Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

441 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      344
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      178

Recommended Posts

5 hours ago, Smrtokapa said:

Baš lep dan odjutros, sunce sija, subota, milina.

Sinoć sam posle utakmice bio ko pijan, osim što nisam pio ništa, Zdravko Čolić stajl. Sad sam opet normalan, osim što sam pustio ovo i đuskam po kujni dok meljem kafu.

Elem, bacio sam bio par loših reči na račun Kodija, ali pošto je sve ovako bajno krasno, povlačim to. Jeste da nije bio u ritmu ali je i on pogodio dva bitna šuta na početku treće četvrtine, a i peglao je ozbiljnu odbranu zajedno sa ostalima. Baš timska pobeda, i igra koja i omogućava da na kraju pojedinac iskoči i reši stvar.

Likeee...za izbor muzike!

• Like 1
  • Love 1

Vujesevic je rekao sustinu za Davidovca nedavno na podcastu nakon derbija. Parafraziram: "Davidovac. Kosarka je misaona igra. Pas tamo, dodir tu, kretnja tamo..."

To je to sto mozemo ocekivati od njega. Neka ga kod nas, bez obzira na sve limite. 

• Like 8

17 hours ago, Brajant Danston said:

Ali koliko posao je ovde odradio Davidovac. Čovek ima ogroman IQ.

To i Mitrovic stalno radi, protiv Makabija je cak 3 puta na istoj utakmici uradio tzv. Gortat screen. A to se nigde ne pise u statistici a direktno je bio zaduzen za 6 poena.

• Like 6

Davidovac je i ovakav i onakav. Podložan kritikama za često lelemudjenje, ali isto tako muda do poda, kada je bitno. Ali ta količina sigurnosti i hladnokrvnosti, kada izvodi bacanja. Izuzetna preciznost i visoki procenti. Trebaće nam takav u nastavku sezone. Moram da priznam da nisam neki ljubitelj Jaga, verovatno zbog fizičkih limita, ali nema mu se šta zameriti, kada je jedini plej u ekipi. Kodi je pokazao sve svoje mane, Teo je zreo za penziju. 

• Like 4

Koliko agonije i bola sam istrpeo dok sam gledao utakmicu sinoc...

Strah od poraza...a sve vreme nada da ce proci ko Pocorek.

Svalio mi se kamen sa srca, danas sam i pored radnog dana jer je popis bio toliko srecan i euforican, spavao 3 sata, a jos uvek u oblacima...

Mnogo hvala momcima i Janisu, mozda i najlepsi poklon za NG svim Zvezdasima.

• Like 11

Давидовац реши Олимпијакос са 12 поена у 4/4, онда следеће две не игра, па дође против Барселоне где игра малтене 27 минута, одличну одбрану, хладнокрван са бацања и клач тројка.

Нереално за објаснити. У међувремену дао и допринос победи у дербију.

• Like 6

21 minutes ago, forumko topic said:

Davidovac je i ovakav i onakav. Podložan kritikama za često lelemudjenje, ali isto tako muda do poda, kada je bitno. Ali ta količina sigurnosti i hladnokrvnosti, kada izvodi bacanja. Izuzetna preciznost i visoki procenti. Trebaće nam takav u nastavku sezone. Moram da priznam da nisam neki ljubitelj Jaga, verovatno zbog fizičkih limita, ali nema mu se šta zameriti, kada je jedini plej u ekipi. Kodi je pokazao sve svoje mane, Teo je zreo za penziju. 

Neko je jednom u šali spomenuo, ali uopšte nije šala, nama je u Banatu to sve od maka. Štrudla, rezanci, nasuvo sa makom...

E sad ima tu i kontraindikacija ali nećemo o tome.

• Ha-ha 6

1 hour ago, Brat od Korneta said:

To i Mitrovic stalno radi, protiv Makabija je cak 3 puta na istoj utakmici uradio tzv. Gortat screen. A to se nigde ne pise u statistici a direktno je bio zaduzen za 6 poena.

