Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

415 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      102
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      70
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      13
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

1 hour ago, Guru said:

Tavares, Lessort, Milutinov... zdrav Nebo, Vesely, Poirier... O nijednom drugom ne bih ni razmišljao pre Bolomboja, a nisam baš 100% siguran ni da bih svim navedenim dao prednost u odnosu na njega. Mada je u suštini i nebitno da li je u top 5, ili u top 10 na svojoj poziciji, poenta je da velika većina EL ekipa nema nijednog centra boljeg od njega - recimo od 5 trenutno prvoplasiranih timova samo Oly ima boljeg (Milutinov), Pariz, Fener, Monako i Bajern pak nemaju. Na stranu to što smo u međuvremenu doveli i Petruševa koji sabija na toj poziciji.

Klub se zvanično oprostio od Radonjića 30. juna 2022.

Vlada Jovanović postaje naš trener 8. jula 2022.

Ilić potpisuje četvorogodišnji ugovor 14. jula 2022. 

Datumi su tačni, ali nije Ilić pao sa grane 14. jula 2022 nego se o njegovom dolasku razgovaralo mnogo pre nego što je Dejan otišao glavom bez obzira 30. juna 2022. Ilića je aminovao Radonjić pre svog odlaska. A verovatno je i Čović bio za (jak fetiš "domaći igrač" i tako to).

• Like 6

Jos jedna crtica po pitanju stava o Braunu; ne moze se istovremeno biti i za njegovo dovodjenje i za davanje vece uloge Dobricu, to se medjusobno iskljucuje.

Jednostavno, Braun ce (ukoliko dodje) na 4 uzeti minute Gidraitisu, Daumu nece sigurno jer ovaj ima striktnu minutazu u prvoj i trecoj cetvrtini i to je lepa konstanta, da se ja pitam igrao bi i vise od toga.

Shodno tome, Gidra bi svoje minute sada pretezno delio sa Kalinom na 3, sto u potpunosti zatvara prostor bilo kom drugom igracu.

Na 2 i do sada nije bilo mesta, izuzev kad dodje do povreda kao sada.

Jedino ako se neko nada da ce Daum i Braun igrati zajedno, pa da on iskace na piku i juri bekove jer mu je ta agresivnost retka prednost na EL nivou, sto ipak sumnjam da ce se desiti jer bi nam u toj petorci najbolji skakac bio neko sa spoljnih pozicija, a i ubili bi nas na postu.

U tom slucaju bi uzeo minute Mitrovicu ali bi to bio novi presedan kod nas i alhemija gora od petorke sa Teom i dva beka.

Od gomilanja centara brzo smo dosli do toga da dovodimo cetvorku i 4/5 igraca da budu primarne opcije na centru, pola ekipa pola kompromis.

• Like 2

Neka ovi kao šuter Daum,Gedraitis.. pogadjaju šuteve kada je bitno za promjenu a Brown će igrati odbranu iskakati kvalitetno,preuzimati..Nama je odbrana najveći problem..Zanimljivo, kada je trebao doći Motli, čak mislim neki od ovih što negoduju zbog loših napadačkih karakteristika Browna tad su kukali kako nam ne treba profil Motlija loš defanzivac,a kada im se kaže da predlože nekog igrača kakav bi to odgovarao a da je donekle realan nema odgovora..

• Like 11

Braun III upravo sa svog profila na Instagramu sklonio oznaku da je igrač Monaka koja mu je bila na profilu do danas. Verovatno će ga sutra/prekosutra objaviti naši. 

Inače još jedna stvar u vezi Brauna. Za one što misle da ćemo ga potpisati samo ako je zdrav. Greše. I Tompkinsa smo potpisali i ako nije prošao lekarske preglede pa smo ga slali u banju i oporavljali do marta. Ništa me ne bi iznenadilo da i sa Braunom urade isto. 

• Like 6

Ja ne znam zasto mi kukamo toliko da nam je losa odbrana. U EL su do sada samo Zalgiris, Baskonija i Fener primili manje poena od nas + Olimpijakos isto koliko i mi. Iako smo skraceni spolja i neatleticni unutra ipak nesto dobro radimo ocigledno... 

• Like 3

38 minutes ago, Nenadd said:

Jos jedna crtica po pitanju stava o Braunu; ne moze se istovremeno biti i za njegovo dovodjenje i za davanje vece uloge Dobricu, to se medjusobno iskljucuje.

Jednostavno, Braun ce (ukoliko dodje) na 4 uzeti minute Gidraitisu, Daumu nece sigurno jer ovaj ima striktnu minutazu u prvoj i trecoj cetvrtini i to je lepa konstanta, da se ja pitam igrao bi i vise od toga.

Shodno tome, Gidra bi svoje minute sada pretezno delio sa Kalinom na 3, sto u potpunosti zatvara prostor bilo kom drugom igracu.

