Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

472 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

Ajde da razume covek razocaranje, ali da se kaze kako bi neki drugi trener sa ovom ekipom usao sigurno u 6 i imao vise od Sferopulosovih 18 pobeda dva kola pre kraja, nema bas mnogo veze sa realnoscu.

Nisam gledao danas Abu jer me zabole u ovom trenutku, isti djavo da li smo 3. ili 4. na kraju, a nasa zanemocala ekipa ocigledno mora da kalkulise sa snagom.

Svom silom na Efes, tu nam staje sezona.

• Like 14
  • Love 2
Posted
  On 3/31/2025 at 9:18 PM, srlepajce said:

Jesi li gledao utakmicu?

Expand  

Ja jesam, odigrali samo užasno, Sferopulos je užasno vodio utakmicu i zaslužuju kritike svi za pristup.

I? Kakve to veze ima sa upisima koji se ovde čitaju? Šta smo izgubili ovom utakmicom? Jedini smo evroligaš koji gubi od po rejtingu slabijih timova u domaćem takmičenju? 

To je razlog za takmičenje ko će napisati infantilniju poruku ovde? Najgora ekipa, sa najgorim trenerom koja igra najgoru košarku i nekim čudom ima 18-14 dva kola pre kraja. To je osnov za pisanje kako se jedva čeka kraj sezone, jer je ovakav učinak ispod F4 standarda na koji su navijači Zvezde navikli? 

• Like 1
Posted

Ja ne mogu da verujem sta se ovde pise.

Da bi sa boljim trenerom ova ekipa bila 6 ove godine u EL?

Ovogodisnja ekipa CZ je granicna play in ekipa.Dakle sto se tice ekipe na papiru negde izmedju 11 i 9 mesta.

Posted

Iskreno se nadam da ćemo pružiti jači otpor nego komšije. To mi je realno. 

Da očekujem pobjedu protiv ekipe koja je mnogo jača od nas na svakoj poziciji, pritom i u daleko boljoj formi, to nije realno zaista. 

Mislim dešavala su se i veća čuda, ali moraće mnogo toga da se poklopi u petak da bi mogli biti konkurentni. 

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted

Ah, kakva sreća pa sam bio na plaćeničkom rekreativnom terminu pa nisam "gledao zla očima" , što bi moja pokojna baba rekla. Elem, jel ima neko racionalno objašnjenje za " ovo" ? Vidim da šut za tri poena ne ide ni sa loptama drugačijeg dizajna.

• Like 1
Posted
  On 3/31/2025 at 9:41 PM, Dzo23 said:

Iskreno se nadam da ćemo pružiti jači otpor nego komšije. To mi je realno. 

Da očekujem pobjedu protiv ekipe koja je mnogo jača od nas na svakoj poziciji, pritom i u daleko boljoj formi, to nije realno zaista. 

Mislim dešavala su se i veća čuda, ali moraće mnogo toga da se poklopi u petak da bi mogli biti konkurentni. 

Expand  

Nasa pobeda u petak ne bi bila nikakvo cudo, utakmica je po svim prognozama oko fifty-fifty.

• Like 1
Posted

Sve se moze dobiti, jedna utakmica, krenu neki divlji sutevi i tjt. Ali je problem kako izgubimo od duplo slabije ekipe. 
Kako je moguce da je cijela ekipa u kanalu ali kako? 
A to koliki nam je sad budzet u poredjenju sa Radonjom nije vrijedno komentara.

Ovdje nesto ne stima a sta je to ja ne znam. Onaj koji treba da zna neka to sredjuje jer je za to placen.

Nase je da idemo na utakmice i spalimo grla i dlanove, a on neka se mane atmosfere i demagogije.

Natjeraj svilenog i Kenana da sutirajj svako dan po 5 sati kao sto znaju da se raduju na razne nacine.

• Like 2
Posted (edited)

Izvuko sam team stats, šut iz igre, u našim nakgorim mečevima. Jako zanimljivo govore o tome koliko pucamo pod pritiskom.

