Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

Koga boli kurac za aba ligu, svake sezone pisemo da bi smo pustili ABA ligu niz vodu za jedno dobru sezonu u EL... I ja i dalje stojim pri tome.

Naravno, mnogo brine nasa impotencija u napadu, a mislim da dosta toga krece od Kalinica koji je u katastrofalnoj formi vec duze vrijeme.

On nam je nekako "glavni" a nije glavni igrac, ne znam kako da se izrazim, i kad je on nervozan i nema samopouzdanja, kreativnosti i inteligentih rijesnja mi izgledamo veoma krljavo u napadu.

A tu je problem taj sto nam plejevi nisu "standardni" plejevi. Kodi je neki igrac trancijije, kurca cega vec, kome non stop fali agresivnosti da nadomjesti te svoje nedostatke organizovanja napada, dok je drugi plej undersized suter koji nema asistenciju.

Ima tu materijala jos da se poslozi sve, ali mora sto prije, na nasu srecu imali smo 2 laka protivnika zadnja 2 kola, ali Zalgiris nas nece "pustiti", procemo mnogo gore nego sa Buducnosti.

I ako se poslozimo i proigramo u napadu (sto ce morati doci) ovu buducnost cemo dobiti pa taman na marsu da igrali, a sa partizanom to finale, sta bude bude, mislim da ni tu ne znaci toliko taj domaci teren vise, sto se vidjelo i u EL ove sezone.

Jbg, morate shvatiti da je duga sezona i da forme padaju samo tako, niko nema taj kvalitet i dubinu rostera da citave sezone izgleda kao pracka.

Ja pratim nekako duze i vise NBA i tu je to jos izrazenije u regularnom dijelu sezone, gdje ekipe na trenutke izgledaju kao da je potpuni kolaps (citaj Denver pocetkom ove sezone) i onda pljus u februaru se sve okrene i pocnu da gaze sviju kao plitak potok. Ili sa druge strane neke ekipe krenu nevjerovanto (kao Golden State ove sezone, 12-3, pa ze skundu su na 15-15) ili u EL zalgiris koji je dugo se zadzao na prvom mjestu pa sad sve redom gube.

Ima nesto i u tom tempiranju forme za odredjene dijelove sezone, ma da nasi problemi u napadu izgledaju da imaju jos nekih problema mimo tog tempiranja forme.

• Like 7

Koliko je samo bezobrazno odigrao Nedovic, pogotovo produzetak. 

Skoro nisam video da je neko tako sahranio ekipu, nakon onog promasenog zicera odmah mu daju kos na drugoj strani, pa se u napadu sakriva i gubimo loptu, pa onaj kos faul, pa neizlazenja na trojke Sulejmana. 

Zato ce brze bolje da potrci na instagram da napise Ups I did it again za derbi gde je imao jedan kos iz igre i gde su mu drugi izvadili dupe rudarenjem celi mec.

Nase dete i sve to, al da se ne ljubimo nakon sezone.

• Like 10
  • Ha-ha 1

2 minutes ago, Cavani said:

pa neizlazenja na trojke Sulejmana. 

Ovo je prelomilo produžetak. Odigrali smo dobru odbranu tada, ali je Nedović ostao daleko od Sulejmana koji je imao otvoren šut i vreme da se dobro namesti.

• Like 2

Ako Grk nekako dotera igru u napadu za finiš EL, biće teška zadovoljština... mora ovaj hrkljuš da se smanji za stepenicu ili dve niže, i da proradi i napad malo... Nisam baš ubeđen da ovo krvavljenje kolena donosi trofeje (kao što je Kalinić rekao Nedoviću) po difoltu, a sa ovim baš očajnim napadom... ali hajde da vidimo... moralo bi po malo od oba, kao što recimo komšije trenutno prikazuju...

• Like 1

Ja razumem da si umoran, da te ne ide šut, ali da se skrivaš celu utakmicu...sramota. Znate svi na koga mislim.

Petrušev nam je realno prva napadačka opcija, ostali su dosta tanki u napadu u igri 1 na jedan. A u završnici sezone, kada bude bilo najbitnije, utakmice će se rešavati na individualni kvalitet.

Ostaje nada da će nam naša timska odbrana, uz bolju formu glavnih igrača, doneti ono što svi priželjkujemo, a to je plej-of u EL i poneki trofej u ostalim takmičenjima.

Podrška momcima i Janisu!

