Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

U principu nista o cemu se nije pisalo vec, ali dobar deo igraca "preko bare" koji su "na ivici" NBA i vise igraju razvojnu ligu ovako razmislja.

 

https://sports.yahoo.com/terence-davis-turned-down-good-134842156.html

 

Terence Davis: ‘I turned down good money to play in the Euroleague, I want to get back in the NBA’

 

Pominje da je imao dobru Evroligasku ponudu iz Grcke ali je odlucio da ostane u razvojnoj posto mu je to ipak najbolja sansa da se vrati u NBA.

Edited by Borca
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Chaos Is Me said:

Bajern i Makabi jedine ekipe koje će igrati ovo kolo u punim sastavima, svi ostali klubovi imaju bar po nekog povređenog igrača, neki i gomilu. 

 

Zalgiris takodje mozda bude kompletan (Smits i Ulanovas su upitni).

 

Sto se tice danasnjih meceva, imali smo tri odradjivanja posla, jedan preokret i jedan mec u kojem smo videli i preokret i borbu do samog kraja.

 

Efes - Barcelona: Efes je maltene kompletan (fale samo ovi domaci preplaceni igraci zadatka), Barca bez Laprovittole i Abrinesa, a i imaju prilicnu prednost u odnosu na najvece konkurente pa su sebi dozvolili ubedljiv poraz sa cak 98 primljenih poena.

 

Olympiacos - Maccabi: Gosti bez Browna, a i bez neke volje da se potuku za pobedu protiv rivala za visok plasman. Oly rutinski do 12:10, ali ih ceka izuzetno tezak raspored sa 5 meceva kod kuce i 7 u gostima.

 

Alba - Bayern: Gosti su prosto mnogo bolji tim, imaju vrhunskog strucnjaka na klupi i ovo im je bilo odradjivanje posla. Alba je svakako must win za svaku ekipu u EL osim Zalgirisa i ASVELa.

 

Crvena zvezda - Baskonia: Nisu gosti odustajali i na dvocifrenom minusu, znali su da rival igra bez oba pleja i startnog beka (u odnosu na pocetak sezone) i sa 52:40 su otisli na 65:77 (dobili taj deo meca 13:37!). Kasnije je Crvena zvezda dosla do -1, ali onda su se pojavili Howard i Moneke (dva otkrovenja sezone) i zgrabili bitnu pobedu za svoj tim.

 

Virtus - ASVEL: Tri cetvrtine drugoplasirana ekipa na tabeli nije postojala protiv rivala koji je na zacelju tabele, ali onda su se probudili i zgrabili vaznu pobedu. Sta reci o 4/4 Virtusa koju su dobili sa 28:9. Naravno, morao je i ASVEL mnogo bolje, ali oni su ionako izgubili sve sanse i svaka pobeda za njih do kraja bice veliko iznenadjenje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...