Evo sortirano od najnižeg:

1. Real 2 → 25/75 → 33.33%

2. Real 1 → 24/69 → 34.78%

3. Partizan 2 → 22/56 → 39.29%

4. Partizan 1 → 25/62 → 40.32%

5. Alba → 26/64 → 40.63%

6. Asvel → 26/61 → 42.62%

7. Žalgiris → 26/60 → 43.33%

8. Bajern → 30/68 → 44.12%

9. Milano 2 → 27/58 → 46.55%

10. Milano → 33/69 → 47.83%

11. Efes 1 → 26/54 → 48.15%

12. PAO 1 → 27/56 → 48.21%

Mozda sam propustio neki za top12, ali ako sam propustio neki, to je bilo preko 45%

1. Ne samo da je ovaj meč(sa Realom)apsolutni šampion, nego bih već smeo da se kladim da smo možda u ovom meču i imali najviše otvorenih šuteva, tj barem trojki. Pa možda i za celu sezonu ako ne računamo mečeve gde smo razmontirali Virtus i sl.

2. Ovaj redosled, tj protiv koga nam se dešavalo, jasno pokazuje koliko pritisak utiče na nas. Real, kojima smo mušterije. Pa onda komšije, pa onda redom 3 protovnika koji su nam nagazne mine, pre svega Zalgiris i Alba.

3. Ovde nisam ubacio odvojeno za 2pt i 3pt, ali dok sam gledao, primetio sam da smo često imali iznad 10 trica datih  I retko kad išli na preko 25 pokusaja. Medju ovim najgorim suterskim mecevima, bas protiv Reala imamo najbise sutnutih trica, 38. Nisam gledao sve meceve, ali mozda najvise za celu sezonu. Mozda smo imali u par meceva vise. Alinkao sto rekoh, kad smo isli sa preko 25 pripaljene trice, islo je preko 8 trica. Sad smo imali 8 u 38. U meču gde smo ih verovatno imali najvise otvorenih. Ili barem top5 po tome (u celoj sezoni)

————

Summary, bukvalno, da smo šutirali kao drugo najgore šutersko veče, bili bi na nas oko 0 sada. 

Da smo šuritali kao osmu najgoru partiju, sa tih 44%c odnosno 11 procenata vise od ovoga…

imali bi 7 ili 8 šuteva ibačenih više. Neka budu 3 trice i 5 dvojke. To su 19 pts… izgubili smo 6.

Znaci sa partijom od koje krecu mecevi iz najgore cetbrtine nadih meceva, mi bi dobili  10ak razlika…

Edited by BattleBender
  • Like 2
Posted

Mislim da je najveći problem ove ekipe to što nemamo lidera. Kome ide lopta kad se lomi, kad svi stanu? Takvog igrača nemamo, svi igraju toplo hladno cele sezone.

• Thanks 1
Posted

Mi u petak bukvalno zavrsavamo sezonu sa porazom a u aba ligi idemo na trofej sa 4 mjesta 😑 ali neki osjecaj me tjera da i dalje vjerujem ovoj ekipi..

Posted
  On 3/31/2025 at 9:10 PM, Урош19 said:

Tako je, teraj trenera koji nam je doneo rekordan broj pobeda u EL i koji će nas vrlo verovatno uvesti u plej of koji čekamo već 9 godina jer ne igramo lepo.

Expand  

Doneo nam je rekordan broj pobeda, ali radeci u uslovima (i sa resursima) kakve su drugi treneri mogli samo da sanjaju.

Sferopulos je najpre birao sta ce da zadrzi od proslogodisnjeg tima, a onda i cime ce taj tim da nadogradi. Treba platiti masno obestecenje Baskoniji za pleja koji je po njegovom ukusu? Nema problema.

Svidja mu se startni bek Olimpijakosa? Nikakav problem.

Treba duplirati ugovor Yagu da ne bismo jurili novog bekapa? Bice reseno.

Povredio se Bolomboj, treba hitno Petrusev? Done deal.

