Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

480 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      114
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      91
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Za naš klub (trenutno) 

Xavi Pascual > Šef stanice > Itudis > Sferopulos > Obradović > Alimpijević 

Pascual 3 sezone>itudis 2 sezone>alimpijevic na 3 sezone>>obradovic mozda>>>>radonjic nikako. U stvari ni obradovic nikako, pre bi dao tim mitrovicu i zaklju

1 hour ago, Igor_ said:

Kalinic deluje kao da je glavom vise u politickim desavanjima nego u kosarci. 

Ne znam na osnovu cega. Sto je prosetao 15. marta? Pa i da je tako svaka cast na mudima u ovim bezmudim vremenima

1 hour ago, Guru said:

Priča kako Kalinić radi te neke stvari koje se ne vide u statistici je izlizana fraza koja više uopšte nema uporište u realnosti. Ja nisam gledao samo statistiku, nego sam gledao i utakmice... i to sve - čovek više nema ni taj fokus, ni tu energiju, ni te fizikalije, u odbrani ga razni Gordići ostavljaju u prašini na prvom koraku, Momirovi mu kupe skokove sa glave, o gledanju u loptu dok mu igrači protrčavaju iza leđa da ne pričam... A svega navedenog recimo nema u statistici i baš to su bile stvari koje su ga činile jednim od najboljih i najzahvalnijih krilnih igrača u Evroligi, pošto ofanzivni virtuoz nikada i nije bio. Status koji ima među Zvezdašima je potpuno zaslužen, legenda je kluba i verovatno najznačajniji igrač u poslednjih xy godina, al' daj da zadržimo neki nivo objektivnosti i da kada već kritikujemo sve druge da i on bude podložan istoj. Nikakvo pljuvanje, nikakvo teranje, samo argumentovana kritika i prihvatanje realnosti, umesto ulepšavanja i ružičastih naočara jer nam je eto drag.

Do utakmice sa partizanom covek jeigrao maltene sezonu karijere i uz bolomboyannajvise doprineo startnom uspehu iako su nas pokrali na 3 utakmice. Da smo uski konkurentni u finis abe i kls siguran sam da bi ako ne statisticki sigurno timski doprineo.

• Like 2
Posted

U koliko su svi nervozni. Ne moze covek ni da se nasali malo. Ne valja vam to drugovi. Hajde da kazem to i ovako. Kukali ste svi da ode Covic sto pre i otisao je. Prve godine posle odlaska smo uzeli kup, i to jedva. Garnitura jagnjecih brigada koja je dosla umesto njega nije na njegovom nivou. Koliko god Covic bio los Ostoji je trebalo 8 godina da ga sustigne, ali ne i prestigne.

Mi nismo postavili Teodosica ili Rakocevica za predsednika kluba, nego Drcelica. Kada se raspadne SNS sapunica, raspasce se balon od sapunice koji smo stvorili i mi i komsije.

Zato uzivajte u najavama pojacanja, jer mi se cini da se moze desiti da uskoro zelimo da dovedemo Cerovinu ili Momirova, a da nece bas biti moguce 🙂

• Like 4
Posted

Samo Xavi Paskval za novog trenera Crvene Zvezde, naravno zalizana prevara out a sa sobom neka vodi i ove sto su mu usrali sezonu takozvana domaca osnova plus stranci. Moramo krenuti od nule pa ako i to zahteva prvu sezonu bez trofeja, imamo 3 godine licencu i to treba iskoristiti pametno ali posto ovaj klub vode caciji naravno nista od toga. 20 miliona je upucano u klub a mi se dicimo 10 mestu koji naravno ne bi bio moguc da Virtus nije dobio Milano. Izuzetno bedna sezona Izuzetno bedna ekipa cela ova sezona je bilo jedno veliko sranje. Izvinjavam se na izrazu, ali to je pravi izraz sta trenutno osecam prema ovoj ekipi

• Like 10
  • Thanks 1
Posted (edited)

Koliko god želim da Zvezda dogodine bude jača, konkurentnija, sa boljim igračima, logistikom, možda i trenerom....Nisam siguran da to iskreno želim, jer naša kompetitivnost, lova, roster, ma sve u KK, zavise od sistema koji je bolestan, korumpiran, neželjen, loš. Ciganska shizofrenija.

