Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

 
Ovo ja ponavljam mesec dana. Biukvalno ne krećemo od 0, nego iz minusa.
 
Neverovatno šta smo dočekali, posle onakve sezone.

Koliko smo prošle godine pogodili sa pojačanjima, toliko smo promašili ove.

13-14 mesto je plafon ove ekipe, a to će izazvati nove frustracije jer ni Željko, ni Panter nisu tu da budu petnaesti.
  • Love 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Patriota iz kauca said:


Koliko smo prošle godine pogodili sa pojačanjima, toliko smo promašili ove.

 

Pa rano je za te ocene.

 

Doužer pokazuje da može, danas igrao i pnr fino, bacio lepih 5 asistencija, dobar u odbrani.

 

Kaminski ostaje očajan u odbrani pika, ali sa njime je naš defanzivni skok najbolji, iako ne perfektan svakako. Još uvek nemamo dovoljno dobar protok lopte da ga koristimo kao pick n pop opciju.

 

Za Ponitku isto treba vremena da vidimo na čemu smo. Ja sam frapiran činjenicom da on nije igrao večeras. Jedno od najboljih evropskih krila kada je skok u pitanju se ne skida, nego Tristan za kojeg znamo da neće igrati. I izgubimo tekmu na skok.

 

E da, zaboravih Jaramaza... ne očekujem ništa od njega baš.

Edited by realno *w
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ocekivan rezultat skroz. Mi sa ovakvom centarskom linijom protiv ovakvih ekipa,nemamo sta da trazimo. Lepo je Balsa otvorio i to je sve od cele postave visokih. Uhvatili su nam milion lopti, ocekivano, i iz drugog napada poentirali. Bolno je gledati Kaminskog kad iskoci, pa posle trci da se vrati na svog igraca, to deluje toliko sporo i nespretno. Da se zapitamo, sta se to igra tamo u Nba,kad on ovako igra odbranu. Poceo je Zeljko sa Douzerom na pleju zbog Satoranskog, da bi mogao da ga cuva. I jasno se videlo u prvom poluvremenu da Pj ne moze da prenosi loptu i glumi pleja kao Eksum. Tek kad je usao Aleksa nesto smo poceli da igramo. 

Pj je poceo nesto da igra pocetkom drugog poluvremena, i onda glupo upao u probleme sa licnim greskama. I onda izdominirao kad je sve vec bilo reseno. 

Sezonu nam odredjuje koliko ce moci Kaminski da doprinese na obe strane terena, u slucaju da ne bude vise pojacanja. 

Mirno sam gledao utakmicu svestan nasih nedostataka, koji su ipak preveliki za ovakvog protivnika. 

Link to comment
Share on other sites

Naravno da je poraz očekivan i da nije nikakvo iznenađenje. Ja sam ipak očekivao da ih malo više namučimo, jer meni je ovo ličilo na random acb utakmicu koju oni odrađuju na autopilotu.

 

Ono što baš ne mogu da podnesem je kad ovako mekano odigramo. Ne znam više ni šta bih rekao za skok osim da je u pitanju nedopustiva nonšalantnost i odsustvo želje i borbe.

 

Nemam problem da nam kapiten sporije ulazi u sezonu što se tiče forme i procenta šuta, ali imam problem sa onim što je večeras, za ono što je on odigrao u odbrani, igrač manje understatement.

 

Nemam želju da mračim, nego samo da konstatujem da na početku sezone, dok se još traži forma, makar na domaćim utakmicama hustle i borba bre mora da ide na max. Jer u suprotnom će mnogi da se omrse u Areni.

 

A ima i dobrih stvari, PJ i Frenk su sve bolji kako vreme prolazi, Balša je upotrebljiv, povremeno i Anđuša.

 

Treba imati strpljenja, biće ovo sigurno bolje.

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Angola said:

 

Sezonu nam odredjuje koliko ce moci Kaminski da doprinese na obe strane terena, u slucaju da ne bude vise pojacanja.

U tom slucaju sezona nam je vec odredjena. Nadam se da Zocu i Savicu nije ni u malom mozgu ideja da ostave ovakvu centarsku liniju

Link to comment
Share on other sites

Ne postoji puh, veverica, vrabac niti voluharica na ovom kontinentu koji ne znaju sta je goruci problem, gde smo busni i gde ce nas tovariti ko kako stigne. Stoga bih rekao da je bezbedno reci da isto vazi i za nas sporcki sektor. Dakle, opet opredeljenje za neki hazard, neko kockanje da se EL sezona otvara sa debelim negativnim skorom koji ce se kasnije peglati. Cemu to, jebote?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, jedibojan said:

U tom slucaju sezona nam je vec odredjena. Nadam se da Zocu i Savicu nije ni u malom mozgu ideja da ostave ovakvu centarsku liniju

Svi se nadamo jos nekom igracu pod kosem. Prosle god je bar Lesor bio tu. I opet je jedan falio. Tek sad fali, kad je Frenk tu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Strasno... mnogo sam se iznervirao, ne mogu sad da se setim da li je ovo prvi put da sam izasao par minuta pre kraja (a da nisam morao negde posle tekme)... bukvalno nisam mogao vise da gledam ono sta mi igramo...

