Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

35 minutes ago, bodo said:

Pa malo se je odlaskom u Rusiju  izgubio iz vida EL učesnicima. Ne znači da ne bi bilo zainteresiranih da je recimo imao dobru sezonu kod nas. Nikad ga nisam vidio da je bolje šlank od ovog zadnjeg pojavljivanja u Pioniru. 

 

Pojacao pljuge!

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sto se tice plejmejkera:

 

Real (Kampaco, Rodrigez?, Alocen bi trebalo da izgledaju)

Olimpijakos (Goss, Vokap)

Monako (Dzejms, Okobo, Strazel)

Barselona (Satoranski, Laprovitola? , Jokubaitis) (pojavila se info da ce da raskinu Laprovitolu)

Makabi (Lorenco, DiBartolomeo + Boldvin kog koriste i na 1 i na 2)

Partizan (Exum/pojacanje, Avramovic kog ce 99% da produze, Madar)

Fenerbahce (Kalates, Vilbekin + Guduric kao ispomoc koji je bukvalno pola sezone igrao pleja)

Efes ( Micic, Ozdemiroglu +kod njih cesto i Buboa i Larkin igraju pleja)

Armani (Kod njih Nejpir nema ugovor za narednu ali ce po svemu sudeci da ga produze a Pengosa i Longa raskinu dakle: Napier, Tonut i verovatno ce jos jednog pleja bek apa)

Virtus (Pajola + Heket kao ispomoc jer je Manion otisao i vrlo verovatno ce dovesti pleja startera)

PanatinaikosVildoza, Lee? )

 

Ostali siromasniji klubovi nas ne zanimaju i nisu nam konkurencija a i oni imaju pleja startera jer Zalgiris ima Evansa, Asvel De Kola, Valensija Dzounsa (ukoliko uopste budu igrali El), Baskonija ce dovesti startera ukoliko neko kupi Thompsona, Alba nema para imaju Smitha i Samaru i Bajern ce verovatno pojuriti startera jer su ostali na Jaramzu i Vajler Bebu kao ispomoci ali ne bi trebalo da imaju vise para od nas da plate startera.

 

Najbolja opcija na trzistu je Slukas. (1990, 190cm)

Slukas.png

 

On jedino moze u:

-Real, ako ne zadrze Cacu Rodrigeza ali mi Kampaco i Slukas deluje nerealno

-Partizan, ako ne zadrze Exuma

-Barselonu, ako raskinu Laprovitolu posto je to nova informacija (onda ce Laprovitola biti najbolja opcija od slobodnih u tom slucaju)

-Armani, al mi i tu deluje nerealno i Nejpir i Slukas, mada se pominjalo da hoce da otkupe Thompsona za klauzulu od 600k

-Kod nas

-Efes ako ode Micic u Nba

-Virtus

-Pao, ako ne zadze Lija, ali mi i to deluje nerealno jer je legenda Olija (mada se i to desavalo pod Spanulis i Papapetru) i jer su mnogo novca dali Vildozi sto vidim kao primarno

 

Ako Partizan zadrzi Exuma, mislim da su nam sanse velike (hipoteticki ako uopste postoji interesovanje) za Slukasa.

 

Ako Barsa raskine Laprovitolu? (1990, 190cm) kao sto se pise (sto se mene tice moze da se ori opet Argentina, Argentina) on je 2. najbolja opcija.

Laprovitola.png

 

 

 

3. najbolja opcija je Pengos. (1993, 186cm) (za kog sam cuo da je jedan od fokusa)

Pengos.png

 

 

 

Ostale opcije koje mogu iskljucivo kao bek ap (po meni):

 

 

Teodosic (1987, 195cm) (bez obzira na dobre brojke sto se mene tice moze jedino kao bek ap zbog broja godina i defanzive a da nam starter bude neko od trojice iznad ili Henrija ako postoji ta mogucnost)

Teo.png

 

 

 

Maodo Lo (1992, 191cm)

Lo.png

 

 

 

Vinston (1998, 185cm)

