Jump to content

alpaka Bereta Sida

Član foruma
  • Posts

    5,643
  • Joined

  • Days Won

    6

alpaka Bereta Sida last won the day on April 25

alpaka Bereta Sida had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,453 profile views

alpaka Bereta Sida's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

8.5k

Reputation

  1. Mislim da ce napraviti iskorak slican ovom Wolvesa iz ove sezone, a ne bih uopce iskljucio raspad nekih ekipa koje su ove sezone bile ispred. Ima tu dosta korisnih igraca, a odbrana je vrhunska vec sad.
  2. Udoka je fenomenalan trener. Boston bi prosle godine sigurno igrao finale, a mozda cak i osvojio titulu da nije bilo onog incidenta i da je Udoka ostao trener. Ove sezone je s Rocketsima odradio odlican posao, dogodine su oni vec sigurno u PO.
  3. Tom Heatu u PO su 3. i 4. igrac bili Caleb Martin i Gabe Vincent. Spo je iz lesa Kevina Lovea izvukao kvalitetne minute. Od Duncana Robinsona, igraca koji ne zna spustiti loptu na parket kako treba i kojeg moze probusiti svaki iole kvalitetniji NBA bek je napravio vise nego korisnog igraca. Talentom su igraci Lakersa solidno ispred ovih. Razlika je sto su Spo i Riley od ovih igraca izvukli maksimum maksimuma i uklopili ih u sistem i kulturu koju Heat ima dok kod Darvina vecina igraca ni nakon 80+ utakmica u sezoni ne zna svoju ulogu niti imas jasne rotacije i petorke. To je kljucna razlika. U Lakersima vecina igraca izgleda losije nego sto zapravo jesu dok je u Heatu obratna situacija. I nije to samo Darvin, to je citava organizacija koja je nakon smrti Dr. Bussa postala cirkus. Pelinka i Jesse Buss, direktor scoutinga Lakersa su tu jedini sposobni al dzaba kad se ostali vise pitaju. O kakvim mentalnim invalidma pricamo najbolje govori podatak da vjerovatno najboljeg kosarkaskog operativca u NBA ikad i ikonu kluba Jerry Westa nisu htjeli vratiti u klub nakon sto je napustio GSW nego su dopustili da ode u Clipperse.
  4. U Hamovom slucaju to apsolutno nije slucaj. Covjek je certificirani idiot. Svojim ludilom je prvo maksimalno sabotirao ekipu u RS gdje je forsiranjem stvari koje ocigledno ne funkcionisu izbio ekipi minimum 5 pobjeda, pa onda i prva dva meca protiv Nuggetsa ugasio ekipu nakon odlicne igre. Sad je svima zabavno srat po svakom igracu Lakersa i predstavljat ih panjevima no to uopce nije slucaj u ova ekipa je uz sve povrede imala kvalitet da ide na 50+ pobjeda i sigurni HCA u prvoj rundi. Pogledati npr kakav je tim legit trenercina protiv Spoelstre uveo u finale prosle godine. Ovaj tim Lakersa uz sve mane je kud i kamo kvalitetniji od tog Heata.
  5. Jeste, njegovo inzistiranje na Westbrooku 2021. nema ama bas nikakve veze sa raspustanjem sampionske ekipe iz 2020. i pustanjem dva elitna defanzivna beka.
  6. Florentino kad Kyilan dodje:
  7. Not sure if Lanmi Majami or Dzoni Majami
  8. Reaves ovu seriju sigurno nije defanzivni minus. On je proveo najvise minuta na Murrayu od svih igraca Lakersa i on jos nije imao nijednu efikasnu utakmicu. Ako je icija odbrana sinoc bila problem to je onda LeBronova kojem je Gordon ulazio iza ledja kako pozeli. Uostalom ni G2 ni G3 Lakersi nisu izgubili zbog lose odbrane. U G2 Denverov ORTG 109, sinoc 115. Prvo debelo ispod ligaskog, a kamoli Denverovog prosjeka, drugo taman oko ligaskog prosjeka. Kljucni razlog za oba poraza pored standardnog manjka inteligencije dobrog dijela igraca i prije svega trenera je apsolutno kriminalan napadacki ucinak. Lakersi su nakon prelaska na ovu trenutku petorku imali ORTG 120 i u tom periodu top 3 napad lige. U ova tri meca toj brojki se nisu ni priblizili na nivou citave utakmice. G1 i G2 usljed totalnog odsustva ikakvog playcallinga koji je funkcionisao, veceras jer nisu bili u stanju apsolutno nista pogoditi iz vana jer je ocito da su oni mentalno pukli nakon G2 i ispustene prednosti.
  9. Uz pomoc koje mentalne gimnastike si uspio izvesti takav zakljucak? Prljav potez, lik je odvratan opcenito ali poredit bilo koga u ligi s Draymondom sto se prljavstine tice je van svake pameti. Lik je u istoj sezoni uspio nokautirati Nurkica i uhvatiti Goberta u giljotinu ko da je MMA borac i opet mu je blo dozvoljeno da zaigra ponovo nakon 2 takva incidenta. Ako ikome liga gleda kroz prste sto se prljavstine i divljanja tice, to je onda Draymond bez ikakve sumnje.
  10. Ovo je bukvalno bezazlen potez u odnosu na stvari koje je Draymond radio ove sezone.
  11. Tacno se veceras na silnim promasenim tricama koje su nakon promjene startne petorke pogadjali u serijama ko niko u ligi vidjelo da su pukli mentalno nakon G2 i ispustenih 20 razlike.
  12. Al Russell kralj nakon G2 kmecao zbog jednog nedosudjenog faula i najavljivao neke pobjede sa laganih 0 od 7
  13. Treba biti umjetnik pa 3 utakmice imati dvocifren plus i sve 3 izgubiti. Cirkus od fransize, ide lagana metla kako i zasluzuju.
×
×
  • Create New...