Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, berti said:

Bolji osecaj za organizaciju igre ne znaci da je bolji igrac i da ga neko ovde priziva. Kodi je najgori organizator igre koga smo imali u zadnjih ko zna koliko.godina, a ti misli sta god hoces

Kad smo već suzili temu na osećaj za organizaciju - složićemo se vrv i da Filip Čović ima bolji osećaj za organizaciju od Silvana Franciska, koji nas je sinoć sam pojeo za večeru.

Tako da nam to poređenje sa FČ3 ne govori baš ništa.

Kodi je loš organizator u pozicionom napadu, to stoji, kao takvog smo ga svesno birali za prvog pleja i sa njim takvim nemuštim smo na ovom skoru. Vrv doprinosi na neki drugi način koji je treneru bitan.

Posted
18 minutes ago, СтелаРоса said:

Koliko smo spustili kriterijum kada je u pitanju Nedovic da je postalo ok kada ubaci 14 poena uz 4/11 iz igre za 27 min provedenih na parketu. 

To jeste ok učinak, problem je što uglavnom odbija da ide na ulaz, pa mu se igra svodi na šuteve za tri, pri čemu je najgori aspekt takve igre kad drži loptu 10 sekundi pokušavajući da dođe do pozicije za šut, što se završi ili izgubljenom loptom ili šutem preko ruke u zadnjoj sekundi napada (što se sinoć desilo u situaciji kada smo prišli na - 5, pet minuta pre kraja).

• Like 1
Posted
18 minutes ago, СтелаРоса said:

Koliko smo spustili kriterijum kada je u pitanju Nedovic da je postalo ok kada ubaci 14 poena uz 4/11 iz igre za 27 min provedenih na parketu. 

Ofanzivno je odigrao ponajbolju partiju u poslednje vreme, ali u odbrani je ono plac majke bozije... Targetiraju ga kao da je od papira, frustrirajuce je bilo gledati kako Francisko strpljivo ponavlja pik dok ne ostane Neca na njemu, a onda se podigne na sut kao na treningu i cela hala zna da to ulazi bez koske. Jednom kad je pokusao da mu zasmeta, napravio je faul za 3 bacanja. 

Doduse, nista bolji nije bio ni Kenan.

Krajnje otuzni dueli jednog 550k evra placenog potentnog igraca u prajmu i dve milionske nemocne olupine. 

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted

Ozbiljno se mislim da batalim da idem u halu na neko vreme.

Protiv Fenera sam bio, mala deca su pevala Svaki Turcin zna, svaka bula zna da je Obilic zaklo Murata, pevali su pola utakmice Kristofer Hilu kako pusi kurac  dok smo gubili, klicali su VRS, a sinoc ono. Ide se svesno da se zarati sa svima, vrlo malo Zvezde. 

Posle kazu mrze nas jer smo Srbi, mrze nas jer smo glupi.

• Like 20
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, fradler said:

Ofanzivno je odigrao ponajbolju partiju u poslednje vreme, ali u odbrani je ono plac majke bozije... Targetiraju ga kao da je od papira, frustrirajuce je bilo gledati kako Francisko strpljivo ponavlja pik dok ne ostane Neca na njemu, a onda se podigne na sut kao na treningu i cela hala zna da to ulazi bez koske. Jednom kad je pokusao da mu zasmeta, napravio je faul za 3 bacanja. 

Doduse, nista bolji nije bio ni Kenan.

Krajnje otuzni dueli jednog 550k evra placenog potentnog igraca u prajmu i dve milionske nemocne olupine. 

Francisco je izmaltretirao Canaana, ono je bilo zalosno za gledati. O Yagu da ne govorim

A to za 3 bacanja je bilo jos u 1/4.

Nedovic je od svih najmanje ostajao na Franciscu. Cak je i Kalinu lagano resavao. 

Neda 3+1 za -4, onda izvlaci faul u napadu i ide tajmaut gdje je nacrtana uzasna akcija ( sut Nede za 3 u zadnjim sekundama sa 8m ) a onda Francisko pogadja 3 i cao dovidjenja. Sledeci napad Yago ide u nekoseno na 2 igraca.

