Jump to content

Recommended Posts

Posted

Realni objasnio bolje nego što bih ikada umeo. 

Malo igrača na raspolaganju u finišu a time i malo opcija, promašeni dobri šutevi, klizanje i to je to. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Stefanpotgoat said:

Po ko zna koji put ove sezone, posle Željkovog tajm-auta imamo dva katastrofalna napada — prosto neverovatno… Sad će opet da se ponavlja ofucana priča kako je falilo koncentracije, a nama svaki bitan napad, kad treba da se zatvori utakmica, bude katastrofa. Da je na klupi bilo ko drugi a ne Žoc svi bi ga pljuvali…pošto nam je on trener e onda su opet su igrači krivi.

Što volim kad vidim lajk @zemljoradnik na ovakve upise...

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted
3 minutes ago, Stefanpotgoat said:

Ne znam po kojoj logici je uzeti dve ishitrene trojke deset sekundi pre kraja napada dobra odluka.

Odigran je pik, bek kasni, centar nije preuzeo. Prošlo je 14 sekundi napada, šta tačno treba da uradi? Preskakanje takvog šuta u većini slučajeva vodi u improvizaciju i nemoguće šuteve.

Treba ponovo da zove pik, da mi mu se vratio Musa, umesto Tavaresa, ili da baci Sterlingu da smisli nešto za 3-4 sekunde?

Dobar napad je ono što je uradio Real – istrošio ceo napad, dao loptu u ruke igraču koji protiv sebe ima najlošijeg defanzivca (Llull/Karlik) i otišao na sigurno polaganje.

Da, uz "malenu" razliku da naše bekove čeka Tavares, najbolji bloker u istoriji lige, a i ove sezone, a njihove Balša. koji će čak i ako zaglavinjaju bez ideje, kao Kampaco na primer, uspeti da nekako napravi faul nad igračem koji bukvalno pada u aut sa loptom, traži težak izlazni pas. 

Odlika velikih timova je da ostanu pribrani do kraja, a ne da šutiraju čim ostanu sami deset sekundi pre kraja svog napada,

Na primer kao što je Hezonja šutao i dao trojku u 9. sekundi napada. Jedan od ključnih pogodaka na meču. Ili dva poseda pre toga Ljulj daje trojku na 10 sekundi do kraja napada, čim je ostao sam? 

Bukvalno isti napadi kao naši, ako pričamo o tajmingu.

Poenta nije u tome da li je neko veliki ili mali tim, da li će ići na to da potroši 10 ili 20 sekundi. Poenta je da se dobrom napadaču omogući otvoren šut, prilika za prodor, šta god. I onda ili imaš igrača koji imaju onu stvar da to pogode, ili nemaš. Sa jedne strane rutineri sa više šuteva za pobedu u karijeri, nego svi naši igrači zajedno. Kod nas, strah od pobede, čak i kad nema rezultatskog značaja i to je to.

Ntilikina protiv Virtusa takođe 

Užasan potez, ali i vrlo jednostavno, njegovo pomračenje uma što se istripovao da nema vremena. Neiskustvo, glupost u tom trenutku, šta god, ali svakako da nema veze sa taktikom.

• Like 12
Posted

Ne klonite duhom momci i devojko, biće bolje, mora biti

Pita me pred kraj, kad su izjednačili drug Zvezdaš, šta se ovde desilo, nemam reci, reko desio se PARTIZAN, jbg

Ismejala sam se od muke na kraju, Partizan i kad fejluje to radi spektakularno i tako da prsnemo

Posted (edited)
On 4/7/2025 at 9:18 PM, Kosjan Willavić said:

Neukusno je poredjenje KKP ( a i KKCZ ) sa takvim kancerima kao sto su SRS i SPS, kakvi god da su veciti, to nisu zasluzili. Skroz je legitimno da imas svoj stav, ali ne moras preterivati u analogijama i besmislenim poredjenjima ( kad ja to kazem koji retko koga ili retko sta ne volim kao Partizan, e onda znaci da si bas preterao 😄 )

Nisam rekao da je KKP = SRS ili SPS, nego da se dobar deo navijaca prima na tu pricu koju u politici vrte SPS i SRS.

Isto kao sto bi neko drugi rekao da jedan veliki deo vernika kod nas ima isti nacin razmisljanja kao i oni koji glasaju za SPS ili SRS, pa to ne znaci da je SPC = SRS/SPS.

Prosto, u pitanju su kosarkaski klub, politicka stranka i crkva, ali postoje slicnosti - ako ti kazes da si deo organizacije zato sto mislis da je ta organizacija mocnija/bitnija/ispravnija/bolja od svih ostalih, onda znaci da je u pitanju isto razmisljanje, nevezano za to da li je u pitanju klub, stranka ili verska zajednica.

On 4/7/2025 at 9:40 PM, realno *w said:

Nije neukusno, nego je glupo, ali od koga je, šta drugo i očekivati.