Nema Lengstona Holova, Miskovih kusur igraca, cenkanja sa Ostinom Holinsom oko 50k evra...

Nije vise prisutan ni mac nad glavom u liku Cokija ili mu makar taj mac nije tik iznad glave kao njegovim prethodnicima.

U aba nam se smesi cak 7 poraza u regularnom delu dezone. To je, da se ne lazemo, ozbiljna svinjarija koja nam sanse za trofej svodi na minimum.

Videcemo kako ce se zavrsiti el, tamo smo na ivici zileta, jednako udaljeni od uspeha i od brodoloma.

Ako se od dva primarna cilja (cetvrtfinale el i aba titula) ne ostvari nijedan, putuj igumane...

• Like 13
  • Thanks 2
Posted
  On 3/31/2025 at 9:06 PM, Sokmeniki said:

Igramo preruznu kosarku, na oko jednu od najruznijih u Evropi.

Staticni i spori napadi, manjak bilo kakve kreativnosti sa bekovskih pozicija, sve se svodi na neki silu i forsiranje suta za 3.

Plejevi nam idu pravolinijski, bez ikakve fluidnosti u igri, promjene im izgledaju kao da su ukoceni, bez ikakve ljepote i efikasnosti u driblingu. Glavni plej nam igra toliko promjenljivo da je to postalo smijesno, njemu samopouzdanje ne varira od utakmice do utakmice, vec od cetvrtine do cetvrtine. 

Bekovi su orijentisani na sut za 3 poena, rijetko kada zalaze u reket, a i kada zadju to obicno izgleda tragikomicno, bacaju se nekontrolisani flouteri, rijetko kada idu do kraja i uz neki kontakt pokusavaju da poentiraju.

Na papiru imamo 3 EL krila, ali i tu samo oko zavarava. Kalina sve pokusava na silu i previse forsira kada ne ide, a druga dva krila igraju znatno ispod svog nivoa, suterski su u tolikom kanalu da se ne mogu izboriti za po 10 minuta po utakmici.

Krilni centri su nam staticni u napadu, bez ikakve igre u postu ili da napadnu iz driblinga. Jedan je tipicni hustle igrac, operisan u napadu i daleko od fizickog i defanzivnog prajma. Drugi u napadu iskljucivo poentira iz spot up situacija kada je sam kao duh ili kada utrci iza ledja odbrani koja spava. Nikakvu prednosti ne pravi u igri 1 na 1, a na perimetru ne moze nikog da sacuva. Za Dauma sam zaboravio jer je toliko proslo od njegove povrede da ne znam vise ni kako covjek izgleda.

Centarske pozicije nam izvlace svu nemogucnost bekova da iskreiraju bilo sta 1 na 1, mada Filip cesto zna da usljed emocija skrene totalno i da mu fokus ne bude tamo gdje treba, dok za Bolomboja nemam nikakvu zamjerku jedino mi je zao sto se njemu desava ovo sve sa povredama, ali znam da ce jos jaci i bolji biti nakon svega.

Ovo je bio kratak opis svih nasih pozicija u timu.

A za sve to je jedino i samo odgovoran TRENER.

On je podijelio uloge i najodgovorniji je i za minutazu i za igru i samopouzdanje nekolicine igraca.

Na sta je potroseno 25 miliona eura ce se izucavati na raznoraznim fakultetima u skorijoj buducnosti.

Expand  

Izgleda da ti je neka stranica  na facebuku pozajmila ovaj tekst, ako nije tvoja stranica,ili si ti od njih pozajmio 😁

Posted

Nisam ni znao da je sinoć bila neka utakmica, kad ono čovjek izgubio od Spartaka kući. 😄:classic_mellow:

Da mi je neko pričao da će ovo na kraju biti jedna od najsmrdljivijih sezona ikad. Nadam se govnjivoj motki na kraju sezone, od klupe pa do 3/4 rostera.

