Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

466 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      130
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      21
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, berti said:

Ispasce jos da siroti Sfero nikoga nije doveo, da su mu igraci na silu nametnuti. Nas bekovski par koji je bas veliki problem.... Sfero je bio za Kodija. Misli li neko da se Sfero nije pitao kada su Jaga jurili po aerodromu da ga vrate, da ne ode u Rusiju. Kenan? Kalina? Nije dao saglasnost za jebenog Brauna? Tu su jos i Boki i Petrusev. Ok, neki igraci jesu nametnuti, ali za one koji su projektovani da budu glavni igraci, Sfero se pitao.

Uopste nema veze da li je birao ili ne i koga je birao. Bukvalno svi igraju ispod svog nivoa. Bukvalno svi. Ne postoje akcije, uigrane. Ono kad gledas nekog kako tecno izvede neki napad pa makar i promasili sut, nebitno. Kod nas toga nema. Kod nas ima tapkanja lopte i uvaljivanja krompira, ili tapkanje lopte i zaletanje na trojicu, ili tapkanje lopte pa neki bezvezni sut.

Akcije ne postoje. Kao da nikad trening nisu imali zajedno. Mi imamo neke igrace koji nisu nivo evrolige. Ali nasi igraci, svi odreda, igraju gore od svog nivoa, a to je do trenera. 

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Mislim da je top 6 nepravedno zahtevati...

Na pocetku sezone bi svi prihvatili top 8.

Tako da po meni je top 8 dobar rezultat, top 10 OK, sve ispod toga je razocarenje.

Ako gledamo iz ugla sta smo mogli i kako nam se otvarala sezona, onda mozemo da zalimo i za 2. mestom. Ali to je daleko od realnosti.

Na kraju sezone se svode racuni.

• Like 7
Posted (edited)

Ma,svakako da je Sfero sve sastavio.eto,insistirao na Dobricu,Nedovic mu je kum,a kao trener koji je uvek insistirao na jakoj odbrani licno je "jurio" Jaga po aerodromu,i molio Teodosica da nas jos 1 godinu cascava svojom prisustvom.Verujem.i da je Lazicu produzio,zna ga jos iz FMP-a..Kalinicu je sigurno predlagao petogodisnji ugovor,ali "sportski sektor" se setio koliko ima godina,pa ga potpisao na 3..Definitivno je Covic pogresio sto je davao punu slobodu trenerima,i nije se mesao u selekciju...

Edited by liv7
  • Like 5
  • Ha-ha 2
Posted
2 minutes ago, liv7 said:

Ma,svakako da je Sfero sve sastavio.eto,insistirao na Dobricu,Nedovic mu je kum,a kao trener koji je uvek insistirao na jakoj odbrani licno je "jurio" Jaga po aerodromu,i molio Teodosica da nas jos 1 godinu cascava svojom prisustvom.Verujem.i da je Lazicu produzio,zna ga jos iz FMP-a..Kalinicu je sigurno predlagao petogodisnji ugovor,ali "sportski sektor" se setio koliko ima godina,pa ga potpisao na 3..Definitivno je Covic pogresio sto je davao punu slobodu trenerima,i nije se mesao u selekciju...

To je sve tacno sto si napisao ali covek ima izbor da kaze necu da radi u takvim uslovima. To ti je kao kad se zaposlis preko sns pa kukas sto moras na miting. Jebiga, moras, zasrao si sad kusaj.

Posted

Stani brate, nemoj jbt. Čemu ovo

Mirotic Determined to Play: “He Wants to Be on the Court at All Costs”

Nikola Mirotic is pushing to return as early as Thursday against Crvena Zvezda

After the scare of his injury against Fenerbahce, Nikola Mirotic is pushing to return as early as Thursday against Crvena Zvezda. A clear sign of his determination and leadership, giving Olimpia Milano a sigh of relief after initial fears of a serious issue.

Medical tests have ruled out fractures or muscle injuries in his left hip, which suffered a heavy contusion during the EuroLeague game. Coach Ettore Messina confirmed Mirotic’s rapid improvement: “Fortunately, we ruled out both a muscle injury and a fracture, and he’s improving quickly.”

