Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

12 minutes ago, NikolaTest said:

Odgledah snimak 2/2, da vidim epski raspad.

Par minuta nismo lici na profesionalnu ekipu, i to je bilo to. Nakon tih minuta gde nismo mogli da uradimo urucenje ekipa se raspala bez zelje da pokusa da se vraca.

Steta sto su nabili razliku na kraju, nisu zasluzili 22 razlike.

Verujem da ih u Bgu dobijamo.

Iako je teško pronaći utehu posle 4 ubedljiva poraza i 4 poraza gde smo čak i bili blizu pobede, ali zbog sudija i Teodosića na kraju smo izgubili sve i prosuli, mi je da moždaaa nećemo jednom u životu biti toliko nesrećni pa da se ispostavi da baš Partizan, Armani, Efes i Real budu ekipe koje će imati baš isti broj pobeda posle 34 kola kao Zvezda, a druga uteha i nada je da će Zvezda uspeti protiv svih ili skoro svih ovih ekipa da nadoknadi veliku razliku, jer ćemo em biti kompletni, možda i u dobrom ritmu, em imamo najbolji sastav u istoriji Crvene Zvezde i definitivno u prepunoj Areni ako budemo 40 minuta igrali odbranu i napad kao protiv Bajerna i Olimpijakosa, definitivno možemo u gostima u areni protiv grobara nadoknaditi ako odigramo meč sezone u gostima tu razliku od 12 poena, i 15 razlike kod kuće protiv Armanija, to i nije neizvodljivo, protiv Efesa smo ubedljivo jako slavili čak i prošle godine kod kuće, jedino mi Real ne miriše da 23 razlike možemo stići, do duše jedino protiv Efesa i Partizana smo izgubili dosta većom razlikom od zaslužene, dok smo protiv Armanija i Reala se i spasili na kraju te izgubili čak dosta manjom razlikom nego što smo gubili u poslednjoj četvrtini(Real vodio 30 razlike a pobedio nas 23, a Armani vodio i 23 ili 22 razlike a pobedio nas 15, sto je ipak malo lakše stići kod kuće)

• Ha-ha 1

Juce sam ogledao prvu cetvrtinu i otisao na deciji rodjendan kod prijatelja. Rekoh domacinu, mom drugaru isto velikom zvezdasu da supet igramo, da vodimo i da pusti na tv utakmicu kad prodje decija pesmica, on se naravno slozi. Pocinje 4/4, refresujem u medjuvremenu rezultat, kad ono -5, -10, -15.. Rekoh mu, Milance ne moras da se cimas, neka gledaju deca crtace..

• Like 2
  • Ha-ha 7

Ako postoji nesto pozitivno od sinoc, to je sto smo napokon docekali CMM, Kalinu, Petruseva i Bolomboya u isto vreme na terenu.

Doduse, nismo ih se bas nagledali u istoj petorci, Sfeki ih je zajedno koristio samo u prvoj cetvrtini i par minuta pocetkom drugog poluvremena (i to iskljucivo sa Dobricem na 2).

Svega 9 minuta ukupno i za to vreme je rezultat bio 18-10 u nasu korist, pritom je Petrusev promasio 3 bacanja. Dakle moglo je biti i ubedljivije, a svakako je izgledalo bas dobro na oba kraja parketa.

Ostaje nada da cemo to gledati sve cesce, a da ce sekvence sa Mitrovicem na 5 i one jezive petorke sa tri beka postati i ostati samo ruzna proslost...

• Like 9
  • Tuzno 1

Ја немам утисак који провејава овде од синоћ да Сферопулос фаворизује Митровића у односу на остале. Мислим да је само на основу последње три-четири коректне партије хтео опет да му верује и да га награди минутажом, што се јасно испоставило као грешка коју је реално могао и предвидети јер је Митровић чешће лош него добар, али ето...

Сферопулосу су још прошле сезоне расли рогови од Лукине одбране и више пута се могло приметити на утакмицама колико му не одговара играч његових карактеристика, односно мана и недостатака. Уосталом, ко је испратио ротације детаљније, може се присетити да је пре само месец и по дана Митровић у конкуренцији само Плавшића одиграо округло нула минута последње четвртине на тешком гостовању Задру где нам је требала победа, да би затим Плавшић у Каунасу играо 20/20 минута другог полувремена. Тих 20/20 минута наводно већ отписаног Уроша мени све говори о томе како Сферопулос види Митровића и његову (бес)корисност у Евролиги.

Надам се зато да сам у праву за јуче и да ће већ од следеће недеље основну ротацију на центру чинити Боломбој и Петрушев јер је први прошле године био међу пет најбољих центара у Евролиги, а други је одиграо новембар на нивоу најбољег центра у Евролиги.

