Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

17 minutes ago, Perkos2 said:

Ali opet najviše dobijaju od države i tako decenijama. Pošto sad lepo "zaražuju" ne mora država da im najviše daje. Neka podeli po još 5 miliona svakoj ekipi da bi mogli  da igrače kupe i pojačaju rad sa klincima

Zaista nisam upućen ali koliko je to Zvezda dobila od države u, recimo, poslednjih 5 godina?

Činjenica je da kvalitet lige nije faktor za naše rezultate u LŠ. To može da se potegne ako sve odradiš kako treba u pripremi meča i odigraš smisleno i odgovorno. Ako te i tada nabiju sa 2-3 gola razlike onda možemo o tome da pričamo.

Ali takođe je činjenica da zemlja nema kvalitet za 16 timova, pod hitno to treba smanjiti na 12 pa na 10. 

• Like 1

Što ne odmah na 10? Skoncentrisati kakav takav kvalitet u 8 klubova, otežati maksimalno večitima. Četvorokružni sistem, 36 utakmica. Izmrcvariti Zvezdu i Partizan sa sreda-subota režimom. Pozajmljeni igrači moraju da igraju protiv klubova pod ugovorom. Jedan klub ispada, tri igraju plejof sa drugim, trećim i četvrtim iz Druge lige. Derbije da sude sudije iz inostranstva. Ukinuti bonus pravilo. 

CZ, Par, Voj, Čuk, TSC, NP, OFK, Radnički KG&N, Lučani/Napredak.

Meni ovo zvuči kao zanimljiv eksperiment.

• Like 1
  • Thanks 1

4 minutes ago, Small Owl said:

@Čočo je murija jebote :smiley12:

Pu daleko bilo. 😄

3 minutes ago, СтелаРоса said:

Mozda je sudija

Pu daleko bilo x2. 😄

Poslovno sam dobio neke Master Experience karte vodim klince iz Zvečanske da izlaze sa igračima na teren pa ću biti tu u tunelu sa igračima i oko terena. 😄

• Like 8
  • Love 6
  • Ha-ha 1

8 hours ago, suptil said:

Jel bi mogli birmancevica da pojudimo u januaru? Ima neki sukob sa  ljudima u klubu?

Više sa ljudima na severnoj tribini.

Ne verujem da bi Milojeviću smetala njegova prošlost, posebno zbog porodične situacije 😁.

Edited by Don Juan

20 hours ago, Dzistrou said:

Što ne odmah na 10? Skoncentrisati kakav takav kvalitet u 8 klubova, otežati maksimalno večitima. Četvorokružni sistem, 36 utakmica. Izmrcvariti Zvezdu i Partizan sa sreda-subota režimom. Pozajmljeni igrači moraju da igraju protiv klubova pod ugovorom. Jedan klub ispada, tri igraju plejof sa drugim, trećim i četvrtim iz Druge lige. Derbije da sude sudije iz inostranstva. Ukinuti bonus pravilo. 

CZ, Par, Voj, Čuk, TSC, NP, OFK, Radnički KG&N, Lučani/Napredak.

Meni ovo zvuči kao zanimljiv eksperiment.

Ja bih, ali teško je da odmah izbaciš 7 ekipa iz prve lige. Naravno, posle kad je 10 četvorokružni sistem. Za ispadanje je uvek 1 automatski, 9. u baraž, barem je tako u drugim ligama.

Ovako i druga liga postaje jača, tipa 20 timova pa dvokružno. Nagrada za ulazak u 1. rang je da igraš 4 utakmice na domaćem terenu sa večitima, uz naravno šansu da sa dobrim timom jako brzo možeš da izađeš u Evropu.

