Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

43 minutes ago, Kooineeperk said:

Nigde veze. 

Prvo, Kanga je stranac. A mi u KKCZ pricamo o tzv. "domacoj osnovi".

Drugo, staviti Kataia u isti kos sa ovim igracima, hajde, mozda da kazemo da je Katai maestro kao Teo (naravno ne bas na tom nivou karijernog uspeha ali za to kod Kataia postoje neki razlozi zasto nije), ali kod Kataia nisi nikada mogao da vidis neko brecanje, divljanje, napusavanje sa sudijama, sa igracima, Katai ne cascava prisustvom, ne zahteva nikakve minute, mirno i posteno odradjuje svoj ugovor i reklo bi se da iskoristi svaku priliku koja mu se pruzi, sto Teo ne radi. 

Rodic, Deda - to vec ima neke veze.

Lazic, Spajic - to bi mozda moglo takodje negde da se poistoveti...  

U smislu da su ispusene mustikle, da ne mogu da igraju takmicenja koja su na ovom nivou, a i dalje su tu i igraju.

Ponasanje i da li je neko stranac ili clan domace osnove je nebitno.

39 minutes ago, CuaTheTime said:

Samo sto su Kanga i Katai bili bitniji u svom prajmu u zvezdi u ozbiljnijem sportu od ove trojice

To da, ali trenutno su nepotrebni svi

Milojevic je tri izmene pogodio, cetvrtu Mimovic - Kanga nije, i to ne toliko koliko je losa zamisao da se uvede Kanga, vec da se izvede Mimovic, sto ce zvucati cudno jer sam ga pljuvao tokom meca - medjutim, da bi igrao svih 90 minuta sa ovim Milanom i drzao tempo trcanja, treba ti pre i umorni Mimovic nego odmorni Kanga, zato sto ce Mimovic da pozatvara i zapreti u prodoru vise nego Kanga. Ta izmena je konkretno porucila - "samo da nam ne uvaljaju, a mi necemo nista uraditi napred", sto bi imalo smisla u nekom drugom kontekstu, ali ne u ovom sinoc gde je Zvezda preuzela igru i bila opasnija u drugom poluvremenu od Milana. 

Kangin najgori potez sinoc je bio njegov prvi kontakt sa loptom - Zvezda je imalo odlicnu situaciju u jednoj polu-kontri, dosta resenja za Kangu da povuce ili da je da na stranu, i on je sutira sa 30 i nesto metara... bar da je prisao jos koji metar pa da je sutno, jer je ispred njega bila livada... a svako ko je trenirao fudbal zna sta znaci taj prvi kontakt sa loptom za samopouzdanje. Posle, shodno i svom ludom temperamentu, nije pravio dobre odluke i zasro je onaj jedan poprecni pas, ali nije to ono sto je direktno uticalo da Zvezda izgubi.

Edited by diego

Odigrali smo odličnu utakmicu spram naših kvaliteta i posebno spram toga da mi u domaćoj ligi nemamo pravu konkurenciju.

U domaćici nema ko ovako da te stisne pa da vežbaš odbranu. Svi parkiraju autobus. Tako da je naš trener na velikim mukama kad treba potpuno da menja filozofiju igre kad igra domaćicu i kad igra Evropu.

Očekivao sam da padnemo, dešavalo nam se nekoliko minuta dekoncentracije i na 0-0 samo što je Milan takođe u užasnoj formi, odigrali su daleko ispod svojih mogućnosti. Njihove povrede su takođe znak da su oni nas podcenili, jer ne bi onako mekano ulazili u duele iz kojih su dobijali povrede.

Boli to što smo poraženi i pored jako dobre igre ali to nije ništa čudno. Znamo da će sudija da pogura njih, znamo da su bolji. Potrebno je i puno sreće a to nismo imali.

• Like 1

3 hours ago, L' Imperatore said:

Kod drugog gola, gde je posle odlične intervencije upao u gol?

I za prvi gol ha ja ne bi mnogo kritikovao. Uvek smo mnogo glasni kad je u pitanju golmansko linijašenje. Sad kad nekod izađe, onda, gde je krenuo? Možda jeste ovo bila malo lošija procena. Ali treba uzeti i u obzir i fantastičnu kontrolu lopte Leao-a, i efikasnu završnicu. Lik je pas od 50 metara ustavio u puno trku i prvim dodirom je namestio na levu nogu sa kojom pogadja gornji ugao... 

