Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Мало је и до припреме утакмице. Стара добра нећу да ме добије Пунтер, нек ме добије Алекса. Озбиљне батине су добили и Пунтер и Нанели у првом полувремену. Шутнули су можда 3 лопте. Пунтер све неке полудистанце из дриблинга. Држи лопту по 10 секунди и онда креира сам, јер сат цури.

13 minutes ago, Don Dusko said:

Volim ja Aleksu(zbog repke) ali ne sme on da uzima suteve kako hoce. Juce je uzeo 15 suteva za 20min(Panter recimo 8 za 27 iako nije u formi i ritmu)..

Aleksa je dobar kada iz drugog plana trpa nikako ne sme da bude glavna opcija koja ce da zavrsava napade.

 

 

 

Тек кад је ушла друга ротација Партизана у спољној линији, и ударила који пут Партизан се вратио у нерешено. Проблем је што друга ротација нема квалитет да их оставиш на терену у дужим ротационим минутима. Уместо по 7 до 8 минута, држиш их 4, максимум 5. Мислим на Трифу и Анђушића у првом полувремену (Јарамаз је добио шансу у 2. полувремену). Јер у нападу баш не доприносе. Само неки spotup 3, а обе тројке су промашили. Данилу је изашла, а Трифуновић једва обруч погодио. Синоћ је тачно фалио Понитка 20мин, да се Жељко игра у ротацији. Кевин, Нанели, Алекса, Понитка, Дозиер. 5 играча од 1 до 3, и мало Трифа на унесе Бранко Лазић swag-а и напуни бонус рано у 2 четвртини, да се мало критеријум пролагоди домаћици.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

U principu za Asvel je bolja svaka varijanta trenera od trenera vlasnikov burazer.

 

Željkove ekipe uvek na početku sezone izgledaju lošije tako da se mora sačekati kraj januara, recimo, da vidimo šta tu fali,ako uopšte fali. Posle kiksa sa onim slovakom prošle godine verujem da se neće žuriti sa doselekcijom.

Jedino što je očigledno da fali jeste Lesor, njegovi blokovi na visokom postu kao i ludačka energija. Takvog igrača je teško znameniti ili naći sličnog na tržištu.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Shonewizard said:

Ultra zanimljiv meč u Areni.

 

Da, bas dobar mec, za razliku od one sprdnje u proslom kolu u Monacu. Mogao je rezultat da ode i na drugu stranu, ali je presudila napadacka impotentnost domacina u zavrsnici.

 

Sto se ostalih meceva ovog kola tice, izdvojio bih komicno mali broj poena u Milanu (65-53 na kraju), kao i tanak napad Baskonie protiv Lasovog Bayerna.

 

Barca me je pozitivno iznenadila - pogodili su jedno 30 trojki zajedno i pobedili na dva jako teska gostovanja. Uopste, ekipe iz Spanije trenutno dominiraju, Real, Barca i Valencia su na vrhu sa sve tri pobede. Valencia bi mogla da bude dark horse - u sledecem kolu idu u Istanbul u goste bledom Efesu, pa onda gostuju Zalgirisu i docekuju Albu. Mogli bi oni i na 5-1 u prvih sest kola.

Link to comment
Share on other sites

Shengelia opet igra vrhunsku košarku i dosta je zajeban jer je brži od svih petica a jači od svih četvorki. Banchi za sada radi dobar posao. 

 

Baskonija mi deluje dosta tanko, bez Howarda u ludačkoj formi nemaju šta da traže. Miller-McIntyrea je lako braniti jer nema šut, Mannion je komarac, Rogkavopulos nula za sada, Marinković ima preveliku ulogu kojoj nije dorastao, a Diop je klasično drvo. Moneka, Costello i Sedekerskis su premalo, a i oni su nekako više komplementarni igrači nego lideri.

 

Takođe, mislim da će Bayern biti zajeban dosta, zna Lasso šta radi i Bolmaro je za sada odličan u ulozi dirigenta.

 

Igrač koji me za sada najviše fascinira je Laprovittola, fizikalijama izrazito skroman ali to se uopšte ne oseti, toliko dugo igra u tim najboljim klubovima i nekako je stekao neverovatnu rutinu. U vehunskoj je formi i uvek hladan kao špricer, ne smeš mu ostaviti milimetar prostora, igra sa velikom lakoćom i po meni je uz Veselog najveći razlog dobrog starta sezone za Barsu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam mogao sinoc oci da otvorim da pogledam nesto, jel vredi traziti snimak negde da vidim kako je Kemba igrao? Video sam samo na Tviteru da je prve poene dao sa bacanja negde na 50 i neki poen. Jel se covek samo privikava ili je zreo za Filip Covic amatersku ligu?

Link to comment
Share on other sites

Jovke 7pts/4reb/6ast/2stl za 20ak minuta na parketu. 

 

Odlicna je Valensija na startu. Jesu sve 3 igrali kod kuce, ali 3-0 je 3-0. I u Endesi su dobili sve nakon poraza na startu. Secam se Basketnews podcasta sa starta sezone kad su pricali da je sasvim moguce da imaju jednu pobedu u prvih 10 utakmica sezone.

Edited by Del Piero
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

U suštini onih par šuteva što je uzeo, nisu bili ni blizu, ali baš je teško izvoditi ikakve zaključke. Evo se neko i potrudio da to izdvoji u klip:

 

 

 

Ali zato James, svaki put kad gledam neki njegov dobar meč budem u fazonu dobro je da u glavi nije baš sav svoj, pregazio bi Evropu 😁

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...