Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

407 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

Sta god uradio ne mozes kupiti kredit kod navijaca KK Crvena Zvezda.Mi stvarno zivimo u nekom univerzumu gde smo ubedjeni da smo najbolji i da ljudi nemaju pravo na gresku.I upravo suprotno onom ucenju da mozak pamti samo lepe stvari a ruzne reciklira.Mi apsolutno suprotno pamtimo samo ruzne stvari a lepe arhiviramo kao normnalnu i svakodnevnu pojavu.

Jedan je DeDa♥️

• Like 9
  • Love 3
  • Thanks 1

56 minutes ago, Brat od Korneta said:

Petrusev i Plavsic nisu inferiorni ni visinom ni u skoku protiv centara u narednih par meceva koje budemo igrali sto se nadam da ce vreme ubrzo i pokazati. Obojica deluju sve bolje i ja ocekujem egal ili blizu egala ucinak sto se tice poena i skokova njih dvojice i centara i Monaka i Asvela. Ni Asvel ni Monako nisu neke defanzivne sile na centru ako si na to mislio pa ni Partizan ni Bajern, a pritom igra se 5 na 5 i mi smo bez Bolomboja odigrali egal meceve protiv par najboljih ekipa i to sa slabijom formom Kodija od trenutne i sa manjom minutazom Petruseva koji je tek pristigao. Tu negde oko tih meceva ce se vratiti i Bolomboj tako da nas vecina drugih El ekipa onda i ne interesuju, a potpisujem da ce petorka sa Kodijem, (i bilo kim na 2) Kalinom, Petrusevim i Bolombojem biti jedna od najboljih skakackih petorki u takmicenju.

Petrusev na 5 nije bio bolji ni od centara Mege,dok je Plavsic bio jasno slabiji od njih.Ne treba se zavaravati,Petrusev nije 5-ica,Plavsic  (u ovoj fazi karijere) je jedva za Eurokup.Iluzija da Plavsic (i Mitrovic) mogu da igraju Euroligu nam je vec nanela stetu,nadam se da ce se klub osloboditi te iluzije,i dovesti zamenu Bolomboju.

• Like 2
  • Tuzno 1

56 minutes ago, robespierre said:

Reč je grčkog porekla i odnosi se specifično na silazak junaka u podzemni svet. Motiv prisutan u mnoštvu mitologija uključujući i hrišćansku, pa se katabazom zove i Hristov silazak u Pakao na Veliku subotu.

U pravu si, moja greška, u pitanju je starogrčki. :classic_smile:

Edited by DameTime

Ako uzmemo revans protiv Pariza 11. januara kao prvu utakmicu koju ce Bocko odigrati sa vecom ulogom, mi imamo 11 utakmica u El bez njega, plus derbi u ABA.

To je trecina utakmica u regularnom delu i to je previse bez prvog centra.

Mozda se vrati koji dan ranije ali to bitno ne utice na ovo gore.

Nadam se da su u klubu ambiciozniji od plana da od Nove godine kompletni jurimo zaostatak u dva takmicenja, a bice ga, jer ova ekipa ne moze da pobedjuje u kontinuitetu bez bolje zastite obruca, odbrane u piku i skoka.

Da ne pominjem da tek sada bez Dzoela do izrazaja dolazi kombinacija sporosti i kratkoce nasih bekova u odbrani, mada ima i do ovih petorki sa 3 mala kojim Sferopulos pokusava da vaskrsne Tea.

Naravno, energija i zalaganje u ekipi su na zavidnom nivou. Momci zaista deluju kao ozbiljna druzina u kojoj se zna i postuje hijerarhija, sto je preduslov za ozbiljan rezultat.

• Like 8
  • Thanks 1

4 minutes ago, NikadProtivKaline said:

na osnovu cega ova tvrdnja?

Na osnovu projekcija da ce se vratiti ful treningu sredinom decembra, a sa predznanjem da se nikad nijedan igrac kod nas nije vratio u roku koji je predvidjen.

Takodje, njegova povreda je specificna i koliko god tvrd Bocko bio, sumnjam da ce se i najmanje zuriti sa njegovim oporavkom i vracanjem u ritam.

Sve i da sam omanuo i da se Bocko vrati desetak dana ranije, to ce biti jedino za utakmicu sa Baskonijom koja je 2. januara, a sto bitno ne menja poentu price.

• Like 2

3 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Sfero vazi za defanzivnog trenera tako da je prosto suludo da mu Lazic bude van 12. Sa njim i Kalinom i kad se vrati Boki, to je ratnicki stav i uvijek imas tu opciju na klupi da se okrenes. 

