Jump to content

La Liga


Baros

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Sesti gol Braselone protiv Sosijedada dosao je kao rezultat verovatno najigranije akcije u istoriji fudbala. Voleo bih kada bi neki pedantni statisticar izracunao koliko je golova Barcelona postigla na takav nacin u Mesijevoj eri..a koliko su puta tek odigrali tu akciju..bukvalno nebrojeno.
Levo krilo ulazi u sredinu,odvlaci beka za sobom,iz sredine lopta se salje ipak na levi bok odakle se ubacuje levi bek,a on daje paralelni ili povratni pas na prvu stativu najcesce za Mesija. Sut iz prve i ako je dovoljno dobar obicno zavrsi u mrezi.

Ne igra samo Barca ovu akciju,ali oni su je patentirali. Imam utisak da bi je savrseno odigrali i vezanih ociju. I uveren sam da svi protivnici to znaju,ali dzabe..kad imas majstore ove igre,ona jednostavno prolazi..ova akcija je proslavila Albu izmedju ostalog..a on ove sezone ponovo briljira.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ili krilo uđe u sredinu, ili rade overlaping, ili dupli pas, ili dijagonala na Albu, na razne načine izigravaju obranu. Ali ono što se onda dešava je u 90% slučajeva isto. Lopta ide na prvu stativu. Točno kako kažeš, ili povratna ili paralelno i bok.

Znaju protivnici, kao što su znali da će Robben svaki put lijevo. 😁

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cholo je apsolutno glavni i jedini krivac za ovaj sunovrat Atletika u kljucnim utakmicama. Lik misli da je jos uvijek 2013. godina kad je imao tehnicki limitiranu ekipu pa je ovaj antifudbal imao smisla. Atletiko danas ima brutalnu ekipu sposobnu nadigravati se sa bilo kojim timom svijeta, a Cholo to niti zna niti zeli iskoristiti. Mene tacno spopadne neka tuga kad vidim sta covjek radi od plemenitih igraca tipa Saula il Felixa. Kokea je takodjer upropastio napravivsi od njega klasicnog seljackog igraca kakav je nekad bio Gabi, a imao je sve predispozicije da bude vrhunski veznjak. Atletiko ako zeli naprijed mora otpustiti Simeonea ovo ljeto i dovesti nekog proaktivnog trenera. Atletiko je kao ekipa prerastao njegov seljacki i divljacki fudbal. Plus je jos daleko najplaceniji trener svijeta. 

 

Sto se tice Reala, mislim da se tu otvorila fenomenalna sansa za titulu u ligi plus dolazak do finala u Ligi Prvaka. Realno ni Liverpool ni Chelsea/Porto u potencijalnom polufinalu sigurno nisu kvalitetnije ekipe od ovog Reala, cak i pored svih problema ekipe u napadu. Odbrana i vezni red su jos uvijek na vrhunskom nivou ali u napadu je ogroman problem jer pored Benzeme nemas igraca na kojeg se mozes pouzdat. Vinicius je malouman, Rodrygo je dobar ali fizicki je jos uvijek neodovljno jak, Asensio nazalost nakon kidanja ACLa postao alibi igrac, a o Hazardu i njegovim povredama je tesko i pisati. Sramota je sta je onakav bogovski igrac sebi dopustio totalnim fizickim zapustanjem. Ima tu svakako i do doktora Reala koji ocito rade los posao obzirom na silne povrede ekipe ove sezone. Vidjet cemo sta ce ljeto donijeti. Vjerujem da ce jedan od dvojca Haaland/Mbappe sigurno zavrsiti u Madridu. Na nekim mjestima se cak najavljuje da ce Real ici po obojicu sto mi je licno nerealno i zbog finansijske strane i zbog toga sto su njih dvojica predodredjeni da budu rivali jedan drugom kao sto su to bili Messi i CR sve ove godine. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hazard je poznat kao igrač koji ne voli trenirati. U prvim utakmicama za Real je imao cca 15 kila viška, tako da me ne bi čudilo da ne daje sve od sebe kako bi se što prije i što spremniji vratio na teren. Real će ga se na ljeto vjerojatno pokušati riješiti. Moguće je da ovo ljeto dovedu Haalanda, a Mbappea sljedeće bez odštete. Nije tajna da obojica žele u Real. Pitanje je koliko je Perez spreman keširati Raiolu i Haalanda seniora. Ako je istina što piše u novinama, svaki traži po 20M. S odštetom je to 190M samo za potpis. Biti će zanimljivo. 

