Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

3 minutes ago, Stefi88 said:

Ja mislim da je nesto slicno kao i za EL...

Ma da dovedu i nekog 3-4 igraca je isto ok... Tu smo realno najtanji i na 3 i na 4...

Na 3 smo tanki a imaš Rokasa i Hangu? Objasni majke ti? Nije sjajno ali uz sve nedostatke to je zadnja muka koja nas muči. 

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, BB7 said:

Гуровић мора бити свестан, да ће и његови потези сад бити мерени доста оштро, ако се оствари то да се он од следеће сезоне пита нешто у ККЦЗ.

 

Treba razumeti da likove kao što je Gurović zabole ona stvar kako če navijači i javnost da mere njegov rad kad dodje do funkcije. Važno je da se dočepa fotelje, a posle ide standardna SNS retorika: "Pa šta?", "A kad su ovi pre mene dovodili Gillespija, onda niste ništa rekli?", "Svi danas igraju košarku", (pre sezone) "obezbedili smo navječi budžet u regionu", (u toku sezone) "borimo se sa rivalima koji imaju višestruko veči budžet od nas"

 

Mislim, veči deo ovoga repertuara neče za nas predstavljati ništa novo, pošto ga i Čović koristi. Samo kažem da se ne treba mnogo nadati da če neko da bude realan i da preuzme odgovornost kada pogreši. On če još uvek biti u fazonu da u 30 godina u košarci još nije pogrešio u izboru igrača, nego eto trener nema pojma i/ili igrač ga zajebao, došao da uzme lovu i sabotira.

  • Like 20
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Čočo said:

Na 3 smo tanki a imaš Rokasa i Hangu? Objasni majke ti? Nije sjajno ali uz sve nedostatke to je zadnja muka koja nas muči. 

Nemam pojma, takav mi je utisak...

Hanga ne moze na 4 Rokas moze, ako nema Rokasa nema igraca koji je 3 i koji moze na 4....

Tako da mi je vise da se dovede 3-4 igrac nego 4-5 ako me razumes 🤔😁😂

Ali kakve smo srece i sposobnosti uprave teska prica ista od toga...

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Howie Roseman said:

Kad je taj rok?

Mi smo jedina ekipa u univerzumu koja juri poslednji trenutak za registraciju u EL da dovede igrača, koji bi se zapravo kroz samu EL razigravao i uigravao za play off ABA Lige 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Milan Gurović je sigurno najgori lik koji je igrao u Zvezdi, gori i od takvih moralnih gromada kakve su Vuk Radivojević, Pero Kantić, Smraduljica, vojvoda Kešelj i slični. Bio je vrhunski košarkaš ali to nema nikakve veze sa karakterom i delom nakon završetka igračke karijere a i dok je bio igrač bio je đubre, učesnik brojnih izgreda, kavgadžija, seljačina i sve ostalo što ide uz to - jednom rečju idealan sns profil glupavog kabadahije kojeg je smešno i zamisliti kako glumi nekog funkcionera u odelu. Ono što on ima da ponudi je populizam, turbo nacionalizam, neznanje, nepraćenje modernih košarkaških tokova ali zato jedan kafanski pristup situaciji i kavga sa svima, ako neko misli da nam treba takav lik kao neki funkcioner onda svaka mu čast. Ne bih voleo da ga vidim ni kao portira u klubu. Možda je i isturanje takvih likova u prvi plan samo trik da bismo rekli "pa nije ni Čović tako loš" kad vidimo ko mu je alternativa, a možda je on opet i funkcioner po meri ovog naroda, glup ko kurac ali zato nabeđen, iskompleksiran i džukačkih manira. Jednom rečju - Aleksandar Gangula Šapić, košarkaška verzija.

 

Valjda imaju malo mozga ti Drčelići, Vasići, Vujci i slični vukovi sa strahinjić bana strita koji pretenduju na upravljanje KKCZ, valjda im je jasno da je makar umivanje neki nužni uslov za bilo šta, a likovi kao Gurović se ne mogu umiti. 