Na tom tajmautu kad je bio momentum na nasoj strani ( 70-74 ) je morao uci CMM a ne 2 minuta kasnije.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted (edited)

Preveliki pritisak ima ceo tim kad nas ne ide u napadu. Kao da se pogube načisto. Postaju dekoncentrisani i izgledamo kao raspuštena banda na terenu. Ne treba mnogo ovoj ekipi. Potreban nam je samo jedan igrač spolja koji zna i hoće da igra 1 na 1. Za odbranu smo videli da znamo i možemo pa čak i sa Nedovićem, Kenanom i Jagom spolja. Nama nije problem odbrana i kad nam jedan protivnički igrač da 25+ poena. Nama je problem što mi nemamo odgovor na drugoj strani. Mi bismo i sinoć dobili da smo imali samo tog jednog igrača kao što je Žalgiris imao Franciska. 

Voleo bih neko da izvuče statistiku ali imam subjektivni osećaj da je Žalgiris od svojih 13 pogođenih, 10 trojki dao nakon svake naše pogođene a mi smo pogodili 10 trojki sinoć. Bukvalno su nas celu utakmicu pucali u pojam posle svakog našeg trzaja i dobrog poteza. Bukvalno su sve neutralisali. Od početka do kraja. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted
1 hour ago, JPM said:

Simpatičan nije pa ne znam šta da se desi. Namazan je, kvaran, likuje, podjebava, nikad nije korektan i ume stalno da kuka. To da mi bude simpatično neće nikad.

Zavisi iz kog ugla gledaš. Meni je baš simpatičan. Pratim ga dosta godina nikad mi nije bio kvaran. 

Posted
1 hour ago, forumko topic said:

Meni je Trinkijeri izuzetno simpatičan lik i odličan trener. Ne znam zašto ga pljuju, osim što je bio trener komšija. Znam da on ne bi došao kod nas, ali ja bi uvek obe ruke za njega, pre nego za zalizanu prevaru. 

Sferopulos ima istorijski skor od 16-11, pokupljene sve domace trofeje i nenormalan skor u derbiju. Izvlaci maksimum iz ove manjkave ekipe, tesko da bi iko mogao bolje. Ne znam sta bi trebao vise da uradi da ne bude prevara.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Pobeda protiv Bayerna nas dovodi opet u dobru poziciju. Ništa nije još izgubljeno i ne treba dramiti previše. Pokazali smo da možemo dobijati i na teškim gostovanjima. Eto prilike već za sedam dana da anuliramo ovaj poraz. A i drugi rezultati nam idu na ruku. Bar ovi od jučer. 

Edited by bodo
  • Like 2
Posted
5 minutes ago, Čočo said:

Preveliki pritisak ima ceo tim kad nas ne ide u napadu. Kao da se pogube načisto. Postaju dekoncentrisani i izgledamo kao raspuštena banda na terenu. Ne treba mnogo ovoj ekipi. Potreban nam je samo jedan igrač spolja koji zna i hoće da igra 1 na 1. Za odbranu smo videli da znamo i možemo pa čak i sa Nedovićem, Kenanom i Jagom spolja. Nama nije problem odbrana i kad nam jedan protivnički igrač da 25+ poena. Nama je problem što mi nemamo odgovor na drugoj strani. Mi bismo i sinoć dobili da smo imali samo tog jednog igrača kao što je Žalgiris imao Franciska. 

Voleo bih neko da izvuče statistiku ali imam subjektivni osećaj da je Žalgiris od svojih 13 pogođenih, 10 trojki dao nakon svake naše pogođene a mi smo pogodili 10 trojki sinoć. Bukvalno su nas celu utakmicu pucali u pojam posle svakog našeg trzaja i dobrog poteza. Bukvalno su sve neutralisali. Od početka do kraja. 

Mislim da su sinoć nervoza i problemi u napadu bili jer ništa nismo mogli odbraniti,i onda u napadu nemaš pravo na grešku.Ne znam da li smo za cijelu utakmicu uspjeli odbraniti dva napada za redom.

• Like 1
Posted
Just now, Cavani said:

Sferopulos ima istorijski skor od 16-11, pokupljene sve domace trofeje i nenormalan skor u derbiju. Izvlaci maksimum iz ove manjkave ekipe, tesko da bi iko mogao bolje. Ne znam sta bi trebao vise da uradi da ne bude prevara.