Edited by blade runner
  • Like 4
Posted
14 minutes ago, VISOKOLETAC said:

U koliko su svi nervozni. Ne moze covek ni da se nasali malo. Ne valja vam to drugovi. Hajde da kazem to i ovako. Kukali ste svi da ode Covic sto pre i otisao je. Prve godine posle odlaska smo uzeli kup, i to jedva. Garnitura jagnjecih brigada koja je dosla umesto njega nije na njegovom nivou. Koliko god Covic bio los Ostoji je trebalo 8 godina da ga sustigne, ali ne i prestigne.

Mi nismo postavili Teodosica ili Rakocevica za predsednika kluba, nego Drcelica. Kada se raspadne SNS sapunica, raspasce se balon od sapunice koji smo stvorili i mi i komsije.

Zato uzivajte u najavama pojacanja, jer mi se cini da se moze desiti da uskoro zelimo da dovedemo Cerovinu ili Momirova, a da nece bas biti moguce 🙂

Koji je to Čovićev nivo? Da nećemo da slušamo kako je Čović neki košarkaški znalac? Čovićev FMP 2011 je bio na takmičarskom nivou Zvezde i to je sve što se može reći o njemu. Bez države iza sebe Čović je niko i ništa. Ovaj raspad je njegova slika i zaostavština. 
Domaća osnova je njegova, Bagzi i Dozet su njegovi i sad ćemo da čitamo kako je Drčelić nešto promenio i uradio naopako. 

• Like 10
Posted
25 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Interesantne su izjave ovih igrača - svi žele da ostanu a izdanja i borbenost su im na sve manjem nivou. Oni kao da su pronašli uhlebljenje u državnoj firmi, na mufte uzimaju pare i žive kao paraziti. Je li Crvena zvezda El Dorado Ajzea Kenana, Jaga dos Santosa, Nikole Kaliniće i ostale ekipe?

Pa mozda ih treba i razumeti, mislim da Jago u zivotu nece dobiti platu koliku ima kod nas, zasto bi on onda isao negde za manju cifru. Kalina je poceo da se kritikuje tek sad na kraju sezone ako bi se gledala visina njehove plate i ucinak na terenu on je veci promasaj nego Nedovic ali to bolje da se ne kaze jer ljudi ovog gotive a ovog drugog ne gotive. Ja kada sam kritikovao Gidru i Vuka ljudi su me napadali ovaj je dobar decko i trener ne zna da ga koristi a ovaj ne moze da igra pozicioni napad jer nema u ekipi Vlade Divca i Sejk Onila. Poslednjih 6,7 utakmica u EL 90% arene vise zanima sta ce Delije da pevaju nego sta ce biti na parketu. Delije koje zanima KLS se ne pojave u Pioniru protiv Spartaka? Navijaci Zvezde nece na fudbal jer nam FK vodi Terzic ali isti ti ljudi odu da gledaju EL gde nam KK vodi Drcelic? I td i td... Mi kao navijaci smo mozda bas ovo i zasluzili! 

• Like 2
Posted
1 minute ago, TB Told said:

Koji je to Čovićev nivo? Da nećemo da slušamo kako je Čović neki košarkaški znalac? Čovićev FMP 2011 je bio na takmičarskom nivou Zvezde i to je sve što se može reći o njemu. Bez države iza sebe Čović je niko i ništa. Ovaj raspad je njegova slika i zaostavština. 
Domaća osnova je njegova, Bagzi i Dozet su njegovi i sad ćemo da čitamo kako je Drčelić nešto promenio i uradio naopako. 

Pa sto tu zaostavstinu nisu promenili kada su dosli? Proslo je godinu dana! Mozemo pricati o njemu sta hocemo, ali je malo siptomaticno da cim je on otisao mi ne mozemo ni finale KLSa da igramo.

I za ovaj velicanstveni raspad su krivi svi od uprave do igraca. Jednostavno morao je Bjelica da bude sporski direktor kod nas, a ne u Turskoj, Teo da bude predsednik, jer ima tezinu u sporskim krugovima, Sedlacek bar neki savetnik, Rakocevic itd. Drcelic i Vasic su mogli da budu predsednici upravnog odbora i da nalaze pare za tim.

A ovako imamo nabildovanog predsednika u uskom sakou i trebace mu jos minimum 8 godina da se ugoji i krene da nosi jedan broj veci sako 🙂

• Ha-ha 1
Posted (edited)
29 minutes ago, TB Told said:

I Sferopulos je njegovo maslo, samo još jedan u kavalkadi trenera angažovanih s biroa rada koji se kao takvi ne pitaju mnogo oko statusa domaće osnove. A i njega, zlog stranca, je doveo tek kad je izvrteo sve moguće domaće opcije i bukvalno više nije imao koga da postavi a da ne bude egzibicija na granici cirkusa. Da je Šakota koju godinu mlađi ne bi Sferopulos video klupu dok se košarkaški mag iz železnika pita. Obradović i Ivanović koji su pokušali da se suprotstave idiotskom konceptu domaće osnove brže bolje su najureni iz kluba.

