Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

Nisam imao problem sa izjavom. Rekao je: pokazaću da sam bolji. Jbg lakše će mu biti da to pokaže igrajući za neki drugi klub.

Barem nije skinuo gaće kao prvi čovek kluba, koji konstantno u izjavama kuka na žreb, raspored, itd. Kao da je raspored kriv što nemamo beka ni za Ligu Evrope, a kamoli Ligu šampiona.

• Like 5

Mene je Dinamo samo iznenadio visokom pobedom protiv Slovana. Realno njihov raspored i nas raspored kao da su dva razlicita takmicenja. Oni kada su isli na sam vrh Evropskog fudbala primili su 9 ici ce i Arsenalu i tu ce biti 5,6 komada. Dizati njih u neka nebesa i pricati kako oni mogu a mi ne mozemo nije bas realno jer im je raspored za sada bio kao da igraju LE a ne LS idu im utakmice protiv Arsenala,Borusije,Milana pa ako tu budu pobedjivali ja cu prvi ovde cestitati njima...

• Like 2

Kada bismo mogli da uzmemo pare od plasmana u LŠ, a da igramo LE. Ovako ne valja. Znamo da je razlika u klasi ogromna, ocekujemo to sto se i desi, ali bole porazi, ujedaju baš opako. Ispadanja od Strazbura, Bordoa, da ne idem dalje u prošlost su bili bolni na svoj način. Ovo sada sa ovim punim mrezama do vrha je frustrirajuce i baca u očaj. Znamo sta smo nekada bili i da se bukvalno nikoga nismo bojali,  a sada smo jadni. Neosvojivu tvrđavu pamte samo veterani...

11 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Mogu oni dobiti i 10 od Arsenala u Londonu ali je cinjenica da su nakon 4 kola ispred Reala i Bayerna te da im vjerovatno treba jos jedna pobjeda da budu skoro pa sigurni medju 24. Bespotrebno se omalovazava njihov uspjeh. 

Salzburg, Slovan i dolazi Seltik....to nije grupa LE nekadašnja.

Nemoj da preterujemo ni za jednu ni za drugu stranu. Čitam juče najlepša priča evrope "Brest". Ljudi igrali sa Spartom, Salzburgom i Šturmom.

Da su gostovali Monaku, Interu i dočekali Barsu (najbolji tim trenutno sveta) i Benfiku....možda ne bi imali "0",ali ne bi imali ni više od 1 do maks 2 boda i bili miljama od nokaut faze.

Drugi par cipela smo mi, gde je sve na prodaju, svaki igrač, gde nemamo jednog beka, golman is Srpske lige itd....

• Like 1

12 minutes ago, berti said:

Kada bismo mogli da uzmemo pare od plasmana u LŠ, a da igramo LE. Ovako ne valja. Znamo da je razlika u klasi ogromna, ocekujemo to sto se i desi, ali bole porazi, ujedaju baš opako. Ispadanja od Strazbura, Bordoa, da ne idem dalje u prošlost su bili bolni na svoj način. Ovo sada sa ovim punim mrezama do vrha je frustrirajuce i baca u očaj. Znamo sta smo nekada bili i da se bukvalno nikoga nismo bojali,  a sada smo jadni. Neosvojivu tvrđavu pamte samo veterani...

Ma kakva LE! I tamo bi nas punili neki Totenhem, Lazio pa čak i ovaj raspad  koji je sad United bi nas satrao, a mi bi se borili da udjemo u top 30.

Liga Konferencije je takmičenje po našoj meri gde bi se TAKMIČILI i tukli za pobede, prolaze pa što da ne i titulu. Ovo sada je samo dobar izlog za preprodaju igrača, uzimanje masne premije od UEFE, TV prava i skupih ulaznica o čega mi navijači nemamo ništa osim gledanja proseka od 4 primljena gola po meču i postavljanja negativnih rekorda u Evro takmičenjima. Koji je nam je ovo poraz u poslednjih 10 utakmica u Evropi?