Podugačka je lista, već smo nabrajali. Luzerski mentalitet na -7 do 8 razlike on ubaci drugu petorku da juri rezultat. Posle timeouta ne zna se ko pije ko plaća. Većina akcija mu se svodi na to da se spušta na centra, pa šta bude. Prošle sezone su mu osporavali da je došao na pola sezone i nije birao tim, ove sezone je većinom njegov odabir igrača, osim ako nije poltronski dozvolio da mu igrače bira JEDAN čovek. Ako mu je jedini uspeh skor sa Obradovićem, meni to baš i nije dovoljno, mator sam za patkometriju. A odlično je i resetovao ekipu posle kup i reprezentativne pauze i pripremio za ovaj meč sinoć. A za skor 16-11 mi je neobjašnjivo kako ovaj tim dobija u gostima favorite, a kod kuće ne može da se sastavi protiv slabijih. Potpuni rebus. 

Posted
1 minute ago, bodo said:

Pobeda protiv Bayerna nas dovodi opet u dobru poziciju. Ništa nije još izgubljeno i ne treba dramiti previše. Pokazali smo da možemo dobijati i na teškim gostovanjima. Eto prilike već za sedam dana da anuliramo ovaj poraz. A i drugi rezultati nam idu na ruku. Bar ovi od jučer. 

Pa treba dobiti Bajern. Imaš ovde zicer protiv Zalgirisa, igraš pred 20.000 ljudi, odmorni nakog dve nedelje pauze, u punom sastavu, protiv ekipe koja nije došla u full sastavu, koja je do sada u zadnjih 10 utakmica EL imala dve pobede jedna od toga nad Albom..I sad treba da se gura pod tepih i pravimo se kako ćemo da dobijemo bajern i sve će biti Ok.

Ovde su rezultati najmanji problem. Igra ne prati rezultat.  Možeš da se po neki put provučeš, ali ne može stalno. 

Više je Teodosic covek od 38 g, zaboravio košarke ( kreacije) nego što će CMM naučiti , yago takodje. Ljudi su doslovno operisani od bilo kakve kreacije. Bekovi su rak rana ovog tima...cannan i Nedovic dele minutazu, niko ne preuzima odgovornost,  ispucavaju se, ne koriste uopšte ulaz, u odbrani ih targetiraji kao da su pioniri. 

Doslovno igramo sa dva igraca ( Boki,Filip) I Kalinicem koji rudari ceo meč, uzima po 30 min.

Ovi rezultati su nerealno dobri s obzirom na sta mi generalno licimo. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)
3 hours ago, dzakala said:

Sinoc samo Rusiji...

eto...bar nešto.

Kakvo je to samoranjavanje za medalju. Bolje da su gadjali sudije flašama.

Edited by Wingwalker
Posted
1 minute ago, forumko topic said:

Podugačka je lista, već smo nabrajali. Luzerski mentalitet na -7 do 8 razlike on ubaci drugu petorku da juri rezultat. Posle timeouta ne zna se ko pije ko plaća. Većina akcija mu se svodi na to da se spušta na centra, pa šta bude. Prošle sezone su mu osporavali da je došao na pola sezone i nije birao tim, ove sezone je većinom njegov odabir igrača, osim ako nije poltronski dozvolio da mu igrače bira JEDAN čovek. Ako mu je jedini uspeh skor sa Obradovićem, meni to baš i nije dovoljno, mator sam za patkometriju. A odlično je i resetovao ekipu posle kup i reprezentativne pauze i pripremio za ovaj meč sinoć. A za skor 16-11 mi je neobjašnjivo kako ovaj tim dobija u gostima favorite, a kod kuće ne može da se sastavi protiv slabijih. Potpuni rebus. 

Pa ako dobija konstantno u gostima favorite, onda ima nesto i do njega. 

Kuci tesko da moze puno bolje kad ima tribinu koja podriva ekipu.

Recimo kako je spremio Barselonu u gostima je trenerska klinika i njegov pecat. To sto ubacuje drugu petorku, pa jbg mora i ona da igra nekad, pocetak i kraj obicno igraju najbolji.

Meni je za divljenje da ima najbolju odbranu u EL sa Jagom, Nedom i Kenanom. 

Nista nije gotovo, pisalo se i posle Makabija da je apokalipsa pa smo dobili autoritativno derbi u gostima.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Simpatičan nije pa ne znam šta da se desi. Namazan je, kvaran, likuje, podjebava, nikad nije korektan i ume stalno da kuka. To da mi bude simpatično neće nikad.

