Jump to content

Recommended Posts

Just now, pendulum said:

Juuuu pojma nisam imao. Ok, onda znam kome iz familije da verujem 

Taj isti kaže da ćemo vas razvaliti u deriju, pa sad moram da mu verujem, vidiš da čovek zna :classic_sleep:

• Ha-ha 17

Razmisljam ovih dana i potpuno sam uveren da nasem timu pre svega nedostaje rad na psiholoskoj pripremi. Samopouzdanje u minusu, sto je blizi kraj utakmice oni su sve uvereniji da ce se dogodiri isti scenario poraza kao i ranije. Postoje razlicite tehnike za podizanje samopouzdanja (kreiranje buduce proslosti, vremenska linija, Disney strategija ...) 

Ne zelim da pametujem, samo me interesuje da li uopste neko radi sa igracima na tu temu. Primera radi Andrija Geric se ozbiljno bavi ovim problemom.

• Like 3

Ako ne radi niko, evo ja sam spremna da pređem na tu poziciju, potrebno je samo da me vode na sve utakmice i da imam mesto u prvom redu... :classic_tongue:

Šalu na stranu, u pravu si da je to važno pitanje, psihologija zauzima sve veće mesto u sportskim disciplinama.

• Love 1

Sve nešto krenem da napišem, ali utakmice (a nažalost i porazi) se ređaju kao na traci, ne stigne čovjek ni da svede utiske sa jednog meča, odmah dolazi sljedeći.

Uglavnom, za mene lično bi najveći poraz bio da Željko ne završi ovu sezonu na našoj klupi. I to nevažno sa čije strane došla ta inicijativa. Ukoliko dođe od strane Željka lično, mnogo bi me razočaralo da se on u bilo kojoj situaciji preda i povuče pred neuspjehom. Ukoliko dođe od kluba i navijača, razočarao bih se još više. Možemo mi da prosipamo svu pamet ovoga svijeta i da mu nalazimo sve moguće mane (a sada mu se nakačilo po internetima i kuso i repato, jer nisu mogli da dočekaju), i igranje EL, i ovaj budžet, i ovaj naš hype koji svaki poraz preobrazi u smak svijeta, su isključivo zahvaljujući njegovom imenu i prezimenu. I manimo se priče, sve ćemo to imati i ako se Željko pomjeri na neku drugu poziciju u klubu, jer apsolutno nećemo. 

Nemamo samopouzdanje, nemamo kontinuitet i uigranost da povučemo ručnu kada krenu kola nizbrdo (a bogami nam ne bi škodilo ni malo sporstke sreće na samom početku sezone), porazi obrišu i neke dobre stvari, i tako u krug. Svakakve se sad manjkavosti vide, a na sve realno se dodaje i nekih minimum 50%. Gledam protiv Barse, Panter gubi loptu na udvajanjima, Panter dobija loptu da rješava izolacijom...flashbackovi na prošlu sezonu i kolektivno spaljivanje što mu Željko daje loptu da na taj način rješava, a danas bi ga isti ti (mi) od blata pravili. 

I da ne bude zabune i etiketiranja o idolima i poklonicima, Željko nije veći od kluba i niko ne treba da bude. I to sve što nam on donosi, nije opravdanje da u EL budemo tim za nabijanje koš razlike i da izigravamo statiste nivoa Albe. Prilagodi se, nađi žicu ekipi, i sam je rekao da mu ne pada na pamet da se predaje nakon 10 kola, daj da vidimo to i na terenu (iako ja lično ne mislim da je ova ekipa u bilo kom trenutku izgledala kao da se predala ili kao da joj nije stalo u dosadašnjem dijelu sezone). Voz za plejin još nije prošao, a ako nekad i prođe, jbg, održi ekipu na okupu i napadni sve ostale trofeje, iskristališi neki core tima za zadržati, pa ćemo na kraju sezone svoditi račune i vidjeti kako dalje.

Evo, zašto ne početi od četvrtka u skroz novom ritmu. 🙂 

• Like 6
  • Thanks 1

4 minutes ago, Shonewizard said:

Nemoj, ko Boga te molim. Kad vi vec patite, zasto da patimo i mi? Sacekaj lepo jos jedno kolo pa onda pobedjujte u dosad nevidjenim serijama koliko vam volja.

• Like 1
  • Ha-ha 3

40 minutes ago, Shonewizard said:

Sve nešto krenem da napišem, ali utakmice (a nažalost i porazi) se ređaju kao na traci, ne stigne čovjek ni da svede utiske sa jednog meča, odmah dolazi sljedeći.

Uglavnom, za mene lično bi najveći poraz bio da Željko ne završi ovu sezonu na našoj klupi. I to nevažno sa čije strane došla ta inicijativa. Ukoliko dođe od strane Željka lično, mnogo bi me razočaralo da se on u bilo kojoj situaciji preda i povuče pred neuspjehom. Ukoliko dođe od kluba i navijača, razočarao bih se još više. Možemo mi da prosipamo svu pamet ovoga svijeta i da mu nalazimo sve moguće mane (a sada mu se nakačilo po internetima i kuso i repato, jer nisu mogli da dočekaju), i igranje EL, i ovaj budžet, i ovaj naš hype koji svaki poraz preobrazi u smak svijeta, su isključivo zahvaljujući njegovom imenu i prezimenu. I manimo se priče, sve ćemo to imati i ako se Željko pomjeri na neku drugu poziciju u klubu, jer apsolutno nećemo. 

