Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago "Slikano tetrisom" se obično koristi kao hiperbola a ne bukvalno. 1
Kooineeperk Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne znam sta vi vidite, ali ja vidim da je doslo najpre do nekog koskanja, sve vreme je tu jos neko u beloj majici (belac, vidi se i na prvom snimku kako pokusava da smiri situaciju) koji pokusava da odvoji Karlika od mase. Deluje da je neko iz mase ili taj u beloj majici odgurnuo/odvukao Karlika i da ga potom vuce dalje odatle a Karlik se saginje da uzme nesto (tad je valjda pokupio flasu). Potom dolazi do onog obracuna koji smo videli na prvom snimku, i jasno se vidi kako Karlik merka priliku (jer ga onaj u beloj majici vise ne drzi) i razvlaci flajku po licu onoj budali, nakon cega ga dodatno gadja i jos se saginje po nesto (po isto to parce flase - da se zakljuciti ako se iskombinuju prvi i drugi snimak), dakle imao je nameru da nastavi ali srecom odustaje od daljeg napada. Odlaze Karlik i ekipa par desetina metara niz ulicu gde je takodje neko koskanje i opet onaj u beloj majici obuzdava Karlika i odvlaci ga par metara od drugog lika... Karlika osim mozda u pocetnoj guzvi niko nije direktno napao a napravio je najvece sranje, realno, najratoborniji je bio, po onom sto se moze videti. Zaista, bez navijacke obojenosti, ko god da je u pitanju, koji god igrac i koji god klub bili u pitanju - klub je morao ovo ekspresno da sankcionise, ako nista drugo onda zbog kasnog izlaska koje sigurno nije dozvoljeno, a da ne pominjemo sasvim ocigledno prekoracenje nuzne odbrane, to bi se kaznilo naknadno kad institucije obave svoj posao. Takodje, i drzavne institucije su do sada odavno morale da odrade svoj posao, utvrde sve cinjenice i vinovnike tuce barem zadrze na ispitivanju. A snimaka ima, ocigledno. Nemoguce je da ni ovaj sto mu je izmenjen licni opis i kompanija, a ni Karlik, nisu zadrzani u pritvoru - neko mora biti kriv. 2
Eddard Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Kooineeperk said: ako nista drugo onda zbog kasnog izlaska koje sigurno nije dozvoljeno Jel bi mogla tebi firma da odlučuje gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš u svoje slobodno vreme? 8
Stiletto Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 40 minutes ago, Kooineeperk said: klub je morao ovo ekspresno da sankcionise, ako nista drugo onda zbog kasnog izlaska koje sigurno nije dozvoljeno, Tebi tvoja firma može da odvali kaznu ako se pojaviš ujutru na poslu pijan ili toliko mamuran da ne možeš da radiš smisleno svoj posao, ali da ti zabrani gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš van radnog vremena, ne-me-ze! 1
NMX Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 42 minutes ago, Eddard said: Jel bi mogla tebi firma da odlučuje gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš u svoje slobodno vreme? Uh, ovo nije za porediti brt. Ugovori o radu nisu ni blizu ugovorima koje profi sportisti zaključuju (u Srbiji vrlo verovatno ne ali pričam generalno). Nije isto da mene poslodavac ne može da razvali po džepu jer mu moje eventualno odsustvo (pritvor, zatvor, TTP...) ne odnosi toliko profita koliko bi profi klubu odneo odlazak jednog (najboljeg) igrača. Pa opet, zakon kaže da ako odem na robiju 6 i više meseci, radni odnos prestaje mimo moje ili poslodavčeve volje. Plus napolju ima i ugovora o radu sa C managementom koji imaju slične klauzule, o tome se i te kako vodi računa. Naravno da (profi) klubovi) vode računa šta im milionski plaćeni igrači rade u slobodno vreme, poštujući sva njihova ljudska prava i istovremeno štiteći svoje komercijalne interese. Pa tako Lejkersi uzmu i glupog Radmana opale po džepu 500k i za malo mu raskinu 30m ugovor jer je povredio leđa/rame vozeći bord na planini pa potom i lagao klub oko toga. I to je radio u svoje slobodno vreme. U suprotnom, klubovi ne bi imali nikakve disciplinske protokole i propise i ne bih ih zanimalo šta igrač radi nakon isteka poslednjeg minuta utakmice ili kraja treninga. Edited 5 hours ago by NMX 7