Čovek za 13 godina u Zvezdi ni jednom nije ni pokušao da dovede trenera koji će imati slobodu u izboru igrača, ''glupom'' Ostoji je to pošlo za rukom čak dva puta. Čovićev osovinaški koncept prvi put je spasla korona da ga slatkorečivi Italijan ne otrese kao zvečku s Mozlijem i Voldenom, drugi put su ga spasli ludi Kosta K. i Kevin P.

Edited by robespierre
  • Like 13
Posted
19 minutes ago, robespierre said:

Obradović i Ivanović koji su pokušali da se suprotstave idiotskom konceptu domaće osnove brže bolje su najureni iz kluba.

Čovek za 13 godina u Zvezdi ni jednom nije ni pokušao da dovede trenera koji će imati slobodu u izboru igrača

Sasa Obradovic je smenjen zbog poslednjih utakmica u Evroligi (ima prica i da je izgubio svlacionicu sta god to znacilo do kraja) a isto ovako je pisano protiv njega tada kao sto se pise sad protiv Sferopulosa tada a Covic kao populista je podilazio masi, sto sam kritikovao i ovih dana. Al ajd da kazes da je Radonja uzeo posle 3 trofeja pa je nekako ispeglano to. Isti je slucaj sa Duskom, iako sam i tada bio protiv toga, mozes da skoknes do topika z te sezone na 1-6 i videces masovnu pljuvacinu protiv Duska. Opet je nekako ispeglano jer je onda Janis uzeo 3 trofeja. Ove sezone na pocetku je bio maltene konsezus "samo da se napravi iskorak u El i da ne zavrsimo sezonu u Januaru i samo nas to zanima ove sezone" kad je to uradjeno sad je masovna pljuvacina po Sferopulosu. Iako i sam bi imo stosta da mu zamerim, nije to sad poena. Poenta je da ne znamo sta tacno zelimo, da smo nestrpljivi, da se vodimo emocijama i vrucim glavma, da o kosarcima generalno slabo znamo a kako rad u klubu i trziste funkcionise jos manje, neretko neposteni i nefer prema sebi kad kritikujemo, tako da iz mog nekog ugla iz kog se trudim da budem objektivan da bolje i ne zasluzujemo. Partizanova publika zasluzuje mnogo vise od nas iako to teska srca pisem, skupili su se svi oko jedne ideje i podrzavaju je bez obzira na sve ne radi se tu o tome sam zato sto je to Zeljko.

Uzgred nije ti tacno ni to drugo sto si napisao. Sasa Obradovic i Deja Radonjic su imali potpuno odresene ruke, potpuno. Dusku je vec uvaljeno par igraca kao i Sferopulosu. Uzgred Zeljko Obradovic je jedini trener u Evroligi kome je to dozvoljeno, jedini, a cak i tamo je Savic na svoju ruku neke igrace odbijao i slicno al da ne produbljujemo tu pricu jer nisu tema. Ne pricam ti napamet ovo i ovo ti kazem kao neko ko se protivi tom konceptu i mislim da trener treba dovesti sve do jednog igraca, no samo konstatujem cinjenice. Dusko i Sferopulos su birali strance (odnosne one koje su mogli da se dovedu u sklopu zelja), tako je manje vise i u drugim klubovima istine radi. Svakako je bolji koncept u Partizanu nego sto je u Zvezdi, u smislu da trener i sportski sektor prave selekciju a da predsednik se ne bavi time.

22 minutes ago, robespierre said:

Čovićev osovinaški koncept prvi put je spasla korona da ga slatkorečivi Italijan ne otrese kao zvečku s Mozlijem i Voldenom,

Jos nisam cuo da trener otresa predsednika. Ili moze trener da otrese trenera ili mozemo da kazemo da Ostoja sije Covica primera radi. No mozda i ja pogresno gledam na to, nije ni vazno.