Nemamo samopouzdanje, nemamo kontinuitet i uigranost da povučemo ručnu kada krenu kola nizbrdo (a bogami nam ne bi škodilo ni malo sporstke sreće na samom početku sezone), porazi obrišu i neke dobre stvari, i tako u krug. Svakakve se sad manjkavosti vide, a na sve realno se dodaje i nekih minimum 50%. Gledam protiv Barse, Panter gubi loptu na udvajanjima, Panter dobija loptu da rješava izolacijom...flashbackovi na prošlu sezonu i kolektivno spaljivanje što mu Željko daje loptu da na taj način rješava, a danas bi ga isti ti (mi) od blata pravili. 

I da ne bude zabune i etiketiranja o idolima i poklonicima, Željko nije veći od kluba i niko ne treba da bude. I to sve što nam on donosi, nije opravdanje da u EL budemo tim za nabijanje koš razlike i da izigravamo statiste nivoa Albe. Prilagodi se, nađi žicu ekipi, i sam je rekao da mu ne pada na pamet da se predaje nakon 10 kola, daj da vidimo to i na terenu (iako ja lično ne mislim da je ova ekipa u bilo kom trenutku izgledala kao da se predala ili kao da joj nije stalo u dosadašnjem dijelu sezone). Voz za plejin još nije prošao, a ako nekad i prođe, jbg, održi ekipu na okupu i napadni sve ostale trofeje, iskristališi neki core tima za zadržati, pa ćemo na kraju sezone svoditi račune i vidjeti kako dalje.

Odličan upis. Samo bi dodao... kada već prizivaš sreću, mislim da se ona prilično ukazala Partizanu kada je izašao raspored utaknica. Nov tim je dobio priliku da se uigra i započne EL sezonu verovatno najpovoljnijim rasporedom u prvih 12 kola...a iz ugla home -away i jače...jedno 15 kola. 

Ako je ovaj roster jeftiniji od prošlogodišnjeg npr za 25%...po prikazanom je slabiji bar za 40%. 

Edited by Wingwalker

35 minutes ago, JPM said:

Licni utisak, slusao sam jedno predavanje njegovog mentora sa "faksa". A lot of bullshit.

Uz duzno postovanje, vrlo pausalna izjava na osnovu "jednog predavanja njegovog mentora". Ali da ne glumim Gericevog advokata, mislim da kada dajemo kvalifukacije treba iste podkrepiti argumentima sto gore pomenuto svakako nije. Moj upis je bio opservacija potrebe za radom na psihologiji igraca

• Like 5

Just now, Vlada said:

Uz duzno postovanje, vrlo pausalna izjava na osnovu "jednog predavanja njegovog mentora". Ali da ne glumim Gericevog advokata, mislim da kada dajemo kvalifukacije treba iste podkrepiti argumentima sto gore pomenuto svakako nije. Moj upis je bio opservacija potrebe za radom na psihologiji igraca

Naravno, nista licno.

Argumentima da potkrepljujem kvalifikacije doticne "institucije" ipak je malo previse ispod mog nivoa. Ali u pravu si, ovo je bilo pausalno, vise od toga i ne zasluzuje.

32 minutes ago, drakon1 said:

Nemoj, ko Boga te molim. Kad vi vec patite, zasto da patimo i mi? Sacekaj lepo jos jedno kolo pa onda pobedjujte u dosad nevidjenim serijama koliko vam volja.

Ali pazi kad se to (nezavisno od realnog stanja na terenu) baš crta. Možda ne možemo mnogo naprijed, ali daj da spotaknemo komšiju. To bi bio još jedan dodatni argument u korist priče da smo postali Alba ifjunouvotajmin 😄

27 minutes ago, Wingwalker said:

Odličan upis. Samo bi dodao... kada već prizivaš sreću, mislim da se ona prilično ukazala Partizanu kada je izašao raspored utaknica. Nov tim je dobio priliku da se uigra i započne EL sezonu verovatno najpovoljnijim rasporedom u prvih 12 kola...a iz ugla home -away i jače...jedno 15 kola. 

Ovaj roster ako je jeftiniji od prošlogodišnjeg za 30%...i po kvalitetu je  slabiji bar za toliko, plus i neuigranost kao faktor.

Apsolutno. Mnogo mečeva na domaćem terenu, i to sa timovima "odgovarajućeg" renomea, čak je djelovalo da ćemo možda i uhvatiti taj voz nakon onih 2-2, ali avaj 🙂 Takođe, EL je u tom smislu postalo dosta zeznuto takmičenje, nije bitno sa kim igraš i gdje, nego u kom periodu sezone. Oscilacije su ogromne u ovom ritmu.

• Like 1

22 minutes ago, NikolaTest said:

Kako vam se cini Mitar Bosnjakovic?

Ovo sto sam malo/povrsno gledao vase utakmice deluje da ima srca i potencijala za odlicnog reprezentativca u buducnosti.

Mogu reci da me odusevio, nisam ocekivao ovakve nastupe na pocetku.

Vrlo zrelo igra za svoje godine. E sad, da li tu postoji neki extra skill koji ga odvaja od drugih sem te zrelosti, videcemo. 

Ono sto me najvise buni je to sto stoji da je 201 a na terenu deluje nekako nize od igraca koji se tu negde kotiraju i igraju trojku, usudio bih se reci da ne deluje da ima vise od 198. 

• Like 1
  • Thanks 1

49 minutes ago, NikolaTest said:

Kako vam se cini Mitar Bosnjakovic?

Ovo sto sam malo/povrsno gledao vase utakmice deluje da ima srca i potencijala za odlicnog reprezentativca u buducnosti.

Mogu reci da me odusevio, nisam ocekivao ovakve nastupe na pocetku.

Odličan je mali, generalno ovi mladi igraju dobro i pokazuju više energije nego iskusniji saigrači u timu. Bošnjaković, Lakić i Nakić kad dobiju priliku, Poku... Čak se i Balša aktivirao. 

Domaća osnova > preplaćeni stranci xexe

• Like 3
  • Ha-ha 3