Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

42 minutes ago, Dzep said:

3. Aleksa je super, ali ne može da podnese toliko kontinuiranih minuta u igri, što smo već i znali. Neverovatan lik, smireniji nego ranije, ali opet ga ponese igra kad ne treba, klasika

Mislim da, za razliku od ranije, više nije problem u kontinuiranim minutima koliko u nedostatku drugih pouzdanih opcija na parketu u tom periodu pa oseća da mora da preuzme utakmicu, zbog čega povremeno zaluta u kupine. Kada ima još nekog trpača pored sebe u tim trenucima, ne glavinja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, MC Thunder 2 said:

 

Inace, Stilleto napisa na lajvu da je odnos skokova bio 41-30!?  Moj vizuelni utisak mi je rekao nesto u ballparku oko 60-15

 

To je bilo u trenutku kad sam kucao, negde na pola četvrte. Na kraju oni 42 (16 u napadu) mi 33 (9 u napadu).

 

Da ne pominjem da su oni uboli 13, a mi 4 trojke, oni 24 a mi 11 asistencija, mi promašili 7 a oni samo 1 bacanje...

Link to comment
Share on other sites

 
Odlican post, Dzepe.
 
Da, sto se tice Pidzeja, to smo videli prakticno od prve pripremne tekme - pre svega visok, a i malko sirok dribling i cim se trapuje ili pritisne - muke.
 
Od ostalih stvari - razguzice nas Oly, to je prosto common sense. 

PJ zbog tog pritiska ili udvajanja nije izgubio ni jednu loptu, gubili su je Panter, Jaramaz, Ponitka, Trifa…tako da mi njegov visok dribling i “lošiju” kontrolu lopte nismo osetili još.

Osetili smo lošu odbranu Kaminskog, odsustvo skoka kad je Smajli u igri, odsustvo svega kad je Trifa u igri, nemanje šuta za tri kod Zeka i nemanje Panterovog isporučivanja.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da verujem da sam prežalio Lesora, a Madara ne.

Objasniću zašto naposletku.

 

Prvo molitvica:

Verujem da će Kaminski vremenom da se aklimatizuje na euro basket i u drugom delu sezone da bude DD mašina.

Verujem da će PJ da skapira svoju dominantnost (redak + juče, da smo ga "dobili") i postane napast za evropske bekiće.

Verujem da će Balša da iznapreduje do jaja (to što je trebalo prošle dine al jbg), a za Aleksu je već to očigledno... njegova godina.

Verujem da će Jare da izađe iz ove katatonije, bkv mu je sad ili nikad za karijeru, treba da mu/nam se desi neki klač trenutak da ga digne iz preminulih, bar da nam bude nešto kao ciganima Nedović ili tipa Kecman po povratku u KKP. Verujem...

Jedino ne verujem baš da će to da bude ove sezone. 🥲

 

E sad ono za Madara i Lesora...

"Fale skokovi", "fale asistencije" - nije tako jednostavno. Dovedeš Bijomba i - je l si rešio problem? Dovedeš Džona Vola i - je l si rešio?
Ne baš. Prvo, setite se koliko je vremena trebalo Lesoru, Madaru, Panteru, čak i Naneliju (imho naš najbolji igrač trenutno) da skontaju sistem, prioritete, prilike, flow, ulogu i kolektivno biće tima. Ne postoje instant rešenja za igru "bez limita" (Željkov sistem u idealnim uslovima), koju smo imali privilegiju da gledamo (tek) u završnici prošle sezone. Ova ekipa je trenutno - limitirana, jer ne funkcioniše 12 (10) igrača kao celina. Imamo kor, OK, ali nismo više iznenađenje za protivnike u EL i biće ovo vraški teška sezona dok se ne sklope kockice, sa ili bez pojačanja.

 

Zašto mislim da više fali Yam? Zato što je aktivan a ne reaktivan (Lesor) tip igrača, koji nam fali kao leba u ovom sistemu. Matijas je tek posle 1.5 sezone postao paint beast, doveo je switch pnr odbranu na neki nivo, ali je ginuo protiv 5-out ekipa. U napadu je zato bio hendikep da mi ne igramo isto to (što npr može sa Kaminskim), sve dok nije počeo da daje extra pass posle ofanzivnog skoka. Očigledno, to sada fali i nema alternative. Još gore je na pleju, trenutno svi delegiraju asistencije i posede, što kao nije loše ponekad da ne znaš odakle dolazi opasnost, ali - hajde navedite mi koji je tim ikada nešto osvojio sa takvim konceptom? Bez uloge pravog pleja, slabiji je prenos, protok i brzina lopte; pnr skoro da i ne igramo, handoffovi spori i očekivani*, otvaranja su MNOGO slabija, najgora od kada je Željko došao. Sve se svodi na iso, inspiraciju i momentum. Individualni kvalitet. Jezivo mi je da kažem, ali ličimo na Panatu od prošle sezone. Epilog priče? Kriminalan šut za 3 (prosto, lošija selekcija i tajming), čime se unosi nesigurnost (lošija bacanja), prebacuje odgovornost i nastavlja niz nesrećnih faktora. Ukoliko ne rešimo pitanje plejmejkera, ćao zdravo. Ukoliko rešimo bar centra, imaćemo još par (skokova) poseda i pokušaja više, ali ne rešavamo problem na duže staze. Yame, pičko. Čuj mene Miško.

 

PS. Nigde nisam pominjao faktor energije koju su donosili Matijas, Dante i Šljam, za sada ni pola toga nemamo od novajlija.
PPS. Još jedna molitva: Verujem da će Ponjitka da nam bude švajcarski nož kada se vrati u formu (i što on ne bi postao plej?) .
* "heroin loš i nikakav" (čitati glasom oca Rafaila)

Edited by Davai Davai
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Mrk said:

Jako glupa ideja da se himna izvede sa onim violinama i tako ubije atmosfera odmah na pocetku, samo su nam gusle falile na poluvremenu. 

 

I klasika, kad god se peva himna bez pratnje, preskoče se 3 strofe otprilike...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Anarhija all over Pireausa

 

Alen se danas super osjeća
sinoć je na poster stavio Walkupa
mali je pokrio lice rukama
ali je ostao bez bubrega.

Alen se malo muči dok preuzima
ali sinoć ga nije izradio Fall
opuc’o mu odmah par dandara
kad mu je pokuš’o polaganja.


Anarhija all over Piraeusa
Alen se danas super osjeća.

Alen voli tricu i kucanja
nervira ga ono s**** sa switchevima
Alen je sinoć razbio McKissica
Alen je junak s Koteža.

New Primitives all over Pireusa
Alen se gnuša Gavrija.

 

dfd534a3-alen-smailagic-625x375.jpg

  • Like 9
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Mrk said:

Jako glupa ideja da se himna izvede sa onim violinama i tako ubije atmosfera odmah na pocetku, samo su nam gusle falile na poluvremenu. 

 

Ja bih rekao da je dobra ideja, ali loše izvedena. Kao da su one dve uhvatili slučajno u publici sa violinama i bili u fazonu "eeeee, pa mogle biste vas dve da odsvirate himnu, aaa?". Videlo se da nisu sinhronizovane, ozvučenje nije ispratilo, ritam nije ispraćen. Da je bio dobar tajming, da se nije žurilo, uz dobro ozvučenje, moglo je da bude pun pogodak. Ovako, ko i sve drugo u Srba, organizacija 0.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...