Vinston.png

 

 

Volters (1991, 194cm)

Volters.png

 

 

Harper (1997, 178cm)

Harper.png

 

 

Volden (1992, 188cm) kao kombo bek, mada ga ja primarno vidim na sg i voleo bi ga kod nas na 2 da deli minutazu sa Nedovicem ali ima ozbiljan broj utakmica i na pg pa ga moram racunati kao kombo

Volden.png

 

 

Li (1995, 184cm) ukoliko ga Pao ne produzi na +1

Li.png

 

 

Sto se tice Henrija (1993, 193cm) on bi bio mozda i najbolja opcija ali jos uvek je nejasna njegova kazna koja nigde nije objavljena.

Henri.png

 

 

 

Nista vise nije vredno pomena sto se tice Evrolige. Postoji opcija i da platimo obestecenje za nekog iz El naravno kao i opcije iz Evrokupa koje bi mozda mogle da zavrse u Evroligi poput: 

 

J Covan Brown (1990, 187cm)

Brown.png

 

 

Jerian Grant  (1992, 196cm) (Njemu bih od ove trojice dao najvecu prednost zbog iskustva igranja Evrolige)

Grant.png

 

Yago Dos Santos (1999, 176cm)

Dos-Santos.png

 

Ferel je imao ozbiljne brojke isto ali je mnogo veci ''divljak'' od ove trojice i ne vidim ga kod Duska nikako pa necu ni ubaciti njegove brojke.

 

I iz Fibine lige sampiona koji bi moozda mogli da zavrse u El kao bek ap varijante:

 

T.J. Shorts (1997, 175cm)

Shorts.png

 

 

Marcus Foster (1995, 190cm)

Foster.png

 

 

 

 

Ovih dana kada uhvatim jos vremena cu i o oko 10 opcija ''ispod radara'' na pleju iz najjacih evropskih liga koji nisu igrali evropska takmicenja. Na primer Semaj Christon koji je imao kod Duska dobru ulogu je prosle sezone bio u nekoliko najboljih plejmejkera Evrokupa a ove sezone bio u nekoliko najboljih plejmejkera italijanske lige gde je bio apsolutini lider Tortone koja je igrala polufinale protiv Virtusa. Ovako cu i za ostale pozicije ovih dana.

 

 

  • Like 14
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Brat od Korneta said:

Ako treba da ponovim: napadacki gledano, plejmejker koji igra ligu koje je ove sezone igralo 55-60 plejmejkera, koji je 2. asistent na toj rang listi plejmejkera (verovatno prvi po posedu), 5. plejmejker po 3pts%, 15. plejmejker po ppg prosecno (a verovatno po posedu i u toj kategoriji u top10) takav plej jeste napadacki jedan od najboljih u toj ligi, 2023. godine.

 

Ako treba da ponovim: plejmejker koji ima 0.883 ppp ne da nije u top 10, nego je 47. od ukupno 52 igrača sa 10 i više poseda u EL. Spor kao smrt, nesposoban da probije odbranu bez bloka, bez floutera (bacio ukupno 6 i pogodio 2) i sa očajnom završnicom na obruču (lošiji od 87% EL igrača). Napadački jedan od najboljih u ligi, my ass.

 

2 hours ago, Brat od Korneta said:

Po indeksu korisnosti koji je gro price za napad (ali i generalno za vrednost igraca) korisniji od Tea su: Boldvin, Micic, Kampaco, Thompson, Majk Dzejms, Lorenco Braun, Slukas, Exum, Satoranski, Vildoza, Okobo, Vokap i Laprovitola. 

Ovo sve jesu bolji ili znacajno bolji plejmejkeri od Teodosica trenutnog, ali odma nakon njih dolazi Teo, koji se granici sa Maodom Lo-om. a ima bolje brojke od Kalatesa, Paris Lija, Vilbekina, Vinstona i Voltersa. Ostali mu i nisu konkurencija.

