NikolaTest Posted yesterday at 03:51 PM Posted yesterday at 03:51 PM A sta ako su ovi debili ubacili devojku u drustvo kosarkasa da bi bila povod za tucu i svi dobili kasnije masna obestecenja od kosarkasa? 😂 Da sacekamo presude i kazne, sve je vec receno ovde. 1
MC Thunder 2 Posted yesterday at 03:53 PM Posted yesterday at 03:53 PM Malo crnog humora, @Papanikolesku je napokon docekao da Karlik ne prodaje ekipu u odbrani, sto je bila najveca zamerka do sada😁🥲 2 1 6
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 03:55 PM Posted yesterday at 03:55 PM 39 minutes ago, Chaos Is Me said: U pravu pored nužne odbrane postoji i nešto što se zove nužna pomoć, kad učiniš krivično delo prema nekome ko drugom licu preti većim zlom. Ja uopšte nisam pisao o tome da Carlik treba da bude oslobođen gonjenja ili bilo šta slično već da sa ljudske strane razumem reakciju imajući u vidu ove okolnosti koje su do sada poznate. Slažem se da je ovakve situacije ubedljivo najbolje izbeći ali nekad je to nemoguće i jbga ideš da ne izvučeš deblji kraj ti i tvoji. Posle toga ćeš pravno da odgovaraš ali tu postoje mnoge nijanse, nije sve crno belo. Naravno da se provokacija druge strane uzima kao olakšavajuća okolnost ako je dokazana, nemoj da vas lože pseudopravnici. Gdje je to propisano kod nas?
DameTime Posted yesterday at 04:02 PM Author Posted yesterday at 04:02 PM 8 minutes ago, MC Thunder 2 said: Malo crnog humora, @Papanikolesku je napokon docekao da Karlik ne prodaje ekipu u odbrani, sto je bila najveca zamerka do sada😁🥲 Pa vidiš da je zalegao da ga brani, konačno je žrtvovao mali faul 🤣 3
kendrick duckworth Posted yesterday at 04:04 PM Posted yesterday at 04:04 PM Isprva se činilo da je žrtvovao malo pivo, kad ono flajka vode. 1
m0k1 Posted yesterday at 04:06 PM Posted yesterday at 04:06 PM 10 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Gdje je to propisano kod nas? U Krivicnom Zakoniku, krajnja nuzda.
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 04:15 PM Posted yesterday at 04:15 PM 5 minutes ago, m0k1 said: U Krivicnom Zakoniku, krajnja nuzda. Nezahvalno je komentarisati dok ne saznamo sve cinjenice. Po onom snimku se moze raditi o prekoracenju
m0k1 Posted yesterday at 04:19 PM Posted yesterday at 04:19 PM Ma da, definitivno mislim da je naneo mnogo vecu stetu nego sto je celavi mogao da nanese tako da cisto sumnjam da moze krajnja nuzda ovde da se primeni posto glavni uslov nije ispunjen. Nego rekoh da ti odgovorim da ne cekas - ovo stvarno postoji kod nas 😀
BattleBender Posted yesterday at 04:20 PM Posted yesterday at 04:20 PM (edited) 31 minutes ago, Chaos Is Me said: Naravno da nije isto. Carlik bi morao biti kriv za neku vrstu krivičnog dela ovde ali ima brojne olakšavajuće okolnosti na svojoj strani. Takođe, on ne bi smeo biti jedini koji će biti procesuiran ovde ako su priče o ostalim učesnicima tačne. Ja ovo nisam doziveo kao sudjenje Carliku, koji je ovde Isus, a da mi ovde izigramo Pontije Pilata. I on i svi ostali ucesnici tuce i ovog dogadjaja treba da budu procesurani. Kako pravni okvir nalaze. Ono sto meni jako smeta u celoj prici je marginalizovanje tog dela. Olaksavajuce okolnosti postoje, postoji odredjeni kontekst. Ali olaksavajuce okolnosti niti su opravdanje pred sudom, niti pred onime sto bi trebalo da mislimo