Pa rekao sam da je bilo lose pozicioniranje, nisam kritikovao to sto nije ostao na liniji. Kod prvog gola je suviše nudio levu stranu, a kod drugog uopšte nije trebao da se baci i da je to bolje procenio ne bi bilo ni potrebe za odličnu intervenciju. 

13 hours ago, No name said:

Ne znam u kom univerzumu i pravilima igre nije faul guranje sa obe ruke sa ledja...o kakvom prelakom padu se piše...Ne smeš ruke da stavljas na protivnika, ne znam sta tu nije jasno,to se svira kao faul ako su igraci u poziciji ka lopti...

To sto zvezda nema adekvatno popunjen tim nije razlog da se kasapi sudijskih odlukama.  Odluka je direktno uticala na rezultat. Ok. Treba gledati sebe, ali ovi momci su sinoć gurali 90 min da bi neko sa strane uticao na rezultat I poništio njihov trud. To treba jasno reći. To nije izmišljeno, već činjenično stanje. Ovaj Milan jeste slabo igrao, ali ima i do našeĝ tima. Samo podsećam da je ovaj Milan nokautirao Real na Bernabeu. Neko će reći pa slab Real...pa da je dobio Djironu ili Brest , rekli bi pa igrao protiv Bresta i tako u krug.

BOLD 1: Slažem se

BOLD 2: eh

7 hours ago, Don Dusko said:

image.thumb.png.99d9ec0110e2b618ce14f6c8c3a3ea89.png

7 hours ago, suptil said:

470012167_8848458081941207_6680361782932470135427_8848458695274479_3400112230230П

Докле тако?

dok ne bude dovoljan intenzitet

Edited by Bugl Khan

20 hours ago, merosina said:

Volim Vladu ali sam gledao dok nije rekao kako je Leao ostao potpuno sam i dao nam prvi gol. Mislim brate ako već gostuješ negde pripremi se jer Rafael je protrčao u prostoru između Silasa i Đige, Silas je zakasnio sa reakcijom, ovaj odlično primio loptu i dao gol. Nije bio sam.

Meni je najveće razočarenje reakcija Radonjića kod šanse Ivanića. Ušao si u 60. imaš snage, krilo si i ne istrčiš akciju, kao k brate.

spacer.png

• Like 2
  • WOW 1

1 hour ago, Prijatelj Mitar said:

Kraso se bas pohvalno izrazio prema Zvezdi i zivotu u Beogradu. Inace kroz intervju provejava da Bahar nije umeo da uspostavi komunikaciju sa igracima. 

To je reklo bar 5 igraca. I onda neko kaze busio ga Rodic. Vidim i sad ga u Makabiju busi Rodic, posto je cetvrti na tabeli.

9 hours ago, Manoly said:

Nisam vise ni blizu zagrizeni ciganin kada je nas fk u pitanju, pratim resovno i naravno da navijam za svoj klub, s tim da sam odavno svestan i dovoljno mator da znam kakva bagra sedi u foteljama.

Al ona kradja od srede me jos drzi, mamu im jbm olosku...

Po mom nekom mišljenju ako si prestao da budeš zagrižen 2004. kada je Džajic otišao onda bih se složio sa tim stavom jer svi koji su usledili, od one radne grupe koju su vodili Marinković i Vujin (koja je prilično unakalila klub) pa do Terzića, nisu dostojni fotelje (na ovaj ili onaj način). S tim da mislim da je Zvezdan u vrhu nečastivih funkcionera kluba.

Što se samog terena tiče mislim da nije bilo boljeg perioda gledati fudbal prethodnih 20 godina. Ovaj sastav, uz očigledne rupe, koncepcijski nikada bliži nije bio evropskom vrhu i modernom fudbalu. Čak mi je forsiranje Mimovića, Maksimovića i sada Guteše dosta ublažio gorak ukus koji sam imao zimus nakon prodaje Mijatovića i Nedeljkovića. 

Šteta što se masa okrenula prema košarci i veštačkom hajpu tamo i ne prepoznaje napredak fudbalskog tima ali kako je tako je. 