Na 2 i do sada nije bilo mesta, izuzev kad dodje do povreda kao sada.

Jedino ako se neko nada da ce Daum i Braun igrati zajedno, pa da on iskace na piku i juri bekove jer mu je ta agresivnost retka prednost na EL nivou, sto ipak sumnjam da ce se desiti jer bi nam u toj petorci najbolji skakac bio neko sa spoljnih pozicija, a i ubili bi nas na postu.

U tom slucaju bi uzeo minute Mitrovicu ali bi to bio novi presedan kod nas i alhemija gora od petorke sa Teom i dva beka.

Od gomilanja centara brzo smo dosli do toga da dovodimo cetvorku i 4/5 igraca da budu primarne opcije na centru, pola ekipa pola kompromis.

Ne bih se iznenadio da se razidjemo sa Gidrom.

• Like 2
  • Ha-ha 2

1 hour ago, Markoss said:

Ilic jeste bio Radonjiceva zelja i u tom trenutku je njegov potpis bio sasvim logican. Mlad, domaci kosarkas koji igra na deficitarnoj poziciji i ima sledecu statistiku: 26mpg, 12ppg (68 za 2, 34 za 3, 71 za 1), 7.7 rpg (od cega su 3.4 ofanzivna) i to za indeks 18. 

Pritom nam je u toj istoj sezoni kad su nas demolirali u Laktasima ubacio 29 poena i imao indeks 43. 

Takvi pokusaji su sasvim legit i ne treba odustajati od toga.

Elem, u klubu su prezadovoljni igrama Kostica u Dinamiku. Definitivno se na njega gleda kao na novi projekat posle Topica. Od sledece sezone ce vrlo verovatno biti u 12. 

Da je sreće trebao je i ove biti u ekipi. 

Jebeš ti sve ako ne možemo da izguramo jednog mladog igrača na ovakav roster.  To je jedan od vecih Janisovih minusa. Teški je ziheraš. 

• Like 1

22 minutes ago, Čočo said:

Braun III upravo sa svog profila na Instagramu sklonio oznaku da je igrač Monaka koja mu je bila na profilu do danas. Verovatno će ga sutra/prekosutra objaviti naši. 

Inače još jedna stvar u vezi Brauna. Za one što misle da ćemo ga potpisati samo ako je zdrav. Greše. I Tompkinsa smo potpisali i ako nije prošao lekarske preglede pa smo ga slali u banju i oporavljali do marta. Ništa me ne bi iznenadilo da i sa Braunom urade isto. 

Nista jos uvek nije zavrseno ali ide tim tokom koliko sam ja cuo,verovatno za vikend ozvanicenje

• Tuzno 1

Ne znam, po meni nepotreban potpis. Ako ne računamo Davidovca, mi već imamo 3/4 odnosno 4/3 igrača u vidu Kalinića. Ne znam šta toliko Braun može da donese u problematičnim segmentima što ne može Kalinić. 

Žalimo se na poziciju 5 i odbranu u reketu, a onda dovodimo igrača koji je 4/3, koji je prošle sezone za 25 minuta imao 3.7 skokova i za celu sezonu ukupno 3 blokade, za 910 minuta. Značajniji doprinos u skoku i zaštiti obruča baš i ne možemo očekivati, a budući da mu je šut za 3 nepostojeći, ni u spejsingu.

Bio je odličan u Uniksu kada je imao neprikosnovenu minutažu na poziciji 4 i kada je fokus bio na triu Lorenco, Kenan, Hezonja, pa je mogao da prašinari i da u napadu rešava poludistancom i zicerima, ali posle u Monaku su to već bile partije meh. Odnosno, na jednom kraju terena.

Pritom, glavna njegova oružja, taj hustle i energija, uz fizikalnost za peglanje odlične odbrane se dovode u pitanje nakon duže povrede, neigranja i u 33. godini. 

Takođe, njegovo igranje na 4 bi značilo Kalinu na 3, a onda još manje Rokasa, pa i Dobrića, ili barem jednog od njih dvojice... da li je momenat za to?

Ajde da ne budem isključivo negativan oko ovog gotovo izvesnog potpisa, deluje kao gotivna glava, fajter, mentalitet pobednika, energičan lik koji će paliti Arenu, doprineće u odbrani i još krvavijim kolenima, i nadam se pogađati poludistancu... 

• Like 4
  • Thanks 1

Mnogo je ovde nedoumica. Ako je Braun zdrav, ako se Bolomboj vrati za dve nedelje...ja prosto ne mogu da poverujem u takav scenario. Sa oporavljenim Bolombojem i Petruševim, imali bi dovoljno vremena da "sačekamo" Brauna. Pa ako na kraju sve ispadne dobro, odmah ga potpisati i za sledeću sezonu.

