Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

5 minutes ago, Don Dusko said:

Mi smo jedino ono razvalili Zalgiris tamo kad je Radonja bio trener tj kad smo imali onaj nestvaran run od 7 pobeda.

 

Msm da je u jednom trenutku razlika bila 20+ razlike.

Neka se opet ponovi. 💪

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, bodo said:
43 minutes ago, Kooineeperk said:

Realno, mi nismo imali nekog jaceg protivnika u ove tri takmicarske utakmice, pa se jos suzdravam sa nekim predvidjanjima. 

 

Igokea je mozda neki 5./6. tim u ABA ligi, posle nas su jedva dobili Split u gostima. 

Asvel je sigurno uz Albu najlosiji tim u EL, i jos su dosli u fazonu "daj da odradimo ovo". 

Cedevita je mozda jos i losija od Igokee, jedva su dobili kod kuce Megu pa dosli na megdan sa nama. Daleko su od Top4 ekipe ABA. Ispred su za sada Buducnost, Derbi, Igokea, pa i Mega.

 

Zalgiris ce biti pravi ispit. 

Bogami ovakva Olimpija je slabija i od Studentskog centra. U rangu sa Igokeom. Znači po jačini 5,6 sastav u ABI. 

Pa to sam i napisao. 🙂  Posle vecitih ide Buducnost, pa SC Derbi, pa onda Igokea kao neki 5. tim pa tu negde i Cedevita. Mada mi i Mega deluje bolje od Cedevite za nijansu. 

Link to comment
Share on other sites

Zanimljiv je Zalgiris, oni u odnosu na Virtus imaju nešto rezerve u NML, koji nije loš igrač, a igrao je samo 10ak minuta, ne znam da li se još navikava na sistem ili je nešto drugo u pitanju. Takodje i u Maneku, koji ima ofanzivni potencijal, ali mu sigurno treba još vremena da se adaptira uopšte na EL.

Na centru su po mom mišljenju tanki, Hayes je dobar rudar i borac, ali prilično limitiran čak i za tog tipa igrača koji je on, a Birutis je solidno drvo, ali šupalj na mnogo mesta.

Imaju oni solidnu rotaciju od 8 igrača, ali apsolutno sve počinje sa Evansom, a uglavnom se i završava, uz Ulanovasa i Šmitsa, dva najbolja prašinara Evrope, od kojih se prvi protiv nas neretko pretvori u prajm Durenta.

Tu su da popune i pomoćni prašinari Butkevicius i Dimša, neverovatan skup igrača, mislim da je Žalgirio arena ima manje prašine, prljavštine i paučine nego PFIZER laboratorija, sve pokupe ovi likovi.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Admiral said:

Kad se setim proslosezonskog gostovanja u Kaunasu, i poklonjene pobede pripadne mi muka momentalno. 

 

Sezona pre te sa Dejom poraz u produzetku. 

 

Za dusevni mir i ravnotezu, vreme je da im naplatimo dugove.

 

 

Poraz koji mi je najteze pao prosle sezone, cini mi se i okrenula nam istu naopacke.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ne mora da znači da će uvek ovako da bude, neke Evropligaške ekipe će imati jače bekovske linije gde će biti potreban pritisak na loptu veći nego protiv Asvela, pa će sva trojica plejmejkera biti u 12.

 

Duško ima širok spektar raznih kombinacija. S obzirom na to da je njemu u glavi Simonović četvorka, nama ovde fali jedan bek ili svingmen da sve bude bombonica za celu sezonu.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Kooineeperk said:

Pa to sam i napisao. 🙂  Posle vecitih ide Buducnost, pa SC Derbi, pa onda Igokea kao neki 5. tim pa tu negde i Cedevita. Mada mi i Mega deluje bolje od Cedevite za nijansu. 

Da znam. Ja sam to samo potvrdio. I dao sam ti plusić. Za Megu nešto nisam baš siguran. Popravit će se Olimpija ali zasad je ovo vrlo tanano. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U ove dve utakmice neverovatne sličnosti:

vs Asvel.                  vs CedOli

16-37 za 2 43%.     19-31 za 2 61%

17-34 za 3 50%.     14-35 za 3 40%

33-71 šut 46%.       33-66 šut 50%

 

Mala razlika u procentima. Treba uzeti samo sa rezervom da je Yago juče imao nepotrebnih 1 od 11 šut za 3 i time pokvario ukupan timski %. 

Zanimljivo je i da uzimamo skoro podjednako šut za 2 i za 3. Za sada su to dobri procenti. Da se nadamo da potraju. A kad nas ne bude šut išao da vidimo kako onda sve izgleda. Tad će biti prava slika tima. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, nunilo said:

 

Poraz koji mi je najteze pao prosle sezone, cini mi se i okrenula nam istu naopacke.

