ponajboljeg igrača), to valjda znamo? Ja sam mislila da će vas prilično lako rešiti.

Na 4umu se stalno potencira to "nek se bore pa nek i izgube, neću zameriti", a onda svejedno imamo mazanje igrača i trenera, iako su se borili i izgubili u produžetku za pola koša, od objektivno kvalitetnije ekipe.

Ja poraze zameram. Ove sa borbom naravno manje od onih gde si toliko los da ni ne moras da se boris. Ali, uvek zameram.

Posted
Just now, Crni said:

To, sto ja nemam vere, to je sa pokricem, kao sto se ispostavilo po stoti put, a to sto ti verujes, to je verovatno jer ne poznajes mentalitet ekipe za koju navijas.

Mentalitet ekipe koja se vratila dva puta u utakmicu od koje si se ti oprostio u 24. minutu i imala šut za pobedu? I oni su kukavice, a ti si hrabriša kome čast i srce ne dozvoljavaju da ih pohvali posle ovakve utakmice?

• Like 14
  • Ha-ha 1
Posted

Efes i Real u naletu su ekipe od kojih nije sramota izgubiti.

Protiv Baerna sramotan pristup, ali izuzetna domacinska ekipa.

Bili smo favoriti protiv makabija i zalgirisa, ali Zalgiris je bas bio u naletu posle pauze, Makabi ume da odigra odlicnu utakmicu, krenulo sve kako (ne)treba i kraj.

Ali mene i dalje proganja utakmica protiv Panate kuci  koju smo izgubili, a sve je govorilo da moramo da ih dobijemo bar 20 razlike. Mogu da nadjem neko opravdanje za skoro svaku utakmicu koju smo izgubili ove sezone, ali ta ce me proganjati jos 10 godina.

Morali smo dobiti Žalgiris, morali ovo, morali ono... Morao je i Oly nas da razbuca kao buldozer straćaru, bez igraca viseg od 203, ali mi razbismo njih, jednostavno se poklope stvari... Ali eto ta jedna pobeda koja toliko fali mi nikad nece biti prezaljena jos od 7. kola...

Sve u svemu, bezveze osecaj. Da mi je neko ponudio 10. mesto peihvatio bih oberucke, ali gorak sada ukus posle toliko vremena u sigurnoj zoni. Opet sa druge strane Pariz u istoj situaciji posle onakvih pobeda, Zalgiris ispao posle odlicnog starta sezone, Partizan sa velikim budzetom ispao, preostale 2 ekipe u doigravanju ce isto imati za cime da zale, ali eto, bas jebena sezona...

• Like 6
Posted
43 minutes ago, drakon1 said:

U ABA ce biti tesno, na neki nacin jedva cekam da se sezona zavrsi.

Ja recimo jedva cekam plej of ABA.

Ako iko misli da ce ekipi koja je u gostima drala Fener, Barsu, Oli i Monako prepreka biti 4. pozicija, imam bas lose vesti za tu osobu

• Like 10
Posted

Kakvu raznoliku i kvalitetnu spoljnu liniju ima Efes, da se naježiš.

Larkin, Bobua, Brajant, Tompson, Doužer.

Borili su se naši do kraja sa njima, mada nam je pomogla i povreda Bobue. Brz oporavak mu želim i nadam se da nije završio karijeru.

• Like 9
Posted (edited)
5 minutes ago, mister-no said:

Da izjavim samo da saosećam sa kolegama grobarima, sad znam kako je imati jednog od najgorih trenera u EL..

I gospodin Banki je otresao zalizanu prevaru.

Istine radi to mu je uspelo tek iz petog pokušaja sa ekipom koja spada u prve tri u EL

Edited by Perkos2
Posted (edited)
39 minutes ago, Cavani said:

Kodi nam je za koplje najpouzdaniji bek. 

koji je opravdao najmanje 1 M za sezonu i 500k obeštećenja...?

Za znatno manje ulaganja ovu sezonu dominiraju Edvards, Francisko, Karlik, Shorts...a u tom cenovnom rangu od uloženih 1.5m su verovatno igrači tipa Maledon, Boboa, Tomson, Hezonja, Gudura, Satoranski...Moneke...etc.

Nije Kodi za ni prineti toj klasi ni snagom očinjeg vida ali ni po statsima.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
  • Tuzno 1
Posted
2 minutes ago, TB Told said:

Mentalitet ekipe koja se vratila dva puta u utakmicu od koje si se ti oprostio u 24. minutu i imala šut za pobedu? I oni su kukavice, a ti si hrabriša kome čast i srce ne dozvoljavaju da ih pohvali posle ovakve utakmice?

🤣

Mentalno jaci tim odnese pobedu "hrabrisa" 

Hahaha jebo me pas kad repliciram klincima...

Off

Posted

Da se ne lazemo, da nam je neko ponudio ovo pre pocetka sezone, svi bi smo oberucke prihvatili.

Ipak, nakon svega vidjenog u toku sezone, nekako ostaje gorak ukus i utisak da smo mogli vise...

Janisu svaka cast, jer je iscedio suvu drenovinu iz ove srcane, ali ipak matore i limitirane ekipe. Verujem da se mnogi nece sloziti sa ovim stavom, ali ce verovatno zaboraviti par bitnih cinjenica, kao npr. da pola sezone igramo bez verovatno najboljeg, a sigurno koncepcijski najbitnijeg igraca, da nam se vecina ostalih povreda i duzih odsustva takodje desava na unutrasnjim pozicijama, a da solidan broj vaznih igraca anderperformuje veci deo sezone, a neki su i za momentalni nogobulj (da Nedovicu, u tebe gledam)...

I pored svega nas je doveo do doigravanja, prvi put u modernom formatu, uz 9 pobeda na strani....

Na kraju, sezona ce se verovatno zavrsiti tamo gde je i pocela, gostovanjem u Parizu...valjda je tako bilo sudjeno...🙄

• Like 2
Posted
18 minutes ago, Stefanpotgoat said:

Kaže Grk na konferenciji da je 18 pobeda rekord za neki srpski klub u Evroligi, a Partizan pre dve godine imao na kraju regularnog dela 20… pokušava da podiže ovaj uspeh u nebesa bez razloga. Jeste plej-in veliki uspeh za Zvezdu ali ne treba sad od toga da se pravi atmosfera kao da je učinjeno nešto što je bilo nemoguće.

Ocigledno nisi dobro zapamtio. Kaze da je 18 pobeda nas rekord, a da je 9 pobeda u gostima rekord Srpskih klubova u EL.

5 minutes ago, Dropkick Murphys said:

I ja bih u srednjoj školi pristao da opičim Dragicu, brkatu školsku kuvaricu od 50 godina, ali sam tokom odrastanja promenio kriterijume 

Da, play in je uspeh, ako ga gledamo bez ikakvog konteksta. 

10. mesto (ako ne dobijemo Pao), nakon 16-10 i ovakvog rasporeda je meh. Više mi osećanja idu ka nezadovoljstvu, iako nije loše. 

Pa to i jeste problem vecine ovde, sto svi preko hleba bi hteli i pogacu. Dok ih realnost ne udari po nosu i vrati na mesto gde stvarno i pripadamo.