Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

459 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      113
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      358
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      7
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      186

Recommended Posts

Dajte Karija da pitao ovog Luku "Ko si ti bre?"

Mnogo se uspalio deckic.

Nego kako je igrao iskusni Petrusev u odnosu na zelenog i nejakog Lakica, ima li neke novine da pisu?

• Like 3

7 hours ago, Born Ready said:

Može li neko da izvuče procenat uspešnosti protivničkih napada kada napadaju Bolomboja 1 na 1? Subjektivni osećaj da mu već par meseci niko nije dao koš iz takvih situacija, bukvalno sam došao do nivoa da se smejem kada neko krene da ga napada u izolaciji, po defaultu znaš da nema šanse da poentira. :lol_2:

Dao je 1 Vasa Pušica, rutinski ubacio i to pod faulom pred kraj poluvremena u Laktašima. Sećam se zezanja sa drugarom da će pričati unucima kako je jednom rešio Bolomboja 1 na 1 :classic_biggrin:

Ali da, u El gde mu je fokus na maksimumu - jako, jako teško ga je napasti i čini mi se da sve ređe i pokušavaju... Srećom je u završnici derbija Sterling Braun bio dovoljno lud da pokuša :default_coffee:

• Like 1
  • Ha-ha 1

Protiv Dubaija ga je Mejson rešio par puta.

Ali u EL je druga priča. Pre izvesnog vremena je neko izvadio baš tu statistiku, bilo je nešto tipa da je u izolacijama bekova protiv Bolomboja uspešnost 1 od 16 ili tako nešto suludo. Od tada je realizovana jedna ili dve izolacije protiv njega, to je kao gol u fudbalu da postigneš. Protiv Grčke 2004.

• Like 1
  • Thanks 2

16 minutes ago, Don Dusko said:

image.png.a2fb2b3192f4ddb4a861d26cad7df19b.png

@NMX pazi da ne zavrsis u policiji zbog ovog Luke.

Ovaj mentol je ja mislim isprozivao i Jokića posle OI jer nije stao da daje autograme i da priča sa novinarima. Brzo je obrisana ta vest

Edited by Урош19
  • Like 1

4 minutes ago, odupri se ludilu said:

Komšije Aj priznajete da vam malo bezveze nit sikiracije, nit prelaznog roka ni da koga prozovete od igrača, sve ide svojim tokom,nekako vam dosadno...

Sikiracija: pogledati live temu, van live-e, sikiracija nam je da li cemo top4 ili top6 😄 

Prelazni rok: Evo, dovodimo McCormack-a (a merka se i Vasa Micic)

Prozivanje igraca: Kalina, CMM, Jago... bili su na tapetu koliko sam video.

Tako da... stanje je redovno 😄 

• Like 1

9 minutes ago, odupri se ludilu said:

Komšije Aj priznajete da vam malo bezveze nit sikiracije, nit prelaznog roka ni da koga prozovete od igrača, sve ide svojim tokom,nekako vam dosadno...

Biće sikiracije večeras, ako me razumeš 😂

Edited by DameTime
  • Ha-ha 8

10 hours ago, Guru said:

Kalinić na poslednjih 11 EL utakmica: 25.7 minuta, 6.6 poena, 3.6 skokova, 2.5 asistencija, 1.2 ukradene, 2.2 izgubljene, indeks 7.2, šut iz igre 39.1%, šut za tri 25.0%, slobodna bacanja 63.0%.

Tu se ne vidi koliko je bilo individualnih gresaka u odbrani i poena koje smo primali preko njega.

A mislim da bi i ova statistika bila mnogo gora kada bi se uzelo zadnjih5-6 utakmica za primer.

Kapa dole Sferopulosu za odbranu koju igramo, naročito što u rotaciji imamo par igrača diskutabilnih defanzivnih sposobnosti. Gura čovek preuzimanja, visoke i dugačke petorke i krila kao primarne defanzivce na Point of Attack - Kalinu I Dobrića (iako se od toga šizi na forumu), a imamo i par defanzivnih aždaja naravno (ko je rekao Bolomboj?). Ekipa je lepo coachovana, pa znaju i da prepoznaju kad da svitchuju off ball (recimo Jagiša se sklonio iz mismatcha pod košem pozvavši Luku na prošlom melu) - sve je to lep trenerski pečat. 

• Like 13
  • Thanks 1

10 hours ago, Igor_ said:

Kalina je preterano nervozan i iz toga se radjaju ove greske i losije partije. Ne znam zasto na svaku odluku skace na sudije.. 

Mozda je i dobro sto je u ovom delu sezone doslo do pada forme, taman da je podigne opet kad bude najbitnije. 

Ja mislim da je grozan duze vreme, ali imao je koseve za pobede i to mu se mora priznati.

Za sinoc moram raci da ga potpuno shvatam jer su sudije neke fantomske faulove ili sitne kontakte svirale, a onda masivan kontakt pustili da ide dalje. Nije samo na nasu stetu, ali bio je Kalinic (a i Petrusev) u centru paznje u par situacija koje su bile protiv njega, pa je, delimicno sa razlogom, popizdeo. A to se jos pojaca kad njemu ili ekipi uz to ne ide kako se zeli i ocekuje.