Znaci, jos malo cemo da glumo Vrhovnog Vodju i naprednjake u starom dobrom "a to kaze onaj sto je pokrao milione ili onaj sto nije zavrsio fakultet ili onaj sto je pre pet godina rekao to i to...? I onda se cudimo zasto svi zele da gledaju takvu politiku i takav recnik u zemlji?

On 4/7/2025 at 9:40 PM, realno *w said:

Tih 20-25% budžeta koji KKP dobije od države, kod ove napredne sekte nestane na 2 projekta tipa renoviranje vrtića u Maloj Moštanici i WCa na autobuskoj stanici u Lazarevcu.

Šta su bolje uložene pare, ove koje na 3 podele neki republički naprdnjak, lokalni naprdnjak i građevinski tajkun, ili ovo što je opet zanimacija za milione, koje gledaju i klinci, treniraju košarku zbog toga itd...

Ovo mozes da kazes i za izgradnju hramova, ali neces zato sto mislis da je to bacanje para, ali je zato ulaganje miliona u KKP super jer "pa sta, ionako se bacaju pare na ovo ili ono...".

Jedino sto se ovim besomucnim guranjem dva kluba postize je podizanje novih generacija "Igokea - FMP" internet ratnika, likova koji nemaju nikakav smisao u zivotu osim da odu do kladionice i gledaju "vecite" i umisljaju da su deo neceg veceg jer su, zamisli, mudro odabrali da navijaju za klub koji uvek pobedjuje umesto bilo kojeg kluba iz unutrasnjosti, stvaranje slike kako je Srbija zapravo nikad jaca, jer kada su zute lopovcine bile na vlasti KKP je prodavao sve sto ume da vodi loptu, a sad se otima sa Barcom dve sezone oko Puntera itd.

Drzava koja je medju najsiromasnijim u Evropi nema sta da baca pare na simbole prividne moci, ali ne, mi smo najpametniji, mi placamo licence, mi finansiramo milionske ugovore za skupocenog trenera i skupe igrace, busamo se u grudi kako smo cenjeni i cela Evropa nam se klanja. Bukvalno osim CG (i to u znatno manjem obimu) nema drzave na kontinentu koja baca pare sa porukom "cela Srbija da se raduje zbog uspeha vecitih" (dok se hale i stadioni van BG raspadaju, a to je cak i najmanji problem).

No, ono sto je bitno da se pumpa i protestvuje, a to sto samo studenti gube godinu, nastavnici i profesori plate, to nista, navijaci projekata ce i dalje da se pitaju koji ce sad igrac od sedam cifara (u evrima) da potpise za njih.

Da ne pricam o ovih 20-25% budzeta, ma treba da bude kao u dobra stara vremena, pa onda nece biti ni ogromnih prihoda od karata jer navijaci kod nas dolaze da gledaju uspeh, slavu i pobede, a ne klub. Mozes misliti, klub dobije 20 miliona evra, kupi nikad skuplje igrace, dovede nikad skupljeg trenera, zaradi ne znam 10 ili 12 miliona evra i onda kazu "znate, drzava je dala ispod 50%" Steta sto Vujosevic i Danilovic nisu znali da budu takvi finansijski magovi i zive od jedne ucesca u neprofitnoj ligi kao sto je EL nego nisu ni placali te male plate koje su primali tadasnji igraci KKP.

Edited by goldberg bcd
  • Love 1
Posted

Realni je u pravu za (ne)uzimanje otvorenih suteva bez obzira na to koliko je vremena proslo u napadu (jedino je Karlik pozurio sa onom trojkom po svim mogucim parametrima i zakonima logike). Bukvalno smo sinoc nekoliko puta imali priliku da vidimo na sta nam lici zavrsnica napada kada se propusti da se sutne iz iole dobre prilike, pa bude kamena s ramena u zadnjoj sekundi. Samo smo imali srece pa su nam 2 suta usla iz ocaja.

Posted

Srećom nisam mogao sinoć da gledam, nervni slom bih doživeo.

Ali opet, bolje i to nego kurcobolja i poraz 20 razlike, čega sam se plašio.

Ekipa je paradoksalno pokazala karakter ali ne i kliker. To može da mi se ne sviđa ali poštujem. I taj karakter mi daje nadu za ostatak sezone, očekujem loš start i dobar kraj plej ofa.