• Like 4

1 hour ago, Sector said:

Jbg takav je igrač, ovo je isti Canaan iz Unicsa i Olimpijakosa.

Kad uporediš njegove ovosezonske statse sa karijernim, to je maltene identično. Meni je veći problem ta nekonstantnost, jednu eksplodira pa dvije nemaš doprinos od njega ali kao što rekoh to smo pozarili, nismo doveli Loyda, Pantera ili Baldwina pa da budemo razočarani.

Ovo je bilo ocigledno i na osnovu prosloseznske statistike iz Olimpijakosa koju sam vec kacio. 

32 minutes ago, aleksa7 said:

Мислим да је само на основу последње три-четири коректне партије хтео опет да му верује и да га награди минутажом, што се јасно испоставило као грешка коју је реално могао и предвидети јер је Митровић чешће лош него добар, али ето...

Za Mitrovica je Efes mecap iz kosmara, verovatno najneprijatniji u citavoj el. Nije tesko predvideti da on nema sta da trazi protiv Poarijea i Oturua, da ce da ga sazvacu i ispljunu, pa da ce tako nemocan, isfrustriran i nervozan krenuti da pravi sranja u serijama.

Ali jbg, Sfero je sablonski trener i uneo je Lukinih 15-ak minuta u tefter jos pre nego sto je pogledao protiv koga uopste igramo, nije to nista novo.

• Like 6

Efes je kvalitetnija ekipa od nas i pobeda protiv njih u gostima nikako ne moze sa sigurnoscu da se ocekuje. Janis je napravio gresku posto je u roku od minut izveo i Petruseva i Bolomboja. Ok je da pocinjemo sa onom petorkom koja je defanzivno stvarno odlicna, ali moraju da se razdvoje izlasci dvojice visokih tako da uvek jedan od Petrusev/Bolomboj bude na parketu. Samim tim sto je upario Mitrovica i Dauma je totalno pogubljenom protivniku dao vestacko disanje i razigrao dosta igraca. Nakon toga smo uspeli nekako da se drzimo do onog trenutka kad je sviran onaj faul nad Daumom gde su sudije posle toga totalno promenile kriterijum na stranu Efesa i vise povratka nije bilo. Od tog faula nad Daumom narednih 10 minuta Efes nije napravio faul uopste.

Cinjenica je da smo nekonstantni, ali to moze da se kaze za vecinu timova. Pobedom nad Makabijem zavrsavamo prvi deo sezone sa 9-8, ako ponovimo to u drugom delu najverovatnije idemo bar u doigravanje, a obzirom na raspored vrlo lako mozemo da imamo i bolji skor. Verujem da Janis gleda i siru sliku i da ce se forma tempirati za onaj period gde cemo vecinu utakmica odigrati kuci, a do tada bi odlicno bilo ako bi uz Makabi uzeli i jos jednu pobedu protiv Barse ili Baskonije. 

• Like 12

Petorka Kodi-bek-Kalina-Filip-Bocko je bila projektovana jos letos i samo spletom nesrecnih okolnosti nije zaigrala mnogo ranije.

Stvarno raduje sto je na prvu pokazala dosta pozitivnih stavki na oba kraja terena, uprkos tome sto je Filip malo, a Bocko mnogo, ispao iz ritma.

Radice se na tome da ovo postane petorka koja nosi gro minuta, samo da se jos neke kockice sloze i prodje jos neki trening.

Ostace ipak nedoumica ko ce da ispadne iz rotacije kad udje Braun, da li Gidra ili Dobric, mada deluje da ce ova povreda otkloniti tu dilemu makar privremeno.

Takodje, videcemo hoce li povampireni Deda izgurati Dauma iz 12, licno ne bih voleo ali nije ni da se Daum nesto pretrgao u zadnje vreme, konstantno ostavlja utisak da igra slabije nego sto moze.

Sada se otvara i varijanta da se Mitrovicu ukinu svi minuti, da to pokriju Bocko i Filip, a da onda na 4, uz Brauna, nesto vise minuta dobije dvojac iz prethodne recenice, ja sam licno za ovu varijantu.

Sto se tice niskih petorki, meni se to ne svidja i ja sam uvek pre za to da Gidraitis dobije svojih 15-20 minuta kao bekap Kalinicu.

Umesto toga, mi njegovim odlaskom na klupu prelazimo u nisku formaciju gde talentom i napadom pokusavamo da krpimo defanzivne kratere nase druge petorke.

Razumem da postoje utakmice kada se isplati tako igrati, ali ne razumem nuznost da se to radi po svaku cenu, prosto jer nuznost tu i ne postoji.

Ako nista drugo, bar smo demistifikovali pricu kako je petorka sa 3 mala igraca Janisov plan da na silu integrise Tea u tim i uzu rotaciju.