Htedoh da napišem "nadam se da naši znaju šta rade", ali u to je najteže poverovati.

• Like 1

Ako je Brown stvarno gotov, ja sam zadovoljan njim kao igracem, ali mislim da nam je centra bio potrebniji i da Filip uzima minute na 4. Ovako ce Filip i Bolomboj ( nadam se povratku u naredne 2-3 nedelje) na 5 i mislim da ce tu najvise da pati Gidra, pogotovo posle poslednjih partija Dobrica. To je po meni sasvim ok ma koliko gotivio Gidru.

• Like 3

Moze Braun i centra da igra i igrao je to u Uniksu sto mislim da ce mu biti primarna pozivija do povratka Bokija, ok nije vrhunski skakac, mada mu je i uloga u monaku bila drugacija branio je dosta perimetar iskakanja bekove igrao dalje od kosa u odbrani.

ima strasno dobre ruke i precizne u odbrani valjda je bio prvi u EL po broju ukradenih, dodirnutih lopti i iznudjenih faulova u EL

Imao je u uniksu 3 ukradene po utakmici sto je ono strasno bas

Nema izgubljene lopte za njega bacanje na glavu ne stefi svoje telo, a ima i izuzetne lateralne kretnje

E sad vert mu je opao i brzina skoka u italiji je bio dominatan i bas je bio zver sad je samo dobar u tom segmentu

U napadu prasinari kontre i tako ali nije nesto, no dobro verujem da ce ako je fiziki dobar biti na nivou iznad Monaka

• Like 4

1 hour ago, Taki said:

Neka ovi kao šuter Daum,Gedraitis.. pogadjaju šuteve kada je bitno za promjenu a Brown će igrati odbranu iskakati kvalitetno,preuzimati..Nama je odbrana najveći problem..Zanimljivo, kada je trebao doći Motli, čak mislim neki od ovih što negoduju zbog loših napadačkih karakteristika Browna tad su kukali kako nam ne treba profil Motlija loš defanzivac,a kada im se kaže da predlože nekog igrača kakav bi to odgovarao a da je donekle realan nema odgovora..

Kako je odbrana najveći problem kad smo po defanzivnom rejtingu šesti najbolji tim u EL, a po broju primljenih poena peti najbolji tim?

Џон Браун је вероватно најбољи дефанзивац Евролиге уз Тавареса (и Гранта) већ две године уназад. Мрзи ме да тражим детаљну статистику која ће то да потврди, али има доста изјава његових саиграча и противника који мисле исто или слично. Уосталом, освојио је DPOY и у "руској" и у француској лиги у прилично доброј конкуренцији. Он здрав је не добро, него капитално појачање и гарант константно добре одбране не само на крилним позицијама у комбинацији са Калинићем и Гедраитисом већ и на свим осталим позицијама јер преузима као ниједан други играч у Евролиги. Помало сам шокиран да и за његов долазак постоје, да не кажем преовлађују, негативни коментари. Реал и Монако, који су по свему судећи били заинтересовани за њега и сад после повреде, нису веверице каквим понекад сматрамо наше руководиоце па да дозволе себи да се повезују са њим иако је бивши играч.

Звезда већ традиционално бива натрпавана са позиције 4 у Евролиги, а Монако је са њим у постави прошле године на 36 мечева само три пута дозволио противничкој четворци да дође до 20 индексних поена. Једном је то успело најскупљем играчу Миротићу, а двапут Хејс-Дејвису из укупно седам покушаја јер су играли и четвртфинале против њега. У том четвртфиналу је имао скоро три поена у просеку мање него у целој сезони и драстично слабије проценте. Истина да је Браун пропустио два меча у серији, али када није био му је непремостива препрека. Обрадовић га је користио и као ниског центра, и на чувању бекова или ниских крила... тип је све што тренер у одбрани може пожелети.

У нападу није популарно решење, али за то можемо да се окренемо и остатку екипе од 15 милиона евра. Петрушев на 5 игра на MVP нивоу и не чуди ме да смо се после Мотлија окренули овом 4/5 решењу пре него чистој 5-ици, којих иначе имамо већ три не рачунајући Петрушева. Такве су какве су, али пошто једну идолизујемо, другу не можемо отерати због старих заслуга, а треће се не треба овако рано одрећи због физикалија и малог избора младих добрих центара - ово и има највише смисла, бар за мене.

• Like 8
  • Thanks 2

mislim da cemo se u Milanu mi pitati i to dosta...kljuc je da ubrzamo igru...Mirotic i Ledej ce nam biti problemi ali i njima ce Petrusev biti problem jer ne mogu da ga cuvaju...takodje na tu centarsku liniju Milana cak i Luks bi mogao da da solidan doprinos...imam dobar osecaj pred utakmicu...