Ovo da bi nas Partizan tad pobedio u plej ofu je tvoje pretpostavka i pretpostavka Partizanove javnosti, neozbiljno je tvrditi da bi se to sigurno desilo da nije bilo korone. Zvezda je imala Lorenca, Pantera, Berona, Perperoglua, Gista itd. recimo bas poslednje kolo koje se odigrali pred prekid sezone smo dobili Makabi 16 razlike a subjektivni osecaj je bio da smo ih rasrafili. Taj Makabi je bio tada medju top ekipama po budzetu (bili su i 5. na tabeli) i imal su Vilbekina, Hantera, Elajdzu Brajanta, Dorsija, Avdiju, Rejnoldsa itd. bas jak sastav tada. Sto kaze Guru, u poslednjem odlicnom upisu o Kalinicu, valjalo bi pisati cinjenice i argumente uvek a ne romantizovati ili gledati kroz ruzicaste naocare. Uzgred taj Trinkijeri (koji je po meni svakako u top10 El trenera i cije ekipe volim da gledam kako igraju) nije se bas puno proslavljao u titulama, cak naprotiv od Bamberga 16/17 sve moguce je izgubio i to od klubova sa manjim budzetom pa je tako izgubio vise puta od Albe dok je vodio Bajern kao i sto prosle sezone nije uzeo sa Zalgirisom iako su imali ubedljivo najveci budzet a evo i sad ima 1-1 u seriji sa Ritasom. Mozda je malo previse slucajnosti da nije uzeo titulu vec 9 godina i da je solidan broj finala gubio od timova sa manjim budzetom, tako da olako ide ta teza da bi Partizan osvojio sve da se zavrsila ta sezona.

41 minutes ago, robespierre said:

drugi put su ga spasli ludi Kosta K. i Kevin P

Te sezone ja Partizan osvojio titulu, niko nikog nije spasio a Covic je bio i naredne sezone u klubu. 

Svakako nije on vise u klubu i koliko god to nekom cudno zvucalo, zaista se ne pita vise nista tu. Kritike bi trebalo biti upucene na racun Drcela & co. posto smo u sezoni 24/25 a svakako da se mozemo baviti i istorijom sta nije valjalo u proslosti al mislim da to nije ova tema ni ovaj trenutak. Al neka bude i da je kriv on za ovu sezonu i zaostavstina i trener i domaca osnova i sportski sektor i sve sve, samo konstatujem da nije vise tu i da bezvezno trosimo energiju na njega.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
7 hours ago, Guru said:

Priča kako Kalinić radi te neke stvari koje se ne vide u statistici je izlizana fraza koja više uopšte nema uporište u realnosti. Ja nisam gledao samo statistiku, nego sam gledao i utakmice... i to sve - čovek više nema ni taj fokus, ni tu energiju, ni te fizikalije, u odbrani ga razni Gordići ostavljaju u prašini na prvom koraku, Momirovi mu kupe skokove sa glave, o gledanju u loptu dok mu igrači protrčavaju iza leđa da ne pričam... A svega navedenog recimo nema u statistici i baš to su bile stvari koje su ga činile jednim od najboljih i najzahvalnijih krilnih igrača u Evroligi, pošto ofanzivni virtuoz nikada i nije bio. Status koji ima među Zvezdašima je potpuno zaslužen, legenda je kluba i verovatno najznačajniji igrač u poslednjih xy godina, al' daj da zadržimo neki nivo objektivnosti i da kada već kritikujemo sve druge da i on bude podložan istoj. Nikakvo pljuvanje, nikakvo teranje, samo argumentovana kritika i prihvatanje realnosti, umesto ulepšavanja i ružičastih naočara jer nam je eto drag.

ako cemo o govoru tela - utisak iz hale sinoc je da se kalina jedini nervirao sto izgledamo kako izgledamo

i po koji minut solidne igre koji smo imali je bio uglavnom sa njim na parketu, gde je manje vise postavljao i napad i odbranu

da, i ja bih rekao da je bilo utakmica koje mu se ne igraju, mozda mu se ne igra vise ni basket na tom nivou

ali mislim da ima i do konteksta i okruzenja i generalno atmosfere u i oko tima

cini mi se da je on pokusao nesto tu da trgne koliko je mogao, ali nije islo pa je digao ruke

sto se tekme i kraja sezone tice - izduvan balon, nikome se ne igra

od 20 igraca koji su prosli kroz sezonu ovde su ostali samo mekusci

jedini nacin da se ovo dobije je bio da neko od jago/kumara/petrusev/dobric polude napadacki, a svi deluje daleko od bilo kakve forme

kenan i sfero nisu dobar fit

sfero bi morao da se odluci kakvu kosarku zeli da igra i u skladu sa tim kaze da ili ne na odredjene igrace

ovo gde mu dozet/drcela biraju pa on pokusava kao nesto svoje a nema igrace za to ce i sl. sezone da fejluje

• Like 2
Posted

Dve jako pozitivne stvari od sinoc.

