Jump to content

Recommended Posts

9 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Da li je neko od braće išao na hodočašće do Fuenlabrade?

Ja im pisao na Instagramu, verovatno završio u onim requested messages, pošto me ignorišu već par dana 😄 Voleo bih da obiđem dvoranu ako dozvole ili makar provirim unutra, ali ću morati izgleda da šaljem mejlove i ganjam nekoga u nadi da je tako nešto moguće. 

 

Bio sam ja kad sam išao na špansku EL turneju u novembru '22.

 

Gledao sam utakmicu koju su igrali protiv Huventuda. Pa možda da uhvatiš i ti neku.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, jedibojan said:

Brate znas Pudara, znas Klausa

 

Spoiler

Od mojih i kumovi roditelja dobri prijatelji su Panga i Šerga. Njih dvojica su nekako nerazdvojivo... ono... Stanlio i Olio, Asteriks i Obeliks...

 

Jedan dan ja kod kuma i zvoni fiksni. Javlja se njegova keva V, ispriča se, završi razgovor, kad pita kumova žena N ko je to zvao. Kaže V "zvao kum Perica...", a N gleda i nema pojma ko je to. I onda V skontala da će ga N možda pre znati po nadimku, pa kaže: "Šerga...". Međutim N i dalje nije jasno ko je to, pa sad V razmišlja kako da objasni pa je pita: "je l' znaš ti Pangu?", kaže N: "znam, znam", a odgovara joj V: "e, pa Šerga". 😄

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, uvrnuto said:

 

Bio sam ja kad sam išao na špansku EL turneju u novembru '22.

 

Gledao sam utakmicu koju su igrali protiv Huventuda. Pa možda da uhvatiš i ti neku.


Sada su u 2. ligi i ko za onu stvar, vezuju dva gostovanja kada sam tamo. 
 

Pustio sam im mejl svakako, pa ću da vidim šta kažu. Ne bih potezao tamo čisto da vidim halu spolja, nije mi usput ni za šta. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Čekamo da nas brat Kornet propelira na 4. mesto EL power rankings.

 

Ne odstupam od svojih predikcija tabele. Stavio sam na 11. ali sam ispod napisao da ocekujem od 8-12. mesta. Sa druge strane, ostajem pri onom da me ne bi bas previse iznenadilo da Partizan ode na f4. 

 

Za sad deluje sve super ali pravih provera nije ni bilo tako da ste i dalje na nuli a tek od Baskoniije moze mozda da pokusa da se nasluti nesto barem kada pricamo o prvih par meseci. Efes je igrao bez Larkina i Poarjea sto su im 2 najvaznija igraca (a to se izgubilo pritom) a Panatinaikos bez Slukasa, Lorenca i Lesora sto je i za njih previse jer nisu bilo koji igraci no 2/3 najvaznija. Tu mesta za euforiju po meni nema, jer to nije takmicarski mec pa si ti upisao jednu pobedu na tabeli El i bas te briga jel im nisu igrali 3 vazna igraca. Ovde treba gledati siri kontekst ako se vec pokusava izvuci sta se moze ocekivati u prvih par kola El na osnovu toga. Svakako je sve to pozitivno po Partizan i nista sporno, ali ne toliko kako sam imao prilike da ispratim iz prostog razloga sto moze ubrzo doci tzv. reality check i uci u sezonu sa 0-2 pa sve pre toga u sekundi nestane. Ne mislim euforiju ovde na forumu na ovoj temi (jer je nije ni bilo nesto) no generalno. Borac sam stavio u Aba predikcijama 4. otpozadi tako da ni to nije nikakvo merilo. Hendikep je bio 28.5 poena, tako da tek poen se presla ocekivana granica hendikepa i to uz fantastican sut za 3 poena od 55% koji jasno nece biti ni u Aba bas stalno takav a kamoli u El. Tako da ovo do sad ne znaci nista i iz mog ugla su podjednake sanse po trecinu da Partizan ima i 6-2 i 2-6 i 4-4 iz prvih 8 kola, odnosno prvih mesec dana takmicenja, pa nakon toga bi vec neki ozbiljniji sud mogao da se da. Da li ce ici u pravcu nadanja 6-2 sto ce uliti ozbiljan optimizam i lozenje za dalje, da li ce biti 4-4 sto moze da nagovesti da ce se Partizan boriti za nekih 50% pobeda i 9. i 10. poziciju (sto je po meni najrealnije) ili ce se oguliti neke velike mane ovog tima (ukoliko ih ima) i lose startovati sa recimo 2-6 i euforija nestati koliko kroz mesec dana a to povlaci i neko pojacanje verovatno, pa onda taj neko da se uklopi pa onda imas dvojicu nezadovoljnih u timu sto ne igraju i tako dalje i tako dalje...

