Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

1 minute ago, elmulinho said:

Sampionu ABA lige treba wildcard vec godinama, samo Evroliga sampionu da pare u iznosu wildcarda (u sustini ne placaju ga), dok ostali wildcard timovi placaju

Da, svi su na wc sem klubova osnivača sa dugoročnim licencama ... i sve može ako klubovi osnivači tako odluče, ma džungla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
28 minutes ago, grati said:

Ma igramo sigurno sta vam je..prosle god nismo ni osvojili pa smo igrali a ove god vec su probali Albu da prebace u EK, Virtus izgubio glavnog sponzora, sad bile price za Valensiju u EK dok im ne zavrse novu arenu

 

Virtus samo nominalno. Porodica Zaneti ostaje u klubu i nastavlja da finansira tim. Traže novog sponzora tj. partnera. 

Barem tako pišu u ovdašnjoj štampi.

Edited by Holivud
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ako ne ide sampion ABA lige (koji usput ispunjava one tehnicke uslove o hali, hotelima i aerodrumu) onda to nije wildcard za ABA ligu. Onda je to wildcard koji oni dodelju kome hoce, bez obzira ko je kako plasiran a i iz koje lige ili drzave dolazi. 

 

 

Znaci Partizan ide u EL, Zvezda istupa iz ABA lige, za njom i FMP, Buducnost takodje (jer shvata da tek oni nece nikada doci u EL kroz ABA) i SC Derbi naravno... ABA liga se cepa, Partizan hoce da nastavi da je igra sa hrvatskim klubovima + Dubai-em + CedevitaOlimpijom, a Igokea je pod pritiskom sprege Vucic-Dodik da i oni istupe, Spartak nece ni docekati da udje u ligu... Partizan je primoran da igra i domacu ligu koja se ekspresno formira, igra je sa juniorima i rezervistima... sve ide u kurac... Zvezda nece hteti da igra ni EuroCup iz inata, prelazi u FIBA LS, Dileje takodje iz inata pune Arenu u FIBA LS sta transparentom Euroleague Mafia na svakoj utakmici... 

  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Ako šampion Aba lige bude preskočen u korist vicešampiona, a da nisu u pitanju finansijski problemi kao u slučaju Cibone, koja nije mogla da formira budžet da bi se takmičila u EL, onda Aba liga potpuno gubi najveći deo takmičarskog smisla...

 

I time bi joj bila zapečaćena sudbina ubrzanim rešenjima koja bi dovela do njenog raspada. Hvratski savez, vodeći tamošnji košarkaški krugovi i deo javnosti odavno su otvoreno protiv regionalnog takmičenja i taj deo regiona je bliži odlasku nego ostanku, budući da njihovi klubovi zbog sistema finanisranja nemaju šta da traže i gube kompetitivnost, a ligu kao raspalu bačvu drže obruči srpskog Telekoma kao najvećeg sponzora, pa bi pitanje dana bio izlazak KKCZ iz tog kola u slučaju da osvojeno prvo mesto ne znači i najveću šansu da se učestvuje u Evroligi, ako već ne znači automatski plasman. 

 

Finansije koje stižu iz Srbije čine ubedljivo najveći deo finansijskog kolača koji se deli u Aba ligi, što kroz investiranje u klubove, što kroz investiranje u infrastrukturu, što kroz projekte EL poput Adidas next generation takmičenja juniorske EL ili projekta inkluzije koji nam dovodi Dubaji u regionalnu košarku.

 

U slučaju da sve to bude prenebegnuto i da u EL ne ode najbolji klub iz regiona, koji je i najbolji klub iz Srbije, vreme je za veliki reset. Što će se sigurno i dogoditi, jer je besmisleno da Srbija izdvaja ubedljivo najveći noovac za nešto što nije plodonosno, a čak može da bude i štetno.

 

 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Son_of_a_gun said:

 


“Although it's been long thought and confirmed by Motiejunas himself in January that ABA League champions automatically play in the EuroLeague the following year, the situation appeared to be different.

 

It appears that Motiejunas confirmed it in January based on old regulations. However, after carefully reviewing the new EuroLeague bylaws, the EuroLeague front office, and Motiejunas learned that being champions of domestic leagues doesn't guarantee a EuroLeague spot anymore.

 

"There are no champions anymore. It's not like you win and get in. That's not the situation," he confirmed, acknowledging that the ABA League title doesn't provide an advantage to Crvena Zvezda for their EuroLeague wildcard.

 

"The place [in the domestic leagues] no longer matters. Everyone has a chance, and we talk to everyone. The clubs will decide. My task is to present the evaluation criteria so that the clubs can see and understand it," Motiejunas added, explaining that the EuroLeague clubs with permanent licenses will make the final decision.”

 

 

https://m.basketnews.com/news-206633-paulius-motiejunas-responds-to-ataman-and-fans-incident-clarifies-zvezdas-wildcard-situation.html

 

Cuj nova pravila, sto rece @Kankkunento je na snazi vec 3 godine i vise.

Ako bi ovaj drugi "bold" bio stvarno istinit onda bi to znacilo da je na mesto CEO-a Evrolige dosao covek obavesten koliko i bivsi predsednik SR Jugoslavije sto onomad pobedi Slobu na izborima 2000-te.