• Like 1

1 hour ago, NMX said:

Budimo normalni iako smo ciganji

6:2 do kraja je idealan scenario koji je uz svo loženje jako, jaaako teško izvodljiv. Gostuju nam Real i Efes koji jure plej of/in, posebno ta tekma sa Realom, kakva će to krađa da bude. Ili još gore, poslednje kolo kad budu gostovali komšijama hahahah biće spektakl, sudije žive neće izaći.

5:3 i u dupe da se lupamo. 

Sve preko je za polazak peške za Abu Dhabi

Idemo kolo po kolo.

Za sledece protiv Zalgirisa ja zahtevam pobedu od +15 minimalno. Sve ispod toga je moralni poraz.

10 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Opet se pecate na izmišljene, pre svega patkomerske tvitove nebitnih likova prepucavača, pa se uveže kao istina, pa je odnos ovakav, onde se hajpuje... 

Opet se pecas na zajebanciju. 

Sad ozbiljno:

Pre svega, svaka čast ekipi na ovoj seriji pobeda u iscrpljujućim, fizički izazovnim utakmicama. Odbrana je manje više na dosta visokom nivou.

Ipak, mora se priznati da nam je ovakav raspored seo kao budali šamar i "samo" je trebalo odraditi posao nakon one užasno važne (možda i presudne) pobede u derbiju. Alba i kad je kompletna je daleko najslabiji roster u EL, a ovako bez 4 igrača su nivo ispod Dubaija i Cedevite. Pa su nam opet napravili problem, pre svega zbog još jedne veoma veoma skromne napadačke partije naših gde se u nekoliko navrata nije znalo ko pije a ko plaća. Gledam i ostale utakmice evrolige i naše utakmice protiv Asvela i Albe su zaista bile ispod svakog nivoa ovog takmičenja po kvalitetu. Zato ja ne bih previše leteo i odmeravao se u mislima protiv PAO i sličnih. 

Sva jalovost u napadu proističe od Kodija i Yaga koji su u baš skromnoj formi obojica. Janis nema druge nego da se pouzda u njih, CMM je makar u odbrani plus a Yagova ludila se moraju istrpeti jer van njega imamo vrlo malo kreacije i nekog vica u igri. Kalinić kao sekundarni kreator je prilično pročitan, protiv Albe je mogao čisto na fizičku silu nešto da proizvede ali protiv ekipe koje imaju fizički match up za njega se užasno muči i dolaze do izražaja svi njegovi tehnički limiti. Od Nedovića i Canaana više nemam očekivanja bilo kakve konstantnosti niti njih dvojica uzimaju dobre šuteve, već pogode po nešto na čisti volumen. Filip je zato neverovatno važan i on nam je najprirodniji izvor poena čak i kad nije u naročitom elementu.

Ova pauza će nam baš dobro doći, ekipa je iscrpljena fizički ali isti je ritam za sve evroligaše tako da ni tu nema nekog alibija. 

Pozicija na tabeli je odlična, trenutni skor vrhunski međutim nadam se da svoju najbolju košarku tek treba da prikažemo.

• Like 24

12 hours ago, СтелаРоса said:

U prenosu se bas dobro culo navijanje, a posebno je dobro zvucao pozdrav predsedniku drzave. 

Gadna utakmica, ali pobede se nizu. Idemo u prva 4 bre!

Сећаш ли се можда када је био поздрав? Нисам чуо у преносу.

Током утакмице сам променио 50 пута расположење, доживео 2 нервна слома и 1 срчани.😂

• Like 1

4 minutes ago, BB7 said:

Током утакмице сам променио 50 пута расположење, доживео 2 нервна слома и 1 срчани.😂

Time out na 71-77, negde sam i na tviteru naleteo na snimak, ali jbg sad mi je tesko da nadjem pa da okacim

5 minutes ago, BB7 said:

Pomaze Bog u kucu postradalog....:default_coffee:

Spoiler

Mолитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин.

Царе Небески, Утешитељу, Душе Истине, Који си свуда и све испуњаваш, Ризницо добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (три пута)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.

Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, Имена Твога ради.

Господе помилуј. (три пута)

Оче наш Који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође Царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога. Амин.

Господе, помилуј. (дванаест пута)

Ходите, поклонимо се Цару нашем Богу! (Поклон)
Ходите, поклонимо се и припаднимо Христу, Цару нашем Богу! (Поклон)
Ходите поклонимо се и припаднимо самоме Христу, Цару и Богу нашем! (Поклон)

:classic_biggrin:

12 hours ago, Steve Gerrard said:

Kakva poslastica sledece kolo, imamo bukvalno sansu da gnjide litvanske posaljemo u 3 lepe i zavrse sa evroligom za ovu godinu, a mi naplatimo gnjidavcima za kradju iz litvanije i njihovo dzukelsko ponasanje prema nasem klubu.

Ja ih ne bih baš ovako nazivao, ali da ih ne podnosim... Ranije nisam gajio toliki animozitet prema njima, nekako mi se uvek dopadala njihova šuterska old school košarka, pored nas jesu baš košarkaška nacija. Ali posle onih političkih gadosti sa nato zastavama i skandiranjem Ukrajini, postali su mi jedan od najodvratnijih timova u Evropi. Da se razumemo, i dalje mi je odbojno i ono naše naručeno "navijanje" VRS i transparenti sa zastavom VRS. Ali ovi zeleni su mnogo gadni i biće jedna od najslađih pobeda ove sezone (ako ih pobedimo 🙂