• Like 4

Gidraitisu, Sirvidisu i Butkevicijusu ne smemo ostavljati prostora. Svako skupljanje sa njih je recept za propast. LW nek izdivlja 1na1, ziv bio. Pak, Franciska moramo pritisnuti i prisiliti da kreira, a ne da se izivljava... Cekajuci 27.2....

• Like 6

Ne interesuje me Aba Liga ove sezone, uzeli smo je 7 puta, ne garantuje prolaz u EL i nece postojati naredne sezone. 

Ovaj tim je u 11 dana odigrao 5 utakmica i ima ubedljivo najbolji skor u istoriji Zvezdinog igranja Evrolige.

Svaka cast svim takmicenjima ali nam treba Evroliga da zaokruzimo ovu eru u kojoj smo uzeli sve.

• Like 1

3 minutes ago, Issey said:

Ako Grk nekako dotera igru u napadu za finiš EL, biće teška zadovoljština... mora ovaj hrkljuš da se smanji za stepenicu ili dve niže, i da proradi i napad malo... Nisam baš ubeđen da ovo krvavljenje kolena donosi trofeje (kao što je Kalinić rekao Nedoviću) po difoltu, a sa ovim baš očajnim napadom... ali hajde da vidimo... moralo bi po malo od oba, kao što recimo komšije trenutno prikazuju...

Kako će dotjerati igru u napadu kada nema jednog kompletnog beka.

• Like 2

Provukli smo se protiv Partizana, pa Asvela, pa Albe, neće da može i četvrti put za redom. Standardno mlak ulazak u meč pa onda jurenje. Ja nisam video jaloviji dribling od nominalnog startnog plejmejkera EL kalibra od ovog kojim raspolaže CMM. Lik ne može 1 na 1 da probije nikog, nikog da izbaci iz balansa driblingom. Ako ne prođe svesno u desno na snagu (a i tu mu treba čitava večnost da se odluči da krene) piši propalo, sledi kamena s ramena s perimetra a to će mu rado dati svaki naš rival, od Reala do Zlatibora. Yago je taktički jako tanak igrač ali makar ima ludila u njemu, lakše probija rivala 100 puta od ovog kamenka. Mi imamo jednog jedinog true napadača u ekipi a to je Petrušev, a on ima svoje slabosti na drugoj strani. Danas ga je Tanasković nadigrao na čist hustle. Prelomio sam u glavi da je ipak Canaan > Nedović, jedan je ipak igrao u Olimpijakosu a drugi nikad video plejof EL nije. Jes da je Nemanja na papiru dosta kompletniji igrač al džaba kad nema volje ni malo da žrtvuje telo, ovaj drugi makar rabi taj jedan i po potez koji ima u repertoaru, pravi nekad glupe greške ali se ne grozi znojavih muških tela. Mada, jasno je bilo kud plovi ovaj brod kad je Miško ušao malo da opika dok ga jedan Flečer MekGi nosi na krkače a kamoli neki jači bek. Kalinić je dobrano van opanaka ali na to smo se kladili jebiga. A mogao bi ponekad samo da se pojavi i neko od ove ekipe nevidljivih (Gidra, Dobrić und Deda) sa 10ak poena, ne tražimo preko toga, to je već naučna fantastika da probiju 15 uz dobre procente. Na kraju, celokupna igra nam liči na Johna Browna, ima tu borbe al sve izgleda jako ružno i nezgrapno. 

Što se tiče stranaca za kup moj izbor bi bio kamenko, Yago, Canaan, Boki. 

• Like 16
  • Thanks 3

Cim sam cuo za imbecilnu odluku da Kenan odmara, tako tipicnu za ovaj diletantski klub, naslutio sam sta sledi.

Bilo bi jako nezasluzeno da smo nekako dobili ovo, jer je Zakelj uneredio otuznog Sferopulosa, a njihova bekovska linija oducila od kosarke ove nase preplacene, zanemocale nesrecnike. Fino je i Tanaskovic iskolovao mekanog, umisljenog Petruseva.

O Teodosicu ne bih da se ponavljam, coveku je mesto na rekreativnim terminima, i to slabijeg intenziteta. Kalinic ima kredita, o njemu ovaj put necu, ali o Nemanji Nedovicu hocu. Trenutak kada ta zalosna pojava napusti klub definitivno cu slaviti jednako intenzivno kao rodjenje sina. Od sutra krecem da precrtavam po kalendaru, docekacu taj dan pa makar ga jos tri godine cekao.

Ne sumnjam da cemo pronaci nacin da se poseremo i na ovo sto smo u el do sad uradili. Previse kompromisa u rosteru, trulih veterana, gubitnika, kamenjara, ocajnih defanzivaca i domacih krpelja na jednom mestu.