Imamo i mi izraz za to a komentatori ce obicno reci "napravio mu livadu".

• Like 3

Fantasticna pobeda. Pomalo old school utakmica, sa visokim petorkama, puno dopustenog kontakta i ozbiljnim riljanjem za svaki poen. 

Onaj pik Yaga i Petruseva na praznoj strani je bio klasicna navlakusa za Barsu jer, bar se meni cini, ideja nije uopste bila da Yago napadne, nego da se iskoristi to sto je Barsa u finisu pocela izuzetno agresivno da iskace na piku i da je ideja bila da se Petrusevu ostavi lopta da on ima situaciju 4 na 3 i da to resi kao sto ume i kao sto jeste. 

Janis je jos jednom spremio utakmicu vrhunski, ali ovoga puta nije napravio gresku sa deljenjem minutaze i konstantnim rotiranjem. Drzao se igraca koji mogu da ispostuju ono sto je smislio i to mu je donelo pobedu. Nedovic je usao u trecoj cetvrtini, dao trojku, podelio par odlicnih pasova, ali kako je vreme odmicalo poceli su da nam stete njegovi minuti i nemogucnost da igra odbranu na preuzimanjima. Izveo ga je i vise ga nije vracao i mislim da ne bismo dobili ovo da je Nemanja igrao zavrsnicu. Zbog toga je i vratio CMMa umesto Yaga, cak i nakon ona 2 njegova polaganja. Ali i pored razlike u snazi i gradji u korist Kodija, za poslednji minut je morao da vrati Yaga jer je razlika u hercu ogromna. 

Poenta ovako glomaznog rostera kakav mi imamo sada nije da 12 igraca dobije minute na ravne casti na svakoj utakmici Poenta je da imas vise opcija, razlicite tipove igrace, izmedju kojih ces da biras one koji ti najvise odgovaraju za tvoj gameplan za tu utakmicu i koji su dobar match up u odnosu na protivnicke igrace i stil igre. Ovo juce nije bila utakmica za Nedovica, zato je i dobio 5 minuta. Za Davidovca jeste i on je odigrao fenomenalno i pre one trojke. 

• Like 32
  • Thanks 1

5 hours ago, No name said:

Da mi ljubimo Yaga u du.e, pogotovo Svero i stručni štab a i ovi iz uprave....

Prošle godine došao momak da bude treći plej, a ispred njega Nejpir,Teodosic...na kraju nejpir otišao kao promašaj, Yago uzeo loptu u ruke , MVP ABA lige, uzimamo titulu, +kup,+prvenstvo,  donekle cupamo sezonu sa tri trofeja. Ove godine CMM u grču, ni tamo ni vamo, ali Yago je tu da povuče kada ne ide. Ne treba zaboraviti da je momak došao bez dana odmora odmah posle OI sa reprezentacijom...

Svaka čast momak.

Sto se tice prve recenice upravo je obrnuto. Jago je hteo da ide jer je dobio i puno vecu platu i veliku ulogu. Sfero je insisistirao da ostane, a uprava ga je poslusala iako se nije cinilo najracionalnije na svetu dati 800k Jagu. Ovde se to docekalo sa neprekidnim pljuvanjem celog leta i na pocetku El. Sad to vise niko i ne pominje. Uvek sam branio Jaga i pisao da je glupost da kad Jago igra dobro da gubimo  i to sam pisao i pre par ovih poslednjih pobeda. Takodje sam pisao vise puta da igra bolje nego Kampaco u njegovim godinama i da se moze ocekivati da dostige taj neki njegov nivo, ne u smislu identicne igre jer su razliciti vec da postane top El plejmejker sto mislim i da se desiti za jedno 2 sezone. Ima 25 godina, tek njega ocekuju napredak i iskustvo i mirnoca u igri kad treba.

Sto se tice drugog dela ispod prve recenice, sve stoji. Njega prati takav put i u Ulmu i u reprezentaciji Brazila sto samo govori o njegovom vrhunskom karakteru i veri u sebe.