Malo je i sramota da se ovako nesto uopste i napise te da se plasira kao da su svi koji ce to citati "pali sa Marsa".

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Na stranu sve, i ovom prilikom zelim da izrazim gadjenje koje imam prema evropskoj kosarci tj njenoj organizaciji. Zaista neverovatno da takmicenje koje treba da bude najelitnije i najprofitabilnije tezi ka zatvaranju istog za samo mali broj klubova ignorisuci i obesmisljavajuci gomilu ostalih klubova po Evropi. Sve koji se bave time i zastupaju takav nacin organizacije treba dozivotno skloniti iz sporta. Zna se da ni Uefa nije bas najpostenija organizacija, ali je za ove budale bukvalno svetinja. Svaki klub, cak i onaj najmanji iz najmanje zemlje, ima priliku da se uz dobar rad probije na evropskom nivou i zaradi novac. Sve suprotno od ovog nakaradnog Evroliginog sistema od kojeg pojedini klubovi beze jer mogu samo da bankrotiraju igrajuci u njemu. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

To jasno pokazuje da nismo osvojili abu ec bi bio garantovan, ovako smo cak i njima zadali muke jer su ocigledno blizi komsijama, sto opet negde govori da ni nasa uprava nije radila dobar posao.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, nunilo said:

To jasno pokazuje da nismo osvojili abu ec bi bio garantovan, ovako smo cak i njima zadali muke jer su ocigledno blizi komsijama, sto opet negde govori da ni nasa uprava nije radila dobar posao.

Bukvalno nista ne pokazuje, jer nije rekao apsolutno nista novo u odnosu na prosle godine

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, nunilo said:

To jasno pokazuje da nismo osvojili abu ec bi bio garantovan, ovako smo cak i njima zadali muke jer su ocigledno blizi komsijama, sto opet negde govori da ni nasa uprava nije radila dobar posao.

A mi radimo dobar poso nadglašavanjem himne 10 godina

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Nini3112 said:

@Brat od Korneta Bukvalno,ko zna kakva je tu prica,mozda se to i namerno prica,nikad se ne zna ali ne volim teorije zavere pa cu tu stati

 

Naravno da namerno prica. Tesko da je tamo ista slucajno.

 

Ne volim ni ja, niti mogu nesto sad tu nesto nekom zivotom da garantujem sto se kaze al svi znamo da iz Evrolige bio ovaj Motijeunas, Glikman ili Bertomeu uvek pricaju da im je Berlin jedan od prioriteta tako da nema govora tu da Alba ima podjednake sanse kao Zvezda ili Valensija. Drugo Partizan sa Zeljkom takodje nema po 20% kao i Zvezda to znamo svi, jos da nismo osvojili Aba ligu ma sta pricao ovaj Zvezda bi imala po 33% sanse sa Valensijom i Parizom. Trece Partizan je jos proslog meseca zavrsio Marinkovica sto i nije tajna i jos jednog El igraca (nemam pojma ko je, moguce neki od onih sto je Ostoja pricao o povratnicima u kkp u mnozini) dok smo mi zavrsili Plavsica samo u tom periodu. Tek sad nakon Aba lige se prica o nekim done dealovima a i to je pitanje dal su patke znajuci kako Teca funkcionise u svakom prelaznom roku.

 

Za mene nema sumnje da smo klub koji se najmanje mirise u Evroligi i da ove izjave nam stete dosta zbog dovodjenja pojacanja iako se relativno zna da cemo igrati Evroligu. Sramna je organizacija Evroliga sa nedostojim ljudima koji je vode vec godinama ko god bio tamo i mnogo kontradiktornosti se moze naci u svakoj njihovoj izjavi il intervjuu. Motijeunas, Glikman, Bertomeu ko da je sve to jedan lik.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Bagzi rešio zagonetku ...

Direktor Zvezde: Na zvaničnom sastanku nam je rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu

https://meridiansport.rs/kosarka/direktor-zvezde-aba-evroliga-ucesce/


 

Quote

 

“U februari smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom,

a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja.

Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone“

 

 

Edited by Kankkunen
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
1 hour ago, The_Big_S said:

Zanimljiva izjava Motijeunasa…

ako nije odgovarajuća tema, izvinjavam se…

 

https://meridiansport.rs/kosarka/motiejunas-titula-aba-lige-ne-garantuje-mesto-u-evroligi-specijalna-pozivnica/

Titula aba lige ne garantuje već jedno 6 godina mesto u EL pa šampion uvek igra i svake godine se izlazi sa izjavom titula nije garant.

Edited by Урош19
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Uopšte ne sumnjam da nismo simpatični EL lideršipu i da bi rado da nas ne vide u ligi. Čović stalno spletkari, navijači zvižde himni, igrači neće onaj transparent za Ukrajinu, pamti se i ona situacija sa Kampacom... Plus nemamo Željka Obradovića.

 

Međutim, mislim da će oni morati da progutaju govno i pozovu nas u ligu. Sve drugo bilo bi naprosto previše bezobrazno.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, srlepajce said:

A cekaj Dubaji moze u EL samo ako igra neku regionalnu 

Kakva nebuloza i sta imamo od tog cinjenja njima

Da je Telekom sponzor Evrolige licence bi imali i Zvezda i Partizan. Umesto toga spucane pare na Premijer ligu neka gleda narod 😄

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...