Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

6 minutes ago, djenkoslav said:

Mogli su ga tada opomenuti zvanicno, ja nisam video da jesu.

Ne znam da li su ga zvanično opomenuli, čak mi je i okej da nisu jer je imao više prilika da se mane suđenja i da se skoncetriše na igru, ali treba da bude isti kriterijum i na drugoj strani, jbg Željko napušava sudije i drži im predavanja na x derbija unazad, a ne znam kad i da li je dobio tehničku pre ove večeras.

• Like 4

Meni niste jasni neki vi sa ovom pričom "Željko mnogo loš čovek".

On je samo najslanji gubitnik ikada viđen, ali mi je baš na dugom štapu da sad na osnovu toga ja dajem neke sudove o kakvoći njega kao ličnosti. U stvari, ovako je mnogo bolje. Šta bih ja, kao gledalac, imao od toga da on Zvezdi čestita kada pobedimo? Sama pobeda već donosi dovoljno satisfakcije, čestitke apsolutno nisu potrebne. A slušati njegove copiume na konferencijama je makar zabavno i uvek je zanimljivo videti i čuti šta će ovoga puta da izmisli.

Ovoga puta je realno bila greška obraćanje sudijama na engleskom, jer taj jezik ne razlikuje ti i Vi.

• Like 11
  • Ha-ha 5

Mnogo lepo večeras, Zvezdaški. Nema delija, sve je bilo prirodno i iz srca. Biti na navijačkoj tribini je bilo sjajno danas. Interne fore tipa aplauza kad ulazi domaci igrac kod komsija i kod retke tehnicke Zeljku, ali sve u sportskom duhu. Ne bih preterivao s time kako smo imali problem sa davanjem koseva u poslednjoj cetvrtini, tvrda je bila utakmica, pravi derbi. Momci su vezali 10 pobeda u Abi i posle dugo vremena smo pozitivni na polusezoni u Evroligi, mnogi 4 puta nedeljno igraju 25+ minuta pa i taj Kodi. Prvi put imamo i roster bez kratera na nekoj od pozicija i mozemo da se tucemo za plejof. Tamo gde najvise gori, od Krke bu bi trebalo da imamo pravo Evroligasko pojacanje. Moramo im dati podrsku 😄

Edited by Fromthecorner

7 minutes ago, djenkoslav said:

ali ako on misli da on smiruje tenzije i da unosi pomirljivu energiju kao sto prica, onda nije normalan.

Teško on može da smiruje tenzije. Jako je kompetitivan, takmičarski nastrojen, a takve osobe vrlo često nisu baš najprijatnije. S druge strane baš ta osobina mu pomaže da toliko traje kao trener i postiže sve uspehe.

Definitivno nije neki gospodin čovek, ali bar ja nemam apsolutno nikakav problem sa tim.

• Like 2

"Često nije baš najprijatniji" nije više ni najzabavaniji ovako usalamuren nakon  izgubljenog derbija. 

Želimir gubitnik je drugi najsebičniji egocentrik na severnoj hemisferi.

Prvog opevaše najzad i cigani semenkari...faljen Džizus bilt maj hotrod.

Edited by Wingwalker
  • Like 9

I 3. tekmu in a row da napisem da je Filip u slobodnom padu sa formom/fokusom. Danas je cak solidno poceo defanzivno.

Jos jedna mucna pobeda, ali pobeda opet zahvaljujuci odbrani u 4/4.Cestitke i momcima na terenu I navijacima na svemu ispevanom! 

Edit: Ako hocemo Barsu da brejknemo, imaju 10 igraca u rotaciji...sto je manje od njima uobicajenih 12-13 (Neto, Laprovitola i Metu), ali dobra odbrana u 4/4 nece biti dovolja za tih njihovih 10. 

Edited by leki bg
  • Like 3

CMM moze i mora bolje. Poslednji napad pred kraj prvog poluvremena ulaz kakav uvek mora da potencira. Jak je, ima cvrstinu, brzinu ima i moze da radi ovo stalno, ali nam fali fluidnosti i spejsinga kako bi mogao vise to da radi. Kenan i dalje bira najteze moguce suteve, dobro ga brane ali i nije to isti Kenan kao sa 27 god, ne moze istom brzinom da se otvara to su znali kada su ga dovodili. Imam utisak da je uzeo sve teske suteve, a npr protiv Makabija je cak imao otvorene suteve i opet je promasio i to dva puta cak sam kao duh. Sto se tice igre, toplo hladno, ali opet dajte da pruzimo podrsku njima, da guraju dalje, ne treba pljuvati, pa evo pobedili smo veceras pa opet ima mnogo pljuvanja. Jos malo i blizi se taj period gde ce imati vise vremena za trening jer necemo izlaziti iz Bg-a. Ja verujem timu i Janisu. Ajmo cigani!❤️

34 minutes ago, leki bg said:

I 3. tekmu in a row da napisem da je Filip u slobodnom padu sa formom/fokusom. Danas je cak solidno poceo defanzivno.