Now, the focus shifts to whether he will actually be available for the crucial EuroLeague clash. “He wants to play at all costs, but we need to be careful,” Messina added. A final decision will be made on Tuesday when the team resumes training, as the medical staff closely monitors his condition.

A quick return for Mirotic would be a major boost for Olimpia, still fighting for a playoff spot in EuroLeague. The team has already been dealing with multiple injuries in the frontcourt, including Freddie Gillespie’s recent concussion.

Mirotic’s determination is clear, but his return will depend on medical evaluations. Milano hopes to have its star back on the court as soon as possible.

Brate, Mirota, nema potrebe za ovim. Da se ti lepo oporaviš. Dođi sa timom, oni neka igraju, ti idi u manastir Tumane, tamo će čudo da se desi i da se brzo izlečiš. Posle poseta Patrijaršiji, malo sa Irinejem ćaskanje. Taman dok mi istamburamo tvoje ortake. Nema potrebe za ovim. 

• Like 1
Posted (edited)

Bitno je da smo mi unazad godinama stalni učesnici Top 10 faze pa nam sad trener nije dobar sa Top 6 fazom. Previše se površinski gleda na sve. Rezultati do sada nisu sami sa neba pali. Ima Janis mnogo propusta u ovim porazima ali i u velikim pobedama velike poteze. U užasnoj smo situaciji trenutno ali meni je Janis kao krivac na drugom mestu a na prvom igrači. Jer ovakav bol u kurcu od zalaganja na terenu dugo nisam video. A na to trener može da utiče ali opet je zadnja reč koju kaže igrač. Porazi mi nikad lakše padaju ali me duša i oči bole kad vidim šta su većina,, iskusnih" igrača dozvolili sebi da (ne)rade na terenu. Za taj bol u kurcu će ozbiljnu reakciju tribine dobiti u četvrtak ako izgube. Ne zbog poraza već zbog stava. 

Edited by Čočo
  • Like 5
Posted
40 minutes ago, JPM said:

Top 6 Evrolige i osvajanje ABA.

Za igrace se slazem. Desetak njih.

Potpisujem. Top 6 i ABA je cilj, ako smo već ovako ambiciozno ušli u sezonu i dobili mnoge unapred izgubljene utakmice u EL. Ovo trenutno ne liči ni na šta. Ne zanima me šta se dešava u svlačionici, ne zanimaju me skandiranja dileja i transparenti sa tribina, zanima me da vidim da je ovim momcima stalo da se oznoje za dres tima koji nose. Na licu Janisa Sferopulosa trenutno vidim zabrinutost, jer mu kola idu nizbrdo, a kočnice otkazuju i nema mehaničara na vidiku. U pobedu protiv Armanija verujem isto  koliko i u pobedu protiv Žalgirisa, pa je bolje da ne verujem. Raspored nam je izuzetno naklonjen, na ekipi je da pokaže da želi da izađe iz kanala i krene da pobeđuje. U Janisa sam malo izgubio poverenje,  igračima verujem da mogu. 

• Like 1
Posted

Ma da, petorka Kodi, Kenan, Kalina, Filip i Boki nema veze sa Sferom.Iznenadio se kad je ih je video u Zvezdi. A tek za Jaga pojma nije imao da je tu uopste. I nije se pitao za produzenje Gidre... I svi drugi su krivi sto krsten blok ne umemo da napravimo za Kenana...

Posted
4 minutes ago, Čočo said:

Za taj bol u kurcu će ozbiljnu reakciju tribine dobiti u četvrtak ako izgube.

Au a za to ce tek da ih zaboli kurac.

• Like 2
Posted
1 minute ago, berti said:

Ma da, petorka Kodi, Kenan, Kalina, Filip i Boki nema veze sa Sferom.Iznenadio se kad je ih je video u Zvezdi. A tek za Jaga pojma nije imao da je tu uopste. I nije se pitao za produzenje Gidre... I svi drugi su krivi sto krsten blok ne umemo da napravimo za Kenana...