  • Like 32
  • Thanks 11
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Kako se uopste postavlja uprava u KKCZ? Za fudbalski klub znam da clanovi imaju moc da biraju (druga je stvar sto niko normalan nece da se kandiduje pa ti se izbor svodi samo na Tozu Mijailovica). Ali sta je sa KK? Mislim, jasno mi je ko ce na kraju postaviti novog predsednika i upravu, ali kako je to pravno regulisano?

Link to comment
Share on other sites

Ako je Gurović jedan od novih gotovo je sigurno da će Čović biti mnogo prijatnija opcija nego raspali SNS kadrovi koji dolaze. Lakše je trpeti Čoviću sujetu i gledati kako se bi dodeljuje ordenje nego neke mediokritete kako posle svakog uspeha zahvaljuju Vučiću. Čović ima bar taj nivo samopoštovanja.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Panika u upravi je ocigledna izgleda da im je Trej bio poslednja opcija i sad ne znaju sta da rade pa zato i ovi izleti u javnost Gurketa i insajdera i svaljivanje krivice na sve osim na glavne i odgovorne u klubu.

Edited by Nele
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, СтелаРоса said:

Kako se uopste postavlja uprava u KKCZ? Za fudbalski klub znam da clanovi imaju moc da biraju (druga je stvar sto niko normalan nece da se kandiduje pa ti se izbor svodi samo na Tozu Mijailovica). Ali sta je sa KK? Mislim, jasno mi je ko ce na kraju postaviti novog predsednika i upravu, ali kako je to pravno regulisano?

Možda na ovaj način. Iz statuta sam našao.

Скупштина је највиши орган одлучивања у Клубу
Скупштина има 59 педесет девет чланова
Чланови Скупштине бирају се И3 редова пунолетних чланова Клуба
Избор чланова Скупштине врши се тако што председник Скупштине покреће изборни
поступак и распушта Скупштину Клуба,
Изборни поступак се покреће најмање 60 дана пре истека мандата члановима Скупштине,

Edited by božija noga
Link to comment
Share on other sites

Vezano za novu upravu.Bice postavljena marioneta poput Ostoje, jos Sns kadra u upravi, a kada jednom budu otisli crta se da ce opet kosevi na dobos.Voleo bih da gresim i voleo bih da se tom scenariju suprotstavimo ukoliko je moguce.

Edited by dex
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stefi88 said:

Polako, rekose ljudi i da ima par rezevnih opcija... Nadam se da ce dovesti nekog, ne daj boze povreda Rokasa ili Luke u problemu smo opasnom...

Teska prica,kad nisu do sada doveli da sada dovedu,bukvalno je rok do sutra za EL,navodno je bila prica da dolazi neko do Zalgirisa ali bas teska prica

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, NMX said:

Mhm, dakle Partizan koji je kolo pre toga imao tesan i težak poraz od Virtusa pred 20k svojih navijača i zajebanciju od utakmice sa Asvelom je odlučio da je lakše da odigra slabije protiv KKCZ znajući da kolo nakon toga ide Feneru na noge gde je do tada baš ta KKCZ jedina pobedila i gde su šanse minimalne? Znači svaki poraz favorita (btw, KKP je bio daleko od favorita u oba meča i sa Fenerom i sa Zvezdom) se desio jer favorit u glavi zna da mu protivnik nije konkurent pa se (ne)svesno ne cima dovoljno :lol_2:

 

Igrali su bez nekih bitnih igraca, ja bih rekao da su procenili da nisu imali snage i energije da se bore i na tom mecu kako treba. Ti bi, sa druge strane, rekao kako je normalna stvar da tim kojeg samaraju Baskonia, Asvel i Alba dobija 20 razlike Partizan kao da je u pitanju neki 7. tim na tabeli ABA lige.