Jedna je da je i dalje moguce disciplinom i zeljom dobiti daleko jace i placenije igrace. Spartak nas je rutinirao dva puta u cetiri dana i to bez 4 ili 5 jako bitnih igraca za njihovu postavu. Svaka cast i srecno.

Druga je publika. Doslovno svi navijali za domaci, lokalni klub, i sto je jos bitnije, bez i jednog jedinog incidenta, ne daj boze ubacivanja i vredjanja. Suboticka publika cista desetka.

Janis je izgleda dobio ozbiljne i mnogobrojne pretnje pa je ugasio tviter nalog. Mozak takvog debila koji ugrozava zivot bilo koga pa i preko drustvenih mreza ja ne moram da razumem ali bi policija svakako morala da to preispita.

Podrska treneru Janisu da svoj zivo nastavi u ljubavi, spokoju i potpuno van svake opasnosti, ali u nekom drugom klubu. Mislim da bi fer bilo da sam ode.

• Like 14
  • Thanks 1
Posted (edited)
6 hours ago, blade runner said:

Koliko god želim da Zvezda dogodine bude jača, konkurentnija, sa boljim igračima, logistikom, možda i trenerom....Nisam siguran da to iskreno želim, jer naša kompetitivnost, lova, roster, ma sve u KK, zavise od sistema koji je bolestan, korumpiran, neželjen, loš. Ciganska shizofrenija.

Ovosezonska Zvezda je odlična pokazna vježba kako SNS radi i kad pare nisu u pitanju.

Nekompetentnost i bizarno loša kadrovska rješenja iznad svega.

Edited by quentin
  • Like 2
Posted
Just now, quentin said:

Ovosezonska Zvezda je odlična pokazna vježba kako SNS radi i kad pare nisu u pitanju.

Nekompetentnost i bizarno loša kadrovska rješenja iznad svega.

Rečju - Ćaciji. 

Posted
7 hours ago, Guru said:

Svakako se mnogo bolje razumes u kosarku od mene, ali gledao sam i ja utakmice i konstantno sam tokom sezone imao utisak da nam je covek u 2-3 najbolja igraca, cak i kada ga u napadu nije islo. I to nije samo moje misljenje, nego i ljudi oko mene, uglavnom su svi bili zadovoljni onim sto igra, a mogle su se cuti pohvale i po raznim podcastima od ljudi koji se takodje razumeju u kosarku. Ponavljam se, prosao mu je pik, ali je pruzio solidnu sezonu. Ako ti mislis da je odigrao ispod ocekivanja - opet ok. Sad nabrajati situacije u poslednjih mesec dana gde mu Momirov kupi skok sa glave, a Gordic ga zaobilazi, ne znam koliko je relevantno s obzirom da je cela ekipa bila u kanalu i fizicki i mentalno. U nekom periodu su nam on i Bolomboj sami drzali odbranu i preuzimali sve zivo. 

Na kraju kada se podvuce crta (sto se tice EL), Kalinic je bio igrac sa najvecom minutazom (iako nam je njegova pozicija bila jedna od kvalitetnije popunjenih), najbolji suter za tri (ako ne racunamo Lazicevih 3/4) iako mu to nije primarni kvalitet, treci najbolji skakac ekipe (iza najvisih igraca Petruseva i Bolomboja) i peti asistent (iza tri plejmejkera i Nedovica). Na sve to je odigrao 35 od 35 utakmica, sto je u danasnjoj kosarci takodje jedan od kvaliteta s obzirom na ucestalost povreda igraca i gust raspored. 

Naravno da neke njegove partije jesu za kritiku, pogotovo u takmicenjima koje nisu EL, kao i njegova nervoza i govor tela povremeno, ali opet po meni sveukupno sasvim solidno. Ako mislis da nije odigrao korektnu sezonu, kako bi onda ocenio ovo sto je on odigrao od 1 do 10? 

Ja iskreno ocekujem od njega u narednoj sezoni, ako ostane, slabije izdanje ako ga planiramo u istoj ulozi i sa istom potrosnjom, godine cine svoje i mislim da nece moci jos jednu sezonu da igra u timu gde ukupno tri igraca igraju odbranu. Svakako mislim da moze i naredne sezone dosta da nam pomogne kvalitetom i karakterom, ali kazem, u nesto manjoj ulozi.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
6 hours ago, VISOKOLETAC said:

Pa sto tu zaostavstinu nisu promenili kada su dosli? Proslo je godinu dana! Mozemo pricati o njemu sta hocemo, ali je malo siptomaticno da cim je on otisao mi ne mozemo ni finale KLSa da igramo.