Son_of_a_gun Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago U neku ruku se slažem da profesionalni sportisti treba da žive sportskim životom i van terena i treninga ali nisam upućen koliko im je to obuhvaćeno u ugovorima. Pored toga su i javne ličnosti pa su pod dodatnim pritiskom da pripaze na svoje ponašanje kako ne bi naštetili svom i imidžu kluba za koji nastupaju. Žocovim riječima vi ste košarkaši Partizana 24h dnevno. Sjećam se da su moju majku u ratno vrijeme u hrničnom nedostatku ljekara dizali usred noći za hitne slučajeve, šta je trebala da kaže, ja kad skinem mantil nisam više doktor, zakažite termin u radnom vremenu. S druge strane znam i za slučaj popa koji je baš to tvrdio, da kad skine mantiju nije više pop nego obično civilno lice, pa je lokao okolo po birtijama i mažnjavao maloljetnice za zadnjicu no to je neka sasvim druga priča…
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Cenim da Janakopulos ubacuje u ugovor da ne smeju da troše belo... ... drugog dobavljača. 6
Kooineeperk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, Eddard said: Jel bi mogla tebi firma da odlučuje gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš u svoje slobodno vreme? Kad vec generalizujes hajde i ja malo da generalizujem. Odgovor na tvoje pitanje je "Apsolutno da, ako ce od toga da zavisi kako cu ja obavljam svoj posao u radno vreme". Znaci ne u svim slucajevima (da ipak ne generalizujem toliko). Da li ti kao doktor mozes da izadjes u grad i ostanes do kasno i onda pregledas pacijente sutradan ujutru? Da ne pominjemo zadrzavanje do 5 ujutru, eventualno konzumiranje alkohola i zamisli jos hirurg si i imas operacije da odradis u svojoj smeni. Ljudi su gubili licence zbog toga i unistavali svoje karijere. A da ne pominjemo i to sto za odredjene profesije moras da imas uzornu istoriju, odnosno da nisi krivicno gonjen, osudjivan... Hajde da ne relativizujemo i generalizujemo. Meni nije normalno, samim tim nije mi prihvatljivo, da profesionalni kosarkas u sred sezone, i tu u verovatno najbitnijem njenom delu, izlazi u grad do 5 ujutru pa makar imao sutradan i slobodan dan. Ako se ne slazes sa time - onda jednostavno necemo se sloziti i to je to 🙂
Eddard Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 32 minutes ago, NMX said: Uh, ovo nije za porediti brt. Ugovori o radu nisu ni blizu ugovorima koje profi sportisti zaključuju (u Srbiji vrlo verovatno ne ali pričam generalno). Nije isto da mene poslodavac ne može da razvali po džepu jer mu moje eventualno odsustvo (pritvor, zatvor, TTP...) ne odnosi toliko profita koliko bi profi klubu odneo odlazak jednog (najboljeg) igrača. Pa opet, zakon kaže da ako odem na robiju 6 i više meseci, radni odnos prestaje mimo moje ili poslodavčeve volje. Plus napolju ima i ugovora o radu sa C managementom koji imaju slične klauzule, o tome se i te kako vodi računa. Naravno da (profi) klubovi) vode računa šta im milionski plaćeni igrači rade u slobodno vreme, poštujući sva njihova ljudska prava i istovremeno štiteći svoje komercijalne interese. Pa tako Lejkersi uzmu i glupog Radmana opale po džepu 500k i za malo mu raskinu 30m ugovor jer je povredio leđa/rame vozeći bord na planini pa potom i lagao klub oko toga. I to je radio u svoje slobodno vreme. U suprotnom, klubovi ne bi imali nikakve disciplinske protokole i propise i ne bih ih zanimalo šta igrač radi nakon isteka poslednjeg minuta utakmice ili kraja treninga. 