 

Celu je☆enu tekmu mi im guramo pobedu u ruke, izvolite na, pa uzmite... evo sutnite za tri evo budite sami, koliko vremena treba da se namestite, bez brige ako i promasite uhvatice te loptu pa sutnite opet a ako opet promasite opet uhvatite loptu...

 

Nas ko da je iznenadio ovaj pocetak sezone, mi ko da smo mislili da sezona pocinje u decembru ili januaru pa nas neko nazvao i rekao ne ne u oktobru krecemo

Strasno, bas sam ljut

Link to comment
Share on other sites

Pet puta kucam i brisem poruku pa da skratim i ne filozofiram po mnogo.

Panterova faca deluje kao da je pregoreo u zelji da poveze ceo tim i da instant napravi koheziju za kakvu je prosle sezone trebalo svi znamo koliko. 
Panter i Leday su danasnju utakmicu odigrali 50% u odnosu na proslosezonske njihove utakmice, ne po zelji, vec po timskoj igri koja se jos uvek trazi usled dolaska novih igraca koji se pozicioniraju u sistemu. Meni je licno, makar na trenutke, delovalo da Zeljko pravi petorke i igra igru da bi igraci skapirali sta on ustvari trazi od njih.

Nekako mi deluje da danas nismo igrali toliko na rezultat koliko je bilo ko sta moze u prvoj ozbiljnoj utakmici u atmosferi koja je morala biti bolja i tu imam veliku nadu da ce rasti tokom sezone jer verujem da nase mane, i sto  se tice publike i sto se tice terena i same igre, mogu da se nadomeste uz vreme i jak rad.

Pojedinacno me mrzi da pisem, previse je rano za sve, prosle sezone smo tek januara skapirali o cemu se tu radi

Ziveli

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, realno *w said:

Kaminski ostaje očajan u odbrani pika, ali sa njime je naš defanzivni skok najbolji, iako ne perfektan svakako. Još uvek nemamo dovoljno dobar protok lopte da ga koristimo kao pick n pop opciju.

Ima i lep, brz i tačan povratni pas, nekoliko otvorenih trojki je u prvom poluvremenu promašeno nakon njegovih dodavanja.

 

Koliko god da smo imali očiglednih nedostataka opet smo stalno bili u igri iako je bilo vidljivo da nemamo u sebi to da nekim ludilom od 3-4 minuta preuzmemo meč u svoje ruke. Još dve četvrtine da smo igrali rezultat bi se klackao na isti način.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Skok i sut za 3. Glavne boljke.

 

Barsa je brdo trojki dala nakon off skoka i povratnog pasa, dok je nasa odbrana bila nerasporedjena i nesnadjena. Tako su i odrzavali prednost izmedju 4-10 razlike preko 20 minuta. Tako i uz njihov sut za 3. Nasa postavljena odbrana nije bila previse skandalozna, za ovaj deo sezone, narocito 2nd unit, koji je i vratio rezultat.

 

A kada se to uzme u obzir, jos bez naseg suta za 3 u makar nekom prihvatljivom procentu, nema leba u danasnjoj kosarci. Zato sam ja za Rossa ili bilo kakvog spoljnog  trpaca. Samo daj nekog ko ce da cepa dok se Panter ne vrati sa odmora.

 

1 visoki je naravno, pod hitno.

 

Link to comment
Share on other sites

Dakle, šta smo naučili sinoć:

 

1. PJ Dozier će biti odlično pojačanje - iznenađen sam kakav pregled igre ima, ali mu kontrola lopte nije dovoljno dobra da bi na vreme sve mogao da organizuje. Biće to sve u redu

 

2. Kaminski je jedini koliko toliko kontrolisao skok, ali i dalje ne kapira odbrambene kretnje, plus ne kapira kada se, i što je još važnije, kako se prave faulovi. I to bi trebalo mnogo bolje da izgleda kako sezona odmiče

 

3. Aleksa je super, ali ne može da podnese toliko kontinuiranih minuta u igri, što smo već i znali. Neverovatan lik, smireniji nego ranije, ali opet ga ponese igra kad ne treba, klasika

 

4. Da bismo imali makar ikakvu šansu u ovakvim utakmicama, potreban nam je Punter sa 20+ poena;

 

5. Da bismo ovakve utakmice dobijali, uz Pantera sa 20+ poena, potreban nam je i  mnogi bolji def skok od strane apsolutno svih igrača - kapiram da sa Poljakom to ne bi trpelo toliko, ali mora još jedan da menja Zek-a i Smajli bi morao mnogo bolje (ali mrka kapa tu...)

 

6. Prošle sezone sam se pitao kakve su to petorke Željko aman, ali u principu kapiram da je i njemu bilo jasno da ovo ne može da se dobije pa daj da probamo nešto, malo sačuvamo energiju, a malo i pokažemo samo sebi šta nam fali da bismo igrali bolje u sledećim utakmicama

 

U principu sam se spremio za manje više preslikanu sezonu od prošle godine. A Oli će nas i četvrtak silovati ružno, Milutinov će da se pretvori u Hulka, ko da gledam...

 

E da, prijatno sam iznenađen da Ostoja nije duplirao moju kartu, tačnije u mom sektoru niko nije imao taj problem, tako da tu izgleda nije prekucavao...

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...