Skroz je ok da tebi ne bude simpatičan zbog svega navedenog, kao i da forumku topicu bude simpatičan uprkos svemu navedenom. Ali ću se složiti da se previše pljuje po Sferopulosu, a nema objektivnih razloga za takav tretman.

Posted
12 hours ago, Borky said:

Kakva ekipa! Jbt ne mogu jedan jedini napad odigrati da na nesto lici. Igramo ubjedljivo najruzniju kosarku u europi! Od ovih 16 pobjeda mozes jedva pronaci 2-3 da su licile na neku kosarku. Jedino sta nesto vredi u ovoj ekip su Bolomboj i Petrusev a ostalo bezveznjaci i potrosene veterancine! 

Realno ekipa za play in i ovaj odnos pobeda i poraza je nerealan a moglo bi se ubrzo to izbalansirati sad kad svi pocnu igrati jos jace

Upravo to. Trinchieri nam je, po ko zna koji put, unistio igru. Komsije bi razbile ovaj Zalgiris bez problema. Ali ne, mi igramo napad po napad, nikakve tecnosti u napadu. Sve se svodi na tapkanje lopte i onda resavanje u situaciji 1-1. Nema izradjenih akcija. Imamo dva odlicna centra i opet ne mozem da napravimo razliku pod kosem kad je tamo samo matori Dunston, a Smailagic i Biriutis na klupi. Njihov scorer nas razbija iz svih pozicija, sa losom odbranom ali i sa dobrrom preko ruke. Nas scorer (Keenan) tesko moze protiv jake odbrane na njemu, a i kad je sâm cesto promasi.

Sferopulos je poceo sa petorkom koja je bila...meh, ali 'ajde. Odbrana jos i nekako, ali napad mlohav. Rezultatska klackalica gde smo mi uvek kaskali za njima. Kad smo u 5. minuti 3. cetvrtine jos uvek bili u tom modusu bilo mi je jasno da to vrlo lako moze otici dodjavola. Sferopulos gurao nekih svojih 7-8 igraca, a ostali bleje na klupi. Niko me ne moze ubediti da Gedraitis i Davidovac nisu mogli vise minuta da provedu na terenu. Kenan je isto ostao zakucan na klupi, a juris rezultat... Brown je zasluzeno bio zanemaren u 2. poluvremenu (koja je njegova prednost u odnosu na Trey Thompkinsa ili Hangu?), ali mi egzibicija sa Lazicem nije jasna. Njega je barem u zadnjem napadu cetvrtine moga da isproba kao flaster na Franciscu, ali ne. I naravno da primamo trojku. Ako nije mislio da ga ikako uvodi, zasto nije ostavio Teodosica u 12? Mozda ne bi pomoglo, ali bi barem imao 12 igraca sa kojima raspolaze, a ne da se sâm osakati bez potrebe.

I pored svega ostaje mi utisak da mi za novac kojim raspolazemo dovodimo ili prestare igrace i/ili preplacujemo domace.

Igramo ruznu i losu kosarku vec duze vremena. Opet masimo zicer s kojim bi sa jucerasnjim rezultatima bili na deobi 2. mesta (ako se ne varam). Tako smo kiksnuli i protiv Makabia u Pioniru i Asvela tamo. Puno propustenih sansi, gde sa glupiranjima u Areni ponistavamo pobede na strani.

That being said, ne bi me cudilo da ova ekipa drkne Bayern. Ali, ko zna...

• Like 2
Posted
23 minutes ago, Cavani said:

Sa našim budžetom bi trebalo da bude manje manjkavosti a ne da nemamo krštenu četvorku i da je spoljna linija sastavljena od defanzivnih rupa. Mislim ono nismo više na 4 mil budžetu. 

• Like 2
Posted (edited)
16 minutes ago, No name said:

Pa treba dobiti Bajern. Imaš ovde zicer protiv Zalgirisa, igraš pred 20.000 ljudi, odmorni nakog dve nedelje pauze, u punom sastavu, protiv ekipe koja nije došla u full sastavu, koja je do sada u zadnjih 10 utakmica EL imala dve pobede jedna od toga nad Albom..I sad treba da se gura pod tepih i pravimo se kako ćemo da dobijemo bajern i sve će biti Ok.

