Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odlično prvo poluvrjeme baš kao i u Minhenu i onda raspad. Kako utakmica odmiče ova ekipa nije u stanju da zadrži koncentraciju i neophodan nivo igre.

Takođe primjetno je kako utakmica odmiče lopta se sve slabije dijeli, i Karlik, koji je nesumnjivo daleko najkvalitetniji individualac, carini do besvjesti.

Druga sezona zaredom gdje najtrofejniji evropski trener doživljava veliki neuspjeh. Mislim da neće odustati i da će pokušati još jednom. 

• Ha-ha 1
Posted (edited)
34 minutes ago, MarioKempes said:

Šta ostaje drugo, što bi moglo da odmeni državnu (gradsku) sisu i sns sponzore?

Željkovi lajvovi na jutjubu (ne mislim na Pantića, bez brige).

A sad ozbiljno, istina je negde na sredini. Mogao je trener da izvuče više iz pojedinih igrača, ali šta mislite, za šta bi to bilo dovoljno?

Onaj skor od 15-12 nas je sve malo zavarao da su bolji nego što jesu. U ovoj sezoni su pokazali potencijal, ali i nemogućnost da održe koncentraciju i sačuvaju ritam u ključnom delu sezone, što jeste odlika iskusnih (i inteligentnih) ekipa. 

Neki igrači su isceđeni, neki su nedovoljno korišćeni, što zbog pauza usled povreda, što (ne)uklapanja u zamisao trenera za neku utakmicu. Neki su i previše korišćeni obzirom na to kako su igrali 🙄 Moja baba bi sad rekla - od govana se pita ne pravi. Daleko od toga da su igrači govna, samo mora da postoji i njihova lična odgovornost kada izađu na teren, šta tamo rade i kakve odluke donose. To je ono kad ja kažem da ne mogu Sferopulos i Željko umesto igrača da šutiraju trojke.

Što se tiče samopouzdanja, nije neka velika filozofija da igraš sa samopouzdanjem kad pobeđuješ, a bez samopouzdanja si kad gubiš. Na kraju dana, ova ekipa nije odustala od sezone na 2-8, zar to nije bio neki indikator mentalne snage? 

Ako mi sad opet spomenete Pariz, njihov timski kvalitet je veći od sume kvaliteta pojedinaca, jednostavno su mnogo dobro sklopljen tim iako nemaju ultrakvalitetne pojedince. I to je ono što mi je falilo kod Željka u poslednjim utakmicama, da im da to nešto što će činiti da deluju bolji nego što jesu i iščupaju utakmice.

Nekad je jednostavno do kvaliteta, ne do psihološke pripreme, koju svi vole da usputno spomenu, a u košarkaške kvalitete spada i BBIQ. Ekipa je dostigla zenit na 15-12 i to je, eto, bio njihov trenutni maksimum.

Edited by DameTime
  • Like 3
Posted

Pri selekciji ovog tima, svi smo znali i pisalo se ovde nadugo da se ide na internal growth i nekakvu madjiju da se od ekipe vrlo posnih i/ili upitnih individualaca, sa mininumom starpowera proba napraviti The Ekipa koja ce raditi kao sat i timskom kosarkom sa drugacijim playbookom nego ranije napraviti iskorak. Zeljko se kladio na individualni napredak kroz onaj timski, kako sezona odmice. Nesto od toga smo videli, treba biti posten, ali je roster ostao strasno lose izbalansiran, a njegova tvrdoglavost i neke neshvatljive ideje i tretmani pojedinaca nisu mogli kumulativno da donesu nista osim racqua od wceo. 

Dalje, nastavljam da budem posten, pa cu podsetiti da nisam imao nikakva ocekivanja od solidnog broja igraca koji su projektovani za nosioce. Sterling mi je delovao kao bezveznjak, za Carlika sam ubedjen bio (i ostao) da ne moze biti to sto nam treba na EL nivou, Bongu takodje nisam nimalo ruzicasto doziveo, najblaze receno, Ntilikinina ofanziva me je zanosila na Dalloa, Brandon sto bi se reklo uvek delovao kao nepotreban i tzv. bivsi igrac... Jos uvek Browna ne dozivljavam kao sasvim legit EL igraca, ne deluje mi to dovoljno konstantno, narocito u kreiranju... Da bude vrhunski rotacijski igrac, apsolutno, ali nosilac, nisam nimalo ubedjen. Domace igrace da ne komentarisem, to je-sto je, vratili smo Vanju i otprilike osim Lucica nista vise nije ni bilo dostupno, a da je iole upotrebljivo na tom nekom high levelu. Napisao sam ne jednom da roster nije bas po mom ukusu. Uz sve to, opet se vecina igraca pokazala i bolje nego sto sam ocekivao i mislim da su objektivno odigrali sveukupno na nekoj gornjoj granici mogucnosti. 

