ChrisJudd Posted yesterday at 03:54 PM Posted yesterday at 03:54 PM Mislim da u timu većina njih zna da li su tu ili nisu sledeće sezone, tako da se jasno vidi da ovu drugu grupu zabole da se mnogo cimaju u nekom takmičenju bivše države. Opet je bolja situacija nego prošle sezone kada su svi znali da je fajront. Sada nam ostaje da se nadamo da će osovina tima koja verovatno ostaje uspeti ovo sama da izvuče u naredne dve. 3
Coz29 Posted yesterday at 04:46 PM Posted yesterday at 04:46 PM 45 minutes ago, Barkley#34 said: Pa što onda bacamo tolike pare na igrače koji protiv jačih i skupljih odigraju u skladu sa cenom&kvalitetom a protiv slabijih nemaju motiv ni da odigraju u skladu sa gornjim faktorima? Ako mene pitaš ja ne znam da ti dam odgovor. Za mene je Duletov sistem nesto najbolje sto je kosarka kao sport podarila nama ljubiteljima iste. Ali smo videli isto da Dule u CSKA nije mogao isto to da implementira među afirmisane EL igrace. Sa druge strane Zeljko je negde na pola u sadasnjem Partizanu. On je po svemu što je ostvario u karijeri dokazao da su zagarantovani rezultati kada ima ogroman budzet i moze da radi sa zvezdama. Da nema taj CV koji ima, realno je da bi i on prosle godine bio bivši. Vazno je reći da nam je taj isti covek obezbedio El, doduše ne rezultatima vec svojim imenom.
Alek The Great Posted yesterday at 04:48 PM Posted yesterday at 04:48 PM 52 minutes ago, Barkley#34 said: Pa što onda bacamo tolike pare na igrače koji protiv jačih i skupljih odigraju u skladu sa cenom&kvalitetom a protiv slabijih nemaju motiv ni da odigraju u skladu sa gornjim faktorima? Zato sto to zahteva EL. Ako hoces da je igras moras dobro da placas. 1
Son_of_a_gun Posted yesterday at 04:49 PM Posted yesterday at 04:49 PM Ne mogu da shvatim da u ovim utakmicama nema mjesta za Lakića, bar desetak minuta, lik je nacrtan za ovakve utakmice. Ma šta mislili o Ifčetu, najbolje smo juče izgledali s njim na terenu, baš sam sad otišao da pogledam na ABA sajt +/- 10, najveći u našoj ekipi. Da mu je ušla jedna trojka bilo bi 4+, ovako samo vrlo dobar 4. I šta se dešava, kreće treća četvrtina a Ifče zaboravljen na klupi skuplja paučinu, do kraja utakmice nije više ulazio. Mučeni Brendon -26, bukvalno kriminal koji traje. Doduše i Vanja isto, jeste imao tu nesreću da bude s ovim prvim istovremeno na terenu ali nije se ni proslavio, budimo realni. Nilikinu treba skloniti od lopte, ne znam da li još neko primjećuje da lik NE ZNA da vodi loptu, ej, plejmejker koji ne zna osnovne košarkaške radnje. I tako, mnogo upitnika bez odgovora. 5
ScepanScekicSto Posted yesterday at 04:53 PM Posted yesterday at 04:53 PM 6 minutes ago, Coz29 said: Ako mene pitaš ja ne znam da ti dam odgovor. Za mene je Duletov sistem nesto najbolje sto je kosarka kao sport podarila nama ljubiteljima iste. Ali smo videli isto da Dule u CSKA nije mogao isto to da implementira među afirmisane EL igrace. Sa druge strane Zeljko je negde na pola u sadasnjem Partizanu. On je po svemu što je ostvario u karijeri dokazao da su zagarantovani rezultati kada ima ogroman budzet i moze da radi sa zvezdama. Da nema taj CV koji ima, realno je da bi i on prosle godine bio bivši. Vazno je reći da nam je taj isti covek obezbedio El, doduše ne rezultatima vec svojim imenom. samo me zanima koji je to trener osvojio ikada EL a da nije imao ogroman budzet? 2