Link to comment
Share on other sites

Ma sanse da Dortmund na ovakvom trzistu dobije 150 miliona za Haalanda su po mom misljenju nikakve. Ici ce on za 100 do 120 miliona u vrh glave. Po pisanju Le Parisiena neki dan, PSG ce traziti izmedju 120 i 150 miliona za Mbappea. Da finansije klubova nisu poremecene pandemijom taj iznos bi bio bagatela za Real ili bilo koji drugi veliki klub, ovako je to vec teze. Kako god sa izborom bilo koga od njih dvojice sigurno ne mozes pogrijesit, a u slucaju dovodjenja obojice imas cheat mode narednih 10 godina sto opet kazem mislim da nije nimalo realno. 

Link to comment
Share on other sites

@alpaka Bereta Sidada ne ispadne da se hvalisem,ali sam o tome kako je Simeone postao teret ekipi pisao jos proslog leta nakon finalnog turnira LS kad ih je Lajpcig eliminisao. Gotovo da sam iste stvari tada naskrabao ovde..

Sledecg vikenda je El Classico. Meni se cini da je sad Barca u naletu..zaista,ko bi rekao posle svih losih partija..Realu ce u toj utakmici i u dvomecu protiv Liverpula mnogo faliti Ramos. Mislim da nisu ista ekipa sa njim i bez njega.

Link to comment
Share on other sites

Onog trenutka kad su odlucili dati 126 miliona za Felixa Cholo je trebao biti bivsi. I najvecem laiku je bilo jasno da jedan takav tip igraca ne moze igrati Cholov fudbal. Nije on nikad bio radilica kao Griezmann pa da se uklopi u Cholov seljacki fudbal. Meni je stvarno nenormalno vidjeti da jednog Saula salta od lijevog beka do napadaca, pa da Kokea koristi kao nekog spoljnog igraca, gura stopere na bekove itd itd. Atletiko ga je jednostavno prerastao. Sad sa novim stadionom imaju dovoljno pokrice da naprave pravi iskorak u drustvo elitnih klubova i pocnu se ponasati kao veliki klub, a ne sa top 5 rosterom svijeta igrati fudbal kakav igraju Getafe ili Granada. 

 

Real je na pocetku sezone imao ogromne probleme kad je Ramos bio odsutan jer Varane nije znao sta da radi s loptom. Sad se to vec dosta ustabililo i odbrana izgleda sasvim dobro cak i bez Ramosa koji je meni licno jos uvijek najbolji stoper svijeta. Koncept s 3 stopera gdje bi Varane igrao u sredini, a Nacho i Militao lijevo odnosno desno je skroz konkretan. Moze recimo i Mendy tu na lijevog stopera gdje se po meni pokazao boljim nego na lijevom beku. Opet onda ti dolazi problem Marcela lijevo koji je evo vec par sezona bivsi igrac ali sa 3 nazad i slobodnijom rolom lijevog wingbacka bi to mozda i moglo biti korisno. Desno je nazalost Lucas siguran jer je Dani polomljen veci dio sezone. Koliko god se dobrim pokazao ove sezone, ja licno mu nikad necu vjerovati jer se radi o spanskoj verziji Edina Visce. CMK je siguran u sredini, jedino ostaje pitanje da li ce im biti prikljucen jos Fede u slucaju postave s 2 stopera ili ce ici sa 3 stopera, CMK u sredini i gore Benzema i vjerovatno Vinicius kojeg opet ne gotivim nimalo jer decko jednostavno ne zna razmisljat.  

 

Liverpool bi trebao da bude dosta povoljan matchup Realu zbog jako tankih stopera koje ce Benzema razvlaciti kako pozeli i otpornosti na presing Realovog veznog reda plus Benzema koji je najbolji centarfor svijeta sto se tice igre u bolju i gradjenju napada. Samo nek ne bude nekih maloumnih gresaka kao prosle sezone protiv Cityja kad im Varane pokloni 2 gola i mislim da je prolazak Reala dosta izvjestan. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...