Ovde su rezultati najmanji problem. Igra ne prati rezultat.  Možeš da se po neki put provučeš, ali ne može stalno. 

Više je Teodosic covek od 38 g, zaboravio košarke ( kreacije) nego što će CMM naučiti , yago takodje. Ljudi su doslovno operisani od bilo kakve kreacije. Bekovi su rak rana ovog tima...cannan i Nedovic dele minutazu, niko ne preuzima odgovornost,  ispucavaju se, ne koriste uopšte ulaz, u odbrani ih targetiraji kao da su pioniri. 

Doslovno igramo sa dva igraca ( Boki,Filip) I Kalinicem koji rudari ceo meč, uzima po 30 min.

Ovi rezultati su nerealno dobri s obzirom na sta mi generalno licimo. 

Protiv Žalgirisa nikad nije zicer. To samo valjda naučili. Dobro onda nećemo dobiti Bayern pa ćemo izgubiti i sve šanse za PO pa onda i PI. Ako ti tako paše da razmišljaš tko sam ja da ti protuslovim. Ja imam svoju glavu i gledam na stvari na drugi način. 

Edited by bodo
Posted

Nemojte samo ljudi pricati da je ova ekipa manjkava itd.

Ovo je najskuplja ekipa u istoriji kluba, u top 8 po budzetu u EL. Imamo prvi put 12 EL igraca od cega je barem 8 prekaljenih, tako da se ne slazem da izvlaci maksimum iz ove ekipe. 

Kako trener izvlaci maksimum kad mu je svaki igrac isti/gori nego prosle sezone?

Sta onda reci za Radonjine ekipe ili ekipe nekih ranijih godina ako je ova manjkava?

U ABA smo zestoko podbacili u EL za sada smo na poziciji srazmjernoj ekipi i budzetu, nista ni gore niti bolje od toga.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Smrtokapa said:

Zabole i ove idiote za Ruse, pogotovo te prosečne.

"Poruka" od sinoć nije bila namenjena Rusima, nego Litvancima.

Ovo sto si rekao je apsolutna istina i to potvrdjuje tezu Danila Kiša o nacionalizmu.

Posted
5 minutes ago, Sector said:

Sa našim budžetom bi trebalo da bude manje manjkavosti a ne da nemamo krštenu četvorku i da je spoljna linija sastavljena od defanzivnih rupa. Mislim ono nismo više na 4 mil budžetu. 

Pogledaj ko igra centra u Feneru i Armaniju ili ko je cetvorka u Partizanu.

Kod nas cetvorku pokrivaju Petrusev i Kalina, trenutno imamo vecu rupu na dvojci i pleju nego tu.

Posted (edited)

@DameTime

Za pljuvanje nema nikad razloga, ja sam to i za tvog voljenog Žoca pisao, kritika je jedno, pljuvanje ne sme da se dozvoli. Sferopulos zaslužuje sada ozbiljne kritike. Igra nam je užasna, Žalgiris u stanju u kakvom je došao odigra energičnije, složenije, logičnije, uigranije i celokupno bolje od tima koji je domaćin, duplo skuplji i u relativno komotnoj poziciji. Naime, kad kažem komotna pozicija, upravo Žalgirisu je gorelo za plasman da pobedi. U takvoj situaciji očekuješ da naša ekipa odigra relativno opušteno i da kliknu, a ne ovako. To je krivica trenera.

Edited by JPM
  • Like 2
Posted
4 minutes ago, JPM said:

@DameTime

Za pljuvanje nema nikad razloga, ja sam to i za tvog voljenog Žoca pisao, kritika je jedno, pljuvanje ne sme da se dozvoli. Sferopulos zaslužuje sada ozbiljne kritike. Igra nam je užasna, Žalgiris u stanju u kakvom je došao odigra energičnije, složenije, logičnije, uigranije i celokupno bolje od tima koji je domaćin, duplo skuplji i u relativno komotnoj poziciji. Naime, kad kažem komotna pozicija, upravo Žalgirisu je gorelo za plasman da pobedi. U takvoj situaciji očekuješ da naša ekipa odigra relativno opušteno i da kliknu, a ne ovako. To je krivica trenera.

Jesi li siguran da smo duplo skuplji od Žalgirisa? To je zvanični podatak ili?