 

2 hours ago, NMX said:

Dakle, najveći trener u istoriji evropske košarke odlučuje da ladi jaja u utakmici koju lakše može da dobije (dobio je prošle godine, maltene rutinski gde mu takođe KKCZ nije bila konkurent za PO) i bira da odigra bolje (šta god to značilo, odigrati lošije ili bolje, zvuči kao tankovanje) protiv napaljenog protivnika sa novim trenerom koji u tom trenutku ima 9 pobeda u 10 utakmica? Ne gazi pun gas da dobije Zvezdu posle ladovina meča sa Asvelom i bez putovanja, Zvezdu koja je dva dana pre toga putovala i u ultra teškom i iscrpljujućem meču dobila Fener? :lol_2:

 

O cemu ti pricas, kakav protivnik koji je dobio 9/10 meceva? Igrali su protiv Asvela i Crvene zvezde.

 

2 hours ago, NMX said:

Bukvalno sam sebe demantuješ svakom rečenicom koju napišeš ne bi li na silu isterao neku ingenioznu ideju kako se eto svaka pobeda koju KKCZ ostvari desi jer je protivnika bolela patka da se cima a kako se poraz podrazumeva i uobičajna je stvar.

 

Ne, nije poraz uobicajena stvar, nego je realnost da ovakav rastimovani tim KKCZ moze da dobije jace protivnike samo u egal mecu i neizvesnoj zavrsnici.

 

No, po tebi je normalno i da jedan Zalgiris, koji je pri dnu sto se tice kvaliteta i na dnu tabele opusteno dobija Efes tako sto vodi 44:14 u jednom navratu i rutinski dobija PAO? Po meni nije, da neko kaze tim ekipama "evo, sad je mec na ispadanje, hajde da vidimo ko ce dalje u PO", niti bi Zalgiris lagano dobio Efes niti bi Efes dobio 25 razlike Barcu, niti bi KKCZ onako rutinski razbila Fener, Maccabi i Partizan.

 

 

2 hours ago, СтелаРоса said:

Fener u 25 kola ima 10 poraza, pitanje je da li ce obezbediti prednost domaceg terena u plej-of, pa cak je pitanje i da li ce izbeci plej-in. U momentu kada su docekali utakmicu sa Zvezdom su vec imali 7 poraza u 17 kola, tako da tesko da su svesno pustili niz vodu utakmicu u kojoj su bili favoriti. Mnogo je realnije da im usled gustog rasporeda prosto nije bio dan, dok je protivniku bio, a mozda je postojao i faktor potcenjivanja. Sve ekipe u EL imaju odredjen kvalitet i ako se dovoljno kocica poklopi moze da dobije svako svakoga. Sto se tice Makabija i Partizana tek je to smesno jer su to ekipe kojima visi plej-in i koje moraju da dobijaju protivnike poput Zvezde. Jos bih nekako i razumeo tvoju pricu da se desilo da je Zvezda dobila recimo Real koji je vec posle pola sezone osigurao prvo mesto pa ima prostor da se ne cima na nekim utakmicama, ali ovde pricamo o klubovima kojima trebaju pobede.

 

Fener nije samo dva puta izgubio od Crvene zvezde, oni su ponizeni u Kaunasu! Barca je, recimo, izgubila u Berlinu od svih mogucih gostovanja, a oni nimalo nisu obezbedili prednost domaceg terena.

 

Jednostavno, ekipa sa vrha znaju ko im je konkurent, KKCZ i Zalgiris to nisu, pa na tim mecevima mogu da povuku rucnu (a u ovakvom NBA wannabe rasporedu negde moraju), pa dobijamo epske spektakle od pobeda Crvene zvezde i Zalgirisa od po 30 razlike kao da igraju sa sredinom tabele LKL/ ABA lige.