Kenan je sjajan šuter, ali to ne pokazuje ove sezone, verovatno najvećim delom zbog toga što nemamo nijednu uigranu akciju za njega, gde u nekom trenutku izađe iz bloka i ostane sam na šutu, već konstantno forsira šut preko ruke, ili da sam sebi iskreira poziciju, što se nije pokazalo kao najbolje rešenje. A ima i do njega, jer je paljevina i često želi da nekim hero ball-om pridobije publiku. Tako nam nedostaje šuter tipa Berona. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, JPM said:

Au a za to ce tek da ih zaboli kurac.

E baš zbog toga smo tu gde jesmo. Da im je stalo i te kako bi im bilo neprijatno. Sledeće sezone onda mora totalni remont uz ostanak Janisa, Bolomboja i Petruševa. Svi ostali out.

Posted
7 hours ago, bergkamp bcd said:

Pozivnicu dobija sampion ABA lige koji mora da plati milion evra.

Bez želje da oponiram celom postu, samo da ne bilo zabune: ovo navedeno nije tačno.

EL i ABA nemaju nikakav ugovor, sporazum niti bilo šta slično koji obavezuje EL da u takmičenje uzme bilo koji klub iz ABA, pa tako ni šampiona. Ako žele da uzmu neki (ili više njih) klub iz ABA oni će ga uzeti, nevezano za plasman, već na osnovu nekih njima bitnih kriterijuma. Ako ne žele - neće.

Tako Budućnost, Cedevita, Dubai i svi ostali mogu u EL bez obzira na poziciju u ABA, ako ih EL želi.

Takođe, kotizacija za specijalnu pozivnicu nije precizno utvrđena, tj. nije zakucano milion eur. O tome odlučuje bord EL, za ovu sezonu su obe pozivnice plaćene po milion, dok je u prethodnoj jedna bila besplatna, a druga 500k. 

Za narednu sezonu se još ne zna definitivno ni format takmičenja ni broj učesnika ni iznos kotizacije.

Posted (edited)
9 hours ago, Dzo23 said:

Eno vidili smo šljivu ispod Kalinićevog oka, a ne sjećam se da je zadobio udarac protiv Bajerna? 🤔

Možda ga je žena udarila 8. marta jer joj je čestitao u stilu "d*age dame*. 

Joj, što volite ove tabloidne scenarije, više nego pobede 😂

Edited by DameTime
typo
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Čočo said:

E baš zbog toga smo tu gde jesmo. Da im je stalo i te kako bi im bilo neprijatno. Sledeće sezone onda mora totalni remont uz ostanak Janisa, Bolomboja i Petruševa. Svi ostali out.

Slazem se za Bolomboya i Petruseva, ali Petruseva ce Olimpijakos tesko dati. Ako se dobro secam, on je pre pozajmice potpisao nov ugovor. Oni njega vide dugorocno. Misko ce mu objasniti da je mnogo bolje da igra u sistemu Barcokasa nego u raspustenoj bandi Sferopulosa.

Zao mi je Bolomboya. Covek je igrac sistema, kad bekovi vrse dobar pritisak, Boki je neprolazan. Sada smo docekali da covek mora da krpi kao Laza u Pero Antic sezoni. Trci gore ljubi, trci dole jebi. Mora covek i poene da postuje sad. a on je defanzivac za 5-6 poena po utakmici maks. Ali kad je vojska razbijena, tu ni Garnet ne pomaze u reketu.

Lepo je neko pitao sinoc, aj da uporedimo plate onog Robinsona sa platama Brauna i Davidovca. Bas me zanima odnos. Covek nasu unistio poludistancom. Ljudi pogadjali otvorene trojke, nasi ciglase i otvorene suteve i preko ruke. Potpuni haos. Da Kodi nije ubacio nekoliko na kraju prvog poluvremena, razlika bi bila sve vreme 15 do 20 poena.