 

Meni je najteže pao poraz od očajnog PAO u Atini prošle sezone, tada sam pomislio da Duško namerno sabotira svoj tim u drugom poluvremenu, verovatno najgora utakmica KKCZ u skorijem sećanju s obzirom da je PAO bio u dubokom kanalu i da su samo izašli da odrade meč a na kraju nas dobili. Nešto slično je bilo godinu ranije kad su nas Nedović i čuveni Kavadas sami dobili u Atini, takođe potpuni raspad od PAO tima ali smo i to izgubili.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Mi smo jedino ono razvalili Zalgiris tamo kad je Radonja bio trener tj kad smo imali onaj nestvaran run od 7 pobeda.
 
Msm da je u jednom trenutku razlika bila 20+ razlike.
Tu utakmicu cesto gledam. Pogotovo volEm reakciju tetke sa repom levo, koja sokirana otvorenih usta prati Simonovo orgijanje sa 8m. :)20230813_234817.jpg
  • Like 3
  • Ha-ha 13
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Chaos Is Me said:

 

Meni je najteže pao poraz od očajnog PAO u Atini prošle sezone, tada sam pomislio da Duško namerno sabotira svoj tim u drugom poluvremenu, verovatno najgora utakmica KKCZ u skorijem sećanju s obzirom da je PAO bio u dubokom kanalu i da su samo izašli da odrade meč a na kraju nas dobili. 

 

Isti utisak.  Jos sa onom skracenom minutazom Kampaca , Vildoze i Nedovica za potpuni slom zivaca. 

 

Kao slag na torti podatak da je Lazarevic imao najvecu minutazu u tom mecu.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nini3112 said:

Kuzmic ce gotovo sigurno ponovo biti u 12 protiv Zalgirisa,tu je Birutis koji skuplja skokove koliko moze i koliko mu dozvolu protivnicka ekipa

 Кузмић не сме бити у 12, због играча који игра 7 до 9 минута. Разумем Фола, разумећу и Милутинова, разумећу и за Таваерса, али за те играче који играју једноцифрен број минута...

 

Очекујем да од високих у 12 буду: Илић, Боломбој, Тоби и Митровић, уз Симоновића. Споља, Гедраитис, Ханга, Шабаз, Недовић, Лазић, Теодосић. И због сајза вероватно ће се ићи на Давидовац > Јаго. Давидовац је добар мечап одговор и за Смитса и за Улановаса у зависности како будемо играли.

 

Јаго, Лазаревић и Кузмић да буду вишак за Каунас.

 

Морамо имати што више тела да бацимо на Манека, Хејса и Смитса. Реално је да играју они са 8 до 9 у ротацији, и веома је битна процена где ћемо сакривати Недовића и Теодосића (Димша и Буткевичијус). Еванса ће врло вероватно Лазић и Ханга.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Cavani said:

Lepo je sto smo mi zavrsili EL sezonu sa pet pobeda kad je sve vec bilo reseno

 

Nije bilo reseno jer su Olimpijakos i Fenerbahce se borili za pozicije unutar top8. Znaci oni su odigrali na maksimumu da nas pobede, kao i mi njih. Da li bi odigrali sa vecim pritiskom, verovatno, da li bi dobili te meceve da nam je bilo do or die, to ne znamo, mozda, ali svakako smo pobedili znacajno skuplje i jace timove a oni su igrali da bi pobedili te meceve i treneri im bili poprilicno nervozni tokom meca.

 

Tad smo po prvi put u kontiunitetu bili zdravi i uigrani. Zato smo tako dobro izgledali.

 

14 hours ago, Cavani said:

sto smo dobili prvih 6-7 utakmica pod Duskom, ali nasa sezona se lomila protiv redom Albe, Virtusa i Armanija, Bajerna, KKP, Zalgirisa, Pao, majstorice Aba.

 

Tako je, ali da nije bilo tih 6 pobeda pod Duskom, izgubili bi sanse u Decembru/Januaru za top8 kao sto smo izgubili u 17/18 i 20/21 sezoni, ovako smo imali sanse i u Martu mesecu, mesec i nesto dana pred kraj. Svaka utakmica je vazna. Sve je povezano, mi stalno isticemo lose a ne isticemo dobro, to nije objektivno (po meni) iliti zlatna sredina sto se kaze.

 

Alba je kiks, ali Olimpijakos kuci koji je igrao najbolju kosarku u regularnom delu sezone (i kasnije igrao f4) je realno iznenadjenje. Kkp kuci jeste kiks (iako su imali jaci tim), ali smo ih dobili na strani. Virtus i Armani su bili skuplji timovi od nas, pritom smo igrali na strani. Kako je skuplji tim od tebe na strani kiks? Od Zalgirisa i Bajerna smo imali skuplji tim, ali ne za puno vec za malo, plus i to na strani, plus imaju odlicne trenere. Ok aj da racunamo ta dva u kiks, onda ti napisem: Olimpijakos na strani i Makabi na strani to anuliraju. Dakle tu smo opet na 17-17 obrni okreni, a ponovicu Dusko je imao 16-11 i nije selektirao tim. Ti bi da je Dusko imao 21-7 skor posto smo 5 "kiksirali"? Pa takav skor ni Real nije imao sa sve cheat code Tavaresom. Mora jednostavno na vagu i kiksevi i iznenadjenja, a onda dodjes do objektivnog suda.