 

Jedno je euforija i nadanja navijaca i to razumem ali objektivno za sada nema prostora za preveliki optimizam ne zato sto Partizan nema odlicne igrace jer ima (cak i timski deluju dosta korektno, mada je premali uzorak) nego zato sto je jos uvek na nuli i nije imao pravu proveru do sada i tek posle Baskonije moze nesto da se kaze i to striktno za tu utakmicu, a neka sira slika nakon prvih mesec dana. Aj nek bude i Spartak tamo da ne zaboravim pre Baskonije, posto prvo to ide, jer su oni duplo jaci od Borca pa ako ako i tamo bude 30 razlike ili 20+ onako glat sto se kaze moze od nule da se odmakne do nule zarez jedan sto se tice optimizma a Baskonija je tek prva prava provera i pocetak pocetka i tu cemo da vidimo tek sta i kako.

 

Najveci ispit ce biti kada se veze par poraza i tu ce se videti i mentalna snaga tima i hemija i sve. Ovo sad simfonija, dobili Pao tamo u onom ambijentu, Borac razbili sve je to super, svi pozitivni i nasmejani, ali nakon prvih poraza ce se videti dal ce ostati smireni i pribrani i videce se dal ce da maksimalno da izgaraju neku sledecu da pobede i da ginu jedni za druge ili ce biti nesto kontra od toga. Lako je kad je sve lepo, sto za sad jeste, ali kad bude bilo tesko (ako uopste bude bilo) u smislu ako se veze par poraza u El tad dolazi pravi ispit.

 

Takodje od broja povreda ce mnogo zavisiti i to je jaki veliki procenat udela u celoj prici i poziciji na tabeli. Tako da sa svim faktorima rekoh 8-12. mesta ali ako se sve poklopi moze mozda i koja pozicija iznad a moze i da podje gomila losih stvari za rukom pa da se bude i ispod na tabeli. Videcemo.

Link to comment
Share on other sites

Ostoja je izjavio da je budzet 23miliona a budzet za plate 15 miliona. Napisao sam to jos od kad, mislim da me Kendrick pitao, da ce biti nesto veci ove sezone i tako i bi. Prosle je bio 20m ukupan i 13m na budzet prvog tima.

 

Kad se oduzme 1.5m za Zeljka, strucni stab i Bosnjakovica i Dimitrijevica ostaje jos 13 miliona na 14 igraca sto ispada preko 900k po igracu. U timu su jos Lakic i Nakic koji verovatno ne primaju ni 500k a kamoli 900k nego ce pre biti da njih dvojica i Koprivica zajedno primaju 1m ukupno. Onda dolazimo do toga da ostaje jos 11 igraca i 12 miliona, sto ispada preko 1m po igracu sto naravno da nije realno, jer sigurno ni Bonga ni Ajzea Majk ni Pokusevski ne primaju ni blizu 1m i njih trojica zajedno vrede 2m i to sa gornjom granicom jer barem njih nisu morali da preplacuju za razliku od nekih drugih koje jesu u nedostatku boljih opcija. Dalje, znaci ostaje 10ak miliona i 8 igraca sto opet nije realno jer sve iako su neke morali da preplate sigurno bar trojica tu nemaju ni 1m ako ne i cetvorica vrlo verovatno gde dolazimo do velike razlike. E tu dolazimo do one price, zbog cega sve ovo i pisem pa se potvrdjujem od ranije, da je Partizan platio obestecenje za trojicu igraca kako sam cuo. Pod ugovorima su bili Sterling Braun, Tajrik Dzouns, Brendon Dejvis i Mario Nakic. Za Sterlinga i Dzounsa je jasno a jedan od ove dvojice ili je za Nakica pao neki dogovor preko Igokea i Dodik price ili je Dejvis imao izlaznu klauzuli ka El ukoliko Valensija bude igrala Evrokup. Zanimljivo mi je da nigde nije bila nijedna informacija ni o jednom obestecenju a kazu da ih je bilo 3.