• Like 3
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Sferopulosu treba skinuti kapu za ostvaren ucinak u EL s obzirom da vecina igraca individualno igra ispod ocekivanja i realnih mogucnosti. Kodi, Nedovic, Kenan, Rokas, Yago, Mitrovic imaju losije sezone nego sto je bila prosla. Dobric moze bolje od ovoga, ali ok ima manju ulogu. Lazic i Teo su godinu dana stariji i blizi penziji. Recimo da Kalina jedini igra bolje nego prosle sezone, kao i Petrusev. Na sve to je Bolomboj propustio dosta utakmica. Sa ovakvim stanjem skor 18-14 je odlican rezultat i govori nam da je timski iz ove ekipe izvuceno mnogo s obzirom na razocaravajuce individualne nastupe vecine nasih igraca.

Sa druge strane ne cudi sto smo izgubili dosta utakmica u Aba upravo zbog toga sto igraci individualno nisu na nivou i cesto ne prave razliku cak ni protiv Aba protivnika. Jasno je da tim ne moze da bude maksimalno fokusiran i motivisan za svaku utakmicu (pogotovo ne posle duplog kola EL) i zbog toga mora suvi kvalitet da dodje do izrazaja. Umesto toga smo gledali kako nasi, na papiru, najkvalitetniji igraci nestaju u bitnim momentima Aba utakmica i mislim da ne preterujem ako kazem da smo te utakmice izgubili tako sto su nas na individualni kvalitet resili igraci poput Boltona, Ali Nikolica, Mekinli Rajta i slicni... Bas boli sto su igraci EC/Aba ranga u stanju da sebi izgrade poziciju i pogode bitan sut, dok nama Kodi masi bacanje ili erboluje poludistancu u kljucnim momentima, a Nedovic i Kenan kao najkvalitetniji napadaci u rosteru lome obruce.

• Like 2
Posted

Sfero se moze kritikovati, ali je aboliran neke ozbiljnije kritike jer je doveo klub do ovog skora u EL. Pa zasto onda igrace kritikovati? Svako od njih je dao svoj doprinos. Nedovic je dao neke kljucne poene i zahvaljuljuci njemu smo dobili, Kenan takodje... O Kalini da ne pricamo. Svi su zasluzni za ovaj skor. Nekad budi dobri, nekad ne. Kao i Sfero, nekad dobro vodi utakmicu, nekad brlja... Tako je, kako je. A mi katastrofalno na terenu izgledamo...

Posted
  On 4/1/2025 at 6:29 AM, СтелаРоса said:

Sferopulosu treba skinuti kapu za ostvaren ucinak u EL s obzirom da vecina igraca individualno igra ispod ocekivanja i realnih mogucnosti. Kodi, Nedovic, Kenan, Rokas, Yago, Mitrovic imaju losije sezone nego sto je bila prosla. Dobric moze bolje od ovoga, ali ok ima manju ulogu. Lazic i Teo su godinu dana stariji i blizi penziji. Recimo da Kalina jedini igra bolje nego prosle sezone, kao i Petrusev. Na sve to je Bolomboj propustio dosta utakmica. Sa ovakvim stanjem skor 18-14 je odlican rezultat i govori nam da je timski iz ove ekipe izvuceno mnogo s obzirom na razocaravajuce individualne nastupe vecine nasih igraca.

Sa druge strane ne cudi sto smo izgubili dosta utakmica u Aba upravo zbog toga sto igraci individualno nisu na nivou i cesto ne prave razliku cak ni protiv Aba protivnika. Jasno je da tim ne moze da bude maksimalno fokusiran i motivisan za svaku utakmicu (pogotovo ne posle duplog kola EL) i zbog toga mora suvi kvalitet da dodje do izrazaja. Umesto toga smo gledali kako nasi, na papiru, najkvalitetniji igraci nestaju u bitnim momentima Aba utakmica i mislim da ne preterujem ako kazem da smo te utakmice izgubili tako sto su nas na individualni kvalitet resili igraci poput Boltona, Ali Nikolica, Mekinli Rajta i slicni... Bas boli sto su igraci EC/Aba ranga u stanju da sebi izgrade poziciju i pogode bitan sut, dok nama Kodi masi bacanje ili erboluje poludistancu u kljucnim momentima, a Nedovic i Kenan kao najkvalitetniji napadaci u rosteru lome obruce.

