Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

15 hours ago, Nenadd said:

Jokic je najbolji na svetu ali isto tako je i igrac zbog koga moras da potpuno promenis sistem igre, da sve podredis njemu (kako bi on mogao da se podredi saigracima).

To ne moze svaki trener, narocito ne pripadnici stare skole i narocito ne tokom turnira od mesec dana na koji se maltene ide bez priprema.

U Denveru je lakse, imas celu sezonu, ovde nemas cak ni kontinuitet njegovog dolaska svako leto, a vreme prolazi i sastav ekipe se stalno menja.

Drugacije bi bilo da je trener neko ko radi tamo, razume ligu i njihove igrace, kao sto su to recimo Miloje, Rajakovic ili Kokoskov.

Na sve ovo Jokic mentalitetom kao da odskace od vecine igraca tamo, a pri tome sam po sebi donosi mnogo nezeljene paznje, pritiska i vec stvorene negativne energije za koju nije samo on kriv.

Ja bih doobro razmislio sta i kako sa njim na Karijevom mestu, eventualno ne pozivanje bi moglo da stvori i ovaj Nemacka efekat a vidimo kako njima ide u poslednje vreme.

Opet kazem, najbolji je i boljeg necemo imati, tako da se verovatno nijedan trener ne bi slozio sa ovim gore.

 

Da pomenem jos da i na toj poziciji imamo Milutinova koji je protiv Litvanije i konacno pokazao da ima sve sto treba i da moze da se nosi sa najboljima, a narocito sa najjacim centrima na svetu. Apsolutno je zasluzio da ubuduce bude prvi centar i nema tog coveka koji bi bio protiv toga. Uz jednu strec varijantu poput Filipa i jednog sa nesto brzim nogama poput Alena, imamo sasvim finu centarski liniju za godine koje dolaze.

 

Vasa je 2 nivoa ispred svih nasih plejeva i buduci da novog nema na vidiku, odnosno da je Topic premlad, Micic je no-brejner.

 

Sto se Kaline i Luce tice, samo jedan od njih dvojice nam je sada potreban kao hleb nasusni, to smo najbolje osetili protiv Italije odnosno Fontekija.

Segi i Vanja su za broj manji od ove dvojice i nisu im prava zamena, jedan od dua Kalina-Luca u Parizu bi bio dobar posao, dvojica su vec premija.

Glede Jokića i Milutinova. Kari je kao što sam već pisao čovek koji uspostavlja sisteme i usput je košarkaški trener. On je i ove godine forsirao igru koja bi prijala Jokiću sa dosta uručenja od strane centra, sa dosta katova, utrčavanja. Milutinov se tu uklopio, ali je Pešić već sad mislio o OI. Dakle zvaće Jokića sigurno mada ga ja ne bih zvao nikad. Isto tako mislim da Kalina ima dobre šanse da propusti još jedno veliko takmičenje .

3 hours ago, nemanjaol said:

Ja sam u fazonu da Bogdan samo stane u cosak kod pola terena ako Brooks bude hteo da igra flastera kao na Luki.

 

Ostali neka igraju 4 vs 4, bice vise prostora u reketu

Bukvalno, Bogi mora da bude pametan. Samo pik da vrtimo sa igračem koga čuva SGA . 

Primetio sam da sga voli u levo malo više, pa eto prilike da ga možda usporimo

Edited by Milos 3.14
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Milos 3.14 said:

Primetio sam da sga voli u levo malo više, pa eto prilike da ga možda usporimo

Da, vise voli u lijevu stranu da ide mada je desnjak. Ipak automatik je sa poludistance tako da napravi dovoljno separacije da bi se podigao na skok sut. Ja bih mu provocirao sut za 3 poena koji itekako zna da pogodi ali ipak je bezopasniji nego sa midrange-a gdje ne masi.  

 

Ipak kljuc po meni jeste RJ. Ne dozvoliti mu da napada kos, pretvoriti ga u sutera i ostvariti kontrolu skoka.

Ako RJ bude uspio kao protiv Slovenije da dolazi lagano do kosa i unosi sve onda smo u problemu. 

 

Red je i da Brooks iskamenjari nesto, vec 2 meca zaredom skoro sve pogadja😀

Edited by Miki28
typo
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Milos 3.14 said:

Primetio sam da sga voli u levo malo više, pa eto prilike da ga možda usporimo

 

Ovo sam propustio da prokomentarisem u onom postu dobro si primetio. Ali dodao bih da to nije kao da usmeravas recimo Taunsa sto smo takodje radili.

 

Decko je sajla, moze da penetrira na najrazlicitije nacine, sutira sigurno iz koraka, van balansa, iako nije elitni asistent moze da nadje top uglove koji nisu dostupni igracima koji nisu fizicki specimeni.

 

Jako je tesko, verovatno i nemoguce da ga sablonski ogranicis. Mislim da bi trebalo da se fokusiramo da budemo ultra agresivni na njemu ceo mec i da ga umaramo. Ne sumnjam da ce on dati svoju porciju. Jedino ako bas budemo imali srece da malo promasuje ono sto je do sada pogadjao, jer osim donekle Brazila (mada je i tu dao 23 poena uz 45% suta), on jos uvek nije imao slabu partiju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mojih 5 para:

 

topla voda mode on:

 

Igramo sa ekipom koja kao prvo ima veći ofanzivni potencijal od nas. Nisam siguran da moćemo da ih uvučemo u kontra ritam, kao što se desilo protiv Brazila, pošto mislim da je ta tekma baš bila težak izuzetak kad su oni u pitanju. 

Iz toga proizilazi da moramo jako dobar napad da odigramo.

 

E sad, oni imaju par tih stvarno vrhunskih defanzivaca. Verujem da će Dort i Bruks žestoko da napadnu Bogdana i tu ne smemo dozvoliti da on, pa i Gudura, igraju previše protiv njih direktno. Moramo da imamo jako puno kretnji i blokova, gde će naši "napadači" u ranoj fazi napada ostajati sa tačno izabranim mismečevima. Oni su super tim, ali opet ekipa koja nema previše iskustva igranja zajedno, pa ih moramo naterati na beskrajne rotacije i pokušati tu da ih navučemo na led.

 

Optimista sam u smislu da nam to može uspeti, jer smo to dobrim delom uradili protiv Litvanije, a oni su strašno uigran tim.

 

Tako da nam treba strpljiv napad, sa puno trčanja i blokova, te pametnog izbora konačnog rešenja. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Srećom,pa je moj gazda ozbiljan ljubitelj košarke,pustio je poruku na grupnom četu sa sledećim sadržajem.

"10:30,moja kancelarija,pratimo polufinale."

 

 

 

Kod nas se nastavlja zloupotreba ovih 86" u sali za sastanke:

 

79879789.jpg

 

  • Like 3
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...