Ovo je klasicni primer kada je bukvalno sve do trenera i lika koji glumi sportskog direktora. Ne samo da smo odabrali da ne zatvorimo roster i krenemo sa suludom avanturom Poku startna 4, nego jos tokom sezone, dok su mesecima izostajali igraci iz najuze rotacije, nismo mrdnuli prstom da nesto probamo da zakrpimo, nadjemo neko resenje, flaster, tampon. Na sve to, kao sto sam pisao, imali smo potencijalnu rezervu i zapravo kljuc sezone u otkljucavanju Dwiza, a tu se od pocetka zaseravalo sa tretmanom, nejasnom projekcijom uloge, ocigledno i nedovoljno dobrom komunikacijom sa njim, jako cudnim, da ne kazem glupavim idejama kada se skida, a a kada ne, kada ga koristimo, a kada je kao nepotreban... Papanikolesku ili ko vec je pisao da imamo neinteligentnu skupinu igraca... Ne slazem se sa tim, jer je takvih zaista mali broj. Nema ova ekipa toliko blavora uopste, da bi izgledala ovako u kljucnom delu sezone. Zapravo, osim Rique, Balse i u izvesnoj meri i Dwiza, ostalo su igraci u najmanju ruku prosecne kosarkaske inteligencije. Nisu mozda svi majstori sa loptom, ali glupaci nisu. 

Na kraju, ne mogu se sloziti da je ovo veliki neuspeh. Neuspeh de fakto, ali da bi bio veliki ovaj tim je morao imati mnogo jaci roster i mnogo veci broj EL powerhouse imena. Mi smo imali obavezu doigravanja zato sto smo Partizan, a ne zato sto je roster to podrazumevao i zahtevao (kao recimo godinu, dve ranije). Svi smo se nadali da ce Zeljko napraviti neki added value kako sezona odmice i od grupe limitiranih individualaca napraviti tim koji je bolji od prostog zbira njegovih elemenata, ali se to nije desilo. Dakle, odlucili su se za model, nisu diliverovali. 

• Like 14
Posted (edited)

Ma majku mu, valjda i po vama ima makar neka sredina izmedju:

ne mogu da odrze koncentraciju kako utakmica tece protiv bilo koga (2-8, 1-5)

i

sto utakmica vise prolazi, mi igramo sve bolje i smirenije, deljemo u gostima milaneze, liončane, monagaze, bolonjeze... te kod kuce pao, oly, zalgiris, 1 fener, pariz vrlo zrelim i koncentrisanim partijama u kontinuitetu u drugim poluvremenima (13-4)

?

Ili sam ja lud sto smatram da kada se dostigne forma, automatizam i nivo fokusa iz primera 2, da se to steceno iskustvo vestine vise ne moze vratiti na nulu i nivo "tek smo se upoznali"... ma koliko doslo do pada forme i umora?

Tj vratilo se ocigledno na nivo 0, samo ja odbijam da poverujem da je to normalna stvar.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 3
Posted
24 minutes ago, DameTime said:

Ako mi sad opet spomenete Pariz, njihov timski kvalitet je veći od sume kvaliteta pojedinaca, jednostavno su mnogo dobro sklopljen tim iako nemaju ultrakvalitetne pojedince. 

Jedan od važnijih faktora je i što je Pariz ekipa koja je išla stepenicu po stepenicu, pažljivo dodavala igrače iz sezone u sezonu, posprdali su se prošle godine u EC, tukli Monako u kupu, možda su fenovima novi ali dosta igrača je pržilo prvo u Bonn-u, pa onda prošle sezone i ove dodali pametno par igrača za svoj sistem koji je doneo rezultat.