Protiv ekipe kojoj centarsku liniju cine starac Foco od 100 ljeta i neki iz Francuske druge lige. Ej bre, pa zapitajte se za svoju sramotu, bruke jedne.

A najteze pada to sto su se vec svi ovde pomirili, nikad manja reakcija nakon poraza. To sve govori, niko nista i ne ocekuje.

Posted

Beron je jedini sjajan šuter koji je i kod nas to bio.

Giedraitis je u Baskoniji pogađao trojke zatvorenih očiju, kod nas nerijetko promaši konstrukciju kad je sam kao duh.

• Like 9
Posted

Rokas je u sezoni prije dolaska kod nas šutirao trojke ispod 30% u EL. Ove sezone šutira 32%. Nikad on nije bio veliki šuter.

Očajno igra generalno, nema šta, al nije jedini. Kad ti 90% igrača igra ispod nivoa, tu se onda ne postavlja pitanje da li su oni dobri ili nisu.

Jasno je 1/1 da je to do trenera. 

Ekipa mu se raspala u ključnom dijelu sezone, baš kao i Duškova prije 2 godine. To je period posle kupa kad nastupa "krešendo". Tad svi podižu formu, i tačno može da se vidi koja je ekipa prava. 

Ni ove sezone nije to ta ekipa, nažalost. 

Al treba pružiti podršku da se nekako dodje bar do 10.mjesta. Ako bi opet izvisili bar za Play in to bi bila katastrofa.

Posted

Uopšte mi ne deluje da ovoj ekipi nije stalo i da imaju kurcobolju. Mislim da su upali u kanal iz kog ne znaju kako da izađu, pa su frustrirani.

Dodatni problem je što nemamo nijednog igrača (osim Petruševa) koji može da odigra 1na1 i tako ostvari prednost. I druge ekipe upadaju u kanal, ali ih tada vade majstori koji uzimaju loptu i sami igraju i kreiraju. Mi nemamo takvog, a ima ga svaki drugi klub koji se trenutno aktivno bori za top10.

Zato zavisimo od organizovane timske igre, a to nam ne ide jer su nam plejmejkeri loši organizatori u pozicionom napadu. 

Tako se vrtimo u krug, uz nadu da će odbrana dati rezultat i da neće baš svako protiv nas da ima šutersko veče. I da će Filip uskoro da se potpuno oporavi, jer smo bez njegovog vrhunskog napadačkog učinka sasvim jalovi.

• Like 9
Posted

Teranjem Nedovica i ostalih iz kluba 6 kola pre kraja u timu demoliranog samopouzdanja, koji igra najbolju Evroligasku sezonu ikada, samo pucamo Zvezdi u noge. Vidi se da su mentalno ubijeni po niskim procentima suta i amaterskih duplih i koraka. Dati im maksimalnu podrsku pa onda da vidimo koga da produzavamo koga ne…

• Like 1
Posted
1 hour ago, JPM said:

To je sve tacno sto si napisao ali covek ima izbor da kaze necu da radi u takvim uslovima. To ti je kao kad se zaposlis preko sns pa kukas sto moras na miting. Jebiga, moras, zasrao si sad kusaj.

Ne ide to baš tako, bar 80% EL trenera radi u tim uslovima, tj. svi osim Obradovića i Mesine, a i oni samo u sadašnjim klubovima. I možda Atamana trenutno.

Nije Sfero birao sve igrače ni u Oliju ni u Makabiju, pa da mu je ovo nešto novo.

Igrače bira sportski sektor kluba u dogovoru sa stručnim štabom i svaki trener dobije deo igrača po svom izboru, a deo baš i ne. Što je i normalno, trener može sutra da zapali i ostavi sastav koji je pravljen samo za njega.

Naš problem je što nam je do juče sportski sektor bio predsednik kluba, koji je birao dobar deo igrača po svom ukusu i fetišu, a to nije uvek bilo jedino u službi rezultata.

Ako treba da imaš pet bekova u timu, a već su ti nametnuti Jago, Neda i Teo - teško je naći dvojicu koji će da pokrpe sve što treba i u odbrani i u napadu.