iz ugla morala i etike. Jer ako pravni okvir bi i trebalo da reflektuje taj moral i etiku. Upisi koji u sustini ukazuju na to "Odgovarace ali uradio je totalno ispravnu stvar, nema sta da mu se zameri." su meni sulude, i znace da neko tretira zakon kao nesto kao postoji da bi postojalo. Kao sud za sud, imam ja totalno drugo glediste toga. To dovodi do toga da ne postoji konkretna odgovornost, tj konsekvence, za neka dela. Niti pred zakonom, niti kako to svet dozivljava. Jer u ovom slucaju, moze se desiti da ce on da plati nekih 40k evra. Sto se smatra velikom navcanom kaznom. Za nas pere regularce. Za njega je to manje od jedne mesecne plate. I onda dolazis dotle da nije uopste platio za svoje delo (shodno svojim primajnima) a nije ni osudjen pred svetom, jer nije bitno sta presuda kaze. I tako, u kranjoj ruci dolazimo do toga da se bogati mogu da prave sranje i da se bahate jer mogu da plate stete, jer im to ne predstavlja nikakav problem, niti utice na zivot. Edited yesterday at 04:21 PM by BattleBender 3
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 04:22 PM Posted yesterday at 04:22 PM 1 minute ago, m0k1 said: Ma da, definitivno mislim da je naneo mnogo vecu stetu nego sto je celavi mogao da nanese tako da cisto sumnjam da moze krajnja nuzda ovde da se primeni posto glavni uslov nije ispunjen. Nego rekoh da ti odgovorim da ne cekas - ovo stvarno postoji kod nas 😀 Naravno da ima krajnja nuzda nego mi zanimljivo sto je iskoristio termin nuzna pomoc. Mislim da se Hrvati tim pojmom sluze u njihovom zakonodavstvu, mozda grijesim. Treba sacekati sve cinjenice i onda je lako pricati ali s obzirom da je u pitanju Srbija, znamo svi sta ce biti
Barkley#34 Posted yesterday at 04:26 PM Posted yesterday at 04:26 PM 35 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ako posle toga ustane i krene da bezi, odustao je i od akta kradje i od fizickog napada, tvoja moc se zavrsava. Ili je otišao po pištolj. Bukvalno znam za sličan slučaj koji se srećom dobro završio. 37 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ima u praksi stravicnih situacija i niko me zna kako bi reagovao u nekim od njih dok se ne dese, koliko god pricao grlato ovo ili ono Moja poenta je upravo u ovome jer dok sam pisao su mi kroz glavu prolazile realne situacije, doživljene ili viđene. Zato izbegavam one size fits all rešenja kao preporuke ili kao lične zacementirane stavove. Koliko god treba da težimo ka unapređenju civilizovanosti ovog i svakog drugog društva, to ne može da nam bude smokvin list iza koga ćemo se sakriti pred realnim stvarima koje se bukvalno dešavaju oko nas. Najbolje je da nikada ne dođemo u takvu situaciju, pa da se izvučemo ili smirimo istu ako je moguće, a ako nije moguće onda sledi paleta mogućih nastavaka o kojima je teško teoretisati i biti čvrst u stavu unapred. 4
Tex_Willer Posted yesterday at 04:42 PM Posted yesterday at 04:42 PM Mi ne možemo znati u kakvoj zajednici je on odrastao, niti kakav je život imao. Osoba iz Ohaja ima znatno veće sanse da bude izložena raznim sranjima nego mi iz Srb... Ne kažem da ga to abolira od bilo čega, ali to su takodje vrlo bitne stvari, uz ogromnu dozu straha jer nikada nije prijatno biti napadnut, a pogotovo ne u stranoj zemlji za koju pride znas da je zemlja ostrascenih ljudi( blago receno).