Veštački hajp oko KK? Care, bukvalno desetogodišnji kontinuitet imamo, tučemo najveće evropske klubove redovno, krenuli od Šilba kao glavnog stranca, sa skromnim timovima i domaćom osnovom dolazili na prag plejofa, imali serije pobeda za dokumentarac jednog dana, došli do toga da jednog od prvih favorita za naslov pobedjujemo sa 75% "domaćih poena" i to bez najboljeg igrača, opet reprezentativca Srbije, vrhunski stranci oduševljeni klubom i atmosferom oko kluba. Imamo u timu olimpijske vicešampione iz '16. i trojicu bronzanih iz Pariza. Prodisala srpska košarka otkad smo preuzeli primat u regionu. 

Veštački hajp je kada eliminišeš moćni Bodo Glimt sa jednim i po domaćim igračem u XI i dodješ na Marakanu da gledaš meč protiv Benfike, tim izgleda  kao razbijena banda, niko ne oseća klub kao svoj, navijanja posle 15 minuta NEMA. Dođe Barselona, ljudi na tri tribine sede posle pola sata igre. Dođe Štutgart, razbijemo ih, ceo stadion u delirijumu kao da smo osvojili LŠ. 

• Like 3

Mislim da navijaci najbolje osjete kad se u klubu radi dobra stvar, odnosno kad je situacija i odnosi u ekipi prava i to se vidi po posjeti i tom takozvanom hajpu. Mislim da tu nije presudno finansijsko stanje, vise se tu izdvaja taj dobar odnos u ekipu i dobra hemija. To se najbolje vidjelo kad je Robi bio, Stanoje, prvi mandat Miloja. Dzaba milioni kad skoro svi znaju da tu iznutra dobro smrdi i da nije zdrava prica. Stanje u Zvezdi se moze uporediti sa stanjem u drzavi. 

Sve je to tu negdje, malo vise para, nije egzistencija u pitanju, al opet to nije to, vidi se da nesto nije uredu, da je stanje manje vise vjestacko.

Znamo mi da se bez tih mufljuza, podobnih vlasti, ne moze nista stvoriti, al isto tako znamo da to nije to i to je po meni to sto nas izdvaja kao navijace od drugih. Isto tako svi normalni navijaci ne vole da im tamo neka organizovna grupa profi navijaca odredjuje kako da vole klub i kako da se ponasaju na tribinama, na stadionu. To je isto jedan od razloga zasto je slabija posjeta na ostalim tribinama na fudbalu. U kosarci je malo bolja situacija zato sto kosarku prati malo drugaciji tip publike, koju igra i situacija na ternenu malo vise zanima, pa ovi profi bas i nemaju  sta tu da traze.

• Like 1

Bez uvrede, ovo što sam pročitao u oba posta su dosta praznih rečenica po meni. Cela domaća osnova, regionalni primat, oduševljeni stranci počinje i završava se sa državnim parama. Kada Vučićev populistički projekat "U Srbiji se sada bolje živi" bude stao vratićemo se na Šakotinu sezonu gde je 30-40% hale bilo ispunjeno i pitaćemo se gde su svi ti košarkaški navijači nestali. Jer tada neće više biti primata, domaće osnove i oduševljenih stranaca. 

Pa u košarci su pre par dana ultrasi određivali ko će šta da postavlja na ogradu, gde se to razlikuje od fudbala? I na to još klubom upravlja SNS biznismen Drčela, šta je tu opozicija? I to loženje da košarku gledaju drugačiji ljudi, evo sečem ruku da li 10 ljudi od tih 20 hiljada zna šta je Saporta kup, kada ga je Zvezda osvojila, sa kim je igrala u finalu i ko je igrao u timu i sedeo na klupi kluba. Sve oko tog hajpa je veštački. Loženja na skupa pojačanja, derbije u evroligi, licence, fajnal forove u areni su plaćena ogromnim parama koje je nemoguće provratiti što se uveliko razlikuje od fudbala. 

• Like 7
  • Thanks 1

Narodu i prosečnom navijaču Zvezde je sve manje stalo do fudbala. (Razlozi svima jasni)

Na ex-xu prostoru smo tek 4. po gledanosti. Hajduk, očekivano, neprikosnoven na prvom mestu. Drugi Dinamo kome je zatvoreno pola stadiona. A tek je otužno što je Željezničar ispred nas sa 3x manjim stadionom od Rajka i koji je klub koji se bori za Evropu u amaterskoj i korumpiranoj ligi BiH.

• Like 3