Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

10 minutes ago, Klipan said:

Koliko statistika i eye-test nekada nisu u korelaciji možemo da pogledamo i na primeru igrača koji ima trenutno 14.8p, 2.6 as, 1.8 sk i 1.8 uk, a smatra se otprilike "najvećim promašajem u istoriji" KKCZ.

 

To smatra bukvalno jedna osoba 😄 

 

A ovo poredjenje sada sa Borisom, ranije Jaramazom, ne znam kako vam nije jasno da je neuporedivo? Lesor je bio igrac EC sampiona i u prvoj petorci takmicenja. A i pogledajte statistiku. 

 

12 minutes ago, Klipan said:

Ne mogu da se otrgnem utisku da si ovu diskusiju negde suviše lično prihvatio u nekom trenutku, a nema potrebe za tim. 

 

Ma jok, mislim da lepo diskutujemo. Postujem to kad se odgovara pa makar se i ne slagali. I ne treba uvek da se slazemo, onda i ne bi bilo diskusije. Ovde se svako potrudio da napise barem neki argument. Neki su bolji neki losiji ali to je diskusija. 

 

Eno, kao sto sam rekao u odgovoru Pendulumu, ocigledno nam nije isti kriterijum sta znaci "respektabilan". 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Zaboravih da prokomentarišem.

 

'Rada sa Sport Kluba' je imala pitanje, prepričavam, dokle Partizan misli da se kocka, jedan ozbiljan klub ne sme sebi da dozvoli da vodi 19 razlike 15 minuta pre kraja, a onda da u 4/4 bude na rezultatskoj klackalici. I naravno da je Žaljko popizdio i baš se videlo da se ozbiljno uzdržavao da joj ne kaže svašta.

 

Ja ne gledam često te konferencije, ali uvek kad gledam, ta Rada i neki Rajko ne znam odakle, ispaljuju pitanja kojima se, nemam pojma, pokriva populacija ispijača piva ispred prodavnice i njihovog stručnog znanja. Dakle uvek i po pravilu je to tip pitanja koje postavlja neko ko prati sport, ali baš i ne razume najbolje to što gleda. I takođe po pravilu, sam ton pitanja je takav da ja stvarno ne znam kako ih neki trener do sada nije poslao tamo gde sunce ne sija. U svakom slučaju težak krindž.

 

Još kad na to TV Arena kao goste u studiju doda Jakovljevića i Vladu Đurovića, dobije se original Pink vajb. 

 

ja mislim da su i rada i rajko tajni agenti vecernjih novosti, kao i xy% forumasa koji se ne obaziru na realnost-cinjenicu-brigu a to je da se kosarka uzasno promenila u broju poseda, tempu i ritmu [a i pravilima], te da nema vise 7 razlike = pobeda, ako ti je ekipa nashpanovana; toga nemy vec 15 godina ali vreme leti kad se zabavljas.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Kooineeperk said:

A ovo poredjenje sada sa Borisom, ranije Jaramazom, ne znam kako vam nije jasno da je neuporedivo? Lesor je bio igrac EC sampiona i u prvoj petorci takmicenja. A i pogledajte statistiku. 

 

 

Ako cemo tako, Jaramaz je bio clan prve petorke i mozda cak lider moralnog osvajaca EC 😁

 

 

U tom momentu, svakako najboljeg tima EC.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Kooineeperk said:

 

Eno, kao sto sam rekao u odgovoru Pendulumu, ocigledno nam nije isti kriterijum sta znaci "respektabilan". 


Slazem se da je ovo verovatno uzrok neslaganja u diskusiji. 
Verujem da vecina pod “respektabilni EL igrac” smatra one koji su dokazani igraci u EL, sa nekim kontinuitetom dobrih/pristojnih partija o statistika. U tom slucaju Lesor u trenutku dolaska nije bio respekatbilan EL igrac.

A ako pod “respektabilan” smatramo neko ko verovatno moze da ima pristojan doprinos i statistiku i na EL nivou, onda se Lesor mogao smatrati takvim u trenutku dolaska u KKP.

I naravno ostaje da ni njegova prva sezona u KKP nije mogla ni u najludjim predvidjanjima pretpostavi ono sto je usledilo u drugoj sezoni.

 

Ostalo sto sam navodio je bilo samo da prikazem kako statistika j broj utakmica ne govore nuzno kakav impakt na igru tima ima neki igrac. Mislim da se u tom delu razumemo i slazemo, ne bih dalje da nastavljam temu u pravcu “otkada se vecina navijaca x tima smatra vrsnim poznavaocima kosarke”, kao sto si vec i naveo ranije u diskusiji.

 

Za deo oko razlicitih misljenja i neslaganja u diskusiji se apsolutno slazem.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sklapao sam sliku iz raznih dostupnih informacija pa ne znam koliko je tačna, ali ću je predstaviti ovdje bez obzira.

A ona kaže da mi imamo potpisan ugovor sa Caboclom na dvije godine koji ne može da se aktivira prije nego igrač raskine prethodni ugovor. Zašto smo to uradili, pa vjerovatno zato što nas je njegov menadžer ubijedio da taj izlaz postoji, a koji je valjda zna samo on. I možda Savić.