Ajde malo da se i ne zanosimo. Previše ovde vidim nerealnog pogleda na situaciju u kojoj smo. Da, igramo loše. Da, nemamo trenera za iskorak. Da, nismo našli adekvatnu zamenu za Hvanga. Da, nemamo bekove i dalje. Ali budimo realni, za nas LŠ kreće od sledeće utakmice. Ovo do sada je bilo samo da što,, bolje" prođemo. Osim Benfike gde smo i izgledali dobro osim prvog poluvremena i gde smo mogli da izvučemo makar bod u ostalim utakmicama nismo imali šta da tražimo. Nije alibi ali igraš kako ti protivnik dozvoli, naročito ako je protivnik za tri nivoa kvalitetniji i tu se ti ništa više ne pitaš. Igra je loša ali bolja nije ni mogla da bude ako se uzme u obzir ekipe koje su bile na suprotnoj strani. O našoj igri i rezultatima mogu da sudim od sledeće utakmice. Gde igramo sa jako kvalitetnim rivalima ali koji su za nivo ispod prethodnih. I sa njima može da se i ti nešto pitaš. Ne očekujem ništa spektakularno ali pričati o lošem rezultatu u rasporedu koji smo mi imali je baš diskutabilno. Naredne utakmice će pokazati naše pravo lice i realne mogućnosti. 

Edited by Čočo
  • Like 1

Nisam mogao sinoc da pisem, sa stadiona po onoj guzvi, i lutanje za parkingom oko zgrade, mislim da je neko iz na primer Novog Sada brze bio kod kuce nego ja... brzo tusiranje i odmah krevet. 

Ovo je bas bila vrhunska utakmica po poseti. Vec po pronalazenju parkinga se videlo kako ce biti, iako sam dosao u priblizno isto vreme kao i na ostale utakmice. Drustvo je vec uslo ali nas sektor (sever, tik uz zapad) je vec bio prepun, pa odlaze cak na istok. Zato sam ja gledao da udjem bilo gde na sever i nekako odem do njih i uspeo sam na skroz drugom ulazu od svog. Situacija na gejtovima na severu je takva da moze da udje ko kako hoce. Rampe ne rade, nesto ti kao pogledaju sta imas u rukama, mogao sam nekom da dam clansku i da udje bez problema (isti je dizajn kao sezonska). I onda je bila otvorena unutrasnja kapija izmedju severa i istorka i prosao sam dalje na istok. Po mojoj proceni, uzevsi u obzir da je na sever usao samo ko se nije potrudio, da se prelilo i na istok (a tamo stepeniste nije postojalo, bilo je cak i ono da jedni stoje na betonu a drugi na stolici iza njih, da je iz stolica bilo jos 4-5 redova ljudi koji su stajali kako na istoku tako i na severu i jugu), da je i jug bio skroz popunjen i to cak i onaj deo za gostujuce navijace kojih nije bilo, da je i zapad bio pun (do 80.min) - suma sumarum - bilo je 60k ljudi ma sta god da rekli zvanicni podaci (kojih i ne moze biti jer sam objasnio kako se ulazilo). 

Koreo, atmosfera, sve je bilo OK. 

Sto se same utakmice tice - nisam nezadovoljan. Ocekivano je bilo da ce nas Barsa nakantati i sta je tu je. Nismo se lako prodali. Ko god je ocekivao nesto drugacije bas je bio optimista. 

Nema sta mudrovati, ovo je rezultat rada ne toliko igraca i strucnog staba, vec kluba, Terze, Marina, Mrkele. Mi smo toliko busni pozadi da nam ga nije dao samo ko nije hteo. Ajde sto je Glazer povredjen (to je objektivna okolnost), pa i Mimovic (ali od decka, i da je zdrav, bukvalno ne znamo da li bi na CL nivou mogli nesto da ocekujemo), ali to sto:

• nama Spajic igra (i redovno kiksa barem jednom po utakmici, a cesto i 2-3 puta), a doveo si i odmah prodao Stojica, a onda doveo Drkusica - pa koji moj smo ih dovodili? Ali jbg, kapiten. 
  • to sto mi imamo Seol-a u kome zaista ne vidim neki kvalitet koji ne bi imao i neki domaci igrac (Mimovic-a da zanemarimo, mislim da mozemo jos nekog da izvucemo ako ne iz nase skole, pa tu su i druge opcije).
  • to sto Rodic, kao bivsi igrac, igra onoliko...

pa moraju svi da pomazu ovoj trojci i kako onda da igras nesto napred? Jos smo dobro i odigrali napred, svima osim Monaku smo dali neki gol, to je bitno.