 

2 hours ago, СтелаРоса said:

Sto se tice jucerasnje utakmice itekako ima smisla pricati o otaljavanju od strane Zvezde s obzirom da je proslo kolo i derbi sa Partizanom jos odavno proglasen kao kljucni momenat sto se tice prvog mesta u Aba. S obzirom da je ostvarena pobeda juce se moglo odigrati bez prevelike potrosnje. Mada ni u ovoj situaciji ne bih umanjivao kvalitet igre koju je Buducnost pruzila, a i nije nista novo da Zvezda gubi u Moraci, to je bio slucaj godinama. I ovde mi je najrealnije da je doslo do zamora materijala kod Zvezde s obzirom da je bio cetvrti tezak mec u osam dana, mada je sigurno na nesto slabije izdanje uticala i cinjenica da ne mora da se pobedi po svaku cenu.

 

To je rezon i vecine klubova u duplom kolu - ne mora da se igra kako treba po svaku cenu u oba meca.

Link to comment
Share on other sites

Na osnovu čega tvrdite da Partizan juri 4. mesto i polufinale sa nama ? Nema logike, svakako nemaju prednost domaćeg terena i to da bi nas lakše dobili na 2 nego na 3 pobede je isto neutemeljena tvrdnja.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, oʞɐdoɐu nɾ said:

 
Očajan? Izgleda da nismo gledali isti Monako prošle sezone. 

 

Izgleda da ti nisi gledao uopšte Monako prošle sezone. Lik se raspadao tamo, ispod 50% za 2 i nijedna (nula) pogođenih trojki cele sezone u EL. Moneke nije znao gde tera u Monaku, imao je dvocifreni indeks na samo 2 od 16 evroligaških utakmica prošle sezone, to su neke Deki Davidovac teritorije. Svaka čast ako si ti video nešto što niko nije.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

 

Izgleda da ti nisi gledao uopšte Monako prošle sezone. Lik se raspadao tamo, ispod 50% za 2 i nijedna (nula) pogođenih trojki cele sezone u EL. Moneke nije znao gde tera u Monaku, imao je dvocifreni indeks na samo 2 od 16 evroligaških utakmica prošle sezone, to su neke Deki Davidovac teritorije. Svaka čast ako si ti video nešto što niko nije.

Slazem se da je Moneke bio ocajan prosle sezone, bas sam ispratio jer je pod odredjenom pompom bio njegov potpis tad.

Msm da je on ujedno i iznenadjenje sezone u EL ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, robespierre said:

 

Legendo trpiš i prihvataš Čovića 13 godina zbog kupa, klsa i aba lige (kad ne ukradu). Ali ovi sledeći, e to je već dlaka u supi.  

Ne govorim uopste o njihovim licnostima nego o nacinu na koji ce da nam funkcionise i da se finansira klub. I ove sezone mi je vec postalo malo bljutavo kada je uletela veca lova u klub i cekao sam da se kompletira roster da odlucim da li cu uzimati sezonsku. Da smo letos na sva ona pojacanja doveli jos i Ntilikinu i Sengeliju to bi preslo granice onoga kako ja gledam i shvatam ovaj klub i sigurno sezonsku ne bih uzimao. Ne zelim da nam se na leto dovede 10 top igraca novcem iz drzavne kase. Ovaj klub za mene predstavlja mnogo vise od nekog top8 ili trofeja i ne bih mogao bilo sta da prihvatim samo zarad rezultata. Covic je bitanga i to uopste ne sporim, vreme mu je da napusti klub, ali fokus mi je na nacinu na koji se finansiramo i rosteru koji sklopimo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, dex said:

Vezano za novu upravu.Bice postavljena marioneta poput Ostoje, jos Sns kadra u upravi, a kada jednom budu otisli crta se da ce opet kosevi na dobos.Voleo bih da gresim i voleo bih da se tom scenariju suprotstavimo ukoliko je moguce.

A ovi trenutni kadrovi su šta anti sns

 

Edit: Mislim ako već mora da bude neka SNS glava i da bude sve kroz državu daj nek bude bar neko ko se neće mešati u stvari o kojima nema pojma pa da bar zaličimo na neki ozbiljniji klub a ne da gledamo cirkus kao poslednjih 7-8 godina.

Edited by Урош19
  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...