Barkley#34 Posted yesterday at 06:40 PM Posted yesterday at 06:40 PM 1 hour ago, BattleBender said: Vrlo verovtno i zasto treba teziti nulti toleranciji svakom vidu ovoga. Kad kazem nultoj toleranciji, mislim na necinjenje svega da se ovo izbegne. Nekad ce neko otici po pistolj i pucace, mozda ne samo u tog koji ga je oborio prethodno, nego i nekog pored njega namerno ili nenamerno. I moja laicka pretpostavka je da razlozi zasto se krivicno sankcionisu dela, kad se i ti prakticno branis je to, jer to prelako (cak i ne mora mnogo cesto) vodi do stvari koje su lanac tragicnosti. A time nisu ni privatna, licna stvar 2 osobe koje su se suprostavile. Nego to modolazi do ugrozavanja okoline. I na kraju kraju cine drustvo nesigurnim. Kako ja razmisljam za te stvari. Da ne ispadne samo da ovde palamudim sa nekim moralisanjem. Otvorim li nekom lobanju, u narednih 2 sekunde znam da je sve otislo u kurac i vise ne znam da li je za mene samog bolje da ga dokrajcim ili ne. Da li ce kad ustane da ode po pistolji, ili za 5 dana, ili za 25 dana, ili za 5 godina... nije mnogo bitno. A bitno je sto nece mozda gledati samo mene da upuca nego i nekog mog bliznjeg. Jedna od najizrazenijih uspomena u detinjstvu, glede dogadaja u drustvu je kada je jedan momak iz kraja premlatio jednog lik koji mu je maltretirao devojku u skoli. Tipa jedan treca srednje, drugi prvi srednje. Taj mladji, retko antipatican lik, gnom i smrdlja. Bukvalno da ti drago kad mu neko slomi picku. Ovaj stariji, ne dira te, ne maltretira druge, ali kad ga neko dira, jeben bio. I ovaj stariji, izmlati ga lepo, nakon opomene da ovaj prestane. Bas ga lepo ubije od batina, sto bi se reklo dao mu sta je ovaj zasluzio. Ovaj mladji ga je par dana kasnije pucao u kolena. Zovi pandure jednom, zovi pandure 2 puta, pokusaj sve pre nego otvoris lanac. Jer jako cesto nije bitno ko je spretniji, jaciji i sl. Niti ko je u pravu, jer to ne vazi kad se zadesi da je neko spreman da napravi najgore sranje. Burazeru, sve se slažem s tobom i sam volim svoj život i nisu mi potrebne nikakve gluposti. Ponavljam, za sve što sam pisao sam imao u glavi primere koje sam lično video ili doživeo ili znam šta se dešava još uvek nekome negde a ne moram da opterećujem topik detaljima. Zato kažem da tvoj pristup lepo zvuči i super je, sve pet, bez sarkazma, ali nažalost nije uvek primenljiv. Thug life. Da mi ostanemo bezbedni i mirni, to želim svima i da se nikada ne nađemo u situacijama sličnim ovima o kojima drvimo. 1
Volter Posted yesterday at 07:03 PM Posted yesterday at 07:03 PM (edited) Ja i kada sam se tukao, to je tako moralo biti, nije bilo drugog rešenja. Jednog drugara kavgadžiju sam otkačio, dva puta sam upao u gužvu braneći ga zbog njegovog ludila. U to vreme ljudi su se često tukli zbog jebenog pogleda, a on je bio jedan od onih koga ako duže od sekund pogledaš ide ono debilno - Šta me gledaš? Toliko namrštenih i danas sretnem i kad bih se sa svakim od njih tuk'o brzo bih fijuknuo. Inače, u svaku gužvu u koju sam upao, dominirao sam. Zato mi je smešan Čvarkov koji me redovno proziva želeći valjda da upozna moj vrhunski rad ruku, a upišao bi se u gaće samo da ga krivo pogledam. Al jbg, šta da se radi, ne traži đavo čoveka već čovek đavola. Edited yesterday at 07:04 PM by Volter 9 1 2 2
Son_of_a_gun Posted yesterday at 07:16 PM Posted yesterday at 07:16 PM Šta napraviste od topica leptenejebo… U čudu sam jel ovo moj narod ili neki tibetanski budisti, tolika dušebrižnost i pravdoljubivost me u srce ganula. No da se vratimo ovim putenim temama, nadam se da je Tyrique spreman za finiš sezone i da se dobro treniralo ovih dana, stvarno nema više zajebavanja nego da sprašimo ovo do finala bez nekih trzavica. I da nas zdravlje posluži bar sad kad nije cijele sezone. 6
