Jump to content

KK Partizan 2024/25 prelazni rok - (r)evolucija


Marvin

Recommended Posts

3 hours ago, NMX said:

Samo trentuno stvari ne stoje tako i tako veliki trener nema problem da kaže da se malo uzjebao i da pojuri dva top pleja.

Ne bih rekao da je on priznao da se konceptualno zajebao jer je pretprošle sezone išlo bolje od očekivanog. U teoriji je delovalo da bi sa Pidžejovim znanjem basketa i centrima koji umeju i da šutnu a Frenk i da doda sve trebalo da izgleda još bolje nego sezonu pre ali jbg. ne uklapaš žice ili cigle nego ljude pa je praksa ispala bitno drugačija.

 

Pre sam mišljenja da je video da to ne može uvek, da je potrebno mnogo uklapanja i gledanja u pasulj a pošto nema neograničenu bazu igrača od kojih može da sklapa sistem i troši vreme i novce prešao je na drugi, klasičniji plan.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Još jedna stvar u vezi vaše minule sezone a i dosadašnjeg prelaznog roka. Dva igrača koja su kod vas imala najveći plafon za rast a samim tim i mogli da izdignu ekipu rezultatski, a iz kojih je Željko izvukao vrlo malo su Dozier i Caboclo. Naravno, nisu oni deca pa da je sad trener jedini kriv za njihov underperformance ali to su igrači na koje ste mogli a možda i morali da pravite razliku. Možda bi sa nekim stabilnijim veteranima sve to bolje leglo. Slušao sam Puntera kod Urbonasa i stekao utisak da je reč o kognitivno jako ograničenom momku koji ne zna da spoji dve rečenice bez najgorih floskula + ogroman ego. Ima taj veliki talenat za trpanje ali potpuno pogrešna osoba za neki mentorship ovim fragilnim karakterima oko sebe.

 

Sad mi deluje da se ide sa igračima čiji je plafon niži ali su stabilniji i bolji karakteri. Naravno, pošto se ključna pojačanja tek očekuju videćemo kako će to izgledati na kraju.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, fedor said:

Decko je idealan za neke manje ekipe, za Buducnost recimo, negde gde bi bio prva violina, opalio 5-10 trojki po utakmici, gde bi se svaki pik igrao sa njim. Sve preko toga je teska prica, jednostavno nije EL kvalitet, sto je njegova karijera negde i nagovestavala, ali opet Partizan u tom trenutku nije imao bolje resenje.

 

Nisu El opcije samo top kvalitet igraci vec imas i bek ap opcije na nivou Evrolige. Kaboklo je legitiman igrac od 15 do 20 min u vecini El klubova. U Albi bi imao veliku ulogu kao i u Parizu, u Zvezdi bi prosle sezone igrao 20+ minuta na 4. U Baskoniji bi i na 5 sigurno dobio minute ispred Kotsara. Nisu ni Birutis i Hejs iz Zalgirisa nesto bolji igraci od njega, kao ni Pojtres i Hajns iz Armanija, po meni ni Rivero nije nesto bolji igrac od Kabokla, a i u Panatinaikosu bi uzimao tih 10ak minuta iza Lesora umesto Adetokumba ili Balcerovskog. Samo deo klubova koji su mi pali na pamet a sigurno jos vise da ima. Ovo je kao petica a na poziciji 4 bi imao isto ovoliko prostora i u vecini drugih timova. Podjimo samo od sampionskog Panatanikosa gde Huanco nije pokazao nista vise od Kabokla a igrao je 16 minuta prosecno sto nije malo. Tako da price da se ne moze sa nekim Kaboklom ili Bongom napraviti rezultat su neutemeljene, jer nije u njima kljuc vec u par planiranih nosioca i par najplacenijih igraca jer je njima namenjeno da prave najvecu razliku. U Partizanu su za to bili planirani Panter, Ledej, Naneli, Douzer i Kaminski, ujedno su to i 5 najplacenijih igraca bili.