Ako se već traži neko poređenje ili nešto za izvući iz njihovog primera, to su baš te dosadne, vremenske stvari i famozni procestm.

2 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Ili sam ja lud sto smatram da kada se dostigne forma, automatizam i nivo fokusa iz primera 2, da se to steceno iskustvo vestine vise ne moze vratiti na nulu i nivo "tek smo se upoznali"... ma koliko doslo do pada forme i umora?

Ako budemo pošteni, koliko ekipa je to do ove tačke sezone ostvarilo? Jebiga, u sportu, kao i nekad u ćivotu, stvari se ne odvijaju eksponencijalno, i sve što odradiš dobro trasira put ka samo boljim stvarima. Verovatno je najteži deo tog procesatm koji se zove sezona da dođeš do neke visoke tačke i onda ostaneš na njoj. 

Bitter pill to swallow, pošto se svaki navijač, a pogotovo Partizana koji je svedočio onoj pretprošloj sezoni, nada da će kako sezona odmiče biti sve bolji i spremniji. Naravno, to ne znači da moraš da izgledaš onako kao sinoć, ali čisto sa nekog razvojnog i psihološkog aspekta. Na kraju dana, zar nije upravo to i najteže u sportu, da budeš najbolji kad je najvažnije?

14 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Dalje, nastavljam da budem posten, pa cu podsetiti da nisam imao nikakva ocekivanja od solidnog broja igraca koji su projektovani za nosioce. Sterling mi je delovao kao bezveznjak, za Carlika sam ubedjen bio (i ostao) da ne moze biti to sto nam treba na EL nivou, Bongu takodje nisam nimalo ruzicasto doziveo, najblaze receno, Ntilikinina ofanziva me je zanosila na Dalloa, Brandon sto bi se reklo uvek delovao kao nepotreban i tzv. bivsi igrac... Jos uvek Browna ne dozivljavam kao sasvim legit EL igraca, ne deluje mi to dovoljno konstantno, narocito u kreiranju... Da bude vrhunski rotacijski igrac, apsolutno, ali nosilac, nisam nimalo ubedjen. Domace igrace da ne komentarisem, to je-sto je, vratili smo Vanju i otprilike osim Lucica nista vise nije ni bilo dostupno, a da je iole upotrebljivo na tom nekom high levelu. Napisao sam ne jednom da roster nije bas po mom ukusu. Uz sve to, opet se vecina igraca pokazala i bolje nego sto sam ocekivao i mislim da su objektivno odigrali sveukupno na nekoj gornjoj granici mogucnosti. 

Misliš ove sezone ili an ženeral? Sudeći po svemu, a i sinoćnjoj izjavi Carlika, družimo se i sledeće godine, a sva je prilika da to važi i za Sterlinga, Bongu i Rique-a. Imamo još igrača koji će ostati i koji su pod ugovorom, ali da kažemo da su ovosezonski nosioci tu i sledeće godine. Šta nam fali da Carlik bude to što nam treba?

Možda je recency bias, ali čini mi se da nam žestoko fali upravo neki Dušanoliki bol hendler koji donosi nešto drugo u odnosu na Carlika, i da bi sa takvim igračem sinoć i u Minkenu izgledali osetno drugačije. Sinoć je baš bolno izgledalo kada je Carlik seo da predahne, Sterling očito nije taj igrač, Ifče rekao bih da takođe nije ali bi u nekom periodu pre tri meseca verovatno nešto uspeo da uradi.

• Like 4
Posted
9 minutes ago, kendrick duckworth said:

Naravno, to ne znači da moraš da izgledaš onako kao sinoć,

Eto je poenta mog posta, sto sam i obrazlozio do kraja istog. Razumljivo je da moze da dodje do pada, ali ne i do ovolikog probijanja dna, kada jednom usvojis pozitivne automatizme i uberes benefite istih. Onda se sa fizickog prelazi na mentalno.

Kod Pariza si izneo dobre fakte, ali njihov stav da se nikog i niceg ne plase - to njima ne zavisi od forme. Naprotiv, taj stav i doprinosi slici da su oni non stop u makar pristojnoj formi, bez vidnih oscilacija za mnogo meseci EL kosarke. 

