Jump to content

Recommended Posts

6 minutes ago, Don Dusko said:

It's play off baby!

Ok je playoff intensity al brt isto podrazumjeva da se uozbiljis malo. Pazi samo ove switcheve Orlanda sto cine ljudi, samo ih to kostalo ove prednosti sto ima Cleveland. To i izgubljene lopte za koje se i na one FIBA U16 turnire ide na klupu 😄 

Kapiram da odje nije cak ni do intenziteta i odbrana obje ekipe, nego manjak skilla, balansa u petorkama i IQ-a koji uzrokuje ovakvu igru obje ekipe.

Edited by MrTwister
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Minesota - Finiks
Ovo je jedini duel gde idem mimo predjasnje logike i mecapa, vise po nekom osecaju. Kad se pogleda regularna sezona, sve 3 pobede Finiksa i to prilicno glatko. Istina 2 posle suterskih rapsodija, sa cak 55%> za 3, sto je retkost. Narocito tesko ponoviti u plejofu, gde se dozvoljava vise kontakta, trosi vise energije, samim tim je teze i zadrzati mirnu ruku. Ali Finiks je jedna od ekipa koja ima kapacitet da ponovi takve partije.
Bice zanimljivo videti koliko ce Minesota igrati sa 2 visoka i koliko ce im rezultata to dati, odnosno, da li ce biti primorani da se prilagode i igraju u smol bol varijantama. Videli smo prosle godine da se KD dosta mucio sa Gordonom i generalno snaznijim cetvorkama koje vole igru uz dosta kontakta i da igraju ledjima protiv njega. KAT tu moze biti problem i eventualno da ga uvede u probleme sa faulovima, videli smo to takodje u seriji sa Denverom. Sa druge strane, on ce izvlaciti KATa van reketa, pa ce skakacki duel Nurkica i Gobera biti dosta zanimljiv.
Minesota je konacno imala vremena za malo duzi oporavak cele ekipe. Mislim da su od svih plejof ekipa na Zapadu igrali sa najvecom potrosnjom nosilaca, gde jedino Sakramento moze da se poredi sa njima, koji ipak nije uspeo da se usunja.
Videcemo da li ce to pomoci da odigraju odbranu kao u nekim svojim najboljim izdanjima iz prvog dela sezone, gde su izgledali bas, bas opasno. Ipak su sa razlogom 1. odbrana lige.
Jos jedna stvar koju ce biti zanimljivo posmatrati su zavrsnice. Znamo svi kakav je slucaj sa Finiksom i zavrsnim cetvrtinama, i onaj neverovatan podatak gde su ubdeljivo najgori u citavoj ligi. Sa druge strane, jedan podatak koji sam cuo na Wolves podkastu, da su oni 23. clutch time napad lige i tek 26. clutch time odbrana lige, sto mi je takodje zvucalo neverovatno kad sam cuo. 

Finiks je jedna od ekipa koju sam ponajmanje gledao ove sezone, od svih plejof ekipa. Kad sam imao vremena na pocetku, cekali su Bila i jos neke da se vrate, pa se potom Buker povredio... Uglavnom, jod od potpisa Bila, nije mi se dopadala ta prica. Nemam poverenja u njega uopste, mislim da roster nije dobro balansiran i da ce odbrana biti veliki problem. Sa druge strane, ni Minesota nije izgledala najsjajnije u zavrsnici sezone, prokockali su nekoliko sansi da obezbede sebi 1. ili eventuialo 2. seed, sto bi im olaksalo put, ali ipak verujem da im je ova pauza prijala i da uz dobre partije Edvardsa mogu da se presaberu i izvuku ovu seriju.

Kao sto rekoh, ovde idem mimo logike i na cist osecaj, pa bih dodao jos da mislim da ce domaci teren biti presudan i da ce sve utakmice pobediti domacin. :classic_smile: Takodje mislim da je ova 1. utakmica ekstremno vazna za Minesotu, i ako Finiks uspe da pobedi, mogu lagano da rese seriju iz nekih 4-1 recimo.

Edited by Sombor Shuffle
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ZatvoriĆu serije koje počinju večeras sutra, a vama koji čekate da vidite rezultate prvih 5 utakmica pre stavljanja prognoze neka služi na čast, ja nisam policajac da jurim ko su, prepoznaće se sami, pametnom dosta, ne znam ni ko me tera da uopšte upozoravam, nema veuze

  • Like 4
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DameTime said:

 

Ti si za Heat?

 Da. DWade mi je bio praktično prva NBA ljubav (ako se zanemari dječačko ludovanje sa Kingsima na početku milenijuma)

 

Ehh, kad se sjetim kako smo @delgado i ja žarili forumom tokom Big3 ere na Floridi 😁

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Aleksander-Voker se uvek pojavi u bitnim utakmicama, to je trend ove sezone kod Minesote. 
Rudi dominira pod obrucem, 9 skokova vec, ukupno 20-10 za Minesotu, tu lezi razlika. 
Buker tih za sada, ako on poludi, bice bas belaja. :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, freethrow said:

ZatvoriĆu serije koje počinju večeras sutra, a vama koji čekate da vidite rezultate prvih 5 utakmica pre stavljanja prognoze neka služi na čast, ja nisam policajac da jurim ko su, prepoznaće se sami, pametnom dosta, ne znam ni ko me tera da uopšte upozoravam, nema veuze

 

Javno izvinjenje, mislila sam da sam prognozirala 1st vs 8th seed serije nakon plejina, ali sad vidim da nisam... Tkd unela sam za OKC-NOPA i BOS-MIA. Aj ovi prvi kreću u ponedeljak, ali drugi su već sutra...

 

Prihvatljiv minus za Sunse na poluvremenu.

 

Link to comment
Share on other sites

Teško bi bilo svakoj ekipi da igra protiv Minesote, baš su 100% fokusirani na meč. 

 

Šta reći za Vokera, pravi opasnu razliku. Sansi moraju biti bolji na skoku, ako nešto misle da urade. Durent im drži glave iznad vode.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...