Barkley#34 Posted yesterday at 05:28 PM Posted yesterday at 05:28 PM 39 minutes ago, Coz29 said: Ako mene pitaš ja ne znam da ti dam odgovor. Za mene je Duletov sistem nesto najbolje sto je kosarka kao sport podarila nama ljubiteljima iste. Ali smo videli isto da Dule u CSKA nije mogao isto to da implementira među afirmisane EL igrace. Sa druge strane Zeljko je negde na pola u sadasnjem Partizanu. On je po svemu što je ostvario u karijeri dokazao da su zagarantovani rezultati kada ima ogroman budzet i moze da radi sa zvezdama. Da nema taj CV koji ima, realno je da bi i on prosle godine bio bivši. Vazno je reći da nam je taj isti covek obezbedio El, doduše ne rezultatima vec svojim imenom. Dule i njegov sistem su lepa prošlost ali prošlost. Mene samo zanima ono što je Frančajz opisao u postu iznad, kako smo uvek sa pogrešne strane objašnjenja - nedovoljno dobri za EL, nedovoljno motivisani za domaće lige. 1
realno *w Posted yesterday at 05:39 PM Posted yesterday at 05:39 PM 32 minutes ago, Son_of_a_gun said: Ne mogu da shvatim da u ovim utakmicama nema mjesta za Lakića, bar desetak minuta, lik je nacrtan za ovakve utakmice. Ma šta mislili o Ifčetu, najbolje smo juče izgledali s njim na terenu, baš sam sad otišao da pogledam na ABA sajt +/- 10, najveći u našoj ekipi. Da mu je ušla jedna trojka bilo bi 4+, ovako samo vrlo dobar 4. I šta se dešava, Ja bih se ipak pre odlučio za Frenka, a ne mogu obojica. Kao što kažeš, Ife bio dobar u prvoj epizodi na terenu, sa njime je razlika konstantno rasla. Problem je što nama trena neki Lakić na 4/5, a to nemamo. Quote kreće treća četvrtina a Ifče zaboravljen na klupi skuplja paučinu, do kraja utakmice nije više ulazio. Ovde grešiš, Željko je Ifea vratio već posle minut i po drugog poluvremena. Igrao 5 minuta, bez ijednog poena, asistencije ili skoka, a mi smo za tih 5 minuta dali 3 poena. 32 minutes ago, Son_of_a_gun said: Mučeni Brendon -26, bukvalno kriminal koji traje. Doduše i Vanja isto, jeste imao tu nesreću da bude s ovim prvim istovremeno na terenu ali nije se ni proslavio, budimo realni. Za sada, jedna od najbezobraznijih serija jednog igrača, koju sam ikad gledao. Ukupno na obe tekme 33 minuta na terenu, 7-2 iz igre i 2 skoka, 3 izgubljene. Iskreno se nadam da će se pojaviti u nastavku serije, a posle toga da se ne ljubimo. Jbt morao sam da bacim pogled na statse Kaminskog prošle godine, polufinale protiv Budućnosti, 16-7-14 indeksi. U majstorici +14 sa njime na parketu. To ovaj kukavac može samo da sanja izgleda. Na leto da mi platimo obeštećenje da ode u taj Japan. 32 minutes ago, Son_of_a_gun said: Nilikinu treba skloniti od lopte, ne znam da li još neko primjećuje da lik NE ZNA da vodi loptu, ej, plejmejker koji ne zna osnovne košarkaške radnje. Čovek igra vrhunsku odbranu, zna da se ubaci iz drugog plana, ubaci spotup šut, samo ga nemoj staviti na pleja... Ok, razumem ideju, uglavnom je tu Sterling u postavi, pa se u tim trenucima prepustimo njegovom izmišljanju poena. Ali onda se dešavaju situacije gde se igra agresivna odbrana na sam prijem lopte Brauna, ako ne primi loptu, Frenk kreće u organizaciju napada na 7-8 sekundi do isteka i to je tipa 5-10% realizacije. 2 1
Son_of_a_gun Posted yesterday at 06:03 PM Posted yesterday at 06:03 PM 9 minutes ago, realno *w said: Ovde grešiš, Željko je Ifea vratio već posle minut i po drugog poluvremena. Igrao 5 minuta, bez ijednog poena, asistencije ili skoka, a mi smo za tih 5 minuta dali 3 poena. Uh, ovo je težak previd ako je tačno. Bukvalno sam ga izbrisao iz memorije u tom periodu. Edit: provjerio sam i u pravu si, no iako smo dali samo četiri poena u tom periodu nismo više ni primili, tako da ostajem pri mišljenju da je trebalo da igra više. 🤷♂️ 11 minutes ago, realno *w said: Čovek igra vrhunsku odbranu, zna da se ubaci iz drugog plana, ubaci spotup šut, samo ga nemoj staviti na pleja... Pa to i govorim. Željko ima taj trip da mu svi bekovi igraju pleja u nekom trenutku, nekad to izgleda dobro (Exum), nekad loše (Punter) ali ovo sa Nilikinom baš ne liči ni na šta.