Sfero je to za sada dobro pokrpio, trenutno izgledamo očajno, a videćemo šta će biti do kraja.

• Like 3
Posted

Moje misljenje je da je normalan sled dogadjaja sledeci:

1. Odredi se budzet i ambicija za sledecu sezonu.

2. Odredi se trener koji pristaje na te uslove i te ciljeve. Odredi se minimum prihvatljivih rezultata.

3. U okviru budzeta treneru se daju odresene ruke da bira tim. Trener je odgovoran za tim i rezultate, menadzment za redovonost plate i logistiku.

I onda nemas sukobe ingerencija. Cim uprava krene da se mesa u sportski sektor a sportski sektor u muvanje devojaka po tviterima, jasno je koliko je sati.

Mi sportski sektor imamo provizorno samo. Kao sto Srbija ima institucije, samo ih zapravo nema.

U kosarci su 90% ugovora kratkorocni, retko ko se potpisuje na vise od dve sezone, ali da, prvo klub treba da razvije svoju strategiju.

Mi nemamo nista. Mi smo bukvalno kao pijanac ili narkoman kome sipas u dzep ogromne pare i onda ocekujes da nesto uradi. Nece, jer klub nema temelje.

Posted

Mi imamo 16-12 i još uvek držimo sve u svojim rukama. Nema ekipe u EL ove sezone koja nije ispustila negde "već viđenu pobedu". Poraz od Bajerna u Minhenu nije katastrofa jer oni tamo imaju samo 2 poraza cele sezone i to nije slučajno, ali jeste loše izgledala naša igra. Poraz od Olivite takođe nije katastrofa jer je u pitanju solidna EC družina koja može da nas kokne na svom terenu kao što mi možemo da dobijemo Olimpijakos npr. MarioKempes je lepo sumirao iznad mene, u moru loših, glupih i impulsivnih postova. Nemamo 1 na 1 igrača koji će uzeti loptu kad sve stane. A često staje u ovoj fazi sezone jer smo spori, matori, preterano demokratični sa minutažom, a takođe nijedan igrač na svetu nije imun na lošu formu, a trenutno imamo nekoliko igrača u baš lošoj formi.

Znali smo i pre početka sezone da će bekovske pozicije biti problem što se odbrane tiče - 2 midžeta, 1 kartonska kutija u liku Nedovića i 1 penzioner koji je i u prajmu bio jedan od najgorih defanzivnih bekova u Evropi. Kockali smo se sa CMM kao krupnim bekom i on objektivno solidno odrađuje svoje defanzivno ali ovu četvoricu ne bi pokrpio ni Jrue Holiday lično. Međutim, nismo očekivali da toliki problem bude napad. CMM je najslabiji startni plejmejker u ekipama koje se bore za PO. Dečko je jednostavno limitiran, on je kombo strelac na konto fizikalija a ne tehnike i talenta koji je vremenom pretvoren u plejmejkera, nema imaginaciju, nema odlučnost, nema dovoljno dobar dribling, nema promenu ritma i kontrolu tempa, nema dobar šut - ima samo neke naučene kretnje, nepouzdan je, neodlučan, nema hemije sa saigračima, nije lider, nije konstantan. Međutim, makar je fizički prisutan i fit, ne povređuje se, može da se sklopi defanzivno dobra petorka sa njim, a napad da taljiga nekako. Nikako mu ne odgovara ovaj naš spor pace sa penzionerima, atleteskim rupama na poziciji PF itd. Debelo smo ga precenili i ispali smešni, nije čudo što je čovek tek u 30-oj zaigrao EL prvi put, a još manje je čudo što je zaigrao u uptempo ekipi koja igra na posed više, što mi nismo. Yago igra slabiju sezonu nego prošlu, pročitan je i muči se jer je fizički inferioran, ali i dalje može da donese malo ludila i nepredvidivosti što nam je i donelo ovih 16 pobeda. Šuterska forma varira a on nema na mnogo šta da se osloni osim na te bombe iz driblinga koje slabo pogađa. Nedovića sam branio dosta puta ali postaje nepodnošljiv, zaljubljen je u najgori šut na svetu - Lillard heroball sa stepback-om, pa nije to za svakoga. Mekan igrač do bola, mega talentovan ali još više mekan. Ima smisla samo u petorci sa Codijem. A tako je i sa Canaanom, ima smisla samo sa Codijem. E vala tu smo makar mogli da biramo letos i da dovedemo fizički mnogo ozbiljnijeg beka, onda bi sve imalo više smisla. Canaan je dobar šuter, kad ima dobru poziciju prilično sam siguran da će da pogodi. Međutim, ponavljam kao papagaj da sam frustriran cele sezone koliko je bedan sa loptom u rukama, što je baš loše za igrača od 180 cm. Takođe je dosta low IQ igrač na obe strane terena. Bio bi i on taman da imamo drugi profil umesto Nedovića i/ili Yaga. Tu su još i Miša "bela zastava" Teodosić koji je nažalost gotov i prošla sezona je bila i definitivna labudova pesma za njega, kao i priučeni bek Ognjen Dobrić, koji se baš muči na SG ali znali smo kad je potpisan da neće imati puno minuta na SF što mu je prirodna pozicija. Od njih ne očekujem ništa, kao ni od Lazića koji je tu samo protokolarno i kad nema ko drugi. 