 

14 hours ago, Cavani said:

Cela sezona je bila sizofrena, dobijes Oli dva  puta, a izgubis od Albe, dobijes 5-6 vezanih utakmica u gostima, isto toliko vezanih poraza kuci.

 

Ne vidim kao sizofrenu sezonu, nego kao konkurentnu Evroligu. Tako i u Premijer ligi koja je nesto najblize tome desava se da Liverpul dobije Siti i Junajted a izgubi od Palasa 7-2 i slicno. Kao sto je to postalo normalno u Premijer ligi, tako cenam postati normalno i u Evroligi. Takve stvari se nisu samo nama desavale nego svima.

 

Ta Alba je igrala godinama zajedno. Igrali su jako brzo i atipicno. Ako ih ide sut mogu svakog da dobiju. Dobili su i Partizan, Efes, Armani 2 puta, umalo i Monako i Barsu... Mislim njima je svaka pobeda iznenadjenje ako tako gledamo jer su imali "najslabiji tim". Smit, Lo, Sikma, Blat, Tieaman, Olinde, Koumadje, Lamers, Zusman, Lamers, Procida... To mozda jeste bio najslabiji roster na papiru po imenima (a zavrsili ispred Asvela, Panatinaikosa i imali pobeda koliko i Bajern) ali oni znaju kosarke. Ko da smo izgubili od Zadra i Cibone, e to su pravi kiksevi, a ne Alba od koje smo do dolaska Kampaca imali skuplji tim za oko 30% svega, sto nije malo al nije ni vau razlika. Plus su uigrani godinama igrali zajedno dosta njih a mi ko i uvek citav nov tim. Alba je imala 32% pobeda sto znaci da su dobili svaki 3. mec u Evroligi a ne vidim kako je neki epski kiks ako izgubis od tima koji dobija svaki 3. mec sve druge u ligi. Da, morali smo da ih dobijemo slazem se, neka bude i da je kiks, ali predstaviti to kao neko blamiranje (ne ti sad nego ranije komentari) meni nidje veze. Sve i da jeste tako, onda dobiti Olimpijakos i Makabi na strani su esktremna iznenadjenja ako cemo da idemo u krajnost.

 

14 hours ago, Cavani said:

Dusko je ostao po meni nedorecen, sto ne znaci da nije pravi covek za nas, odmeren i na mestu. Uveren sam da ce porobiti ove sezone.

 

Ovde se apsolutno slazemo.

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Don Dusko said:

Mi smo jedino ono razvalili Zalgiris tamo kad je Radonja bio trener tj kad smo imali onaj nestvaran run od 7 pobeda.

 

Msm da je u jednom trenutku razlika bila 20+ razlike.

 

Isla ekipa od 4 drugara u Kaunas, ja trebao da idem ali nesto zbog dezurstava nisam mogao.

Igralo se na Bozic, mi ih odvalili jos na poluvremenu.

I dan danas zalim sto nisam bio, ortaci i dan danas prepricavaju - avionom za Varsavu, pa busem za Kaunas i tamo bili dva dana a temperatura cirka -20. Jedan od njih dobio majicu sa potpisima svih nasih igraca ali isto vece motka pijan poklonio nekom litvancu jer su pili celu noc zajedno. 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 14
Link to comment
Share on other sites

Polako sa tim tamburanjem Zalgirisa.

Za razliku od mrtvog Asvela i indijanaca iz Ljubljane, Litvanci znaju sta igraju i ne pokusavaju stvari koje ne umeju, imaju jednog od najboljih trenera medju onima koji nemaju trofej El, arenu su rasprodali jos pre 20 dana i bice nalozeni samo tako.

 

Mi sa druge strane nemamo cetvorku koja ume da odreaguje na fizikalnost Smitsa i Ulanovasa, moramo da nadjemo lek za Evansa koji je jedan od najboljih dvosmernih igraca u ligi, da ovu odbranu pika iskakanjem dovedemo na sto bolji nivo kako bi neutralisali Hejsa itd.

 

Nije iskljuceno da udjemo u neki ludi suterski ritam i odemo na dvocifrenu razliku, ali vec je Virtus pokazao da Zalgiris i ove godine ne odustaje nikad, i da je sposoban da rudari do samog kraja i tako izboksuje pobedu.

Mozemo da ih dobijemo ali bice i te kako zajebano, jer je Zalgiris i ove sezone top8 ekipa.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, nunilo said:

 

Poraz koji mi je najteze pao prosle sezone, cini mi se i okrenula nam istu naopacke.

Meni je teze pao onaj protiv Barse kod kuce kada Mirota pogodi onu trojku s pola uz zvuk sirene za produzetak a noga mu bila 10 centima u autu. Def najgori poraz prosle sezone za mene. 

Edited by DijametralnoSuprotan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...