Da li se nasi igraci plase rivala, sebe, zeljka, greske...i zasto? I ako je tako, why the fuck izgleda kao da se Ife jedini ne plasi svoje uzasnosti i nastavlja da urnise ekipu na obe strane terena vec neko vreme? 🥲

P.s. jedno znacajno pitanje: zasto samo mi i Alba delujemo da nismo sposobni nikog da savladamo u ovoj fazi sezone?

Mrtvi, bez takmicarskog motiva Makabi moze da prezivi 8 trojki Edvarsa u 3/4 i okrene zahuktali Bajern. 

• Like 1
Posted
31 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Nisi lud, ali igrači uglavnom nisu mašine, niti je košarka AI-chatbot-predvidljiva, pa da to unapred upisujemo kao tako. Nekad (zapravo, najčešće) ti sezona/turnir stane u par poteza jedne utakmice*, koja ti trasira sezonu, nagore ili nadole. 

Mislim da ovoj ekipi fali iskustva, igranja every game matters utakmica na ovom nivou, kako bi se desilo ovo o čemu ti pišeš. 

*U slučaju Partizana, u pitanju je više od jednog lošeg poteza u više od jedne utakmice :classic_biggrin:

Što se tiče (do)selekcije, opet moram da se ne složim sa Frensisom u vezi toga, zato što ja odbijam da poverujem da je Željka prosto boleo kurac da dovede bilo koga. I moram da vratim na realnost dovođenja i dostupnosti igrača Partizanu.

Eto, Željko je svojevremeno zvao Mike Jamesa, kog je hteo da upari sa Punterom, ovaj je bio u fazonu yeah that would be cool da sarađuje s njim, ali ne za pare koje KKP može da mu ponudi. I to je realnost, nije dovoljno ime trenera da baš svaki igrač odabere ovu sredinu, jer je većina njih svesna da imaju neko ograničeno vreme da se finansijski obezbede (što je meni skroz ok razmišljanje, btw) u ovoj (polumrtvoj) ligi. 

Ako pričamo o nekim out of the box igračima i razmišljanjima, na šta Frensis verovatno i cilja, pa u ovom rosteru ima dosta igrača s kojima se kockalo i koji su bili out of the box. Ne vidim da bi još jedan ili dva takva igrača nešto suštinski promenila za ovaj roster.

Složiću se da igrači nisu glupaci, oni su donosili dosta pogrešnih odluka na terenu, ali to se dešava maltene svakom košarkašu (sem Jokiću). I da su uglavnom igrali pošteno, a onaj 13-4 run je stvarno bio gornja granica njihovih trenutnih mogućnost. Ako su uspeli da prikažu takav nivo košarke za pola sezono, što uopšte nije kratak vremenski period, onda i nisu baš za bacanje, zar ne? 

• Like 1
Posted

Da bacim i ja koju reč o Partizanu, iako se nema tu šta dodati, a da već to u nekom obliku niste pomenuli. Jednostvano jako je teško zameniti čitav tim i da onda napraviš odličan rezultat, pogotovo ako nisi u stanju da potpišeš kapitalce kao Pao. Tržište je postalo relativno siromašno i otuda oni sa puno novca biraju ono najbolje, ostalima šta ostane. U ovakvoj Evroligi, sa ovoliko utakmica nema puno ni vremena da neki igrači tek tako porastu. Ide se jako brzo iz meča u meč. Delovala mi je da je ideja Željka bila da ima fizikalnu ekipu koja će pre svega da igra dobru odbranu i da iz toga crpi snagu. Mislim da je to u onoj dobroj seriji i bio slučaj. Mada i sinoć nije bio problem toliko u odbrani. U napadu je postao problem što je sve isuviše počelo da zavisi od Karlika. On jeste dobar igrač, ali da sam vuče ekipu po +30 minuta, ne da ne može on, nego teško da može bilo koji igrač u Evroligi.

Posted

@SteveFrancis#3

S obzirom da smo tokom sezone uglavnom ukazivali na iste stvari, u principu se slažem sa tvojim rezonovanjem i sumiranjem situacije

Možeš li dati svoje viđenje zbog čega, po tvom mišljenju, ekipa prosečnog bbiq, donosi odluke kakve donosi, prepoznaje situacije na terenu kako ih prepoznaje, ne može da usvoji ili usvaja malo toga kroz sezonu, i pravi iz utakmice u utakmicu ista sranja? Ove konstante mi ne deluju kao odlike košarkaša prosečnog intelekta, jer; koje bi bile onog sa niskim?