I za ovaj velicanstveni raspad su krivi svi od uprave do igraca. Jednostavno morao je Bjelica da bude sporski direktor kod nas, a ne u Turskoj, Teo da bude predsednik, jer ima tezinu u sporskim krugovima, Sedlacek bar neki savetnik, Rakocevic itd. Drcelic i Vasic su mogli da budu predsednici upravnog odbora i da nalaze pare za tim.

A ovako imamo nabildovanog predsednika u uskom sakou i trebace mu jos minimum 8 godina da se ugoji i krene da nosi jedan broj veci sako 🙂

Nije prošlo godinu dana, Čović je otišao u sred sezone, tj otišao sa mesta predsednika, nisam siguran koliko je zaista otišao. 

Prelazni rok je bio završen kada je on promenio radno mesto, tako da je ovaj tim po svemu njegov proizvod.

• Like 2
Posted

Na kraju dana, razočaravajuća sezona. Koliko je prošla sezona završena furiozno, brisanjem patosa komšijama u sva 3 domaća takmičenja, ova sezona je bila potpuna suprotnost.

Ova uprava (fuuuuck) i ovaj trener imaju jeben zadatak u narednih mesec-dva. Da nađu načina da unesu novu krv u ovaj tim. Ne pričam samo o godinama (vratiću se na to) nego o volji, želji i drskom košarkaškom pristupu. Mi smo od početka sezone vrteli max broj obrtaja. Ovde čak delom mogu da se složim sa Goldijem. Da su one naše neverovatne pobede (do kupa), Fener, Barsa, Monako bile plod našeg max broja obrtaja i njihovog laganijeg ulaska u sezonu što je rezultovalo njihovim F4 a našim potopom u MinKenu. Ova ekipa drugačije i nije mogla da uđe u sezonu, već smo vrteli max broj obrtaja do februara, iscedili suvu drenovinu (da, sprdamo se ali ovo je Sfero de facto uradio). Iscedili iz igrača koji su, ne toliko godinama (to sve više postaje non-factor) već stažom i to stažom u glavi, bliže penziji nego šibanju za trofej. Neda, Kenan, Braun, Kalina, Dobrić, Deda, Rokas....to su igrači sa po 10-15 profi sezona iza sebe i solidnim zamorom materijala (i mentalno i fizički). 

Mi smo sezonu počeli sa jako niskim plafonom celog tima, bez mogućnosti da tu neko iskoči ili izađe iz patika prethodne sezone. I teško mi je priznati - manjkom motivacije. To smo znali. Zato se i krenulo jako, iscelilo šta se imalo i desio se krah posle kupa. Vrlo je slično bilo sa grobarskom prošlom sezonom, na šta se stalno vraćam. Isluženi, preplaćeni, nemotivisani igrači plus povrede. Preslikana naša ova sezona. Evo grobari ove sezone, možda nemaju baš najpametniji tim, možda će Žoca da opali šlog ako nastave sa dečijim bolestima ali se u timu vidi mnogo veći žar, motivisanost i makar neki koncept.

Nama je potreban ozbiljan rebuild. Više promena koncepcije i ideje tima nego imena u timu. I to će biti jebeni posao. Paradoksalno, koliko god ovi svi Izundui, Karteri i ostali Mekkormaci nekima delovali kao meh i mid ragne pojačanja (što svakako jesu, top nisu), doneće svežu krv, preko potrebnu ovoj malokrvnoj, nemotivisanoj i bezvoljnoj ekipi. Hoću da vidim loženje bre, hoću da vidim urlanje, neću da gledam pognute glave i kenjanje sudijama i čekanje da dođe jun i da se zabode poslednja plata.

Vraški posao je pred upravom imajući u vidu postojeće ugovore. Žao mi je Drčela, prihvatio si se posla, sad radi. Nađi pare za izlazak iz ugovora, nađi pare za nove igrače.

Što se mene tiče (ovo je više za prelazni rok al sad kad sam već ovde), iz ovog tima za 25/26 sezonu treba da ostanu: CMM, Kalina, Filip, Boki i Brown. Svako u svojim prilagođenijim ulogama. Eventualno Nedović ako se već produžio za manje pare (što mislim da je laž al ajd).