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 06:06 PM Posted yesterday at 06:06 PM Bas mi je drago sto si pomenuo Tanka, posto je decko izmislitelj kosarke za raznorazne Daviese. Pritom je defanzivno bio izgubljen, kako zbog nedostatka alatki i kvaliteta, tako i zbog potpuno nenormalnih i nerealnih ocekivanja koja su Zoc i strucni stab imali. Bezobrazan i bahato neprofesionalan nikada. Ali neka smo ga sutnuli u dupe da dovedemo nekoga ko nije mrtvi belac i flegma. Usrecismo se u picku materinu. 1
fedor Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Da me je neko pitao pred pocetak sezone ko ce biti najkonstantiji u ekipi rekao bi Dejvis i Ife, a vidimo gde smo sad. Da takve stvari mogu sa sigurnoscu da se predvide titule bi se osvajala u prelaznim rokovima, ne u maju-junu... Ova ekipa u celini nije zasluzila titulu ove godine, osvojice je jer se Zvezda raspala gore nego mi. To je cela prica, bez obzira na dobre momente i neke vrhunske partije ako se pogleda celukupna slika to smo sto smo, a mnogo smo losi u odnosu na renome, kvalitet i cenu igraca. Pri tom jos smo mi nenaviknuti na kolicinu para koje imamo pa trazimo u svakom nesto dobro. Proradice Nilikina, grize u odbrani, povrede... Dobar je Wash samo malo da se unormali, promena pravca vrhunska, ume da se zapali... Ima taj Dejvis bljeskova, fejdavej odlican, nema srece iskacu mu iz obruca... Ife ima dobru frizuru, davao nam je koseve kad je bio u virtusu... Majk je ratnik, grize kad udje, zakuca dobro, povreda ga na pocetku unazadila, bla, bla, bla, bla... Mi vise nismo Duletov Partizan da moramo da trpimo igrace koji evidentno ne isporucuju ono sto se od njih ocekuje jer smo jedva skrpili i za takve, takodje Zeljko nije Dule da prilagodjava ekipu pojedincu i njegovim vrlinama vec ocekuje da svi rade sve. Slavko Vranes je bio Duletov faktor x recimo, kod Zeljka bi izdrzao maksimalno dva preuzimanja i nikad vise parketa video ne bi. Jednostavno je tako. Niti ce Zeljko menjati filozofiju, niti ce bilo kod od ovih igraca isporucivati konstatno vise od onog sto su do sada. Prelazna je godina, rez je napravljen, sada mora jos jedan pa da vidimo. Ostaviti ono sto valja i sto ima smisla ostavljati, ostalo sve hvala dovidjenja bez obzira sto su meni licno svi oni na svoj nacin gotivni. 3
MC Thunder 2 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Kad vidim kako nasa spoljna linija spoji Ramba sa zicerom (i to vrlo retko uspemo), pa ovaj odluci da je pravo resenje da zadribla unazad na onu njegovu cuvenu piruetu kako ne bi dodirivao znojava muska tela, pa pogodi prvi obruc...povraca mi se literalno. Ok majku mu, lep si covek ali niko od protivnika nece pokusati da te ljubi i odvuce u svoj stan, obecavam ti! Edited 23 hours ago by MC Thunder 2 1 6
wrach Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Mnogo me stvari nervira kod Dejvisa ali ubedljivo najvise je kada ga vidim sa poluispruzenim, nepotpuno podignutim rukama kako brani kos od nekoga ko polaze. E tada bljucnem ono u grlo pa mi se smuci. 2
Coz29 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 3 hours ago, ScepanScekicSto said: samo me zanima koji je to trener osvojio ikada EL a da nije imao ogroman budzet. Džaba veliki budzet kad veliki broj trenera ne moze to da ishendluje, pogubi se i ispusi na kraju. Zamisli da smo na mesto navijača Oly poslednjih godina. Da se roknes, svake godine ideš na F4 i puknes. Jos na to onaj drogirani ulozi 40 miliona i osvoji iz prve. Sve jedne iste ekipe su na f4, i isti treneri osvajaju, ostali se nesto trude po nekad neko iskoči ali to je sve instant. Mi smo dolaskom Zeljka i sa onom sezonom zbog serije sa Realnom nerealno podigli očekivanja, kao da se podrazumeva svake godine borba za f4. Realnost je bas onakva kakva i jeste, mi smo granična ekipa od 12 do 8 mesta, što nam naravno ne zabranjuje da mastamo i nadamo se f4 i tituli. Da li sam zadovoljan rezultatima koji su postignuti od povratka Zeljka, nisam naravno, ali nije ni on siguran sam. Mišljenja sam da je i on pod pritiskom za sledeću sezonu, jer je svestan da svi navijači očekuju neki rezultat u El, i da ako to ne bude ostvario da ce sam otici i prepustiti ekipu neko drugom da u naredne 2 godine kada je EL zagarantovana pokuša da uradi nesto. 2
božija noga Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Dok komentarišete aktuelne igrače. Pojavilo se ovo.