1 minute ago, Kooineeperk said: Kad vec generalizujes hajde i ja malo da generalizujem. Odgovor na tvoje pitanje je "Apsolutno da, ako ce od toga da zavisi kako cu ja obavljam svoj posao u radno vreme". Znaci ne u svim slucajevima (da ipak ne generalizujem toliko). Da li ti kao doktor mozes da izadjes u grad i ostanes do kasno i onda pregledas pacijente sutradan ujutru? Da ne pominjemo zadrzavanje do 5 ujutru, eventualno konzumiranje alkohola i zamisli jos hirurg si i imas operacije da odradis u svojoj smeni. Ljudi su gubili licence zbog toga i unistavali svoje karijere. A da ne pominjemo i to sto za odredjene profesije moras da imas uzornu istoriju, odnosno da nisi krivicno gonjen, osudjivan... Hajde da ne relativizujemo i generalizujemo. Meni nije normalno, samim tim nije mi prihvatljivo, da profesionalni kosarkas u sred sezone, i tu u verovatno najbitnijem njenom delu, izlazi u grad do 5 ujutru pa makar imao sutradan i slobodan dan. Ako se ne slazes sa time - onda jednostavno necemo se sloziti i to je to 🙂 Obojica govorite o posledicama ponašanja u slobodno vreme i sa tim se slažem. Ja pričam o tome da nijedan ugovor ne može preemptivno da ograniči slobodu kretanja u slobodno vreme. Nisam pravnik, ali za mene je to protivustavno. Znači ne može u ugovoru da stoji "igraču/zaposlenom nije dozvoljeno da u periodu od 23-7 Uhr izlazi u provod/noćni klub...", već može da stoji "igrač/zaposleni je dužan da postupcima i ponašanjem u svoje slobodno vreme ne ugrozi svoju produktivnost... ili nešto tome slično". Razlika je u tome što Karlik ima pravo da ide u provod, šmrče koks, ožderava se i lumpuje do mile volje, to niko ne može da mu zabrani, sve dok nema posledicu u poslovnoj sferi. Kao što ni meni u ugovoru ne sme da stoji šta ja smem i ne smem da radim u svoje slobodno vreme, ali apsolutno se znaju disciplinske posledice ako pijančim celu noć i pijan se pojavim na poslu (čak i bez da bilo kome time naudim, a da ne govorim u suprotnom). 4
Barka73 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Manite se toga kad i gde Karlik, Sterling, Bonga ili ova nepoznata sumnjiva lica, ili bilo ko, izilaze noću, imaju pravo na to. Ovde postoje teške telesne povrede nanete flašom, možda nožem (na nosu povredjenog ili nečim sličnim). Takodje postoje optužbe za rasna vredjanja pa hajmo redom ako već postoje snimci i svedoci. Ili se i dalje štošta krije Edited 4 hours ago by Barka73
NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 32 minutes ago, Eddard said: Ja pričam o tome da nijedan ugovor ne može preemptivno da ograniči slobodu kretanja u slobodno vreme. Nisam pravnik, ali za mene je to protivustavno. Tu se slazemo. Samo iz takvog kretanja u teoriji mogu da proizidju posledice. Pijem do 6 ujutru pa u 9 na trening. Tu onda moze da se sankcionise. Moze da se sankcionise "rad" pod dejstvom alkohola ili droge... Ali da se ogranicava kretanje to ne moze 1
Plavi Dres Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 53 minutes ago, Eddard said: Obojica govorite o posledicama ponašanja u slobodno vreme i sa tim se slažem. Ja pričam o tome da nijedan ugovor ne može preemptivno da ograniči slobodu kretanja u slobodno vreme. Nisam pravnik, ali za mene je to protivustavno. Znači ne može u ugovoru da stoji "igraču/zaposlenom nije dozvoljeno da u periodu od 23-7 Uhr izlazi u provod/noćni klub...", već može da stoji "igrač/zaposleni je dužan da postupcima i ponašanjem u svoje slobodno vreme ne ugrozi svoju produktivnost... ili nešto tome slično". Razlika je u tome što Karlik ima pravo da ide u provod, šmrče koks, ožderava se i lumpuje do mile volje, to niko ne može da mu zabrani, sve dok nema posledicu u poslovnoj sferi. Kao što ni meni u ugovoru ne sme da stoji šta ja smem i ne smem da radim u svoje slobodno vreme, ali apsolutno se znaju disciplinske posledice ako pijančim celu noć i pijan se pojavim na poslu (čak i bez da bilo kome time naudim, a da ne govorim u suprotnom). Zavisi šta računaš sve pod slobodom kretanja u slobodno vreme. Znam pouzdano na primer da se sportistima ugovor zabranjuje da idu na skijanje i uopšte upražnjavju zimske sportove zbog mogućnosti da tu dožive povredu koja će ih odvojiti od terena. Zato neki "tajno" odlaze na planinu. Dakle zabrana je uopšte i ne interesuje ih da li s oprezan na skijama ili luduješ.
