Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

7 hours ago, McLeod said:

Ja se nadam da ce udvajati Milutinova. Onda samo ne treba da imamo suterski najgoru utakmicu za duplo od ove tri do sada i dobijamo 15-20 razlike da se ne oznojimo.

 

ajmo braćo, svi u kladionicu...

 

kobe-easy.gif

  • Ha-ha 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Onaj skot koji ga je udario juče to je uradio namerno i potpuno bespotrebno. 

Snimak je to pokazao i čist je ko suza.  Šokantno je da nijie svirana namerni / nesportski prekršaj... ne zbog rezultata nego bar zbog principa.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, uini said:

sta se ovde operise? mislim, nemam blage veze, zaista pitam

 

Boriša je nakon tekme poslat na snimanje, ustanovljen je veliki hematom na bubregu i tada je preporučena hitna intervencija.

Ovako ozbiljna povreda na samom kraju utakmice i 30 razlike bi trebalo da utiče na ove Fibine RSI sudije da revidiraju kriterijum sudjenja i tako probaju da umanje mogućnost da se nastavi ovakav hasl jer su već propustili priliku da nakon gledanja snimka ovo sankcionišu, dosudivši samo običan faul. 

Taj pokret u kojem igrač loptu prebacuje u desnu ruku da bi levom zamahnuo iz sve snage, pa i da nema nikog iza njega, je sve samo ne košarka. 

Naš savez je dužan da oko ovoga digne najveću galamu jer da je jedan Dončić, Ostin ili Šreder na ovaj način neutralisan sa Svetskog prvenstva...halabuka bi naravno bila do neba i verovatno bi rezultiralo podizanjem na najviši level već aktuelnog i u osnovi licemernog trenda da se top igrači dodatno zaštite od strane sudija...a Boriše nek kolju mesari.

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 10
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Kad se, tokom prošlog SP, pričalo o tome koliko je FIBA usrala sa cifrom od 32 učesnika (Quantity over quality, jelte), kao moguća nuspojava tog omasovljavanja pomenulo se i ovo - Da te neki glupson iz neke egzotične/outsajderske ekipe osakati nekim nepromišljenim startom (I to tokom garbage timea). Mada nema pravila naravno, ipak se ovako nešto, pogotovo u ovakvom scenariju, pre može očekivati od košarkaški nepismenijih. Tako da... Jbg

Edited by Marko
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nažalost nema dodavanja igrača, zato se savezi već neko vreme bune. Zahtev je bio da bude 12 igrača u protokolu za utakmicu kao i sad, ali da se na prvenstvo vodi 14 igrača.
Pre svake utakmice bi se određivalo 12 koji bi nastupalo.. Ali FIBA nije uslišila zahteve i sad dosta reprezentacija problema sa povredama, samo iz glave što mogu da se setim su naši Avram, Petrusev, Borisa, pa dalje Raul Neto, Dairis Bertans, moguće da ima još neko..
Nadam se da će od sledećeg turnira biti moguće voditi 14 igrača..

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Triticum vulgare said:

Jel će biti rokade Simanić/Radanov kao što je bilo u Indijanapolisu Radmanivić/Smiljanić?

ili kad Šterbik bio naknadno pozvan posle povrede španskog golmana pa postao igrač utakmice u finalu..

 

 

 

Nažalost ne, što je po mom mišljenju još jedna glupost FIBA. Morala bi da postoji mogućnost vođenja još bar dva bonus igrača u slučaju povreda, pričao je i Itudis o tome.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, spajk32 said:

Ali FIBA nije uslišila zahteve

Meni je ovo potpuno nejasno. Koja može biti negativna strana ovakvog proširenja rostera? Jedino što mi pada na pamet je da ne želi da se daje dodatna prednost već dubokim ekipama, ali da li je to uopšte negativna stvar? Jel' moguće da neko razmišlja na način "super ako neka jača reprezentacija ispadne zbog povreda bitnih igrača, to će popularizovati košarku u Južnom Sudanu"?

