Jump to content

Recommended Posts

Iako je bilo tesno zasluženo Mavsi. Stavio je Luka ekipu na leđa u 4/4, prebitnu trojku pogodi Washington. Kurjaci previše potezali za 3 a mora se priznati da su tihi heroji Mavsa centri koji su nadskakali visoku Minesotu. Lively igra kao mator iako je ruki, neka Tyson Chandler uloga. Biće ovde svašta u seriji. Ant je megasimpatičan ali nije loše da se malo prizemlji, ipak igra protiv nekih likova koji su mnogo više do sad postigli u karijeri. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nije isto igrati protiv Jamala i KCP-a s jedne i Luke i Kyrie-ja s druge strane. Trčeći za Irvingom cijeli meč ANT je crkao i zadnju četvrtinu odigrao sa dušom u nosu. Takođe, Jaden za razliku od Dorta nije dovoljno snažan za Luku, o tome se već pisalo i bilo je očekivano. Ono što je bilo neočekivano je dominacija Dalasa u reketu kojom su nadoknadili očajan šut za tri. Lively već u ruki sezoni postaje važan šraf u moguće šampionskoj mašineriji. :thumbsup:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 5/21/2024 at 10:06 AM, jabadabaadu said:

 

 

Dalas nije bez šansi. Minesota protiv jake bekovske linije nije takva sila u odbrani što se vidjelo u situacijama kad je Marej pogađao. Meni je možda i bitniji faktor od Dončića tu Irving. Mora biti agresivan. Protiv Oklahome je odigrao užasnu seriju, ne što igra loše nego jer ni ne pokušava. A to tako neće moći. 

 

On 5/21/2024 at 10:38 AM, QMCheM said:

Prijatelju, nalupao si toliko gluposti da je to nevjerovatno.

 

Od gluposti za Minnesotu, Mareja, MPJa, a ovo za Irvinga neću ni da komentarišem.

 

Stvarno rijetko repliciram, samo čitam postove al fakat ako si boxscore fan ili ako ne razumiješ košarku bolje se educiraj malo ili sačekaj da te prođe afekt jer ti je tim koji podržavaš ispao i to sasvim zasluženo.

 

Moram citirati ovog nekog maestra. Malo sam se EDUCIRAO na box score-u FAKAT večeras. 

Link to comment
Share on other sites

Tek je počela serija ali ovo je ono o čemu pričam. Agresivni bekovi i pametna igra značajno ograničavaju ovu Minesotu. Bez tranzicije nemaju oni toliko poena u rukama. Večeras su dali 12 trojki više od Dalasa (doduše iz 49 pokušaja) i izgubili. 

Dalas sa samo 6 pogođenih trojki. Dončić je dosta fizički jači i od Edvardsa i Mekdenijelsa i to je veliki problem za Minesotu. Takođe Džons i Vašington su fizički jaki dosta pa Taunsu su oduzeti prodori kao i pik sa Goberom. 

Djeluje da Dalas ima oružja za Minesotu. Vidjećemo u nastavku kako će to izgledati

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Kao sto sam vec rekao, Dallas ce dobiti lako ovu seriju. Imaju dve zvezde koje igraju dobro za razliku od Denvera koji nije imao pomoc svog najboljeg saigraca. Minnesota je precenjena ekipa koja je imala dosta srece u seriji sa Denverom. Boston ce osvojiti titulu, posto mogu da pariraju Dallasu sa dve zvezde u ekipi a imaju i dosta bolju i kompletniju ekipu.

Edited by Miki8
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

luka/kyrie lepotica ❤️

ipak, omiljeni deo tekme je kada lively lepi townsa 2 puta u reketu, a ovaj samo sto nije zaplakao

 

inace, kljuce ove serije za sotu i jeste KAT

gafford/lively mogu da pariraju goberu, posto nije neka pretnja u napadu. ali KAT jednostavno mora da izdominira PJ-a ili koga jos imaju da stave na njega

ako nastavi salonski da pripaljuje spolja teska prica za sotu

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Opa, pobeda Dalasa, nisam ovo očekivao. Možda im je taj ekstra dan odmora pomogao. 

 

McLeod-e ako čitaš, molim te bez komentarisanja koliko je Minnesota sranje od tima, bar dok se ne završi ova serija. Nije ti Dalas ništa skrivio. 

  • Thanks 1
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

Dalas igrao bolje nego što sam očekivao. Pametno igraju i ako mogu da drže ovaj ritam i da ne raspadnu od teškog rafala Minesote možda će bolje proći od Denvera. 

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast za Wasingtona, on kao 4/3 igrac sjajno se nosi sa Townson koji je u najmanju ruku 4/5, a realno i cist centar po snazi i gabaritima, takodje Dzons deluje ala Kcp gredja ali je čvršći i ima brutalan raspon od 213cm čak za beka.

 

 

Mekdenijels sam je dao trojki kao ceo Dalas to je jak bonus za Doncu i družinu...

 

 

Čak 49 ispaljenih trojki Sote bas govori da ih ni blizu fizički nisu uspeli nadvadati, dok je Dalas pogodio 17 dvojki vise protiv ekipe sa takvim sajzom.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, NikadProtivKaline said:

derrick jones je 3/4 i nema puno dodirnih tacaka sa kcp

3/2 igrac za bilo kakvu ozbiljnu košarku, a primarno je zadužen za bekove, gde fizički zahtevna krila ne može braniti( Kawaji, Batler, Tejtum, ) dok PG je dobro branio ali on sirovom snagom ne napada.

Link to comment
Share on other sites

Kakva 4/4 Dončića, sam je doneo pobedu. Mislio sam da visoki Dalasa neće biti nikakav faktor u napadu ali i Gafford i Lively su ubacili po 10ak poena, lepo je funkcionisao pik Irvinga/Dončića sa njima. Očekivano McDaniels ne može ništa Dončiću kad ga ostavi na leđima a ne mogu ni da ga dave kao Mareja jer tu je i Kajri.

Link to comment
Share on other sites

Već sam pisao, ozbiljno se potcenjuje odbrana Dalasa, oni su u dosadašnjem delu plej ofa imali taktiku da zatvore reket, po cenu rizika na nekom igraču , čitaj Gidaj , Mekdenijels, NWG, Anderson i da teraju protivnika na dosta džampera.

Minesota ako ne nađe način da uđe u reket i ide na prodor nema šta da traži.

Kid još u džepu ima zone i blicovanje Anta ako se zapali.

 

@Miki28 Teoljub Butova ideja je bila da po cenu da ove godine ne osvoje idu sa lošijom ekipom, ali da razviju neke igrače. Tu je problem Maloun koji je košarkaški Vladan Milojević. Jako teško daje šansu mladim igračima, a recimo koristio bi mu Stroterov flouter i bolhendling protiv Sote.

Videćemo šta će ove godine da urade. Pokušavaju da slede primer San Antonija i da budu konkurentni duži niz godina radije nego da pojuri sve par godina za redom.

Lično mislim da su imali dobru šansu za bek tu bek i da je trebalo ići na to.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

A dobro, očekivao se slabiji ulaz Minesote u seriju, zbog fizičkog, a i mentalnog pražnjenja sa Nagetsima.

 

Na valja za Minesotu što se igra svaki drugi dan.

 

Ako prebrode ovo, ipak će za Boston biti drugačije, jer će se igrati svaki treći dan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...