Jos jedna mucna pobeda, ali pobeda opet zahvaljujuci odbrani u 4/4.Cestitke i momcima na terenu I navijacima na svemu ispevanom! 

Edit: Ako hocemo Barsu da brejknemo, imaju 10 igraca u rotaciji...sto je manje od njima uobicajenih 12-13 (Neto, Laprovitola i Metu), ali dobra odbrana u 4/4 nece biti dovolja za tih njihovih 10. 

Metu i Neto su blizu povratka,  spanci pisu da ce verovatno igrati u petak. 

Davidovac iliti pradjed je kroz oba svoja mandata u Zvezdi imao znacajne uloge u mnogim pobedama (pa i evroligaskim), mnogim derbijima i mnogim utakmicama u borbama za trofeje i to su cinjenice. Dosta toga je dao Zvezdi, a nijedne sezone nije ni blizu najveci krivac sto nismo igrali plej of Evrolige. Ili su nam podbacivali nosioci (za sta on nikad nije ni bio planiran) ili smo imali gomilu povreda, pride smo do prosle sezone bili donji dom budzeta pa nije ni bilo realno imati ne znam kolko bolje igrace od Davidovca u bek ap varijantama a on ni prosle nije bio planiran za 2. opciju na 4 kao sto nije ni ove. A ne vidim ni da smo nesto posebno dobili sa Daumom u odnosu na njega.

Konstantno se ponavlja da ga nece niko u El sto je i istina ali... Pa ne otimaju se evroligaski timovi ni za Larentzakisa, ni za Butkeviciusa, ni za Pajolu, ni za Sorkina, ni za Lajtija, ni za Mahmatoglua, ni za Ricija pa su tu godinama i svi oni su imali neke svoje manje ili vece uloge u prethodnim sezonama i bili povremeno znacajni u svojim timovima i ako se ne varam kao i on igrali za jedan te isti El klub, takvih igraca ima jos mnogo. I taj Davidovac je prosle sezone imao dobre meceve protiv Barse, Armanija, Albe, Panatinaikosa, Virtusa... Mnogo je igraca iz domace osnove u svim timovima koji imaju epizodnu ulogu i ne dobace do 3 dobre utakmice u sezoni. Od takvih igraca se i ne ocekuje da odigraju svaku 2. utakmicu dobru, vec da popune broj kao domaci igraci, da mogu da doprinesu u barem nekom segmentu igre i da osecaju klub ili da su dobri za svlacionicu. Ima na desetine takvih igraca u Evroligi. Na desetine, bez preterivanja. Niko se ne otima za njih, ali je na neki nacin nuzno da budu tu. Jedino je Baskonija izuzetak, mada njihove strance epizodiste koje imaju bolje da ih nemaju. Raieste, Jaramaz, Savkov... Spucali sve u nosioce, ove sezone imaju oko 10 miliona neto budzeta. Inace nije Davidovac kriv sto nas Bjelica odjavi na pocetku sezone, sto Simonovic ne moze da pruzi vise od njega (ne zaboravite da je Davidovac bio planiran za 3. cetvorku iza Bjelice i Simonovica a na 5 su Tobi, Bolomboj i Mitrovic), sto se Ilic nije razvio u dobrom pravcu a ima skoro sve predispozicije da postane bolji kosarkas od Davidovca, sto Daum nije na 10ppg i 40% za 3 kao u Efesu a u tom slucaju bi istisnuo sve 1 minut Davidovca u Evroligi do sada, sada sa Petrusevim i Braunom ce biti druga prica.