 

Znači Teodosić po indeksu korisnosti (koji je gro priče za napad) nije ni u prvih 15 plejmejkera u EL (pošto nisi pomenuo Krisa Džounsa i Kinana Evansa)... Za odbranu srećom još nisu izmislili tako sveobuhvatnu statistiku, tu moramo da se oslonimo na eye test i uživamo u njegovim saobraćajac momentima - ono kada stoji u mestu i pokazuje rukom ko od saigrača da preuzme njegovog igrača.

 

2 hours ago, Brat od Korneta said:

Te s tog aspekta 3.3 izgubljenih lopti je po meni legit.

 

Kako ne, u poslednjih 10 sezona EL nijedan igrač nije imao više izgubljenih lopti po minuti, al' sve mu se prašta jer je bacio pozamašan broj asistencija, od kojih je dosta bilo i atraktivnih... Kapiram da bi mogli prilično kvalitetni hajlajtsi da se naprave, ionako deluje da mu je to igranje za publiku jedan od glavnih prioriteta u ovoj fazi karijere.

 

2 hours ago, Brat od Korneta said:

Teodosic ima 6 asistencija i 3.3to po mecu sto je gotovo duplo manje. Kampaco ima 5.9. asistencija i 2.9to sto je maltene kao i Teo.

 

Gle sad:

-Lorenco Braun 5.5 asistencija i 2.9to sto je losije.

-De Kolo 3.5 ast i 2.9to sto je bukvalno duplo gore.

-Micic 5.4 ast i 2.7to to je za mrvicu bolje.

-Thompson 6.7 asist i 2.7to, dobro on je osetno bolji. Kao i Slukas i Vokap su znacajno bolji i Satoranski. 

-Vildoza 3.9 ast i 2.6to sto je znacajno gore.

-Boldvin 5.1 ast 2.6to, ko Teo.

-Majk Dzejms 4.4ast i 2.2to, za Mrvicu bolje.

-Laprovitola 4.6ast i 2.2to. Malo bolje.

-Kalates 4.9.ast i 2.2to. Solidno bolje.

 

Znaci nije nista strasno njegov odnos TO i AST, zapravo je procentualno prosecan i mnogo vise donosi poena kroz asistencije nego sto prime iz njegovih to a kad to dodas jos 10ppg, dolazi se do dosta dobrog napadackog ucinka.

 

Mnogo bi lakše bilo da si napisao da je od 16 igrača sa 4.0 i više asistencija po meču Teodosić imao bolji ast/to ratio od... Nikoga, svih 16 su imali bolji ast/to ratio od njega, uključujući i Sikmu Ajnštajna koji je četvorka (a ove sezone često i petica). Da u 36-oj godini igra u skladu sa svojim iskustvom, umesto što zabavlja publiku vašarskim low percentage dodavanjima, onda bi verovatno bio dosta bolji... Eto kao npr. Ćaćo Rodrigez, koji za 14.5 minuta baci 4.4 asista i izgubi samo 1.2 loptu.

 

EDIT: sada vidim da šugavi EL sajt nije ubacio Larkina na listu najboljih asistenata (4.8 po utakmici)... I on ima bolji ast/to ratio od Teodosića.

 

Edited by Guru
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Quote

"Mogu samo da kažem da su nam u fokusu domaći košarkaši i nekadašnji članovi Zvezde, da bi u sezoni 2023/24 bili još bolji"

 

Po zakonu velikih brojeva, mi cemo u jednom trenutku doci u situaciju da su bivsi clanovi Zvezde ili vec kod nas, ili su vec zavrsili karijeru. Kakva ce panika tada da zavlada u menadzmenu naseg KK.

 

Inace, mislim da je ovo najveca nocna mora Mite Smote iz fk. U tom trenutku on daje otkaz jer nema uslove za rad, iz njegove baza igraca (tj. Wiki stranice sa sastavima fkcz) svi su precrtani

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Guru said:

Ako treba da ponovim: plejmejker koji ima 0.883 ppp ne da nije u top 10, nego je 47. od ukupno 52 igrača sa 10 i više poseda u EL.