Ostali - raus. 

• Like 21
Posted

Ozbiljno razmislite da li hoćete zaista Petruševa sa ovakvim govorom tela na terenu, i sledeće godine u ekipi. OZ BI LJNO razmislite.

Ja ga ne bih otkupljivao.

8 minutes ago, NMX said:

Hoću da vidim loženje bre, hoću da vidim urlanje, neću da gledam pognute glave i kenjanje sudijama i čekanje da dođe jun i da se zabode poslednja plata.

✔️

• Like 2
Posted
12 minutes ago, NMX said:

Na kraju dana, razočaravajuća sezona. Koliko je prošla sezona završena furiozno, brisanjem patosa komšijama u sva 3 domaća takmičenja, ova sezona je bila potpuna suprotnost.

Ova uprava (fuuuuck) i ovaj trener imaju jeben zadatak u narednih mesec-dva. Da nađu načina da unesu novu krv u ovaj tim. Ne pričam samo o godinama (vratiću se na to) nego o volji, želji i drskom košarkaškom pristupu. Mi smo od početka sezone vrteli max broj obrtaja. Ovde čak delom mogu da se složim sa Goldijem. Da su one naše neverovatne pobede (do kupa), Fener, Barsa, Monako bile plod našeg max broja obrtaja i njihovog laganijeg ulaska u sezonu što je rezultovalo njihovim F4 a našim potopom u MinKenu. Ova ekipa drugačije i nije mogla da uđe u sezonu, već smo vrteli max broj obrtaja do februara, iscedili suvu drenovinu (da, sprdamo se ali ovo je Sfero de facto uradio). Iscedili iz igrača koji su, ne toliko godinama (to sve više postaje non-factor) već stažom i to stažom u glavi, bliže penziji nego šibanju za trofej. Neda, Kenan, Braun, Kalina, Dobrić, Deda, Rokas....to su igrači sa po 10-15 profi sezona iza sebe i solidnim zamorom materijala (i mentalno i fizički). 

Mi smo sezonu počeli sa jako niskim plafonom celog tima, bez mogućnosti da tu neko iskoči ili izađe iz patika prethodne sezone. I teško mi je priznati - manjkom motivacije. To smo znali. Zato se i krenulo jako, iscelilo šta se imalo i desio se krah posle kupa. Vrlo je slično bilo sa grobarskom prošlom sezonom, na šta se stalno vraćam. Isluženi, preplaćeni, nemotivisani igrači plus povrede. Preslikana naša ova sezona. Evo grobari ove sezone, možda nemaju baš najpametniji tim, možda će Žoca da opali šlog ako nastave sa dečijim bolestima ali se u timu vidi mnogo veći žar, motivisanost i makar neki koncept.

Nama je potreban ozbiljan rebuild. Više promena koncepcije i ideje tima nego imena u timu. I to će biti jebeni posao. Paradoksalno, koliko god ovi svi Izundui, Karteri i ostali Mekkormaci nekima delovali kao meh i mid ragne pojačanja (što svakako jesu, top nisu), doneće svežu krv, preko potrebnu ovoj malokrvnoj, nemotivisanoj i bezvoljnoj ekipi. Hoću da vidim loženje bre, hoću da vidim urlanje, neću da gledam pognute glave i kenjanje sudijama i čekanje da dođe jun i da se zabode poslednja plata.

Vraški posao je pred upravom imajući u vidu postojeće ugovore. Žao mi je Drčela, prihvatio si se posla, sad radi. Nađi pare za izlazak iz ugovora, nađi pare za nove igrače.

Što se mene tiče (ovo je više za prelazni rok al sad kad sam već ovde), iz ovog tima za 25/26 sezonu treba da ostanu: CMM, Kalina, Filip, Boki i Brown. Svako u svojim prilagođenijim ulogama. Eventualno Nedović ako se već produžio za manje pare (što mislim da je laž al ajd).

Ostali - raus. 

Bravo,svaka rec napisana ispravno.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Ozbiljno razmislite da li hoćete zaista Petruševa sa ovakvim govorom tela na terenu, i sledeće godine u ekipi. OZ BI LJNO razmislite.