Zvezdina snaga upravo lezi u sirini rostera i sto ce povremeno da iskoci neki Davidovac ili Dobric koji verovatno nece ni biti u 12 kada svi budu zdravi (osim ako nisu u bas top formi) i ako je Braun na bar 70% igraca iz prethodne sezone. O tome sam pisao vise puta i nakon sastavljanja rostera gde se kukalo na prenatrpanost a skoro sve do sada pokazuje suprotno i tek ce se videti tokom sezone i na duze staze koliko je to bilo neophodno, pogotovo zato sto imam mator sastav i zato sto zelimo i da udjemo u plej of Evrolige i da osvojimo Abu i gde nas ceka 80ak utakmicu sezoni i naravno gomile povreda kao i uvek. I to nam se uvek desi dodatno da se povredjuju igraci koji nisu bili skloni povredama. Ali ove sezone rekao bih da Sferopulos nista ne zeli da prepusti slucaju i zato i deli minutazu i cuva energiju za drugi deo sezone (a opet nadje nacina da pobedimo) jer zna kakav raspored imamo tada a i sa razlogom je cekao neke igrace da udju u formu koji su mu itekako vratili u prethodne 2 utakmice i Mitrovic i Davidovac i Giedraitis pa je i Jaga cekao malo na pocetku pa je i Teodosica gurao pa mu je vratio protiv Monaka i Bajerna kada je obe utakmice u 5 minuta okrenuo situaciju za nas. Covek savrseno balansira sirom rotacijom a videcete da ce je i skratiti kada to bude bilo nuzno, sada jos uek nije. Inace apropo kolko dobro razmislja to se ogleda i u ovoj utakmici gde je nasa sira rotacija na duze staze na kraju bila nekako odmornija i manje gresaka pravila a njihove su posledice veceg umora. Zvezdin tas na vagi iz mog ugla na duze staze u Evroligi je upravo kvalitetnija sira rotacija od Partizana (iako imamo i isti broj igraca i gotovo isti budzet) jer njima kad fali 3 igraca su bas u problemu a nama se to manje oseca. Mi cak smo u stanju pobedimo ili odigramo egal utakmicu u El i bez Bolomboja i Nedovica dok njima kad fale 2 bilo koja vazna igraca u problemu su velikom a takve stvari ce se desavati i dalje i njima i nama. Zamislite na sta bi licili da im nema Tajrika ili jos gore Karlika a upravo nama se desavalo da smo igrali bez kljucnog naseg igraca i da smo dobro gurali. Njima su igrali i Tajrik i Karlik, al falili drugi igraci pa jedva dobili Albu (koja je bila bez Procide i Hermansona), izgubili od Buducnosti i od nas koji smo ostali bez Petruseva plus nije igrao Dobric koji ume da odigra derbi pa i Teodosic pogotovo kad nemas sta da izgubis i ubacis ga kad je Kodi u problemu a ni Jago ne briljira. 

Inace apropo sto ovde dosta upisa kukaju na igru, a pobedjujemo, Janis upravo postavlja igru da bi pobedili shodno ludackom rasporedu, shodno broju godina koji imamo i shodno tempiranju forme za povoljniji raspored u drugom delu sezone ali i shodno igracima kojima raspolaze. Ako neko misli da je lako nakon duplog kola da se odigra leprsavo protiv fizicki potentnijeg Partizana, to je maltene nemoguca misija (pogotovo ne 4 cetvrtine pa smo i ovde manje vise bili top napadacki 3 cetvrtine) i opet se nasao nacin da se pobedi i opet nesto polunezadovoljan solidan deo forumasa neki a neki otvoreno nezadovoljni. Do skora se cekalo da se izgubi pa da se isproziva Sferopulos zalizana grcka prevara i fikus a sad se vise ne ceka ni poraz. 9. u El, 2 pobede od prvog mesta i to sa 11 gostovanja u 17 kola, 9 utakmica bez Bolomboja i 5 bez Nedovica. Plus jos delimo prvo mesto u Aba ligi i opet nezadovoljni. Zvezda i da osvoji Evroligu ne moze nekom poboljsati privatan zivot te je iz te perspektive po meni suludo unutasnja nezadovoljstva ispoljavati komentarima na internetu. Neretko imam osecaj ovde kao da sam medju razmazenim deristima a ne odraslim ljudima. Koliko nemas pravi problem u zivotu od 0 do nezadovoljan si kad tim za koji navijas pobedi u derbiju i cepidlacis kako si nezadovoljan o igri u koju se pritom i dosta slabo razumeju. Gordost i neznanje uvek idu zajedno. Inace ja sam prezadovoljan maltene svime veceras, a sad sam samo umoran pa mi se otrgao ovaj upis, te iskazujem svoju malu frustraciju, bas kao sto to radi dobar deo forumasa ovde u kontinutetu. Uklapam se sto bi se reklo. Zanimljivo je nakon pobede procitati lajv temu od pocetka, ono je sou i kao sto rece Chaos precizno, trovacnica. Ponovicu jos jednom, gordost i neznanje uvek idu zajedno.