Casarin govori istinu, niko ga iz Partizana nije kontaktirao i neće ga ni kontaktirati, jer smo Cabocla potpisali kao da je slobodan igrač a on i njegov menadžer treba da se postaraju da to i postane.

Iako ovo ovako zvuči krajnje neozbiljno ne bih se iznenadio da stvarno postoji neki način za raskid koji nije javno obznanjen i da će se sve saznati i posložiti u narednim danima.

Menadžer koji nikad nije nekog zajebao i nije neki menadžer. Mi bi to najbolje trebali znati.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prošlo je pet kola pa polako ima smisla da počne da se analizira i komentariše statistika.

 

U pomoć pozivam https://3stepsbasket.com/euroleague/charts

 

Ispod grafika je padajući meni gde može da se bira statistička kategorija.

 

U odnosu na početak prethodne sezone imamo bolji defanzivni rejting i veoma mi je drago da to vidim. Iako smo ponovo među najgorima, razlika je u tome što smo prošle sezone dugo bili ubedljivo najgori po ovom parametru, a osim toga ova statistika je u skladu sa utiskom očinjeg vida koji sam imao, a to je da smo bliži nekom srednjem domu El što se odbrane tiče i da nas bolja kontrola skoka deli od toga da se i po brojkama nađemo u tom društvu. Nekoliko puta sam već napominjao da mislim da će nam ove sezone odbrana biti ključ uspeha, u prilog tome ide i situacija da je trenutno pet prvoplasiranih ekipa evrolige ujedno i pet najboljih po defanzivnom rejtingu.

 

Što se tiče ofanzivnog rejtinga, imamo drugi najbolji napad i pored činjenice da nam se najbolji napadač raspada na startu sezone i da generalno imamo loš procenat šuta za 3. I to je prilično ohrabrujuće, jer utisak je da u odnosu na početak sezone napad može biti samo bolji.

 

Što se tiče Baskonije, za njih je karakteristično da igraju na veliki broj poseda, a da su im procenti šuta veoma loši. Dakle. čisto statistički, ključ protiv njih bi bio u kontroli tempa utakmice, tj. ne dozvoliti jurnjavu. Inače, na ovom sajtu gore postoji i opcija "Predictions", koja kaže da dobijamo pola koša :classic_rolleyes:

  • Like 6
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

U odnosu na početak prethodne sezone imamo bolji defanzivni rejting i veoma mi je drago da to vidim. Iako smo ponovo među najgorima, razlika je u tome što smo prošle sezone dugo bili ubedljivo najgori po ovom parametru, a osim toga ova statistika je u skladu sa utiskom očinjeg vida koji sam imao, a to je da smo bliži nekom srednjem domu El što se odbrane tiče i da nas bolja kontrola skoka deli od toga da se i po brojkama nađemo u tom društvu.

Kad se izuzme onaj horor protiv Makabija verovatno smo tamo gde nas vidiš po tom parametru.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Kooineeperk said:

 

13.1p, 6.4sk, za 23.3min i indeks 16.4 je prosecno za EC? 

 

Po svim statistickim parametrima je imao bolju sezonu nego prethodnu u Monaku kad je postao sampion EC i bio u prvoj petorci takmicenja! 

 

Da je igrao od pocetka te sezone bio bi jos bolji, i cini mi se da je imao i neku sitnu povredu zbog koje je propustio par utakmica. 

 

Ako je to prosecno, onda, evo, priznajem da ne znam nista

 

Nije prosečna, nego je odlična. Upravo to je ono što sam tog leta drvio na CZ topiku i bio proglašen ludim.

 

Ali nije to poenta, nego u prelasku iz ECa u EL. Pogledaj unazad, koliko je bilo slučajeva da neko prenese svoju igru iz ECa, pa je još nadogradi u EL. Ja ću ti reći, jako malo, procentualno verovatno oko 5-10%. I to ubrajam one koji su uspeli makar korektno da igraju, a kamo li da podignu na nivo više.

 

Evo prošle godine Tajrik Džons 19 indeks, sada 6. Godinu dana pre Blosongejm mislim i MVP ECa, 20 indeks prosečan, posle u EL prosek 4.

Godinu pre Žaite sa 19 indeks na 8, a da nije ni promenio ekipu. Te godine je i Džakori Vilijams koji sada igra u Budućnosti, imao 18 indeks proečan, bolji nego Lesor te godine.

Ili Džoni Hamiltion, koji je proglašen za najveću zver u ECu, prešao u Fener i sa indeksa 18 na indeks 1. Mahalbašić te godine 22 prosek indeks, naravno da nije video nijednu ponudu od EL kluba.

 

Sve u svemu, bar 15ak igrača svake godine u EC ima indeks 15 i više. Pitanje je da li i 2-3 završe u EL, a da podignu svoju igru na nivo više i dodju do top3 na svojoj poziciji, verovatno gledamo svakih 5 godina, ako i toliko.

Naročito kada su u pitanju igrači od 26-27 i više godina.

 

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

"Oni su u malo lošijem ritmu, ali mi igramo bez Mateuša Ponitke i Kevina Pantera. Imamo visoko samopouzdanje jer smo prethodne dve utakmice igrali dobro i organizovano. Jasno znamo ko šta radi. Idemo da igramo i da se nadmećemo, uostalom idemo da pobedimo".

 

Aleksaaaa.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...