Na sve to još jedna iritirajuca konstanta rupe na pozicijama, iz koje proizilazi nužna, ali bezuspešna improvizacija, koja nimalo ne pomaže 

Posted

Sterling Braun od 13. do 27. kola (Partizan na 11-4): 17 ppg, 53% za 3

Sterling Braun od 28. do 33. kola (Partizan na 1-5): 9 ppg, 39% za 3

Rekao bih da u tom grmu lezi zec. Dugo ste jahali na talasu Braunovog ludila, covek je pola sezone igrao kao u transu i izgledao kao elitni el egzekutor & ponajbolji suter u takmicenju.

Kad se zavrsio njegov medeni mesec i kada je opet zalicio na onog igraca iz Albe, nije bilo nikoga (citaj Lundberga i Vasingtona) da preuzme stafetu i pomogne Karliku. Shodno tome, napad je zatrokirao. Od meca sa Baskonijom ubacujete tek 71 poen u proseku (ne racunajuci revijalnu utakmicu s Albom), to prosto nije bilo dovoljno da se u ovom teskom rasporedu ulovi neka pobeda...

• Like 11
Posted

Mislim da niko nije očekivao tu gornju granicu njihovih mogućnosti, koja je rezultirala u 13-4, ali isto tako niko nije očekivao ni da nakon toga padnu u ovakav bunar. 

Nije stvar samo u rezultatima i to je ono na šta Grom iznad ukazuje. Izgled ekipe, igre, odluke, povremeno govor tela... nikako ne odaju utisak da je reč o periodu kada je pitanje biti ili ne biti. Mislim da smo ovakvu utakmicu kao sinoć odigrali protiv Baskonije na početku lige. Ako napraviš pun krug nakon 7-8 meseci rada onda to baš i nije neki posao. Dodatno, završavamo EL sezonu sa mnogo upitnika, što nije dobro - šta se desilo sa DW, ko nam je vratio Ifčeta sa Temua, otkud odjednom Nakić ni iz čega u važnom meču, gde nestade Lakić, šta se stvarno događa sa Frenkijem... Pominjem igrače ali svi imaju imenilac u Željku. 

Da li ovaj tim zaista izgleda da će da se pobije sa Realom za čast ili kao neki koji će da otalja? Da li deluje spreman da se pobije sa konkurencijom u ABA?

Posted
20 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Kod Pariza si izneo dobre fakte, ali njihov stav da se nikog i niceg ne plase - to njima ne zavisi od forme. Naprotiv, taj stav i doprinosi slici da su oni non stop u makar pristojnoj formi, bez vidnih oscilacija za mnogo meseci EL kosarke. 

Ja sam siguran da je ovaj confidence i stav sa kojima igra Pariz ono najteže što jedna ekipa može duradi - da izgradi kroz grit & grind, vreme, repeticije toliki nivo samopouzdanja. Ima tu mnogo faktora i svaki je integralni deo ovoga što je finalni produkt njihovog mentalnog stanja.

Na prvom mestu, sistem odlično paše svakom igraču, onda svaki od ovih igrača je počinjao ili prethodne godine igrao na znatno nižem nivou i na svakom su ne uspevali, nego pržili. Gradili su samopouzdanje, stav i pristup dugo, onda su to naplatili u fantastičnoj 10-0 seriji, tukli su starosedeoce favorite na njihovom terenu... kako da ne budeš prepržen?

21 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Mrtvi, bez takmicarskog motiva Makabi moze da prezivi 8 trojki Edvarsa u 3/4 i okrene zahuktali Bajern. 

Ili in-form Bayern, kad je najvažnije, imaš šanse za 4. mesto, možeš i da budeš na kraju plej ina, protiv Makabija bez takmičarskog motiva prokockaš +16 u 4/4?

Dobar primer je ova utakmica, pošto nije ili jesi ili nisi dilema kakva se često nameće. Meni se čini da je Bayern umeo više puta ove sezone da se muči ili izgubi protiv ekipa kojima prija taj njihov ritam, nekako su lakše rešavali ekipe koje kada ubace u svoj ritam se ne snađu ili nemaju kapaciteta/vremena da odgovaraju na njihove serije i brze napade.