Da je zaista tako, on bi makar sada privremeno odustao od toga i poziciono podigao drugu petorku u utakmici koja nije "do or die" ali moze da se pobedi.

Umesto toga, on je i bez Tea nastavio po predvidjenom sablonu, sto nam je na duze staze doslo glave jer smo bili slabasni i bez mogucnosti da probijemo njihovu spoljnu liniju.

Tomica se lepo pripremio na taj scenario, ubio nas je agresivnim iskakanjem i odbranom spolja, nismo mogli da pogledamo na kos u drugom delu utakmice.

Ta igra sa 3 beka je i imala nekog smisla letos i pocetkom jeseni, ali mi smo od tada doveli jednog klasnog igraca unutra, kao i jednu fizikalnu cetvorku koja ce uskoro zaigrati, bitno smo doprineli balansu spoljne i unutrasnje linije i sada je konacno vreme da se uberu neki plodovi toga.

Nadam se da je Efes jedna od poslednjih utakmica koju cemo izgubiti na takav nacin, uskoro cemo i definitivno imati dve solidno kompatibilne i balansirane petorke sa kojima ce igra iz prvog poluvremena morati da bude ideal i konstanta kojoj se tezi.

Na Janisu je da januar iskoristi za sitna podesavanja i integraciju poslednjeg srafa u ekipu, nakon toga sledi juris na rezultat koji ova ekipa moze da ostvari - Top6 i svi trofeji u dvoristu.

Do tada, vazno je da se pobedjuje ono sto je nuzno, u tom smislu smo dobri cele jeseni, jos 2 pobede u narednih par dana i mozemo da proglasimo polusezonu uspesnom.

• Like 11

Efes je uradio slično što i Partizan, razobličili su našu klimavu spoljnu liniju, a imaju i te kako alata za to. Gle čuda čak i kad nije bilo zlog kouč Miloša. Nedović i Kenan su dve stare rerne koje teško mogu uhvatiti 3-4 nedelje poenterskog ritma, nisu mogli ni mlađi kamoli sa 33. Pre će nas Jago i Kodi ludačkim partijama voditi do plejofa nego njih dvojica. To je trebalo misliti u avgustu naravno. Ovo je dosta bolji roster nego prošle sezone ali i dalje skarabudžen, nikad do kraja rekonstruisan i to ne treba zaboraviti. 

Edited by Molina23
  • Like 11

Daum igra tačno ono što se i očekivalo s obzirom da nije neki igrač sa vrhunskim pedigreom. Jedino što mu je šut za 3 baš loš u EL, u ABA ligi je recimo na 40%. Šut za 2 60%, nijedno od 13 slobodnih bacanja nije promašio. U odbrani je skroman ali nije kartonska figura. Bezveze se od njega pravi neki dežurni krivac ali jasno je da će biti u nezavidnoj situaciji kad se Brown pojavi na terenu i da će biti na udaru pre bilo kog člana domaće osovine.

• Like 8
  • Thanks 1

1 hour ago, fradler said:

Ako postoji nesto pozitivno od sinoc, to je sto smo napokon docekali CMM, Kalinu, Petruseva i Bolomboya u isto vreme na terenu.

Doduse, nismo ih se bas nagledali u istoj petorci, Sfeki ih je zajedno koristio samo u prvoj cetvrtini i par minuta pocetkom drugog poluvremena (i to iskljucivo sa Dobricem na 2).

Svega 9 minuta ukupno i za to vreme je rezultat bio 18-10 u nasu korist, pritom je Petrusev promasio 3 bacanja. Dakle moglo je biti i ubedljivije, a svakako je izgledalo bas dobro na oba kraja parketa.

Ostaje nada da cemo to gledati sve cesce, a da ce sekvence sa Mitrovicem na 5 i one jezive petorke sa tri beka postati i ostati samo ruzna proslost...

To mi nije bilo jasno sinoć, zbog čega su starteri malo vremena proveli zajedno na parketu.

Razumem kada ide loše, pa tražiš petorku, rotiras do iznemoglosti,ali ovo gde starteri pocepaju i ti ih posle ne vratiš zajedno je baš noobovski.

Nadam se da nije zbog zadovoljavanja minuta drugova sa klupe, već bag trenera.

• Like 2

5 minutes ago, propolis said:

To mi nije bilo jasno sinoć, zbog čega su starteri malo vremena proveli zajedno na parketu.

Razumem kada ide loše, pa tražiš petorku, rotiras do iznemoglosti,ali ovo gde starteri pocepaju i ti ih posle ne vratiš zajedno je baš noobovski.

Nadam se da nije zbog zadovoljavanja minuta drugova sa klupe, već bag trenera.

