Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆


Kooineeperk

Recommended Posts

I ti mladi igraci koje smo uspeli da prodamo su dobili sansu u prvom timu vise silom prilika nego sto je bilo planirano. Plus nas i pravilo o bonus igracima primorava da im ipak dajemo minute, u suprotnom ko zna da li bi Erakovic npr postao standardan igrac. Na pocetku sezone ispred nasih mladih igraca na njihovim pozicijama budu 3-4 starija igraca, samo sto nam je selekcija nikakva, vecina budu promasaji pa na kraju klinci izvlace stvar. 

 

Inace taj Nordsjeland ima skoro svakog leta izlazne transfere 15+ miliona. Dovode afrikance iz neke njihove akamedije i posle godinu dve ih prodaju za poprilicno velike sume.

Link to comment
Share on other sites

On 3/28/2024 at 2:52 AM, DejoLazaKalina said:

 

Napisali da će staviti baner na utakmicama, spiker par puta pročitati neku info, eventualno napraviti neke promo materijale...ako su uopšte išta i prijavili na javni poziv. Mene lično je zvao lik da pišem izvještaj za muzički festival (izvještaj za donatora) koji uopšte nije održan. Znači, dobio novac za festival, nije organizovao festival, podnio fiktivan izvještaj i uzeo sebi pare ili kome već. 80 % projekata koji se finansiraju preko javnih poziva ministarstava funkcioniše ovako.

Link to comment
Share on other sites

Mozzart opet aktivirao pricu za Drkusica. Posto ulazi u poslednju godinu ugovora, a Soci najverovatnije ispada, imamo realne sanse da dogovorimo transfer. Tutomerkato sa druge strane javlja da aktivno radimo na transferu Ilica koga bi doveli kao slobodnog igraca. Verovatno bi pustili onda Ivanica u Aziju da dobije najbolji ugovor u karijeri.

Edited by Milko Miller
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Polivalentni Stevica said:

Italijani pišu da završavamo transfer Luke Ilića.

Njemu ističe ugovor sa Sitijem na leto.

Mislim da bi njegov povratak bio pun pogodak.

Perfektna zamena za Ivanica

Link to comment
Share on other sites

Drkušić i Ilić bi bili pojačanja. Obe ruke za njih. Vukašin je oživeo u Čuki. Ako neće nešto mnogo da košta što da ne. Kao zamena. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Markoss said:

Vule i Luka su pojacanja za klupu, a to nam ne treba. No, bice da Terza prepisuje od Covica pa prvo dovodi igrace za klupu. 

Vule zamjena za Milunovića... Kakav je igrač Ilić, ima li kvalitet za startera??? 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Small Owl said:

Meni je Luka u TSCu sasvim dobro izgledao. E sad, treba biti pošten pa reći da sam ga ukupno u životu gledao u max 2 utakmice..ali nekako mi se učinilo da bi nam dobro došao.

Treba mu naću mesto, ako ostaje Korejanac teško će Ilić na teren a sumnjam da voli klupu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije li Ilić malo ofanivniji od Hvanga? Je l' moguće da igraju Hvang, Ilić i neki Sanogo tip?

Ovo pod pretpostavkom da Ivanić ide (nemam info, palamudim). Vise Kanga, Šljivić, Stamenić, Knežević...

Edited by Small Owl
Dopuna
Link to comment
Share on other sites

 

On 3/28/2024 at 3:26 PM, Don Dusko said:
Quote

"Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše", izjavio je tehnički direktor crveno-belih Marko Marin.

Quote

"Idejna politika, koja je potvrdjena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača", objasnio je Marin.

 

https://www.b92.net/sport/fudbal/srpski-fudbal/9009/marin-o-prodaji-mladih-igraca-zvezdina-politika-ispravna-i-najbolja-moguca/vest

 

...

  

On 3/28/2024 at 3:57 PM, Čočo said:

Ništa nije slagao. To jeste tako. Prihvatili ili ne ali to je istina. Meni to nije problem. Hvala Bogu pa da sad imamo šta da prodajemo. Godinama unazad su nam odlazni transferi bili za 0 a mladih igrača nije bilo ni za prvi tim a kamoli da još vrede. Problem nije prodaja. Problem je što se prodaje bez plana. Prodaš mladog igrača koji ima minute i ulogu u timu a ne dovedeš adekvatnu zamenu ili nemaš već spremnog sledećeg mladog da zauzme mesto. Da mi imamo sistem koji bi tako funkcionisao nikakav problem ne bi bile prodaje. Šta više, tako bi postali ozbiljan klub. Ovo sad kako mi radimo je presipanje iz šupljeg u prazno a samo su Terzićevi dzepovi puni. 

 

Nije slagao, brojke ne lazu, jedino sto je slagao jeste da mi to tako radimo. Ne radimo. Nekada da, nekada smo uboli trenutak ali mi se cini da smo mnogo puta bas poranili. Da li je zbog moranja, neznanja, ili sta vec, ne bih mogao da sada idem u detalje za svakog, niti znam toliko detalja... 

 

Pogledajte sledecu listu - mnogo puta smo prodali igraca samo sto je napunio 18 godina, a nije ni prebacio famoznih 30 utakmica (pa jos sa nekom minutazom). 