 

Jos jedna stvar, za barem trojicu igraca se saznalo da su bili zelje a to su Moneke, Hezonja i Dobric. Spletom okolnosti se saznalo za Monekea (u nekom trenutku se nije ni krilo kad je njuz pisao da je blizu, zatim i Misko) a druga dvojica su sami potvrdili u izjavama i to na pitanje novinara pa se i to spletom slucajnih okolnosti saznaloa da ih novinari nisu pitali ne bi se ni znalo. Ima jos par igraca za koje se spletom okolnosti nije ni saznalo mada i trojica su vise nego veliki uzorak. Svega toga je bilo i ranije u oba kluba. Dakle covek koje ima iole racia ukljucenog razume da prelazni rok nije igrica i da se igraci ne dovode kao u igrici, da postoje drugi bogatiji klubovi i da su klubovi poput Zvezde i Partizana neretko prinudjeni na B i C opcije, cak i D. Tako da je i sklop ovog tima bio sa nekoliko uslovno receno iznudjenih resenja, sto ne mora da znaci nuzno lose cak sta vise moze da ispostavi da sa nekim B ili C opcijama dobiju i vise nego sto bi dobili sa primarnim zeljama.

Link to comment
Share on other sites

Iz godine u godinu su kosarkaski sve placeniji. Samim tim i budzeti klubova rastu. Nije ovo 2014. godina gde je igrac od pola miliona premija. Ja uvek kazem, koliko su Zvezda i Partizan digli ulaganja, toliko su i ovi jaci klubovi isto uradili. Dovode se NBA igraci i placaju obestecenja kao dobar dan, a do pre par godina retko ko je zeleo da placa obestecenja. Zvezda i Partizan da imaju budzet kao u doba Radonjica/Vujosevica borili bi se za pretposlednje mesto sa Albom (Zvezda je i ovako medju zadnjima xd).

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, СтелаРоса said:

Iz godine u godinu su kosarkaski sve placeniji. Samim tim i budzeti klubova rastu.

Ima još jedna stvar koja ne menja previše to što si napisao ali utiče donekle - zbog visoke inflacije prethodnih godina plate i budžeti izraženi u evrima su bar 10-15 posto realno manji (mrzi me da proveravam tačno koliko) u odnosu na pre nekoliko godina. Praktično je 15 miliona iz 2019. sadašnjih 17 ili čak i više. 

 

Mi nemamo taj osećaj jer evro posmatramo kao neko stabilno sidro i imamo praktično fiksni kurs, ali on je u stvarnosti gubio vrednost, što se delom vidi u nominalno većim platama košarkaša.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Barkley#34 said:

Šta znam, ovo je korektnih par postova na temu koju je Ostoja pokrenuo, ne vidim da smetaju i nema veze ko ih je napisao.

 

Ali ta diskusija je besmislena, ne utice ni na sta niti menja bilo sta. A te cifre koje se pominju ne moraju biti ni blizu tacne, zar ne?

 

Kod nas provejava taj neki mentalitet sirotinje, da si posten samo ako nemas za sta kuce da te ujede. A uspeh je samo ako iz bede pobedjujes, te se zakljucuje da si ti automatski moralni pobednik ako imas manje, jer ovaj je drugi pijani milioner.

 

Ja bih da mi diskutujemo o skladnosti ekipe, o stilu igre koji forsiraju i kako nam se koji igrac dopada. Jer to je sportski do price. A ovo sve ostalo je neko nagadjanje sa nekim, ne znam ni ja sam kojim ciljem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nijedna naša diskusija ne utiče na bilo šta. 

 

Drugo, o svemu može da se priča ako se to radi bez skrivenih namera. Možda grešim ali ih nisam video u ovim postovima, tako da nekoliko postova neće srušiti forum a vrlo brzo će se rasprava vratiti na ono o čemu bi ti hteo da se priča.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Plate su otišle proverenim el igracima i ubicama, igraci iz ek, solidni el igraci pa i oni iz Nba imaju cene kao i ranije(maks 10% vise).

 

Zato bi Moneke nakon jedne top sezone u ekipi gde se igra vrlo brzo dobio 1,5m od kkp, dok Lamar Stivens ne iznad milion, a po meni radi se o boljem igracu od Cime...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Jesu sutra u Su karte u slobodnoj prodaji ili ima nekih ogranicenja?

 

pitam u smisku ocekivanog broja igraca

 

Bile su u slobodnoj prodaji pre par dana u Office shoes prodavnici u Subotici.

Edited by uvrnuto
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...