EuroCup - Page 14 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
32 minutes ago, fradler said:

I ja sam ocekivao bolji otpor, ali bez Ferela i sa Sulaimonom u ovom cigla modu ne bi imali sta da traze ni protiv slabijih ekipa od TT-a...

Tako je. To ti je format na jednu utakmicu, gde svašta može da se desi. Budučnost u solidnoj formi totalno podbaci. A Turk Telekom, koji nije mogao da se sastavi u poslednje vreme, odigra pristojnih 40 minuta i eto ti.

• Like 1
Posted

Vrhunsko drugo poluvreme Olimpije dovoljno  za preokret i plasman u QF. Mitrović je po cenu laganih koševa iz pnr tražio da se zaustavi šut za tri poena Bešiktaša i to je bio ključ do pobede.
Bešiktaš živi od tog šuta. Hrani se emergijom koja dolazi iz tih pogodaka. Gradi samopouzdanje na tome. I kada toga nema, oni više nisu ta ekipa.

Genijalan potez Mitrovića. Da vidimo šta je spremio za Kuma Radonju u četvrtfinalu.

Posted

Alimpije igra sa fejk Nidamom, sa bratom Emanuelom Terijem koji šuta bacanja 50% a koga menja Plavša koji maši dva  kucanja za redom...ničim izazvan.

Svaki put kad Plavša primi loptu Alimpije avansno otpije gutljaj vode...oće dizgori.

I pored 6 dvocifrenih igrača, 56% za tri i 9 ofanzivnih skokova izgubili su drugo poluvreme 53-33. 

• Ha-ha 1
Posted

Ne znam zasto se iko cudi onakvom mecu u Ankari? Pa TT je dobio 7/9 klubova iz svoje grupe na svom terenu, Buducnost je u gostima uspela da izgubi u Badaloni (gde su svi dobili), Wolvesi su ih rasrafili, Ulm im je napravio +20 za poluvreme, fakticki su dobre meceve u gostima momci u plavim dresovima odigrali samo protiv slabasnih Trenta, Sopota i nezainteresovanog Bascesehira.

Najmanje mi je ovde bilo bitno da li ce Buducnost proci ovo - niti imaju tim sposoban da dobija velike meceve, niti su se izborili za laksi zreb. Rezultat, jos jedna neuspesna sezona u EC, samo nije toliko sramna kao prethodne dve.

Sto se tice ostalih meceva, bilo je veoma uzbudljivo, a akcenat je na prolasku Cedevite Olimpije u 1/4 finale. Nemaju vitamini/zmajceki neki budzet, ali su sjajno pogodili sa par pojacanja, imaju iskusnog i odlicnog trenera i reagovali su u toku sezone kada su videli da su Geben i Ogbeide promasaji. Sve ono sto je falilo ekipi Buducnosti.

Cedevita i nema neke sanse protiv Bascesehira, ali bolje da se protiv te ekipe igra na jedan mec nego na dve pobede. U nekom ludilu plasmana u polufinale, sigurno bi im ta serija protiv Hapoela J. ili GC bila laksa nego cetvrtfinalni duel. Na kraju, treba napomenuti i osvetu Tedeshijevih momaka Alimpijevicu. Opet i Besiktas je igrao bez Martina, sa samo devet igraca u rotaciji i nisu oni klub od kojih se ocekivalo nesto veliko u EC.

Posted

Niko nije komentarisao meceve 1/4 finala na ovoj temi? Interesuje li ikoga ovde evropska klupska kosarka, a da ne igraju projekti? Mislim, jasno je ko je najveci krivac za pad interesovanja za EC, bord EL kod kojeg se mesto uzima tako sto se tutne koverta ispod stola, ali ipak ulazimo u zavrsnicu i nijedan post?

Pocecu od meca Bascesehir - Cedevita: Bilo je sjajno druziti se sa narandzasto - zelenima ove sezone. Imali su onu seriju pobeda, volsebno im je izmaklo 2. mesto, prosli su i Besiktas, a protiv Bascesehira su sjajno igrali veci deo meca, vodili 30:11, 32:17, kasnije poveli i 68:59, ali se nije moglo protiv protivnika i sudjenja koje je pustilo grubu igru, pa ko se snadje (a zna se ko se snalazi u takvoj igri ako znamo ko je trener turske ekipe). Uglavnom, ovako se igra u EC, a ne kao Buducnost koja je svaki bitniji mec gubila jos u 7. minutu i +20 na kraju meca (Wolvesi, Turk Telekom, Hapoel, Besiktas, Gran Canaria...).

Valencia - Cluj: Nema sta da se pise, Valencia je ubedljivo najveci favorit za osvajanje, Cluj moze da bude zadovoljan i sa plasmanom u 8 najbolih.

Hapoel TA - Turk Telekom: Uzasan mec. Toliko prekida, toliko gluposti od obe ekipe, na kraju je dobio favorit, ali jedva.

Hapoel J - Gran Canaria: Divljaci iz Jerusalima su odigrali jos jedan los mec, GC je to rutinski resila u svoju korist. Harper je mozda najbolji igrac EC, ali ono sto je radio tokom meca je za slanje na tribine.

Kako god, u 1/2 finalu igrace Valencia - Hapoel TA i Bascesehir - Gran Canaria. Prve tri ekipe zele da igraju EL, videcemo sta ce bord da odluci.

Posted

Harper je u EL bio maltene irelevantan igrač a u EC izgleda kao Iverson iz prajma, toliko o EC. 

Uzima ovo Valesnija lagano, osim ako ih GranCa ne zaustavi u tome. 

Posted

Verujem da se najviše pratila utakmica Bahcesehir-Olimpija, a to smo komentarisali na Bahcesehirovoj temi.

Ostale utakmice sam gledao na preskoke, pa nemam nešto mnogo materiala da iskomentarišem. Zanimljivo mi je bilo da Hapoel nije mogao lakše da reši TT, što verovatno dovoljno govori o tome kolike su njihvoe šanse da iznenade Valenciu. 
Drugo polufinale izgleda dosta ujednačenije. U grupi je Bahcesehir izgledao bolje i umalo odneo break sa Ostrva. Ali u trenutnoj formi bi moglo da bude baš napeto.

• Don Dusko locked this topic
  • uvrnuto unlocked this topic
  • 2 weeks later...