goldberg bcd Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 12 hours ago, MC Thunder 2 said: Mozes da pises do sutra, neces naci objektivan rezon po kojem se Kamenjas i fakin Omic buvalno kurče u našem reketu, rade ster-daunove i imaju "jebacemo im mater favoritsku" pogled u ocima...ma koliko Tajrik bio lajsna i Brenon imao godina (cele 32). Ako mislis na Daviesa, on ce 25. jula da napuni 34.
Papanikolesku Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 12 hours ago, MC Thunder 2 said: Pazljivo, neko ce to protumciti da ne volis Partizan ili Zeljka. You know, the usual. A znaš da to mene ne zanima. Ne sviđa mi se što je kod 8/10 navijača Partizana Željko > Partizan, ali tako je kako je i pomirio sam se sa tim. Svaki komentar na ovu bedu od igre drugog poluvremena Podgorice je suvišan. Tu samo Prislonica trlja ruke jer će još dva puta moći da manita sa cenama karata. Treba platiti nove polovnjake. Nema se na mnogo čemu graditi optimizam za sledeću sezonu; mi smo jednostavno ispod EL proseka što je polazna tačka za dalje ambicije. Da mi je neko rekao da nakon 8 meseci ekipa ne može da održi neki kontinuitet smislene košarke u intervalu dužem od 10 minuta, rekao bih mu da to 100% nisu košarkaši, nemoguće. Priča o Partizanu i pritisku igranja i treniranja istog poslednje četiri godine? Kakva laž. Koji pritisak? Nema odgovornosti uopšte, počev od Želimira pa na dalje. Četiri utakmice je Budućnost bila kvalitetniji rival na terenu. Prve dve smo otpisali na razvodnjen fokus Evroligom, sad kad gledamo samo u njih - oni opet izgledaju bolje. Zašto je to tako, našlo se već 1001 opravdanje. Ako pogledamo rezultat Podgoričana u EC, ni pobeda u ovom finalu neće imati neku posebnu težinu - naše mane su odavno ogoljene, zamaskiraće se evidentan metastaziran problem - trofejom, a ja ću biti prinuđen da ovo isto gledam u nedogled. I da podvučem, mislim da bi trebali dobiti obe u Beogradu, ali neću biti previše srećan jer; nema ovde sreće bez nekih krupnijih promena u pristupu i funkcionisanju sportskog sektora kluba. Koji čini jedan tvrdoglavi čovek izuzetne karijere, ali izvesno na zalasku iste. 2
ScepanScekicSto Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 8 hours ago, Papanikolesku said: A znaš da to mene ne zanima. Ne sviđa mi se što je kod 8/10 navijača Partizana Željko > Partizan, ali tako je kako je i pomirio sam se sa tim. Svaki komentar na ovu bedu od igre drugog poluvremena Podgorice je suvišan. Tu samo Prislonica trlja ruke jer će još dva puta moći da manita sa cenama karata. Treba platiti nove polovnjake. Nema se na mnogo čemu graditi optimizam za sledeću sezonu; mi smo jednostavno ispod EL proseka što je polazna tačka za dalje ambicije. Da mi je neko rekao da nakon 8 meseci ekipa ne može da održi neki kontinuitet smislene košarke u intervalu dužem od 10 minuta, rekao bih mu da to 100% nisu košarkaši, nemoguće. Priča o Partizanu i pritisku igranja i treniranja istog poslednje četiri godine? Kakva laž. Koji pritisak? Nema odgovornosti uopšte, počev od Želimira pa na dalje. Četiri utakmice je Budućnost bila kvalitetniji rival na terenu. Prve dve smo otpisali na razvodnjen fokus Evroligom, sad kad gledamo samo u njih - oni opet izgledaju bolje. Zašto je to tako, našlo se već 1001 opravdanje. Ako pogledamo rezultat Podgoričana u EC, ni pobeda u ovom finalu neće imati neku posebnu težinu - naše mane su odavno ogoljene, zamaskiraće se evidentan metastaziran problem - trofejom, a