17 minutes ago, DameTime said:

Što se tiče (do)selekcije, opet moram da se ne složim sa Frensisom u vezi toga, zato što ja odbijam da poverujem da je Željka prosto boleo kurac da dovede bilo koga. I moram da vratim na realnost dovođenja i dostupnosti igrača Partizanu.

Eto, Željko je svojevremeno zvao Mike Jamesa, kog je hteo da upari sa Punterom, ovaj je bio u fazonu yeah that would be cool da sarađuje s njim, ali ne za pare koje KKP može da mu ponudi. I to je realnost, nije dovoljno ime trenera da baš svaki igrač odabere ovu sredinu, jer je većina njih svesna da imaju neko ograničeno vreme da se finansijski obezbede (što je meni skroz ok razmišljanje, btw) u ovoj (polumrtvoj) ligi. 

Ako pričamo o nekim out of the box igračima i razmišljanjima, na šta Frensis verovatno i cilja, pa u ovom rosteru ima dosta igrača s kojima se kockalo i koji su bili out of the box. Ne vidim da bi još jedan ili dva takva igrača nešto suštinski promenila za ovaj roster.

There are two sides to it - tržište je takvo kakvo je, prošle sezone si reagovao koliko si mogao pa je ispalo kako je ispalo. Sa druge strane, zaista smo ušli poprilično zeleno u ovu sezonu na visokim pozicijama, pa kada pridodamo i prošlu sezonu, očigledno je da ne možemo da kompletiramo roster. Meni je mučno bilo sinoć gledajući kako niko ne može da primi loptu i uzdamo se u izmučenog Carlika da se zaleti u zatvoren reket i nešto izmisli. To su direktne konsekvence tih shortcomings u rosteru. Valjda ćemo dočekati trenutak da kažemo da imamo kvalitativno i kvantitativno izbalansiran roster.

• Like 1
Posted

Meni je, recimo, upala u oči jedna stvar, a to je kad su pitali Nunna zašto je izabrao PAO umjesto Partizana:

I had to consider all aspects. I assessed that Panathinaikos was a better option for me, primarily because of the playing style. Coach Ergin Ataman gives players a lot of freedom.

Nije baš da je on došao u PAO odmah za veliku lovu, a i mi smo imali naviku plaćanja igrača preko 2M. 

Ko bi mogao da garantuje da ne bi bio zakovan za klupu u slučaju njegovih avantura 1 na 5 (koje ima i sada u PAO)?

Naravno, nisu Wash i Nunn sličnog kvaliteta, ali nisu ni rosteri Partizana i Panate. 

„Po ko zna koji put ću ponoviti da je Vašington neverovatan skorer i igrač sa ogromnim talentom. Nemam sumnju da će još dugo bitisati u evropskoj košarci na vrhunskom nivou. Uz sve to je, kao i veći deo ekipe, dobar čovek, vredan i radan. Nije mu bilo lako da se prilagodi na naš sistem, u kome i on sam ponekad treba da bude strpljiviji napadački, kako bi pokazao sav svoj repertoar i talenat unutar onoga što ekipu čini uspešnom, a ne samo pojedinca“, rekao je Karaičić.

Morali smo, čini mi se, bolje iskoristiti Dvejna. Nažalost, djeluje da je njegova priča završena. 

• Like 1
Posted

@kendrick duckworth

Nisam komentarisao u kontekstu ostajanja/neostajanja, mislim da je evidentno da ce se zadrzati najveci deo ekipe. Moj licni utisak jeste da Carlik ostaje u hendikepu zbog visine, da ima kvalitet, ali ne dovoljan i ne u tom obimu i sa takvim realnim (na vrhunskom EL nivou) skillsetom da igra to sto bismo mi (odnosno prvenstveno Zeljko pa ostali) hteli. Mnogo sta u njegovom skoringu zavisi od nacina na koji ga protivnik vidi i brani, mnogo sta u distribuciji takodje. Plus smo videli sklonost ka tome da preuzima odgovornost, sto medjutim nije bas ispraceno nekim isporucivanjem kada se sve sabere i oduzme. 