• Like 4
  • Thanks 3

I ako ne volim zimu, sneg i hladnoću, posle pobede ti bude toplije i lepše. Ali osećaj mi je i dalje isti nakon utakmice kao i pre početka. Treću utakmicu za redom mi ne igramo 3/4. Ono sinoć je u globalu baš bilo loše. Nadam se da je ovo samo tempiranje forme za mnogo bolji raspored koji nam sledi jer od nove godine lomimo sezonu. Da nam se i Braun i Dobrić priključe pa da se oformi kostur tima i krene jako od januara. Celu ovu prvu polusezonu imam dojam da ne igramo ni sa 60% onoliko koliko još možemo. I još jednom, nadam se da je ovo samo tempiran pad forme. 

Što se tiče ambijenta, KONAČNO! Nemam ništa protiv da Dileje pređu da vode navijanje ispred Andrićevog venca 1. Mi, obični i pravi Zvezdaši ćemo se brzo adaptirati i sami voditi navijanje, po svojoj želji i ubeđen sam da,, vrela " atmosfera ne bi trpela. Šta više, bila bi i bolja. 

Još jednom, bravo momci. Mučna, teška ali slatka pobeda. Konačno i mi jednu neizvesnu završnicu da dobijemo. Bravo i Janise i ako ne zna ni on sam kako je izvukao sinoć pobedu s obzirom da je sve radio da izgubi. I najveće bravo, bravo MI. Voli vas i ljubi vaš Čočo. Do slobodne Srbije!!! ❤️

Edited by Čočo
  • Love 1

7 hours ago, djenkoslav said:

Mogli su ga tada opomenuti zvanicno, ja nisam video da jesu.

Filip je izbacen potpuno opravdano.

Covek je bio prenervozan. Situaciju pre toga nisu svirali faul na njemu, ali uprkos svemu onakve reakcije na polovini druge cetvrtine su baz nepotrebne.

5 hours ago, Zvezdaš96 said:

Raspored Zvezde do kraja januara:

Baskonija u gostima

Barselona u gostima

Pariz kod kuće

Fener kod kuće

Monako kod kuće

Makabi u gostima

Partizan u gostima

Koliko je realno pobeda od ovih 7 mečeva?

Dvoumim se oko Baskonije i Partizana Barsa tamo je siguran poraz. Znaci ako odigramo fenomenalno moze da bude i 6-1 ali mnogo je realnije da bude 4-3 ili 3-4.

6 hours ago, leki bg said:

Uopste nisam iznenadjen, bas ono sto sam ocekivao da vidim od Petruseva kad igra na PF. Jednostavno, tu mu nije nesto, moze trener da ga forsira koliko hoce, ali Petrusev nije krilni centar. Moze da odigra neki specijal tu, moze da provede nekih pet minuta na toj poziciji, ali to nije to. Sto pre coach Sfero to shvati, bolje i za njega i za Petruseva, a najbolje za kkcz.

• Like 6

38 minutes ago, djura.net said:

Uopste nisam iznenadjen, bas ono sto sam ocekivao da vidim od Petruseva kad igra na PF. Jednostavno, tu mu nije nesto, moze trener da ga forsira koliko hoce, ali Petrusev nije krilni centar. Moze da odigra neki specijal tu, moze da provede nekih pet minuta na toj poziciji, ali to nije to. Sto pre coach Sfero to shvati, bolje i za njega i za Petruseva, a najbolje za kkcz.

Mislim da je i njemu jasno,samo je sve bolje od Dauma...

Cim Braun zaigra kapiram da se vraca Filip na 5.

• Thanks 1

Нема се шта додати, углавном је све речено. Од мене похвале за Рокаса на залагању и енергији, много ће нам значити у наставку сезоне.

Питао је неко изнад, да ли @daba или неко има информацију који је скор Деде у дербијима?

Никола Калинић је највећи побједник који је носио овај дрес.

• Like 1
  • Thanks 1