Chaos Is Me Posted yesterday at 07:30 PM Posted yesterday at 07:30 PM 3 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: Gdje je to propisano kod nas? Član 19 Krivičnog zakonika
Wingwalker Posted yesterday at 07:37 PM Posted yesterday at 07:37 PM (edited) 3 hours ago, BattleBender said: Jer u ovom slucaju, moze se desiti da ce on da plati nekih 40k evra. Sto se smatra velikom navcanom kaznom. Za nas pere regularce. Za njega je to manje od jedne mesecne plate. Teško da ovaj patchwork može da zakrpi ta suma. Lik je u hitnu odveden pretpostavljam pod dejstvom alkohola uz priznanje da su povrede nanete nasilnim putem u fizičkom obračunu. Hitna ima obavezu da odmah obavesti policiju pa se štrikeraj naplaćuje jer ga u takvim slučajevima ne pokriva socijalno. Plastika se kasnije na delovima tela sa tankim epidermom kao ovde nos, kapak, čelo, radi iz više intervencija i za tu rabotu ga ne pokriva kasko. Iole vičan advokat će ih nagaziti za bar 200k i to ako mu vid nije ugrožen. I druga strana zna da Karliku i klubu nikako ne odgovara da ovo udje u regularan ali i dug sudski proces, tako da će tražena suma biti pozamašna. Karlik je svojoj karijeri, klubu ali i rejtingu srpske košarke tim zamahom naneo priličnu štetu. Da se završilo samo pesničenjem spominjalo bi se koliko i Naneli Vs Lazarević. Od pravnog epiloga i brzine stišavanja ove afere indirektno će zavisiti i procenti šansi da sutra neki Kampaco ili Lesor odaberu naš klub ispred klubova iz Minhena, Valensije, Bolonje koliko god da nam je porez manji jer smo sve tanji po pitanju svih ostalih argumenata. Edited yesterday at 08:03 PM by Wingwalker 4
MC Thunder 2 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 4 hours ago, DameTime said: Pa vidiš da je zalegao da ga brani, konačno je žrtvovao mali faul 🤣 Preskocio je male faulove, direkt iskljucujuca 🥲 1 2
MarioKempes Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 8 hours ago, Son_of_a_gun said: A koji sud druže? Misliš da će neki tužilac da se zamlaćuje s ovim po službenoj dužnosti ili da će ovaj ćelavi da potegne neku privatnu tužbu, ne kontam? Ovo je već gotovo, napisaće im kazne za remećenje javnog reda i mira a možda ni toliko. Tužilac će itekako da se zamlaćuje ovim, a onda će i ćelavi da potegne privatnu tužbu, osim u dva slučaja: 1) da im neko moćan ljubazno sugeriše da ipak ne treba da se zamlaćuju 2) da se postigne oportunitet i nagodba, što znači da se slože oko iznosa finansijske kompenzacije. Mislim da će se desiti neka kombinacija ove dve stvari, novac koji to rešava je veliki za običan svet (vrv značajan i za povređenog), a sitnica je za košarkaša i klub, kojima je u interesu da se sve završi što brže i što tiše. Edited 23 hours ago by MarioKempes 1
Magia Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 10 minutes ago, MarioKempes said: Tužilac će itekako da se zamlaćuje ovim, a onda će i ćelavi da potegne privatnu tužbu, osim u dva slučaja: 1) da im neko moćan ljubazno sugeriše da ipak ne treba da se zamlaćuju 2) da se postigne oportunitet i nagodba, što znači da se slože oko iznosa finansijske kompenzacije. Mislim da će se desiti neka kombinacija ove dve stvari, novac koji to rešava je veliki za običan svet (vrv značajan i za povređenog), a sitnica je za košarkaša i klub, kojima je u interesu da se sve završi što brže i što tiše. Moguce, ali postoji i slucaj: 3) ovaj sto je drzao nesto u ruci kad je krenuo na Sterlinga je imao nesto ozbiljno u ruci ili su i oni pre toga jasno izazvali sranje, pa bi to rezultovalo mozda i u kaznama za njih. Pa stoga, ni njima ne odgovara da se ide na sud. Samo govorim kao opciju, ne i da znam koja je (kao i niko ovde ).