• Like 5

Bilo bi zanimljivo napraviti jedno multi citiranje nekad i sad postova forumaša o završetku sezone u decembru i Dedi, a može i poređenje postova kada gubimo u prvoj četvrtini tipa velikih 7:2 i na kraju utakmice kada pobedimo na live temi. Samo da Metalni do tad skloni opciju "hide". :classic_biggrin:

Od lelemuda, penzionera, svakakvih ružnih nadimaka i želja "samo da ga ne gledam više" ili "neka sedi pored Drčeline gospođe" do "ladan kao špricer", inteligentan i raznovrstan igrač koji može da pokriva od 1 do 5. Od ekipe pune penzionera i "završavamo sezonu u decembru" do "ovaj tim je pun kvalitetnih igrača i mudonja" i "idemo gas, serija pobeda, minimum top6".

Nit je Deda nemač pojma nit je go-to guy. Polivalentan je i smiren u napetim situacijama i najbolje deluje iz drugog plana kao džoker. Toliko nam je radosti doneo pa je ovo prava prilika (em nam je doneo pobedu protiv mrskog protivnika em ulazimo uskoro u novu godinu) da se zamole kolege forumaši da spuste gas i da mu za početak ne dodeljuju ružne nadimke i da ga ne vređaju. 

I ne radi se ovde samo o njemu, ali eto on nam je doneo mnogo više od nekih drugih. Kad su Mitar i Deda malo proigrali, na red su došli Jago, Daum i Rokas i ultimativni zaključci "evrokup igrači".

Duga je sezona, biće uspona i padova, imamo širok roster, ne mogu biti svi u formi u isto vreme, ali nesumnjivo svaki igrač u rosteru poseduje kvalitet, biće minijatura nekih igrača u zavisnosti od protivnika dok se neki drugi neće ni skidati. Ova sezona obećava i razlikuje se od prethodnih za sada. Ajde da ih podržimo, da nas zaobiđu povrede pa da se svi radujemo na kraju.

Izvinjavam se što sam malo odužio, ali ako smo mogli da čitamo svakodnevno kukanje mesecima unazad, izdržaćete i ovaj jedan post. :classic_biggrin:❤️

• Like 33
  • Love 3
  • Thanks 2

9 hours ago, Čočo said:

Ja ne znam šta sve zaslužuje ovaj momak?! Doživotni ugovor svakako ali nema te stvari koja bi mogla da kupi ovo šta naša momčina radi za tim i u napadu a pogotovo u odbrani. A samo se setite da je bio povređen do pre dve nedelje i da dva meseca nije igrao. To je to. Naš BoBo je i definitivno preskočio top3 i top2 centara EL. Bez i malo skromnosti imamo ubedljivo najboljeg centra EL ove sezone. ❤️

Pogledati ovo, pa pogledati iste situacije kada Luka (ili Plavsic) preuzimaju... ispizdim kad vidim da Luka preuzima. 

Ovo sto radi BB u preuzimanju nije radio ni prime Boban Marjanovic (ok Bobiska je imao neke druge prednosti na drugoj strani terena). 

• Like 4

47 minutes ago, Čvarkov said:

Nit je Deda nemač pojma nit je go-to guy. Polivalentan je i smiren u napetim situacijama i najbolje deluje iz drugog plana kao džoker. Toliko nam je radosti doneo pa je ovo prava prilika (em nam je doneo pobedu protiv mrskog protivnika em ulazimo uskoro u novu godinu) da se zamole kolege forumaši da spuste gas i da mu za početak ne dodeljuju ružne nadimke i da ga ne vređaju. 

• Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

41 minutes ago, Clash said:

Mi da smo slusali forumase sa lajva i ostavljali na svakom gostovanju igraca koji im u tom trenutnku ne odgovara, imali bi na klupi Bolomboja i Nesu Ilica.

Mada i za Nesu nisam siguran.

Bukvalno svako ima svog igraca kog mrzi i cekaju prvu gresku da kenjaju.

• Like 4