Iz sve ove frustracije što bekovi ne rade svoj posao kako treba, ponovo imamo Kalinića u point forward ulozi a znamo da je Kalina vrhunski sluga ali loš gospodar. Vukao je dobrim delom sezone ali nema on tehnike i skilla da bude point of attack igrač cele sezone, posebno kad naleti na match up u EL koji može da mu parira fizikalijama, a ima takvih sve više. Za Gidru je odmah bilo jasno da Janis nema pojma šta bi sa njim, posebno kad je potpisan još i Dobrić kao zaslužan građanin i zvezdaš. Nije da nešto aboliram Gidru koji se i sam našao u čudu što igra po prvi put u karijeri malo četvorku koja se rve sa mnogo snažnijima od sebe, malo dvojku za koju nema brzinu, startnost niti tehniku. I to sve na mrvice. 

Dejana Davidovca moramo oterati na leto tamo gde kvalitetom i pripada, a to je neka Igokea, Spartak ili nešto slično. On samo daje iluziju da imamo igrača a zapravo imamo jedno veliko ništa, čoveka koji se pomirio sa tim da plata kaplje, a od njega se ne očekuje ništa osim da ne bude baš težak minus. Ima on neke svoje kvalitete i vrline, ali to je realno igrač za van 12 u ekipi koja cilja na PO evrolige, a zašto bi kod nas bio van 12 kad može da bude starter u Spartaku ili Bujučekmečeu. Daum je osrednji igrač ali makar sa pulsom, dužinom i jasnim profilom, no on ne diže nikom plafon bitno. Za Browna sam pisao 100 puta, igrač manje u napadu koji može da funkcioniše samo uz 4 vrhunska napadača u petorci a mi to nemamo.

Pod košem smo, uz sve mane ok. Mitrović je sveden na ulogu trećeg centra, a značio bi i on u ovim nekim utakmicama kad je trebalo promeniti plan igre pa ako ne prođe, nema problema da ga izvadiš. 

Dakle, mnogo toga kreće od bekova i njihove nesposobnosti da udare ritam koji ekipi odgovara. Tu bi trebalo praviti i najveću rekonstrukciju na leto.

Na kraju, verujem da će se ekipa skupiti, Milano ima svoje probleme i, uz dužno poštovanje, nisu sam krem EL. Ako to izgubimo, ne bi me začudio ni scenario gde na kraju ispadamo iz 10. Ako dobijemo, to je lep boost i ipak znak da imamo još municije za nastavak sezone. Zato avansna podrška Janisu i celoj ekipi pa da je porodimo nekako.

• Like 27
  • Thanks 3