Možda zato što ne mogu fizički igrati u kontinuitetu i treba im odmor, recimo tu mislim prvenstveno na Bolomboja koji je izvadjen posle prvih 5-6 minuta i nije neko vreme vraćan, Mekintajer je baš izraubovan i Kalinic, Dobric, pa je posle pre svih Mekintajer jedno 9 ipo minuta bez prekida bio na klupi, da bi ga vratio kada se potpuno ohladio.

A drugi problem je što ti kažeš, da imamo previse ok igrača i seniora pa sa jedne strane želi da nemamo fizički preveliku potrošnju, a sa druge strane da zadovolji minutažu svima koji moraju da igraju. Kada Bolomboj udje nadam se uskoro u dobru formu, i zaigra za koji dan u derbiju i udje Braun u formu, najbolje utakmice i nadam se prvi put u životu više od 3 pobede u nizu i seriju veliku pobeda po prvi put Sferopulosa možemo očekivati negde možda od utakmice u gostima protiv Baskonije i pobedom nad Baskonijom da udjemo u nikada veću seriju pobeda od kako je ovde Sferopulos, jer u nizu igramo sa Baskonijom, Parizom, Monakom, Fenerom, Makabije, Asvelom, Albom i Partizanom i Žalgirisom, sa serijom od 9-0 ili makar 7-2 na ovim mečevima, bismo zaista već eto početkom februara meseca ili krajem februara posle kupa i meča kod kuće sa Žalgirisom zaista već tada bili na nekih 15-16 pobeda, na čak 7 kola pre kraja i praktično već tada obezbedili to 10. ili 9.mesto, jer bi nam u poslednjih 7 utakmica(igramo u gostima sa Bajernom, Olimpijakom i Panatinaikosom, a kod kuće sa Virtusom, Armanijem, Efesom i Realom) bilo dovoljno da ostvarimo samo jednu ili dve pobede, a uz to bismo bili opušteniji i mogli čak da jurimo te visoke razlike koje smo izgubili protiv direktnih rivala tog Armanija, Efesa ili Reala makar od jedne od tih ekipa da imamo bolji medjusobni skor...

• Like 1

1 hour ago, Fromthecorner said:

Zaboravicu u zivotu i kako se zovem ali nikad kako ste me izvredjali jer sam vas pitao da li ste ispred zgrade gledali Dauma kako igra ledjima posto ga ja nisam video

U ABA:

Daum-ABA.png

U EL:

Daum-EL.png

Za ispred zgrade doduše nemam statistiku, ne pokriva Sinerdži (još uvek)...

• Like 1

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/crvena-zvezda-makabi-petak-20-30-prenos-sport-klub-1-izjava-sferopulosa-o-povredama/

Trener crveno-belih Joanis Sferopulos po sletanju ekipe iz Istanbula doneo je odluku da ne održi trening dan pred utakmicu sa Makabijem.

Razlog je očigledan umor kod igrača koji su dan posle ubedljivog poraza od Anadolu Efesa sleteli u Beograd, nepunih sat vremena pred predviđeni termin u beogradskoj Areni.

Sferopulos je procenio da je odmor u ovom trenutku bolji izbor za njegov tim od bilo kakve vrste fizičkog napora.

Trener - Drug - Ortak

Edited by Sokmeniki
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1

Par stvari koje meni bas bodu oci:

Kenan - Neverovatno je da mi igramo jedno isto za njega. Cela hala vidi sta cemo da igramo i gde i kome ce ici pas kada se igra akcija za Kenana. Svi protivnici su naravno to procitali, pa Kenan jako tesko dolazi do idealne pozicije za sut. Misljenja sam da Kenan mora da ima vise loptu kod sebe. On itekako zna sa loptom, i da poentira posle driblinga / prodora.

Dobric - Cim udje u dobar ritam posle jedne ili dve tekme, odmah u trecoj krece da igra ono sto jednostavno ne ume, preciznije receno izlazi iz opanaka i to ne lici ni na sta.

CMM / Jago - Mi igramo istu kosarku i kada je CMM na parketu ali i kada je Jago na parketu. Logicnije bi bilo da se igra znatno ubrza, da se promeni ritam utakmice kada je Jago na parketu, misljenja sam da to treba forsirati, ali naravno da to ne radimo.

Deda - Odigra sasvim dobru tekmu protiv Olimpijakosa, kao nagradu dobije klupiranje u sledecoj. 

Ovo su Sferove izgubljene 1/1. Covek ko zna koju tekmu za redom, u odredjenim trenucima vodi tekmu kao apsolutni pocetnik. Nekako ubija dobar momentum ekipe, kao da ne da ekipi da uhvati pravi zalet svojim odlukama, sto vrlo moguce utice i na atmosferu unutar iste.

Sad procitah da je odlozen i trening pred utakmicu sa Makabijem po odluci trenera...