Expand  

Tako nekako. Što se pre prihvati da ova ekipa ozbiljno overachievuje u EL (kad se pogledaju forme mnogih igrača, kao i odsustva Bolomboya kao ubedljivo najbitnijeg igrača), manje će se Sfero pljuvati po defaultu.

Ne, trebalo je on da obuče dres, uđe i pogodi trojke, umesto cigli koje su sinoć bacali Canaan, Nedović itd. Verujem da bi stvarno i pogodio koju.

• Like 6
Posted
  On 3/31/2025 at 11:44 PM, fradler said:

Doneo nam je rekordan broj pobeda, ali radeci u uslovima (i sa resursima) kakve su drugi treneri mogli samo da sanjaju.

Sferopulos je najpre birao sta ce da zadrzi od proslogodisnjeg tima, a onda i cime ce taj tim da nadogradi. Treba platiti masno obestecenje Baskoniji za pleja koji je po njegovom ukusu? Nema problema.

Svidja mu se startni bek Olimpijakosa? Nikakav problem.

Treba duplirati ugovor Yagu da ne bismo jurili novog bekapa? Bice reseno.

Povredio se Bolomboj, treba hitno Petrusev? Done deal.

Nema Lengstona Holova, Miskovih kusur igraca, cenkanja sa Ostinom Holinsom oko 50k evra...

Nije vise prisutan ni mac nad glavom u liku Cokija ili mu makar taj mac nije tik iznad glave kao njegovim prethodnicima.

U aba nam se smesi cak 7 poraza u regularnom delu dezone. To je, da se ne lazemo, ozbiljna svinjarija koja nam sanse za trofej svodi na minimum.

Videcemo kako ce se zavrsiti el, tamo smo na ivici zileta, jednako udaljeni od uspeha i od brodoloma.

Ako se od dva primarna cilja (cetvrtfinale el i aba titula) ne ostvari nijedan, putuj igumane...

Expand  

Prosečan navijač Zvezde, koji ima nastup navijača ekipe koja je redovni učesnik F4. 

Samo me zanima da li se sećaš recimo sezone u kojoj smo doveli 6 igrača tokom sezone, zbog loše selekcije, u ABA ligi jedva došli do drugog mesta, uz pomoć Partizana, od koga smo izgubili u kupu?

Posted
  On 4/1/2025 at 6:59 AM, TB Told said:

Prosečan navijač Zvezde, koji ima nastup navijača ekipe koja je redovni učesnik F4. 

Samo me zanima da li se sećaš recimo sezone u kojoj smo doveli 6 igrača tokom sezone, zbog loše selekcije, u ABA ligi jedva došli do drugog mesta, uz pomoć Partizana, od koga smo izgubili u kupu?

Expand  

U kojoj sezoni smo doveli 6 igrača tokom sezone i koji su to igrači? Podsjeti me molim te. 

Posted

Sferopulosu najvise zameram sto je sklopio (pristao?) ovakvu bekovsku liniju. Sa samo jednim solidnim defanzivcem od 5 igraca na pozicijama 1/2. I ajde bar da je dobio od njih stabilniji napadacki doprinos, nego ni to. 

Rezultatski (za sada) nemam sta da zamerim. Kazem, s obzirom na individualna izdanja vecine igraca ostvareno u EL je odlicno. Sa pobedom protiv Efesa bi utisak bio jos bolji. U PI/PO ne sumnjam da cemo se potuci kako treba ko god da bude protivnik. Kup je osvojen, sto uvek prija. Aba sada vec definitivno jeste zabrljana, ali na Sferu je da spremi ekipu da uzme brejk. Tu su mi ocekivanja da bez prednosti domaceg terena izbacimo protivnike poput Buducnosti/Dubai (na koga cemo vec ici), a da se sa Partizanom potucemo kako treba.

• WOW 1