 

Ti jedno, ja drugo. Ono sto sam napisao je tacno kao i to tvoje. Pisem iskljucivo plejmejkere ti nabrajas sve igrace sa koliko poseda.

 

9 minutes ago, Guru said:

bez floutera

 

Dobric je najbolji u ligi sa flouterima pa ti ne valja ni on. Koliko uopste plejmejkera u ligi koristi flouter? Mozda 10 ovako iz prve ako i toliko, kao da je to ne znam sta. Daleko vaznije su njegove asistencije nego da ima floutere.

 

Da ne kvoutujem sve iskljucivo si se bazirao na sve negativno o Teodosicu, sto nije sporno, ali bukvalno porices njegov odlican sut ove sezone i da je najbolji po asistencijama po posedu.

 

Tvojim recnikom kada napises ( a sa time se slazem) da kad ljudi kritikuju Lazarevica da je on i kod Radonjica i kod Duska igrao 20min, tako je i Teo kod velikog Skariola igrao 20minuta sa 36 godina iako su imali Maniona, Pajolu i Heketa koji su i bolji defanzivci od Tea i agilniji i manje imaju izgubljenih lopti. Zasto? Zato sto je korisniji od njih za njihovu ekipu. Kao sto je Lazarevic bio koristan za nas u mnogo meceva samo za odbranu nema statistika javno pa se ljudi fokusiraju na napad pa je ovo za Tea obrnut slucaj gde su ljudi fokusirani na odbranu i godine i zanemaraju 6 asistencija po mecu za 19minuta i 40% za 3 na 140 ispaljenih suteva.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Markoss said:

Meni je ok da se domaca osnova ojaca sa Teodosicem, Kalinicem, Miroticem, Dubljicem, pa cak i Voldenom i Holinsom, mislim da bi nam legli. Uz Nedovica i Topica, to je osam ukupno igraca od 12 koji su domaca osnova. Eto, i van 12 Lazarevic i Kuzmic, za povremene specijale. 

 

Al bas nemam stomak da ponovo gledam Dedu koji se vuce po terenu 10 od 11 meseci, biva sve sporiji, sa sve gorim sutem i sve manjim impaktom na bilo sta.

Gazda bi za ovo odsekao onu stvar ako treba i potpisao odmah. Taman da se umiri ciganska javnost. Klasicno mazanje ociju bez trunke rezona. Jos bi to bila premija, jer na kraju ce od ove cetvorke da dodju samo teo i dubljevic i onda smo jebali jeza u ledja

@guru je detaljno objasnio zasto je teodosic smece od igraca u ovom trenutku, a mozda i smece od coveka koji nam apsolutno sem imena koje je nekad nesto znacilo ne donosi nista.

Ukoliko dodje teo, bukvalno ce mi biti potvrda da je covic potpuni kosarkaski analfabeta i degenerik. 50 godina u kosarci my ass. 

 

3 hours ago, Wingwalker said:

Ne razumem zašto bi Dedi skočila cena za second coming nakon njegovog izleta u Rusiju?
Nije igrao najviši evropski rang takmičenja...u sezoni je imao samo par ozbiljnih derbija jer su Zenit i Uniks kalirali sa top igračima tako da su i ti njegovi solidni statsi upitni.
Odakle info da on sada vredi 600k ili opet lupetamo?
 

Mozda ce kostati i vise, naravno ide 200k covicu u tal, ko od kuma.

Link to comment
Share on other sites

Pogledao sam hajlajtse DeDe iz CSKA i moram priznati da izgleda dobro. Ozbiljno se utegao i cini mi se da je sada dodao neke stvari u igri, npr posle skoka u odbrani povlaci kontru, sto bas volim kod igraca. Sve u svemu deluje agilnije. Ja zadovoljan potpisom, ako je stvarno potpisan. Inace za neke ovde samo da kazem, da igrac moze i da napreduje za jednu sezonu kada u glavi prelomi neke stvari (pogledaj pod Micic).

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...