Laza je primer za sve. Kapiten

Ja sam za ovo cuo danas, i najozbiljnije sam mislio da im kaze da ne napadaju Lazu dok ima loptu 😁

Kada bi bar malo proredili ovo svakodnevno licitiranje i pozivanje na prognozu kluba koliko će Boki biti van rotacije.

Ne mogu se ozbiljni planovi i projekcije praviti sa ozbiljno povredjenim nosiocem na inače najlošije pokrivenoj poziciji u rosteru a koji mora:

- mirovati cirka mesec dana zbog srastanja istegnuća.

-  kada krene sa treninzima to bude jedno dve nedelje bez ozbiljnije kontakt igre.

- po povratku na parket zasigurno neće zadužiti minutažu pre povrede.

Iskreno se nadam da uprava ne računa na opciju po kojoj će  sve ispasti idealno i proći upravo onako kako nama najviše odgovara.

Edited by Wingwalker
  • Like 5

Zapitah ste sto toliko mala kvota na Monako osim sto igraju kod kuce, kad ono odmarali za vikend Dzejmsa, Okoba, Zaitea i Motijeunasa... Asvel jos uvek bez Lija i Sakoa. Videcemo jel ce igrati bez njih prekosutra a od velikog znacaja bi bilo da Sako ne igra protiv nas s obzirom na nasu trenutnu situaciju. Li im trenutno nije ni bitan toliko s obzirom na Maledona, De Koloa koji je trenutno u top skorerskoj formi i Herisona koji je odigrao dobr mec protiv Fenera. Tipujem da taj mec protiv njih nece biti nista laksi u odnosu na prvi zato sto je 2. po redu u duplom kolu. 

Zna li se kakvo je stanje sa bratom Džoelom, rekoše 4-6 nedjelja, sutra je 3 nedjelje od povrede a čovjek hramlje prilikom hoda, znam da našima ne treba vjerovati prilikom prognoze ali bojim se da on do kraja januara nece zaigrati a to je vec kasno i prekasno za bilo sta

• Like 1

4 hours ago, Nenadd said:

Nadam se da su u klubu ambiciozniji od plana da od Nove godine kompletni jurimo zaostatak u dva takmicenja, a bice ga, jer ova ekipa ne moze da pobedjuje u kontinuitetu bez bolje zastite obruca, odbrane u piku i skoka.

Da ne pominjem da tek sada bez Dzoela do izrazaja dolazi kombinacija sporosti i kratkoce nasih bekova u odbrani, mada ima i do ovih petorki sa 3 mala kojim Sferopulos pokusava da vaskrsne Tea.

Trenutna centarska linija ni protiv Mege ne donosi neku prednost, a kamoli u EL. Mega je imala više skokova od nas, a posebno bih izdvojio situaciju pri rezultatu 76:74 za nas kad su imali tri ofanzivna skoka i tri šuta za tri poena u istom napadu.

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Zapitah ste sto toliko mala kvota na Monako osim sto igraju kod kuce, kad ono odmarali za vikend Dzejmsa, Okoba, Zaitea i Motijeunasa...

Mogao bi da se naš trener ugleda na Sašu Obradovića, a ne da pred duplo kolo ne odmori ni jednog nosioca, pri čemu je Teodosić odigrao 20 minuta, bez ikakve potrebe.

• Like 1

4 hours ago, Nenadd said:

Na osnovu projekcija da ce se vratiti ful treningu sredinom decembra, a sa predznanjem da se nikad nijedan igrac kod nas nije vratio u roku koji je predvidjen.

Takodje, njegova povreda je specificna i koliko god tvrd Bocko bio, sumnjam da ce se i najmanje zuriti sa njegovim oporavkom i vracanjem u ritam.

Sve i da sam omanuo i da se Bocko vrati desetak dana ranije, to ce biti jedino za utakmicu sa Baskonijom koja je 2. januara, a sto bitno ne menja poentu price.

ja se plasim da se ne vrati jedno 2 meseca kasnije

• Like 1

Зна ли неко да ли наши кошаркаши имају вечерас (понедељак увече) тренинг у Монаку? Путујем на дупло коло и волео бих да их видим пре утакмице ако њихов распоред дозволи.

• Like 1

Drago mi je da je Plavšić iskoristio ovu nesrećnu povredu Bolomboja i da je istisnuo Mitrovića u treći plan. Još na početku sezone sam govorio da će Plavšić biti ispred Mitrovića. I pored lošeg početka sezone, konačno je namestio glavu na pravo mesto. Ta glava mu je jedina prepreka da dođe do uspeha. Po povratku Bolomboja u tim, Mitrović konačno ulazi u ulogu Dalibora Ilića iz prošle sezone. Znači po koji minut na svakoj petoj utakmici u ABA ligi. A ako drugim slučajem još dovedemo novog centra, Mitrović može da pakuje kofere ili da se spremi da mu najbolji drug pored terena bude Dalibor Ilić. U svakom slučaju win win situacija za nas. 