@DameTime

Out-of ili in-the-box, nama je bio neophodan visoki zbog skoka, defnzive i preuzimanja, zbog same rotacije i kao osigurac za povrede kojih je bilo milion, kao korekcija za razne Mikeove i Pokusevske ovog sveta. Igrac tipa Shengelie bi nam bio velika kvalitativna injekcija, ali cak ni ne pricam o tome i ne idem u wishful thinking. Jedan prosecan, ali upotrebljiv PF koji ima presence, ume da skoci, zagradi i uzme igraca tako da ne otvori krater pozadi je bio sasvim dovoljan bar da ne budemo otpisani nekoliko kola pre kraja reg. sezone. Ova logika po kojoj dovodis samo Duncana ako je dostupan, a ako nije igraju ti nedorasli tinejdzeri i igraci nivo ili dva ispod takmicenja, da se ne bi zajebao mi je potouno nejasna. Pricali smo, postoje opcije i da nekog dovedes na jednogodisnji, na probu, ovako, onako. Znam da je tesko i da je trziste tricky these days, ali majku mu, koji rac ce ti uopste sportski direktor ako uzimas samo od onoga sto ti menadzeri nude i reklamiraju. Zovi, kontaktiraj poznanstva, ljude preko bare, ovamo, onamo, interesuj se, probaj da dogovoris i prodas pricu igracima i ranije. Obavljaj razgovore sa stranim, americkim skautima, agentima, trenerima sa koledza... Pa bar Zeljko ima postovanje i poznanstva svuda po kosarkaskom svetu. Neprihvatljiv mi je taj argument kako uvek nekako za nas nema nista i uvek smo nedoreceni i nekompletni, a i ekipe sa dosta manjim budzetima ili uporedivim sa nasim nekako to ipak mogu.

@Papanikolesku

Barkley je odlicno napisao da je imenilac u Zeljku. Tesko je dobiti smislenu celinu i funkcionalan tim kada vecito imas igrace koji su u nemilosti ili im se daje preteran kredit bez pokrica i kazne i kada ga ne iskoriste, kada se igraci ostave u zamrzivacu pa se onda odjednom opet izvuku kada niko ne ocekuje (pa ni oni sami, sto je najgore i sto se vidi svaki put nepogresivo), kada se stalno dogadjaju tumbanja i sajdlajnuju igraci zbog nekakvih povreda, virusa, cesto na sam dan utakmice.... Previse je to haoticno i vrlo je tesko u svemu tome izgraditi sistem i postaviti stvari tako da funkcionise na neki duzi rok. Stoga se desavaju i ovolike oscilacije, uzdizanja, propadanja, ofanizvne rapsodije pa mucenja da se porodi poen... Kosarkaski IQ mozda ne probija krov kod nas, ali jednako tako nije ni razlog raspada. Ne moze igrac da nauci i sprovodi nesto u delo dva meseca i onda odjednom postane glup i ogranicen, zaboravi sve sto je znao do tad i pocne da glavinja jer eto, sta ce kad ne zna drugacije. Nemam ja bas egzaktne odgovore na tvoja pitanja, samo pokusavam da racionalno sagledam na osnovu svega vidjenog.

• Like 6
Posted
1 hour ago, MC Thunder 2 said:

sto utakmica vise prolazi, mi igramo sve bolje i smirenije, deljemo u gostima milaneze, liončane, monagaze, bolonjeze... te kod kuce pao, oly, zalgiris, 1 fener, pariz vrlo zrelim i koncentrisanim partijama u kontinuitetu u drugim poluvremenima (13-4)

Svim ovim utakmicama je zajednicko je da ste igrali sa skracenom rotacijom. Kako su se vratili Ife,Vanja, Nilikina vi ste na 1-5. Tu negde treba videti i sta raditi za sledecu sezonu. Pitanje je da li dovoditi skupe igrace ili one koji mogu zameniti ova 4 igraca(Karlik, Sterling, Tajrik, Bonga) i ne uzimati im puno na minutima vec da ih samo odmene. Naravno vrhunska 4 vam je pod must.

U svakom slucaju je vas tim odigrao bolje nego sto sam mislio. Sledece godine ce biti samo jos bolji.