ja ću biti prinuđen da ovo isto gledam u nedogled. I da podvučem, mislim da bi trebali dobiti obe u Beogradu, ali neću biti previše srećan jer; nema ovde sreće bez nekih krupnijih promena u pristupu i funkcionisanju sportskog sektora kluba. Koji čini jedan tvrdoglavi čovek izuzetne karijere, ali izvesno na zalasku iste. Tvoje pravo da budes nezadovoljan i sledece godine ne kupis sezonsku ili ne ides uopste na utakmice i ne gledas partizan... svi vidimo da igramo bedno protiv Buducnosti.. napisao sam svasta, ali sam obrisao, jer ne treba jos jedna rasprava gde ja branim zeljka od drugih navijaca partizana...
ScepanScekicSto Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 23 hours ago, MC Thunder 2 said: Pazljivo, neko ce to protumciti da ne volis Partizan ili Zeljka. You know, the usual Kako se to pokazuje i dokazuje ljubav prema Partizany?
odupri se ludilu Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ovo sto pise @Papanikolesku su u stvari cinjenice ako pojednostavnimo. Nama ekipa na kraju sezone igra kao neki juniori ili mlada ekipa koji imaju talenta ali i oscilacija. Ali juniori ne kostaju toliko, oni samo kostaju zivaca. Iako mi se se ova ekipa dopada kao likovi, mnogi nisu ruze koje ce procvetati, naprotiv. Ovo je ekipa od novih 12 igraca i naravno da ako tako posmatramo treba vreme da se stvari posloze, ali sada vec na kraju sezone ovakva izdanja puna oscilacija su nedopustiva. Naravno da se treba nategnuti i uzeti titulu i naravno da je to uspjeh. Ali treba pokusati pronaci neke drugacije niti i veze sa Partizanom (od sedadesetih do kraja Duletove ere) koji je odgojio ovu armiju navijaca u cijoj podrsci sadasnji akteri uzivaju. Za mene bi njedna it bila da ekipa u prolece izgleda bolje nego na pocetku sezone. Ili ovaj dolazak Tepica da rukovodi mladje kategorije. Recimo... Drugacija su vremena ali esenciju ne treba izgubiti jer onda je sve besmisleno. 1
MC Thunder 2 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 57 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kako se to pokazuje i dokazuje ljubav prema Partizany? Ne znam parametre, ali (ne toliko) izokola je prebacivano Papi, meni i slicnima (i od strane tebe izmedju ostalih), da ne volimo bas Zeljka i Partizan zbog toga sto nam nije strano da napisemo onako kako jeste i da nisu samo igraci krivi kada ekipa 3.5 od 4 sezone ne moze da uhvati jebeni mehanziam i kontinuitet koji prakticno svaka druga ekipa moze (pogledati ne dalje od trenutnog protivnika, vrlo skromnog za EL standarde, pride). Na stranu sto ja jednako hvalim kada ima razloga i uvek sam bio pred svaki mec optimista jer je kosarka jedno lepo cudo. Ali lakse upada u oci negativno, kao da ce ovaj tim da zaigra bolje ako nas par umukne. Nisam nista hteo da pisem za vreme g2, kako je to proslo? Edited 8 hours ago by MC Thunder 2
DameTime Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago Ja se ne sećam da vam je prebacivano da ne volite Željka i Partizan. Pošto sam uglavnom bila s druge strane Papanikoleskuu (a poprilično sam istog stava i dalje), nije se tu radilo o ljubavi, već o nerealnim očekivanjima i amplitudama u presudi igračima i Želimiru. 1
Son_of_a_gun Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Novica se vraća u klub i biće zadužen za rad sa mladim selekcijama. Sretno majstore! 2
zemljoradnik Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Još Barać ( Tepića ste već uzeli) i pali se mašina. 😎
Recommended Posts