• Like 1

24 minutes ago, Perkos2 said:

Birmančević ima problem u Sparti, zaratio je sa "komšijama" iz te ekipe, njih je 3 ili 4 i klub je na njihovoj strani a navijači Sparte uz Birmančivića. A kod nas može ako promeni menadžera još danas da potpiše, sve bi mu "oprostili"

A ko mu je menadzer? I ko bi trebalo da mu postane menadzer da bi mu "oprostili"

10 minutes ago, Ikac said:

Ja bih, ali teško je da odmah izbaciš 7 ekipa iz prve lige. Naravno, posle kad je 10 četvorokružni sistem. Za ispadanje je uvek 1 automatski, 9. u baraž, barem je tako u drugim ligama.

Ovako i druga liga postaje jača, tipa 20 timova pa dvokružno. Nagrada za ulazak u 1. rang je da igraš 4 utakmice na domaćem terenu sa večitima, uz naravno šansu da sa dobrim timom jako brzo možeš da izađeš u Evropu.

Vrlo lako to moze da se napravi, tipa ko nema svoj stadion ili nema stadion da moze kod kuce da igra barem LK ne moze da igra profesionalnu 1.ligu.

Birmancevic ce u klub iz liga petica, zakasnili smo mi za njega. U uzlaznoj putanji je, cena mu je sad u peaku, bio bi potpuni debil da se vrati u Srbiju kada moze da ode u Italiju koliko sutra.

Koliko je to pravilo za ex grobare smesno u praksi, jer je toliko selektivno napravljeno da je logika ostala negde tamo daleko. 

Dakle, ok je ako si bio u omladincima Partizana, a nije ok ako si bio u prvom timu. Dakle, Radonjicu da su u kadetima rekli - ides za prvi tim, on bi sta tacno uradio, rekao - eee sori, necu da igram za prvi tim, jel mogu ja za kadete da ostanem? I onda je Birmancevic bukvalno kriv sto je bio toliko dobar da je sa 17 godina skinut za prvi tm, a neko sutra koga dovedemo ce biti prikladniji jer u tim godinama nije bio dovoljno dobar da igra za prvi tim, pa nema zvanicni debi.

I isto jedan wtf segment, ok je da si bio u Partizanu ako si stranac, al ako si domaci onda ne smes. Potpuno paradoksalno, jer ti ako si domaci igrac imas daleko manje klubova za izbor u Srbiji nego ako si stranac. Bukvalno neki stranac moze umesto u Srbiju da ode u Hrvatsku, Grcku, Tursku, dakle pun kufer zemalja. Ali domaci igrac ako je dobar ima - Zvezdu, Partizan, Cuku, TSC i Vojvodinu.

I suma sumarum je da je Birmancevic nepodoban jer sa 10 godina nije rekao roditeljima da ga duvaju i da nece da ide u Partizan, a onda i sedam godina kasnije da je rekao da nece da igra za prvi tim, iako je imao ugovor od kog je verovatno ziveo tad u Beogradu (koliko znam, dolazi iz prosecne srpske porodice, dakle nisu imucni). Verovatno je trebao da otrci do Marakane i moli Terzu da ga ovaj dovede u Zvezdu.

Ali na primerima i fudbala i kosarke vidimo koliko su to nebitne stvari. Kog grobara boli q sto su Panter i Lesor ikad bili u Zvezdi. Kog zvezdasa boli q sto je Radonjic bio u Partizanu ili sutra da Avramovic dodje recimo. No, napravice se ustupak kad bude neki novi Raduljica trebao da dodje, onda ce da se malo rastegne to pravilo. Ili ce neko da objasni da fudbal i kosarka nisu isto. 😄

Edited by Markoss
  • Like 6

36 minutes ago, Perkos2 said:

Bio je u fudbalu i Bosančić koji je bio član Partizana ali zarad mira u kući ćutalo se

Pa i nije se ćutalo, a upravo posle tog slučaja su organizovani navijači i rekli da više neće biti dovođenja bivših igrača Partizana. 

No, znam da je lakše reciklirati uobičajene priče o procentima, nameštanju i sl.

Edited by TB Told