  • Kosta Nedeljkovic, prodat tek sto je napunio 18 godina. Odigrao 18 utakmica. 
  • Jovan Mijatovic, prodat sa 18.5 godina, odigrao je svega 36 utakmica. 
  • Stefan Lekovic, prodat sa 19 godina, odigrao 13 utakmica.
  • Erakovica smo jos i najvise zadrzali, pojavio se na 100ak utakmica i prodat je sa 22 godine.
  • Azarovi, prodali ga kad je imao 21. godinu, odigrao 26 utakmica.
  • Marko Lazetic, prodat Milanu samo sto je napunio 18 godina a odigrao 17 utakmica.
  • Zeljko Gavric, prodat sa 20 godina, odigrao 44 utakmice ali sa malom prosecnom minutazom. Realno odigrao 20ak utakmica.
  • Krstovic prodat sa 20 godina, odigrao 27 utakmica ali bas mizernom minutazom (tipa 25min po utakmici). Pljuvasmo ga a on posle eksplodirao, pa sad vredi 10x vise. 
  • Joveljic prodat kad jos nije ni 19 godina imao odigrao 28 utakmica otprilike po poluvreme. 
  • Aleksa Terzic prodat isto nije jos ni 19 godina imao, odigrao 2 utakmice. I on sad vredi 10x vise a mi levog beka vec godinama nemamo. 
  • Urosa Racica prodali sa njegovih 20 godina cini mi se, odigrao dobrih 45 utakmica (po poluvreme)
  • Luku Adzica prodali sa 19 godina, 39 utakmica ali sa mizernom minutazom. 
  • Luka Ilic, prodat Manchester City-u samo sto je napunio 18 godina, odigrao 17 utakmica po poluvreme prosecno.
  • Njegovog brata, Ivan Ilica, prodali smo u paketu, prodali smo dok je jos bio U17. Ivan sad vredi 18mil EUR. 
  • Marka Grujica prodali sa nepunih 19 godina cini mi se, ali ajde on se barem naigrao, 41 utakmicu sa finom minutazom. 
  • Predraga Rajkovica prodali sa 19 godina, branio na 37 utakmica. 
  • Vukasina Jovanovica prodali sa 19 godina, 35 utakmica. 
  • Luka Jovic prodat samo sto je napunio 18 godina odigrao 48 utakmica po poluvreme, Terzin Falkao... 

Ovi boldovani mi bas bodu oci. 

 

Zuri se. A kao sto @Čočo kaze, ne postoji sistem i ne dovodis zamenu ili nemas neku zamenu u mladjim kategorijama.

 

S druge strane, primeri brace Mituljikic, Jovan valjda jos nije ni zvanicno zaigrao za prvi tim (2 puta bio na klupi), Nikola jeste nekih 7 utakmica. Sad vec imaju 21 godinu. Mozda nisu neki radnici, ne cimaju se dovoljno, ali ti ih drndas tu vec 3 godine, saljes na neke pozajmice gde igraju Prvu Ligu Srbije. 

 

U poslednje 4 godine smo 3x zavrsavali kao sampioni sa velikom bodovnom prednoscu. Pa majku mu, valjda su ovi blizanci mogli mnogo vise prilika dobiju tada? OK, bili na pozajmici veorvatno, ali ih vratis u poslednjem prelaznom roku i das im priliku, nije kao da bi nam visila titula kad je osvajamo sa 20 bodova prednosti. 

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Mi imamo djeda Miluna i Degeneka koji vataju paučinu na klupi za rezerve,Lekovića i Djurića smo poslali na pozajmice,Djigu koji je tu negde njihova generacija otkupljujemo,sada hoćemo Vukašina da kada Djed ode u penziju na kraju sezone imamo nekoga da aplaudira iz prvih redova tribina ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, No name said:

2014 godine.

Prva titula posle 2007 g..i odmah su nas suspendovali jer nismo imali za licencu i te godine nismo igrali kvalifikacije za LŠ.

Da ti odgovorim ovde. Mi treba da se šutiramo nigama u dupe zato što dobili samo jednu godinu suspenzije, a ne nešto mnogo gore. Koliko znam glavni problem nije bio u dugu, nego u nekim fasilfikatima o reprogramu koje je inspekcija UEFA našla  

Zašto su nam tada progledali kroz prste za to, nemam pojma, ali jeste bilo gadno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Juan said:

Da ti odgovorim ovde. Mi treba da se šutiramo nigama u dupe zato što dobili samo jednu godinu suspenzije, a ne nešto mnogo gore. Koliko znam glavni problem nije bio u dugu, nego u nekim fasilfikatima o reprogramu koje je inspekcija UEFA našla  

Zašto su nam tada progledali kroz prste za to, nemam pojma, ali jeste bilo gadno.

Kažnjena je zbog finsijskog propisa i fer pleja. 

Tačnije zbog dugova. 

Ne vidim da je iko pomogao (drzava)  u tom trenutku da se saniraju dugovi pre svega prema bivšim igračima i klubovima, I da se obezbedi licenca.

 

 

Edited by No name
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...