• Like 5
  • Ha-ha 1

Mozda sad dodje Janisu iz du.eta u glavu , da ne sme na klupi da mu bude Cannan da bi se filozofiralo i udovoljavalo jednom igraču. 

Da li zvezda ima luksuz da joj na klupi ostaje PRVI BEK, I da očekuje pobedu na derbiju protiv Budućnosti.? 

• Like 1
  • Ha-ha 1

1 minute ago, Chaos Is Me said:

A mogao bi ponekad samo da se pojavi i neko od ove ekipe nevidljivih (Gidra, Dobrić und Deda) sa 10ak poena,

Treba i da dobiju adekvatnu priliku, ja prvi nisam ljubitelj nekih od nabrojanih, ali Dobrić je posle starta igrao još svega tri minuta i to je skoro sve vreme bio u igri sa Braunom, što znači da je takva petorka operisana od kreacije. Davidovac je imao ok učinak u prvom, ali mislim da nije ulazio u nastavku, a Rokas nije ni dobio priliku.

5 minutes ago, Bejn said:

Ne razumem čemu ovoliko kukanje na Nedovića? Čovek celu karijeru igra kao večeras...

Naravno da ne igra. Nedović kad ne izbegava kontakte i ulaze je potpuno drugačiji igrač u napadu.

• Like 3

Igrace Buducnost EL ako osvoji ABA ligu, isto kao sto je bilo i u sezoni 2017/18. To je tamo nacionalno pitanje, mogu da zamislim gnev biraca u CG ako Spajic dopusti da mu Vucic krade mesto koje je ostvareno na terenu. Bice, plati ono sto treba da platis i dobicemo jos jednog projekta iz PG.

Sto se tice finala i poraza u njemu, to tesko, ali EL onda moze da da WC kome hoce.

Da sad ne ulazimo u politiku i da Srbija svakim danom postaje sve nestabilnija zemlja. Mozda ce se sve i smiriti, ali onda ocekujte da ce Vucic da vlada dok ne umre, a to ce se desiti lagano za nekih 20 godina (mislim, Putin ima 73, Lukasenko ima koliko, ovaj je mnogo mladji). Sad, ako je ljudima ovde bitnije da im KK igra EL nego da zivimo u normalnijem drustvu (ne normalnom, samo normalnijem), onda sta reci.

• Like 2

Ako je morao da se desi, a jeste, ovo je pravo vreme za poraz.

Morao je jer smo u totalnom padu forme i cudo je da smo se i do ovde dovukli nekako.

Uzimanje kupa je vazno, koliko god nebitan bio ... pa onda polako da dizemo formu.

A kako cemo sa ovakvim bekovima, valjda Grk zna sta da radi ...

I da ... CMM je drugi plej ozbiljnog tima. Od te impotencije pocinju svi problemi ... pa onda Kalina izlazi iz opanaka, Nedovic takodje itd.

Kasno za ovu sezonu, guraj tako sad ali pamet u glavu za ubuduce ...

Edited by Plant
  • Like 1

Ovde su ljudi ladno počeli da pričaju o nekakvoj prohodnosti šampiona ABA u EL da bi napravili podlogu za pljuvačinu posle jednog poraza. :classic_laugh:

Neverovatno odvratna baza navijača, bukvalno me čudi da momci nisu ispraćeni iz hale zvižducima. Žao mi je samo velike manjine normalnih navijača KKCZ, imamo ekipu koja potencijalno ima šanse da se potuče i za F4 EL, a stvara se neverovatna negativna energija posle svakog (nebitnog) poraza. Do juče su bili heroji jer su izvukli 4 pobeda u 7 dana, a večeras razapinjanje posle abaligaškog poraza tri dana nakon toga. Budi Bog s nama.

Kao da nećemo svakako Budućnost u nekoj potencijalnoj PO seriji dobiti i bez prednosti domaćeg terena, ovi mečevi su jedino bitni oko prednosti domaćeg terena u finalnoj seriji sa komšijama. Šteta samo za veliku potrošnju nosilaca, stigao je umor, teraj dalje.

• Like 19

3 minutes ago, Guru said:

Voleo bih da u životu imam samopouzdanje koje ima Džon Braun u svoj šut sa poludistance, čovek ima 20% u sezoni iz tih šuteva, al' svaku narednu digne kao da je Novicki.

Bukvalno treba uzimati casicu kad god se digne na sut.

Pa ko prezivi pricace...

• Like 2
  • Ha-ha 1