TB Told Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Eddard said: Jel bi mogla tebi firma da odlučuje gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš u svoje slobodno vreme? 1 hour ago, Eddard said: Razlika je u tome što Karlik ima pravo da ide u provod, šmrče koks, ožderava se i lumpuje do mile volje, to niko ne može da mu zabrani, sve dok nema posledicu u poslovnoj sferi. Ove dve tvrdnje su upravo ilustracija kako se zauzima stav u diskusiji tj. u zavisnosti od navijačkog opredeljenja. Što potvrđuje i broj lajkova na ovakve navode. Naravno da se profesionalnim sportistima ograničavaju aktivnosti u slobodno vreme i naravno da im se zabranjuje prekomerno opijanje, drogiranje, kao u učestvovanje u tučama i da po svim ovim osnovima mogu biti kažnjeni od strane kluba.
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zaboravlja se zasto je Dule dobio sut kartu iz CSKA! Ne postoji opcija zabrane izlaska i bancenja do jutra. To je vrlo tesko provuci kao crticu ugovora. Ali verujem da postoji interni dogovor da se na trening i utakmice dolazi fizicki i mentalno spreman. Ja koliko znam oni i nisu imali trening tog dana ili bar ne tog jutra.
Knipex Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pa ima vest kako su se bez problema pojavili na treningu isto jutro. Ovo se zbilo između 4 i 5 ujutru a trening je valjda bio u 9.
ScepanScekicSto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, Knipex said: Pa ima vest kako su se bez problema pojavili na treningu isto jutro. Ovo se zbilo između 4 i 5 ujutru a trening je valjda bio u 9. Drugi dan je u pitanju
Knipex Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Koliko sam ispratio šta se pisalo ovde ovo se desilo nedelju na ponedeljak noć a trening je bio u ponedeljak ujutru.
Gudura Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 25 minutes ago, Alek The Great said: Zaboravlja se zasto je Dule dobio sut kartu iz CSKA! Ne postoji opcija zabrane izlaska i bancenja do jutra. To je vrlo tesko provuci kao crticu ugovora. Ali verujem da postoji interni dogovor da se na trening i utakmice dolazi fizicki i mentalno spreman. Ja koliko znam oni i nisu imali trening tog dana ili bar ne tog jutra. Mozda zato sto je propustio da ih uvede u PO posle ko zna koliko sezona🤔
Kooineeperk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Eddard said: Obojica govorite o posledicama ponašanja u slobodno vreme i sa tim se slažem. Ja pričam o tome da nijedan ugovor ne može preemptivno da ograniči slobodu kretanja u slobodno vreme. Nisam pravnik, ali za mene je to protivustavno. Znači ne može u ugovoru da stoji "igraču/zaposlenom nije dozvoljeno da u periodu od 23-7 Uhr izlazi u provod/noćni klub...", već može da stoji "igrač/zaposleni je dužan da postupcima i ponašanjem u svoje slobodno vreme ne ugrozi svoju produktivnost... ili nešto tome slično". Razlika je u tome što Karlik ima pravo da ide u provod, šmrče koks, ožderava se i lumpuje do mile volje, to niko ne može da mu zabrani, sve dok nema posledicu u poslovnoj sferi. Nije sija neg' je vrat. Uz produktivnost bih dodao i imidz kluba. Naravno da mu produktivnost na jutarnjem treningu nece biti ni priblizno ista kao da je otisao na spavanje u neko normalno vreme. Ne znam da li o tome uopste treba da raspravljamo? O imidzu da ne pricamo - Zeljko je to vec objasnio. Problem Zeljka je sto nije dosledan svojim recima... Anyway. Danas imas ELPA (udruzenje igraca) i razna druga udruzenja igraca, koji svasta nesto hoce i izmisljaju, razne slobode, pogodnosti... kad se samo setim onog "zasebne sobe na putovanjima", "ne sme trening pre 9", "120min maksimalno trajanje treninga" i "banane u svlacionici" ili tako nesto i slicne gluposti... mislim, kome je do toga, neka bira takav klub.