Sto se tice Zeljka i tima koji ponavlja isto, jednostavno mislim da za pare koje imate i za zemlju u kojoj se svi nalazimo mogu se kupiti odredjeni igraci. E sada, da li oni mogu da urade ono sto Zeljko zahteva od njih, nisam siguran, bar ne ovi igraci i za ove novce.

I da me odmah ne bi napali, za ove novce koje i mi i vi dajemo na tim, neka Barselona, Valensija ,Bajern bi doveli jedno 50% bolje igrace, tj vas tim verovatno vredijedno 15 miliona, a ne 25(isto i nas).

Posted

Vrlo jednostavno - premalo umetnika (zapravo samo jedan + Davies koji ipak zna da izmisli poene bez da mu se serviraju na tacni), previše radnika. Čak i Sterling Brown koji je drugi najbolji igrač ekipe je radnik, nije kreator. Postojala je mogućnost da svi ti radnici kliknu i napravi se kohezija ali em nije lako vraćati se iz minusa, em nije lako kad ti jedinog kreatora malo pročitaju. Vi ste najbolju formu uhvatlili zahvaljujući transu Sterlinga Browna za kog sam i tada pričao da apsolutno nije tako dobar igrač kako je izgledao tih nekoliko nedelja + energetska bomba Tyrique koga su mnogi potcenjivali dok ga nisu počeli ozbiljnije shvatati + standardni Carlik koji je za koplje najbolji igrač ovog tima. Bonga je takođe odigrao odličnu sezonu za svoj profil igrača. Tu je i taj problem klađenja na Lundberga, a nepoverenje Washingtonu, ali da se ne lažemo većina bi tako i birala - EL iskusnog kombo igrača ispred totalnog divljaka koji je prvi put u Evropi. Ujedno je Lundberg jedini igrač kod vas koji je baš podbacio, Davies je već u veteranskim godinama, Ntilikina je to što je - izrazito napadački limitiran igrač, a Poku nikad nije ni bio igrač. Mike je EC nivo i to je to. Takođe me je pomalo razočarao Marinković koji se sve više pretvara u nešto bogatiju verziju Branka Lazića (stvarno je dobar defanzivac plus mu se toleriše svašta) i kome su napadački talenti neverovatno zakržljali. Imate dobru osnovu uz dodatak 3, 4 nova igrača koji će biti nešto kreativniji od ovosezonskih opcija i ubeđen sam da će Željko probati još jednom, ovog puta sa postojećom okosnicom pa ako i sledeće sezone izduva stvarno nema nikakvog smisla dalje ni za njega ni za vas. 

• Like 11
Posted

Jel se zna uopšte šta je Vašington toliko zasrao da bude odstranjen iz tima? Jeste šbb kbb, ali mislim da je on igrao juče da bi ste dobili utakmicu. Kada je Karlik crkao nije imao ko da preuzme i prelomi utakmicu na vašu stranu, odnosno izmisli poene pošto se Žalgiris opasno nudio, posebno se isticao Smailagić sa svojim vezanim greškama.

Posted
1 minute ago, Knipex said:

Jel se zna uopšte šta je Vašington toliko zasrao da bude odstranjen iz tima? 

Razmišljao sam o ovome aktivno poslednjih nedelja i jedino što bi opravdalo situaciju jeste da je potpisao ugovor sa vama nakon što je nama dao ruku pred pauzu. 

• Ha-ha 5
Posted

@SteveFrancis#3

Naravno da je zajednički imenilac Želimir, ali mislim da je ogroman deo i do samih igrača; koji nisu u stanju elementarne stvari da pohvataju. Ne može Želimir da odigra akciju umesto njih, čovek ih nakon 6 meseci intenzivnog rada još uvek pomera po terenu!? Ne može Želimir da napravi faul umesto Karlika Jonesa, niti Želimir pomaže sa najboljih šutera protivnika. Jednostavno, bez obzira na sve njegove propuste i tvrdoglavost, oni ne rade ono što im on govori i lemu ih uči. Očigledno je da on nikad nije, i neće se prilagođavati ekipi, pa tako igrači koje dovodi moraju imati visok košarkaški intelekt za ono što on želi da igra. Ovi nemaju, i dobijemo ovo što smo dobili, drugu sezonu u nizu - ništa.