MarioKempes Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 23 minutes ago, Magia said: Moguce, ali postoji i slucaj: 3) ovaj sto je drzao nesto u ruci kad je krenuo na Sterlinga je imao nesto ozbiljno u ruci ili su i oni pre toga jasno izazvali sranje, pa bi to rezultovalo mozda i u kaznama za njih. Pa stoga, ni njima ne odgovara da se ide na sud. Samo govorim kao opciju, ne i da znam koja je (kao i niko ovde ). To može da bude zanimljiva priča za ćaskanje na forumu, tipa "čini mi se da je ovaj držao u ruci nešto mnogo zajebano". Za sud vrlo tanko, spram onoga što se posle desilo, kao i posledica. Svakako kinta rešava celu situaciju. 1
Papanikolesku Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 37 minutes ago, MarioKempes said: To može da bude zanimljiva priča za ćaskanje na forumu, tipa "čini mi se da je ovaj držao u ruci nešto mnogo zajebano". Za sud vrlo tanko, spram onoga što se posle desilo, kao i posledica. Svakako kinta rešava celu situaciju. Za sud imamo devojku koja je svedočila izjavom da je jedan od te dvojice držao "nešto metalno u rukama". Pa tako i nije baš pričica za forum. 1
Gromovnik Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ovakvih je tuca svaku noc na desetine u Srbiji. Mogu da razumem Karlika, sto ne znaci da ga opravdavam. Ali to su situacije gde se lako gubi kontrola, pre svega iz straha. Pitanje je kako bi prosao Karlik da nije ovako reagovao. Niti nasoj drzavi odgovara da se ovo razvlaci, pumpa, niti ce ameri dozvoliti da se njihov drzavljanin ovde osudjuje na neke stroge kazne zbog ovoga. Zavrsice se nekom novcanom kompenzacijom, ali ni blizu tako velikom cifrom kao sto neki navode. Pre svega zato sto ovoj dvojici nije prvi put da izazivaju ovakve stvari. Ovaj sto je dobio flasu u glavu ima podosta ovakvih tuca. A i postoji ko ce da mu objasni da je za njega bolje da se ovo sto pre zavrsi.
MarioKempes Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 6 hours ago, Papanikolesku said: Za sud imamo devojku koja je svedočila izjavom da je jedan od te dvojice držao "nešto metalno u rukama". Pa tako i nije baš pričica za forum. Slaba vajda, ako mi veruješ. Ovde problem prave teške telesne povrede, na tome je fokus pravosuđa. Ostale stvari mogu da budu blago olakšavajuće ili blago otežavajuće, ali blago. Učestvovanje u tuči ili izazivanje iste je prekršaj, a nanošenje teških telesnih je krivica, tako pravosuđe tretira. Još jednom da ponovim svoje mišljenje, rešiće se novcem, najracionalnije za sve. 1
Recommended Posts