Edited by Smrtokapa
celu reč sam omašio
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Smrtokapa said:

Meni je ovo potpuno nejasno. Koja može biti negativna strana ovakvog proširenja rostera? Jedino što mi pada na pamet je da ne želi da se daje dodatna prednost već dubokim ekipama, ali da li je to uopšte negativna stvar? Jel' moguće da neko razmišlja na način "super ako neka jača reprezentacija ispadne zbog povreda bitnih reprezentacija, to će popularizovati košarku u Južnom Sudanu"?

 

Stvarno nema nijedan materijalni razlog da se ovo (što je gomila selektora javno tražila) ne dozvoli, ali birokratija u FIBA se ukopala kao da im traže da podignu obruč na 3 i po metra

Edited by Beonegro
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Bar trecini ovih reprezentacija realno nije mesto na ovakvom takmicenju i to ostavlja svoj danak, sto kroz aposlutno nekvalitetnu kosarku prva tri kola sto kroz ovakve stvari. Evo upravo sada na utakmici Obala Slonovace - Liban lik namerno gura nogu na mesto doskoka sutera i povredjuje ga. Onaj lakat juce je vrhunac bezobrazluka, a i Borisa je premekan lik. 

Kao da posaljes Mesija i Ronalda u nasu trecu ligu gde bi im Zile kamenorezac stoper Tise iz Adorjana slomio nogu u osmom minutu prvog kola. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svaka čast Boriša! 

 

Možda čudno što dolazi od mene, mada to nije sada ni bitno.

 

Svesno se odreći dva meseca tokom leta, odreći se godišnjeg odmora, vremena sa porodicom i druženja sa prijateljima da bi otišao na Filipine znajući da ćeš igrati maksimalno dva minuta po meču je svakako za pohvalu i primer svima.

 

Edited by Indig0
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, uini said:

sta se ovde operise? mislim, nemam blage veze, zaista pitam


Najčešće se “samo” stavlja double J stent, što je praktično cevčica koja omogućuje da urin otiče kad ne može, kao u ovom slučaju hematoma. Samo u baš teškim “razderotinama” (laceracija) bubrega se radi otvorena operacija sve do uklanjanja bubrega ako ne može krvarenje drugačije da se zaustavi. Cenim da je Boriša dobio stent. 

  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, woolgatherer said:

ispiti, sastanci, radionice, kuknjava zbog nemogucnosti alkoholne anestezije...
ja li to zemlja osvajaca vise desetina ep, sp, oi medalja?! 


e6ca11c6-e533-40e4-9afd-7cce3a0cbc20_tex

 

Ja sastanak uspesno pomerio za 14:30 😁

 

Ostali neka se izjasne 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam juce očistio godinu na faksu tako da od sutra gledam prvenstvo na 3 ekrana odjednom... [emoji23][emoji41]
Od mene je i više nego dovoljno, imao sam 3 ispita u 2 dana i bas se iscimao da ne bih morao da učim do kraja prvenstva jer znam da ne bih mogao da učim od košarke [emoji23]


Što se tiče FIBA odluke za 14 igrača, navodno je njihov razlog bio finansijske prirode jer bi dodatan trošak za za 2 igrača(dodajte da je tu 32 ekipe) bio prevelik. Neki savezi su navodno govorili da bi oni finansirali te igrače tj njihove troškove pokrili ali FIBA nije prihvatila.
Pokušaću da nadjem negde link od vesti pa cu okaciti ovde ako nadjem.
Svakako doneta odluka bez trunke zdravog razuma, na štetu svih ekipa.


  • Like 13
  • Love 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

I kako branimo onaj pick'n'pop sa Melijem? Koliko ce se pomagati?

Da li cemo preuzimati sve? Da li cemo miksovati odbrambenu strategiju zavisno od njihovog %? Da li ih faulirati svaki put i kad pomisle da sutnu za 3 pa neka izvedu i 50 bacanja? Kako ce oni da brane Milutinova?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...