• Like 3
Posted

Nista ova utakmica ne bi promenila o sveukupnom utisku naseg ucestvovanja u EL ove sezone. Bilo da smo i pobedili sinoc utisak je da smo mogli bolje. Uporedjujuci statistiku iz ove 3 sezone ova nam je bas izmedju te dve. Ono sto nas je "ubilo" ove sezone su procenti suta. Sve tri kolone suta su nam losije nego te 2 sezone. A mislim da je lopta isla bolje (ili je to samo moj utisak) i da su bile itekako otvorenije pozicije ove sesone. Ostale kolone su nam ove sezone i najbolje (skokovi, asistencije, odnos ukradenih/izgubljenih, blokade). Sam pogled na tabelu i kolonu +/- govori da smo izgubili puno utakmica u neizvesnim zavrsnicama i to je nesto o cemu bi trebalo da se radi analiza. Najgori smo u tom odnosu kolone +/- i pozicije na tabeli. A mislim da je tu razlog ocigledan, a to je da nema dovoljno kvaliteta. A jos veci problem je sto kvalitet ne mozes uvek da kupis.

Posted

Vi ste se u principu i držali u igri jer su Davies i Pokumon ispogađali svašta spolja. 

Na kraju balade, bekovi su uglavnom šuterski podbacili ove sezone (Lundberg, Washington i Carlik pre svega, mada je Carlik debelo nadoknadio taj nedeostatak pouzdanog šuta za 3), ali zato:

- Bonga 41,2 % za 3 na preko 100 uzetih

- Brown 46,9% za 3 na skoro 150 uzetih

- Davies neverovatnih 32/65 ili tek koju decimalu ispod 50% za 3

Ovo su bolesni procenti. 

Okosnica ekipe je dobra, treba poraditi na rubovima i dovesti bar još jednog kreativnog beka jer je 99% kreacije spalo na Carlika i bili ste na njegovu povredu udaljeni od tranzicije sa košarke na rukomet.

• Like 4
Posted (edited)

Nešto kontam možda je ovo od sinoć ekipa koja će dovrsiti sezonu+Tajrik. Treba ih bodriti i napaliti na Aba jer će ove godine biti jako zanimljivo do kraja i taj  drill većini ovih će biti neko novo iskustvo. Za prosutim mlekom ne vredi plakati. Napraviti jedan core za dogodine a ako osvoje, otvoreni smo za prijatna iznenađenja. Kako je govorio jedan mudri starac.

Edited by odupri se ludilu
  • Like 5
Posted

Karlik se jeste okliznuo, i da ne ispadne da ga branim, ali koji put je ovo da se igrač oklizne na reklamu?

Bukvalno ide stabilan korak, sve ok i kako staje na žutu mocart reklamu tako proklizava kao bambi, to nije slučajno.

Folija za reklame sigurno drugačije prijanja nego lakirani parket, i kada se ide do granice onda se ovakve stvari dešavaju.

• Like 1
Posted
10 hours ago, Papanikolesku said:

Karlik Jones ove sezone u EL 30/94 iliti 31.9% za 3pt. Tek toliko da mu sad idu ispod bloka, i oduzimaju najjače oružje. Iskautiran. 

Evo učinka tog iskautiranog igrača u poslednja 4 meča, kad se lomila sezona:

Screenshot-2025-04-11-111406.png

Sa lošim šutem za tri, branjenjem ispod bloka, 29 asistencija na 4 meča. Pretpostavljam da treba zažmureti i na ovih 41-23 za dva poena, što je vrhunski % za malog pleja kojem su šutevi za dva poludistance iz driblinga i zaletanje u centre, na obruč. Pa i bacanja, koja su u jednom trenutku bili problem, 14-14 na ova 4 meča.

Sve u svemu, odličan je Karlik, jako bi srećan bio da bude tu i naredne godine, samo da vidimo šta ćemo sa bekap plejom.

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
30 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Konacno je juce Ludberg radio u korist tima.

E da, sinoc Arijan Lakic i pokazna vezba kako se hendluje sportska štroka koja se odaziva na Ljulj.

Jeste, ali onaj horor minijatura je, uz 5. faul Dejvisa, rešila utakmicu. To je bio napad gde mi jurimo +8 ili +9 na 2 min do kraja. Umesto toga izgubljena i faul koš.

Recimo to je jedna od stvari koje se mogu zameriti Žocu, pretpostavljam da je ideja bila da on prevede, da se rastereti Karlik, pa da uruči. 

Što se tiče ponašanja sa Ljuljom, svaka čast, tako se to radi.

Posted (edited)
3 minutes ago, realno *w said:

Jeste, ali onaj horor minijatura je, uz 5. faul Dejvisa, rešila utakmicu. To je bio napad gde mi jurimo +8 ili +9 na 2 min do kraja. Umesto toga izgubljena i faul koš.

Recimo to je jedna od stvari koje se mogu zameriti Žocu, pretpostavljam da je ideja bila da on prevede, da se rastereti Karlik, pa da uruči. 

Što se tiče ponašanja sa Ljuljom, svaka čast, tako se to radi.

Po onome kako je Zoc urlao na Bakicu, ideja jeste bila da neko prenese loptu dok Kampaco neumorno davi Karlika, ali isto tako i da Balsa olaksa nekim blokom Karliku da se oslobodi.

Edited by TripleJ
  • Like 1