Vidim polemiše se i o tome kako nije dobro ni pametno dovoditi još jednog centra. Sa jedne strane se slažem sa tim. Ali se i ne slažem. Ako je cilj ove sezone samo igrati plej in onda nam svakako ne treba taj nepotrebni dodatni trošak. Ali sa druge strane, ova ekipa pokazuje da može mnogo više od toga i da cilj nije samo plej in. U tom slučaju svidelo se to nama ili ne, nama treba adekvatna zamena za Bolomboja( koja je naravno trebala da se dovede još na početku sezone da nemamo teg oko vrata u vidu trogodišnjeg ugovora Mitroviću). Drugo, mi dolaskom drugog centra spašavamo i taj plej in trenutno, jer bez Bolomboja je i on teško dostižan. Drugim rečima sa dolaskom novog centra mi obezbeđujemo bolje šanse za odlazak u plej in a istovremeno po povratku Bolomboja u sastav i šansu za ozbiljan iskorak u EL ove sezone. 

Edited by Čočo
  • Like 3

1 hour ago, Čočo said:

Drago mi je da je Plavšić iskoristio ovu nesrećnu povredu Bolomboja i da je istisnuo Mitrovića u treći plan. Još na početku sezone sam govorio da će Plavšić biti ispred Mitrovića. I pored lošeg početka sezone, konačno je namestio glavu na pravo mesto. Ta glava mu je jedina prepreka da dođe do uspeha. Po povratku Bolomboja u tim, Mitrović konačno ulazi u ulogu Dalibora Ilića iz prošle sezone. Znači po koji minut na svakoj petoj utakmici u ABA ligi. A ako drugim slučajem još dovedemo novog centra, Mitrović može da pakuje kofere ili da se spremi da mu najbolji drug pored terena bude Dalibor Ilić. U svakom slučaju win win situacija za nas. 

Vidim polemiše se i o tome kako nije dobro ni pametno dovoditi još jednog centra. Sa jedne strane se slažem sa tim. Ali se i ne slažem. Ako je cilj ove sezone samo igrati plej in onda nam svakako ne treba taj nepotrebni dodatni trošak. Ali sa druge strane, ova ekipa pokazuje da može mnogo više od toga i da cilj nije samo plej in. U tom slučaju svidelo se to nama ili ne, nama treba adekvatna zamena za Bolomboja( koja je naravno trebala da se dovede još na početku sezone da nemamo teg oko vrata u vidu trogodišnjeg ugovora Mitroviću). Drugo, mi dolaskom drugog centra spašavamo i taj plej in trenutno, jer bez Bolomboja je i on teško dostižan. Drugim rečima sa dolaskom novog centra mi obezbeđujemo bolje šanse za odlazak u plej in a istovremeno po povratku Bolomboja u sastav i šansu za ozbiljan iskorak u EL ove sezone. 

Bold 1 - 'Decko' ima telo za centra. Mora da radi i nadam se da ce biti solidan. 

Bold 2 - Ja sam pisao o pakovanju kofera na pocetku sezone (i da se dovede centar), ali su me pojedini ovde ismevali. Sada dolazimo do toga da nam centar treba, a i da se izgleda ima para

Bold 3 - Ako hocemo da igramo ozbiljno i ne gledamo u pasulj ko ce da se povredi, treba nam centar. Ako bi se taj neki novac koji se upumpava u blizance zaista iskoristio u neke dobre / humane svrhe, sve OK. Kako se to nece desiti, ako para ima, trosite ih. 

PS

Nadam se da ce posle ove sezone, kriterijum za dovodjenje igraca biti njihov kvalitet, i / ili potencijal za razvoj, a ne pasos. 

7 minutes ago, fradler said:

Nisam znao da medju evroligaskim sudijama ima i Albanaca... Sutra cemo imati priliku da se blize upoznamo sa gospodinom :classic_rolleyes:

Sudio je on poslednji put pre 3 godine. Tri godine je sudio i za tri godine sakupio oko 9 utakmica u EL. Ove godine je sudio samo na Efes-Olimpijakos. Kako i gde oni izvlače te sudije to je veliki znak pitanja. Ovakvi su odlični za ulogu žrtvenog jarca. 

• Like 3