 

Kaboklo je imao cak 70% za 2 i cak 50% za 3 sto su fantastacni procenti i vrhunska efikasnost na nivou Evrolige, 9 poena za 19 minuta je odlican podatak sto govori da je Kaboklo vrlo dobar napadac na nivou Evrolige i to u 1. evroligaskoj sezoni i ima jos prostora za napredak. Da, ima mana u napadu a i defanzivnih mana, mada uopste nije los defanzivno kako se predstavlja, moze po nesto da preuzme, a ima i 0.7 blokadi na ovu minutazu je dosta dobar podatak sto delimicno govori i o zastiti obruca. Tako da ga dobar napad i zadovoljavajuca odbrana, uz sve mane, ubedjen san cini pozeljnim na trzistu u ovoj situaciji gde nije veliki trenutni izbor visokih igraca bilo cetvorki ili petica a ima jos dosta klubova koji traze visoke igrace. I da ne ispadne da pisem ovo iz nekih jinxova, obe ruke bi digao da dodje kod nas, sto znaci da zaista verujem u to da je korektan igrac na nivou Evrolige. Svakako nema utemljenja da to nije El igrac ako se to samo napise vec mora da se utemelji nekim cvrstim argumentima a u tvom upisu ih ne vidim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, realno *w said:

Jedino ako mu isplatu plata nisu zaustavili kad su ga suspendovali, što je legitimno.

 

 

Gde je ovo legitimno?

 

Postoji novcana kazna a postoji i suspenzija bez zarade. 

 

Ne mozes da mu obustavis isplatu zarade za ono sto je odradio i trebao odavno da primi (maj), cak i ako je definisana kazna tolika da je u nivou sa zaradjenom platom (ili platama), moras o tome da obavestis zaposlenog a prilicno sam siguran da ne mozes da ga ostavis sa 0 zarade vec se to odbija narednih nekoliko meseci uz odredjeni max procenat. 

 

Ako ga suspendujes onda mozes da mu ne platis pare za taj period suspenzije, ali i to ima max broj dana koliko moze biti suspendovan. 

 

 

Anyway, prica oko Kabokla je cisto natezanje i jedne i druge strane da sto vise izvuku za sebe. Smesno je samo sto agent laze da je ovaj otisao na pripreme repke, i siguran sam, odnosno trebalo bi, Partizan toga da se uhvati i adekvatno disciplinski/novcano kazni igraca (i obavesti ga o tome). 

 

Meni ovo deluje samo kao da Partizan malo odugovlaci da ga ne bi tako olako pustio i da mu sto kasnije izda LOC koji Kaboklu treba da bi potpisao za neki drugi klub (nadam se ne za Zvezdu). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Punter nije ograničen nego ima ograničen vokabular, što je otprilike dio njegovog kulturološkog okruženja iz mladosti.


Odrastao sam na tim filmovima i muzici pa ih opet ne razumijem pola vremena, čini mi se da svaki kvart ima svoj lingo i nemoguće je biti u toku sa njim. Taman kad pomisliš da ga kapiraš a on se preobrazi u nešto sasvim deseto. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, fedor said:

Sto se tice samo buduceg rostera i vise sam nego optimistican, sva je prilika da cemo biti mnogo jaci i kompletniji, doci ce stvarno velik broj pojacanja, e sad uklopiti toliko novih igraca je bas tezak posao, retko kada se desi da to uspe i tu je moja najveca briga. 

 

Ako neko to moze to su Ataman i Zeljko. 2 najveca autoriteta medju El trenerima i nemam problem da to priznam iako ne bih voleo ni jedog ni drugog na klupi svog tima ali to je cinjenica. Ne znaci automatski da ako bi se uklopili svi da bi se desio top8 jer je pored dobrog uklapanja svih i podeljenih uloga da svi budu zadovoljni presudan i indivudualni kosarkaski kvalitet koji je verovatno i presudan i sto ce najvise zavisiti od preostalih pojacanja ali svakako da nema veceg protivrecenja Zeljku ni na treningu ni tokom utakmica i svi igraci kod njega postuju svoje zadatke u skladu sa svojim mogucnostima i tehnickim i kosarkasko-intelektualnim. Hemija u svlacionici je nesto drugo ali to nije presudno za rezultat u Evroligi. U Panatainaikosu nije neka hemija i privatno druzenje pa su osvojili Evroligu.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Alek The Great said:

Lepo bi bilo da ubedimo Fontecchio-a da se vrati u Evropu. Ne znam kako se krece njegov rejting u nba, ali trenutno mu istice ugovor. Odlicna opcija na poziciji Ledeja. Ne bi bila ni jeftina.

Odlican igrac za evropu, ali mislim da su sanse minimalne da se vrati. 