Ja sam juce u drustvu rekao da necu pratiti sledece sezone utakmice ako Petrusev ostane u klubu. Naravno da je to bilo zbog besa koji sam osecao u tom trenutku, ali ne pamtim kada me je neki nas igrac izludjivao ovoliko. Bezobrazluk igraca kojem klub mnogo veruje. I juce igra ocaj utakmicu, ali trener ga ostavlja na terenu i igra se skoro svaki napad na njega. Prva nam je opcija, prva zvezda tima, a on nista. Nerealno mi je i da igrac sa 211cm i onako pokretljiv i lagan ne moze da zastiti obruc od niskih igraca. Na sve to imam osecaj da protivnici preko njega vecito pogadjaju suteve iz svih mogucih pozicija. Konstantno je momak odmaknut metar vise nego sto treba, ruka nije podignuta na vreme, itd...

• Like 7
Posted
Just now, СтелаРоса said:

Ja sam juce u drustvu rekao da necu pratiti sledece sezone utakmice ako Petrusev ostane u klubu. Naravno da je to bilo zbog besa koji sam osecao u tom trenutku, ali ne pamtim kada me je neki nas igrac izludjivao ovoliko. Bezobrazluk igraca kojem klub mnogo veruje. I juce igra ocaj utakmicu, ali trener ga ostavlja na terenu i igra se skoro svaki napad na njega. Prva nam je opcija, prva zvezda tima, a on nista. Nerealno mi je i da igrac sa 211cm i onako pokretljiv i lagan ne moze da zastiti obruc od niskih igraca. Na sve to imam osecaj da protivnici preko njega vecito pogadjaju suteve iz svih mogucih pozicija. Konstantno je momak odmaknut metar vise nego sto treba, ruka nije podignuta na vreme, itd...

Sve u redu, sa većinom se slažem, ali zar ne misliš da bi jedan od ciljeva kluba trebalo da bude da od Petruševa napravi vrhunskog EL igrača? Ako se već priča o domaćim igračima, onda cilj treba da bude da se radi sa igračima koji mogu da napreduju.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, JPM said:

✔️

Ne bih ni ja ali ko nas pita. 

Tj zadržao bih ga ali pod nekim normalnim uslovima, nikakvi milioni. 

• Like 2
Posted
1 minute ago, TB Told said:

Sve u redu, sa većinom se slažem, ali zar ne misliš da bi jedan od ciljeva kluba trebalo da bude da od Petruševa napravi vrhunskog EL igrača? Ako se već priča o domaćim igračima, onda cilj treba da bude da se radi sa igračima koji mogu da napreduju.

On treba i sam da hoće da napreduje a ne da se ponaša kao da je bogom dan, da landara rukama, da daje loptu u ruke protivniku na prvom pasu, da ima ogromne padove koncentracije jer je glavom jebem li ga gde...valjda u NBA.

Čak i narkomanima možeš da pomogneš SAMO ONDA kada oni shvate da im pomoć treba.

• Like 1
Posted
Just now, TB Told said:

Slazem se, ali je ovde mnogo veci problem od toga da njemu nedostaje neki kosarkaski kvalitet pa da treba na tome da se radi. Ponasa se kao razmazeno deriste na terenu, najmladji igrac u timu, a najvise tehnickih gresaka. Imao je i neke cudne izjave i generalno mu je ponasanje upitno. Ako decko sredi te bubice u glavi koje ima onda dizem obe ruke za to da ostane i da se od njega napravi vrhunski igrac, ali naravno nikakvih milion eura za obestecenje i dva miliona eura ugovora ne dolazi u obzir. Dok god nije u stanju da razgrce u reketu Kamenjase, Tanaskovice i Miletice on ne vredi ni milion eura. Takodje, praviti od njega udarnu iglu tima nema smisla dok god ne nauci da izvodi bacanja i dok mu sut za 3 ne postane malo konstantniji. Ti neki defanzivni propusti bi i mogli da se istrpe, ali ovakvo ponasanje i nepostovanje dresa ne.

• Like 1
Posted

Petrušev sigurno neće srediti bubice u glavi tako što će doći nakon milion evra plaćenog otkupa plus milion plus po sezoni ugovora. Štaviše, postaće još gori. Njemu treba čvrsta ruka, da ga izvlači iz igre čim krene da kenja na sudije, da maše rukama i da se ponaša mlohavo. Na prvu grešku, klupa. Pa za 10 minuta opet, prva greška klupa. I tako jedno (glasom Petra Božovića, 15 godina pa ti bude bolje...šalim se) godinu dana. E onda možda bude nešto.

Da li mi imamo taj luksuz? Pa...ako ćemo dovesti Izundua i Mekkormaka, možda i imamo. Na kraju krajeva ako pogodimo sa bekovima, nama napad Petruševa neće dobijati utakmice, ali odbrana obruča bi mogla.

• Like 1