A i ta sredina i napad, opet gomila dolazaka, da bi na kraju igrao Kanga protiv Barse?! Ruku na srce, odigrao je stvarno dobro, ali to samo potvrdjuje koliko su ostali losi. Elsnika posle gola iz nazalost ofsajda, nekog ko vise igra na polovini protivnika, moramo da stavimo na levog beka... Maksimovica i Silasa moras da povlacis nazad jer Rodic i Seol ne znas vise s koje strane vise duva. I onda normalno da ni Maksimovic ni Silas ne mogu mnogo da urade u napadu jer su mnogo pozadi kad krene eventualna kontra a to nam je gotovo jedini nacin da postignemo gol. Krunic je posebna prica. Moze nekad nesto da ti da ali ce pre i posle toga mnogo da ti oduzme. Otprilike kao Spajic. Ja od njega stvarno nista nesto nisam video da mogu da budem zadovoljan a kamoli odusevljen. Mozda mi je cak i Luka Ilic bolje pojacanje u sredini od Krunica. Velika rupa je ostala nakon Hvanga. 

Krila, kako smo tu tek fejlovali kao klub. Silas jos kao ima neku statistiku, ali ispada sebicniji od Bukarija. A i sporiji. Jedino sto je jaci. Puma - da li ga se ko jos seca... Milson je preslab za kikboks prejak za rock&roll, vidi se da tu ima nekog skila, ali sve to nekako tanano deluje. 

I par stvari koje me uzasno nerviraju. Izvodjenje gol auta kod visokog presinga protivnika. Toliko je nasa bekovska linija losa u tome, da ocas posla omogucavamo priliku protivniku - par puta smo tako kao "izneli" loptu da smo im je predali na 40m gde su oni imali 4 na 3. Drugo, kad nije gol aut, mi i dalje ne znamo kako da zapocnemo napad, golman Ilic carini loptu kao da mi vodimo 2:1 protiv Barse i krademo vreme. I tako u nekoliko navrata. Pa brate ispucaj je onda. A ispucavanja kod gol auta - u cemu je fora sa tim da se svi igraci (i nasi i protivnicki) grupisu na jednoj polovini (levo ili desno)? OK, razumem da se mi grupisemo pa povecavamo kao verovatnocu da cemo primiti loptu i zadrzati je, ali se zato i oni pomere, logicno, pa zasto onda i dalje ispucavas u tu gomilu, smisli foru neku, ispucaj na drugu stranu... daj nesto drugacije. Samo budala ponavlja istu stvar ocekujuci drugi rezultat.

Raspisao sam se. 

TL;DR: Nisam nezadovoljan utakmicom ali jesam malo samom sezonom i pre svega radom kluba, kao i u kosarci, treba da napravis iskorak posle par slicnih sezona, sve ti se namesta za to, i ti onda uradis gomilu stvari koji ne idu ka tome. 

• Like 3

4 minutes ago, Kooineeperk said:

Ovo je bas bila vrhunska utakmica po poseti. Vec po pronalazenju parkinga se videlo kako ce biti, iako sam dosao u priblizno isto vreme kao i na ostale utakmice. Drustvo je vec uslo ali nas sektor (sever, tik uz zapad) je vec bio prepun, pa odlaze cak na istok. Zato sam ja gledao da udjem bilo gde na sever i nekako odem do njih i uspeo sam na skroz drugom ulazu od svog. Situacija na gejtovima na severu je takva da moze da udje ko kako hoce. Rampe ne rade, nesto ti kao pogledaju sta imas u rukama, mogao sam nekom da dam clansku i da udje bez problema (isti je dizajn kao sezonska). I onda je bila otvorena unutrasnja kapija izmedju severa i istorka i prosao sam dalje na istok. Po mojoj proceni, uzevsi u obzir da je na sever usao samo ko se nije potrudio, da se prelilo i na istok (a tamo stepeniste nije postojalo, bilo je cak i ono da jedni stoje na betonu a drugi na stolici iza njih, da je iz stolica bilo jos 4-5 redova ljudi koji su stajali kako na istoku tako i na severu i jugu), da je i jug bio skroz popunjen i to cak i onaj deo za gostujuce navijace kojih nije bilo, da je i zapad bio pun (do 80.min) - suma sumarum - bilo je 60k ljudi ma sta god da rekli zvanicni podaci (kojih i ne moze biti jer sam objasnio kako se ulazilo). 

Da se nadovežem. Dolazim sa posla mrtav umoran jer su me zvali u toku noći zbog nekog problema pa sam išao u 4 ujutru na posao i na vratima me sačekuje klinac. Kaže hoćeš samnom na utakmicu? Reko umoran sam kao pas, odakle ti karte? Nemam karte, idemo ovako. Kako ovako jbt? Kaže pustiće nas lik na ulazu. Koliko vas ide? Nas četvorica...

Ćerka pored pizdi jer nju neće da vodi. Reko i bolje ostani kući vidiš da će biti ludnica. Kaže skoro sve moje drugarice su otišle. Desetak minuta pred početak utakmice joj piše drugarica da su ušli na jug iako su imali karte za sever jer nije bilo šanse da se uđe, da je na platou kod ulaza na sever neverovatna gužva i da pored njih na jugu stoje Viktor Savić i Aleksandar Radojičić. 

E zbog svega ovoga i gomile drugih stvari u odnosu prema navijačima, mi smo daleko od ozbiljnog kluba. Da ne nabrajam sada svakakve seljoberske poteze kojih smo se nagledali godinama unazad. Misle da su Bogom dani i ne shvataju da su oni tu zbog navijača a ne navijači zbog njih.

• Like 6

1 hour ago, Knipex said:

Da se nadovežem. Dolazim sa posla mrtav umoran jer su me zvali u toku noći zbog nekog problema pa sam išao u 4 ujutru na posao i na vratima me sačekuje klinac. Kaže hoćeš samnom na utakmicu? Reko umoran sam kao pas, odakle ti karte? Nemam karte, idemo ovako. Kako ovako jbt? Kaže pustiće nas lik na ulazu. Koliko vas ide? Nas četvorica...

Ćerka pored pizdi jer nju neće da vodi. Reko i bolje ostani kući vidiš da će biti ludnica. Kaže skoro sve moje drugarice su otišle. Desetak minuta pred početak utakmice joj piše drugarica da su ušli na jug iako su imali karte za sever jer nije bilo šanse da se uđe, da je na platou kod ulaza na sever neverovatna gužva i da pored njih na jugu stoje Viktor Savić i Aleksandar Radojičić. 

E zbog svega ovoga i gomile drugih stvari u odnosu prema navijačima, mi smo daleko od ozbiljnog kluba. Da ne nabrajam sada svakakve seljoberske poteze kojih smo se nagledali godinama unazad. Misle da su Bogom dani i ne shvataju da su oni tu zbog navijača a ne navijači zbog njih.

A da se nadovezem i ja 🙂 

A zapad, onaj centralni deo, je bio praznjikav do pred sam pocetak utakmice. Kako ti ljudi dodju na utakmicu? Pa ni taksijem nije moguce prici a gde jos da parkiraju kad ni onih parking mesta koje pripadaju stadionu sigurno nema dovoljno i to je za loze na vrhu. 

A najpre zapad poceo da se prazni u 80.min - kaze drugar, treba nabiti jos vece cene za taj zapad. Ali nije to resenje, jer ce i dalje zvrjati praznjikavo a na ostalima tribinama ce se ulaziti tek tako. 

Posle se praznio i istok, ali su to bili uglavnom ili stariji ljudi ili neko sa decom, devojkama.