Solidna statistika, moze lagano da zabode dobar ugovor tamo, tesko da mu se sad vraca. 

Link to comment
Share on other sites

Vi svakako možete da očekujete baš velike transfere za ovu sezonu. Posle ovakvog remonta sigurno će vam doći još desetak igrača od kojih treba da očekujete velike transfere u vidu Boldvina, Monekea, M. James, Colsona... Takođe moraće da vam dođe i domaća osnova pa od ovih desetak pojačanja očekujem bar još 3,4 domaća igrača( ako ostanu Trifunović, Koprivica, Avramović) u suprotnom još bar dvojica na ovih 3,4. Apropo domaće osnove nije ništa neobično da tražite i Dobrića. Čak sa sportske strane imam osećaj da se taj transfer možda i ostvari. Problem u domaćoj osnovi za ovu sezonu je što vam je potrebna a izbor kvalitetnijih je ili gotovo nikakva ili nedostupna. Od dostupnijih tu su Beslać, Dobrić, možda neki klinac iz Mege. Zbog svega navedenog sigurno će Savić i Željko dati sve od sebe da pridobiju tu domaću osnovu. Baš težak posao  za sportski sektor s obzirom na broj potrebnih pridošlica i izbora na tržištu za koje se i drugi klubovi bore. I pored toga što će para biti, baš vraški posao doći do tolikog broj pojačanja a da su kvalitetni. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, mister-no said:

Nisu radili, na primer od Pantera je traženo da pravi faul protiv Bajerna što nije uradio, direktan poraz koji je možda i koštao ne ulaska u top10.

 

Da, samo se zaboravlja koliko je Punter svojim ucinkom u napadu doneo pobeda.

 

Kada sam napisao "uradili su ono sto se od njih ocekivalo/trazilo", to je znacilo da su radili ono sto im najbolje ide, trpanje protivnickih koseva. Svakako da Punteru koncentracija u odbrani nije stalno na visokom nivou, ali nije ni Jamesu ili Larkinu, pa Monaco i Efes ne bi mogli na trzistu da nadju bolje opcije od pomenutih zvezda.

 

8 hours ago, NMX said:

Na stranu priča dolazi li vam NGW ili ne, neko će svakako doći. Što meni uz Ntilikinu daje solidno Žocovo priznanje da se igra bez klasičnog pleja evo već dve sezone (tri?) ne isplati. Negde sam komentarisao da je moguće da Žocovo tvrdoglavo teranje igre bez klasičnog keca možda predstavlja neku košarku koja će tek doći, što uopšte nije isključeno. Samo trentuno stvari ne stoje tako i tako veliki trener nema problem da kaže da se malo uzjebao i da pojuri dva top pleja. Plus je imao prilike da vidi kako valjevski alkos sa 37 godina razigrava tim.

 

Nema vise na trzistu klasicnih plejmejkera i to je razlog zasto KKP igra bez takvog igraca u sastavu. Tesko da je Ntilikina taj, nije on nivo Calathesa, Sloukasa, Chacha, Pangosa iz najboljih dana, CMMa, Thompsona i takvih igraca. Goss je isto slabiji igrac od pomenutih, ali on ima ugovor sa Olympiacosom i ne vidim razlog zasto bi ga Pirejci pustali.

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

U Panatainaikosu nije neka hemija i privatno druzenje pa su osvojili Evroligu.

 

Samo su uzeli skorera koji je i za NBA nivo bio fantastican, do tada su se mucili i imali 2-4 i 6-7.

 

Kada KKP bude nasao takvog igraca, onda mozemo da pricamo o Zeljku koji moze da potpuno nov tim dovede do F4. Zapravo, tu ni nije rec o Atamanu i Zeljku nego o velikoj dozi srece da takvi igraci dodju u klub usred sezone. Nesto kao Quincy efekat na ekipu koja je gubila 30 i 40 razlike na gostovanjima.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Jonas Lunden said:

Kakav je Chiozza? Vidim on i Kotsar napusataju Baskoniju.

 

Ovo moze da se protumaci na dva nacina. :whistling:

 

Ni Chiozza ni Kotsar nisu igraci za EL timove, tim pre je za divljenje sta je Ivanovic uspeo da napravi sa takvom ekipom (i kapa do poda skauting sluzbi Baskonie koja uspeva da sa dosta manjim budzetom od vecine rivala napravi konkurentnu ekipu svake sezone).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...