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Obojica imaju pravo - ne može klub da ti ograniči aktivnosti kojima popunjavaš slobodno vreme, ali može da aktivira disciplinske mere ako napraviš sranje. Ili se umeša liga kao u slučaju Moranta, koji je vitlao pištoljem u IG lajvu. Meni lično je smešno govoriti o tome da sportisti uopšte ne treba da izlaze u provod, to bi bilo neko idealno ponašanje by the book, ali nije realistično. Nije problem što su ovi momci izašli u klub, nego što su završili u tuči. Ne znam da li je neko bančio više od Ledaya, Puntera i Jamesa u onoj sezoni kad smo igrali PO (ovo znam iz prve ruke), pa se nisu potukli ni sa kim i sumnjam da je neko primetio da su često u provodu. 1
TB Told Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, DameTime said: Obojica imaju pravo - ne može klub da ti ograniči aktivnosti kojima popunjavaš slobodno vreme, ali može da aktivira disciplinske mere ako napraviš sranje. Ili se umeša liga kao u slučaju Moranta, koji je vitlao pištoljem u IG lajvu. Meni lično je smešno govoriti o tome da sportisti uopšte ne treba da izlaze u provod, to bi bilo neko idealno ponašanje by the book, ali nije realistično. Nije problem što su ovi momci izašli u klub, nego što su završili u tuči. Ne znam da li je neko bančio više od Ledaya, Puntera i Jamesa u onoj sezoni kad smo igrali PO (ovo znam iz prve ruke), pa se nisu potukli ni sa kim i sumnjam da je neko primetio da su često u provodu. Naravno da može, ne znam čemu insistiranje na tome, kad je to standarni deo sportiskih ugovora. Ne mislim na izlaske, ali opijanje, drogiranje i tuče su bez izuzetka zabranjeni, a kao što je @Plavi Dres napisao određene sportske i rekreativne aktivnosti su takođe zabranjene.
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Just now, TB Told said: Naravno da može, ne znam čemu insistiranje na tome, kad je to standarni deo sportiskih ugovora. Ne mislim na izlaske, ali opijanje, drogiranje i tuče su bez izuzetka zabranjeni, a kao što je @Plavi Dres napisao određene sportske i rekreativne aktivnosti su takođe zabranjene. Pa mi ovde i ne pričamo o konstantnom alkoholisanju, tuči i drogiranju, već izlascima. Jer Kooin je napisao sledeće: Quote klub je morao ovo ekspresno da sankcionise, ako nista drugo onda zbog kasnog izlaska koje sigurno nije dozvoljeno, Na šta je Eddard odgovorio: Quote Jel bi mogla tebi firma da odlučuje gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš u svoje slobodno vreme? Jebem li ga, valjda nije toliko teško pratiti tok razgovora. Ne postoji klub koji zabranjuje izlaske kasno noću, jer bi više od pola NBA i EL konstantno bilo pod disciplinskim sankcijama. 2 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ajmo redom. Ne može da im se ograniči kretanje u smislu "u devet u krevet". Odnosno, može da se to uradi ali je ništavno ako bi se sportista obratio sudu. U ovom slučaju nisu išli pijani na trening jer su imali slobodan dan. Naravno da može da se zahteva od njih da dolaze na trening trezni i spremni u svakom smislu. Pošto to nije bila tema ne znam zašto se te stvari potežu kao argument da bi se pojačala priča kako je, bože moj, štetan izlazak u grad. Uostalom i u NBA igrači često izađu nakon utakmice, posebno na gostovanjima. Spremnost za trening je individualna stvar, pitati Rodmana. Kada su u pitanju tuče i slično, klub u tim situacijama može da se poziva na nanošenje štete ugledu istog i potencijalnom gubitku prihoda i slično pa igrači moraju da poštuju takve stvari da ne bi upali u spor sa klubom oko navedenog pitanja. U vezi Radmana i sličnih akcijanja, nije problem ići na skijanje, problem je skijati. Igrači su uglavnom osigurani ali takva osiguranja ne pokrivaju rizične aktivnosti pa je svima bolje da poštuju to nego da upadnu u problem nadoknade troškova. Dakle, takve zabrane su posledica odnosa u trouglu klub-igrač-osiguranje pa jeste bolje sprečiti nego lečiti i plaćati. 3 1
TB Told Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, DameTime said: Pa mi ovde i ne pričamo o konstantnom alkoholisanju, tuči i drogiranju, već izlascima. Jer Kooin je napisao sledeće: Na šta je Eddard odgovorio: Jebem li ga, valjda nije toliko teško pratiti tok razgovora. Ne postoji klub koji zabranjuje izlaske kasno noću, jer bi više od pola NBA i EL konstantno bilo pod disciplinskim sankcijama. Naravno da pratim. On je kao dodatak svog stava napisao i Quote Razlika je u tome što Karlik ima pravo da ide u provod, šmrče koks, ožderava se i lumpuje do mile volje, to niko ne može da mu zabrani, sve dok nema posledicu u poslovnoj sferi Što je sasvim netačno. Dok sam ja napisao da klub ima pravo da kazni igrača koji se prekomerno napio i/ili učestvovao u tuči bez ikakvog problema. Drogu pominjem samo zato što je on napisao da može u slobodno vreme i da se drogira do mile volje. Za izlaske sam takođe jasno napisao da ne mogu da budu predmet zabrana.
Recommended Posts